Şimdi Ara

9mm dvd kızağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ben dvd yerine sabit disk takacağım. Laptopum ideapad 510. İnternetten baktığımda 12.7mm ve 9.5mm lik dvd kızakları gördüm. Ama laptopumun dvd yüksekliği 9mm. Özel bir ölçü mü anlayamadım. 9.5mm lik kızaklar uygun olur mu? Daha önce deneyen arkadaşlar yardım edebilirse sevinirim. İyi akşamlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Olur muhtemelen

9mm yi kendiniz mi ölçtünüz yoksa internetten mi gördünüz

Netten ise küsüratı yazmamışlardır belki

Alıp deneyin bence gerçekten çok güzel oluyor dvd yerine hdd veya ssd takmak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Aygıt yöneticisinden dvd nin kodunu öğrenip üreticinin web sitesinden baktım. Büyük ihtimal alıp deneyeceğim. İnşallah sıkıntı çıkmaz. Gelişmeleri yazarım. Bende heyecanlıyım ssdnin hızını görmeye.
  • Merhaba, Ideapad 320-15IKB kullanıcısı olarak 9.5mm kızaklar cihazınıza uymayabilir. Benim cihazda 9mm den başka kızak takılamadı. Kızağıda aliexpressden 2-3 dolara temin ettim. Türkiyede bulamamıştım bir türlü.
  • HARBINGER kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi modeli kullanıyorsunuz. Genel bir degerlendirme yapabilirmisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maykilot23 M kullanıcısına yanıt
    Ne konuda değerlendirme yapmamı istiyorsunuz anlamadım fakat Lenovo ideapad 320 i5 8250u mx150 8gb bellek modeli kullancisiydim fakat bugün elden çıkarıp V330 modeli sipariş ettim çünkü ekran çözünürlüğü yetersiz kalıyordu. Birde v330 un ek batarya takilabilmesi, kullanıcının en azından bazı güncelleştirmeler yapabilmesi benim için tercih sebebi oldu. MX150 ekran kartındada oyunlar hiç keyif vermiyor ki mobilde oyunu şehir dışındaysam oynarım oda starcraft 2 :) Başka merak ettiğiniz birşey olursa cevaplamaya çalışırım.

• Tat vermiyor derken? Oyun performansı ısınması nasıl hdd ile ilgili sıkıntılar yasadınmı. Urunu nereden ve ne kadara aldınız. Mx150 iyi bir ekran kartı diye biliyorum guncel oyunları lowda acar diye gözüküyor aslında. Sizde sıkıntımı oldu. Ben bu ay ıcın de bu urunu almayı dusunuyom da. Yani memnun olanlarda var olmayanlarda. Fakat en iyi f p urunu oldugu ıcın bunda karar kıldım. KDV indirimiyle 2.7 k ya alabilirim. Ekranın hd olmasını cok sıkıntı etmiyorum. Yasadıgınız Baska bir sıkıntı oldum. Cevap verirseniz cok iyi olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    U işlemci ve mx150 birlikteliği tat vermiyor. Evet doğru bircok oyunu lowda oynatiyor ama 60 fps altında. Birde ısınmaya basladiktan sonra işlemci çarpan düşürüyor ve sabit alabileceğin fps değeri iyice çakılıyor. Kaldiki oyun için mx150 iyi bir kart değil giriş seviyesi altında bir ürün. V330 u 8250u 1tb disk radeon 530 optik sürücülü modelini gittigidiyordan dün indirimle 2554 tl ye aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HARBINGER -- 7 Ağustos 2018; 8:25:26 >
  • Isınma cok yapıyormuydu. Bütcem sınırlı yani GT 1050 şere cıkamam. Oyuzden mx150 şere bakıyorum. En mantıklısı f p urunu ip320. 60 fps zaten en iyilerden beklenen bişey. 30 a kadar yolu var akıcılık acısından. Benim tek cekincem ısınması.

Oyunculara yönelik bir cihaz olmadığı için soğutması başarılı değil. Cihaz oyun oynandığında 80 derecelere kadar ısınıyordu. Overwatch, starcraft 2 de bu ısıları görmüştüm ve 80 dereceye geldiğinde turbo boost devren çıkıp frekansı 2.0 ghz e yanlış hatırlamıyorsam sabitliyordu. Hatta overwatch görüntü sürücüsü bağlantısı kesildi diye uyarı verip kapatabiliyordu oyunu. Disk değiştirmek için kasayı sökmüştüm ve uyduruk bir kasa kalitesi ve soğutucusu var. Oyun için alacaksanız en azından ikinci el temiz 1050, 1050ti bir bilgisayar bakın. Ben iş için kullandığımdan V330 a geçiş yaptım. Birde ideapad 320-15ikb alacaksanız ssd li bir model alın yada sonradan ssd alın. Cihazla gelen seagate marka disk o kadar berbat ki tıkırtı ve cızırtı sesleri sizi rahatsız edebilir:)

