Şimdi Ara

9V Pil Şarj Devresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar linkini verdiğim devreyi yapmaya karar verdim 9v pil için kullanmak istiyorum fakat devre 12v battery ler için tasarlanmış galiba 9v piller için uygunmudur sizce veya devre üzerinde ne gibi değişiklik yapılarak 9v pilleri şarj etmek için kullanılır yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar henüz yeniyim bu işlerde

http://electroschematics.com/6079/automatic-battery-charger/

• yardım edecek kimse yok mu arkadaşlar
  • Trafoyu 12VAC seçiniz. Köprü diyot ile rölenin şarja giden comm ortak ucu arasına mesela 330 Ohm 5W gibi bir direnç seri girin. Ki ilk anda pile gelen yüksek voltajı biraz düşürsün. Şarj etmek istediğiniz pil tam olarak kaç mAh lik bir pil ? Ni-Cd pil ise veya Ni-Mh pil ise ayar trimpotunu da max. 9.8VDC de şarjı kesecek şekilde ayarlayınız. Normalde o piller 9 değil , 8.4VDC dir. Max. hücre gerilimini 1.4VDC ( bazı pil üreticileri 1.44VDC / hücre başı voltajı önerebiliyor. Ancak tedbir olarak 1.3 - 1.4 VDC arası bırakmak iyi olur sanırım ) olacak şekilde , yani 7x1.4=9.8VDC max. olacak şekilde ayarlarsanız patlama ve aşırı şarj ihtimalini ortadan kaldırmış olursunuz.
    Saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.