Şimdi Ara

9800gt fan tavsiyesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi forumlar bnm pc'de eskide olsa idare eden axle 9800gt ekran karti var. Fakat bugun aniden sogutma fani sogutucunun ust korumasina takildi ve calismadi. Yuwasindan cikarip denedim sürtmemesi icin ama devreleri yanmis bir turlu calismadi bu pervaneyi farkli bir sogutucunun mekanizmasina taksak ekran karti bunu calistirirmi ? Orjinal fani varken pc yük altindayken 75 dereceyi gecirmiyordu masaustundede 50 derece falan oluyordu, kasa fanlarindan birini söküp denedim verim alamadim bana yine orjinal sogutucusu gibi hatta ondanda iyi bir sogutucu lazim nette baktim 20-30 tl civari sanirim ama hangisi iyidir daha verimli olur tavsiyede bulunabilecek varmı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saasc -- 10 Şubat 2016; 17:33:59 >
  •  9800gt fan tavsiyesi ?
     9800gt fan tavsiyesi ?
     9800gt fan tavsiyesi ?

Eski bilgisayarımda 9800gt vardı fanı bozulduğunda 12cm (120mm) kasa fanı ile değiştirdim.
    Tavsiyem 8cmlik fan takman. 12cm büyük kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi experiment67 -- 14 Aralık 2015; 1:43:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: saasc

Üstündeki plastik koruyucusu çıkar kartın sonrada kasa fanini tam sıfıra sıfır olacak şekilde oraya ip-kelepce vs ile tuttur 9800 GT için fan bulacağını sanmam bulsan bile 20-30a zor bi ihtimal ikinci el bölümde bozuk kart varsa onun fani olabilir

kasa fanını oraya bi şekilde oturturum fakat kendi fanı gibi soğutma sağlarmı ? ve gücü psu'dan mı alıyor yoksa ekran kartındanmı ?
  • soğutma olarak iyimi peki kasa fanı büyüklüğü pek önemli değil bnm için kasa geniş
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saasc -- 10 Şubat 2016; 17:33:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Psudan al gücü ben özellikle kendi fanini çıkarttım kasa fani takım 9800 bende de var :)

Hocam termal macun alır almaz dediğinizi yapıcam orjinal ızgarasının üzerine koydunuz dmi kasa fanını ve sıcaklık değerleri kaç oluyor mesela masaüstünde ? bnm orjinal fan masaüstünde 49-50 derecedeydi kötüydü ve ama acayip derece fazla ses çıkarıyordu 9800gt'yi herkes kötülüyor fakat iyi bir soğutmayla o/c yapılırsa gayette orta şekerli bir kart bana göre tabi günümüz için artık yetersiz kalmaya başladıda idare ediyoruz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6047038AC -- 14 Aralık 2015; 14:17:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci Soğutucu Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Laptop Soğutucusu Tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    psu tavsiyesi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saasc -- 10 Şubat 2016; 17:33:52 >
  • quote:

Plastiği çıkarın ama alüminyum soğutucu kalsın öyle yapın oc ile çok birşey değişmiyor bu kartta yeni kartlar gibi oc potansiyeli yok değerleri hatırlamıyorum PC yanımda degil

Hocam gayet guzel monte ettim fakat simdiki sorunu anlayamadim pc yi ekran karti takinca acamiyorm ekran kartini takinca pc acilmiyor fanlar bir tur atiyor aninda elektrigi kesiyor hatta acikken ekran kartini takmak istedim kapandi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6047038AC -- 14 Aralık 2015; 16:58:41 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saasc -- 10 Şubat 2016; 17:33:45 >
  • quote:

Açıkken taktiysan ekran kartını vay haline yüksek ihtimal kisa devre yapmıştır dua et olmasın psudan nasıl bağların fani ?

Yok hocam olay aynen şu ; ekran kartinin macununu sıktım ardindan sogutucuyu ve fani monte ettim. Sonra pc kapaliyken ekran kartini taktim psu baglantisini yaptim. Sonra pc power tusuna bastim ve tüm fanlar 1 saniyeligine döndū ve durdu kabloyu cikarip tekrar denedim yine olmadi sonra ekran kartini söktüm onboarda bagladim monitoru ve pc acildi sonra yine ekran kartinin psu kablosunu taktim sorun olmadi ama ekran kartini yuwasina takar takmaz pc kapandi ekran kartini cikariyorum aciliyor fakat ekran kartini taktigimda fanlar 1 tur atip duruyor. Psu yetersiz degil sonucta 4 yıldır sorunsuz kullandim. Fan meselesine gelince psu demisim pardon anakarta bagli kasa fani vardi onun baglanti yerine hic ellemeden ekran kartina monte ettim. Bazi yerlerde arastirdim statik elektrik ya da kisa dewre deniyor ama bu statik elektirigi bosaltmak icin tüm gerekenleri yaptim hatta eldiwenle taktim kartı yine olmadi

• Bugün bilgisayarcıya götürdüm adam teker teker test etti sorun anakartın pci-express 16 slotundaymış slot arızalı olduğu için kısa devre yaptırıyormuş ekran kartını başka pc'ye taktığımızda sorunsuz çalıştı hatta konuya yazan arkadaşların tavsiyesi üzerine kasa fanı takmıştım gayet iyi soğutma yapıyor. Sonuç olarak 100-150 TL arası yeni bir anakart alıcaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.