• Oynadığınız oyunlarda okadar agır oyunlar degil sanırım. Bu kadar ısınması anormal bir durum. Baska bir kullanıcı gta5 Far cry 4 gibi oyunlarda 60 derece gördüğünü soyluyordu. Ayrıca i5 8250u mx150 ikilisinin de ısınmadan iyi performans sergilediği ile ilgili bir konu vardı forumda. Sizin gibi ısınmadan şikayet eden bir kaç kişiye rastladım ama dediğim gibi memnun olanlarda var. Coktabdır arastırıyom arastırdıkça döviz yukseliyor. İnsallah sıkıntı cıkarmaz bana. Bende ssd takmayı dusunuyom. Fakat en azından belli bir süre geçtikten sonra takayım diyorum. Garanti bozuluyor deniyor.

Evet doğru oynadığım oyunlar ağır oyunlar değil fakat 60 derece fazla iyimser bir rakam. Cihazın kasasını açıp kendiniz değiştirirseniz garantisi bozuluyor doğru fakat optik okuyucuyu çıkarıp hdd caddy takarsanız belki bozulmayabilir. Yinede servise bir sorun.

• Ssd yi HDD'nin yerine takılmassa performans alamasın diye biliyorum sata 2 sata 3 meselesinden dolayı. Dediğin gibi 9 mm mi olması gerekiyor. Türkiye yok galiba dısarsanmı getirmek gerekiyor illa

Performans kaybı olur fakat üzerinde gelen diskten çok daha hızlı ve sessiz olacağına emin olabilirsin. En azından garantisi bitene kadar caddy ile kullanabilirsin sonra ise kasayı açıp ana disk yuvasına bağlarsın. 9MM'lik hdd caddy içinde türkiyede ben ararken yoktu. Aliexpress den bakabilirsiniz 2-3 dolar fiyatı.
  • HARBINGER kullanıcısına yanıt
    Boyle de yapılabilir belki garanti gitmez. Tesekkur ettim cevapların ıcın. Aliexpressden alısverıs yapmadım daha once. Herhangi bir zorluğu varmıdır. İp320 yi hbdenmı aldın Baska Bi yerden i. Bide onu sorayım. Baska önerebileceğiniz laptop varmı 3 k yı gecmeyecek mx150 li Bi Acer var bide lenovo

• 9.5mm dvd kızağı ile problem çıkmadan işimi hallettim. Gönül rahatlığıyla alabilir ideapad 510 kullanıcıları.
    Düzeltme: Boyut konusunda sıkıntı yaşanabilir. Yuvaya soktuktan sonra problem yaşayabilir, çıkartamayabilirsiniz.https://www.technopat.net/sosyal/konu/lenovo-ideapad-510-icin-hdd-caddy-oenerisi.561768/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9E8F2C31A -- 23 Şubat 2019; 13:13:6 >
  • quote:

Merhaba. Lenovo 510 ile uyumlu 9.5mm kızağı satın aldığınız linki paylaşır mısınız? Bir de herhangi bir işlem yapmak zorunda kaldınız mı, yoksa zahmetsizce takılıyor mu?

www.hepsiburada.com
    Hiper HD401 9.5 mm Notebook Slim Sata HDD Kızak Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/hiper-hd401-9-5-mm-notebook-slim-sata-hdd-kizak-p-HBV000006UKCX?magaza=Hepsiburada

Benim aldığım kızak bu. Biraz zorlanarak taktım, herhangi bir işlem yapmadan. Ama daha sonra çıkarmayı denemedim. Problem çıkabilir.
    Aliexpresste 9mm kızaklar satılıyor. Benim acelem olduğundan 9,5mm kızak almıştım. 9mm bir kızak alsanız sanki daha iyi olur gibi. İnternetten ideapad 510'un dvd kalınlığına baktığımda 9mm yazıyordu.
    PM atamıyorum size kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9E8F2C31A -- 24 Şubat 2019; 13:26:51 >

• Yanıtınız için çok teşekkürler hocam, acelemiz olmadığı için Aliexpress daha iyi olacak gibi.
  • Son bir güncelleme daha yapayım. Aliexpressten aldığım 9mm kızak ile değişitirdim kullandığım kızağı. Öncelikle 9.5mm kızak takarsanız yuvayı genişletiyorsunuz bundan haberiniz olsun. Ve 9.5mm kızağı taktığınızda çıkarması aşırı zor. Benim tavsiyem aliexpressten 9mm dvd kızağı almanız.
    Benim aldığım kızak ise şudur: 9mm Dvd Kızağı
    Laptopun kendi dvdsi ile birebir aynı boyuttadır. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. İyi günler dilerim.

• Değerli tecrübeleriniz için çok teşekkürler hocam.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.