|
Bildirim
|
Arkadaş, konu hakkında teorik bilgiden öteye gidemediğinizi belirtmek zorundayım. Ben 50'den fazla 12 volt Ni-Cd, Ni-Mh bataryaları 4S lityum batarya haline dönüştürdüm ve hiç birinde en ufak bir sorunla karşılaşmadım. Üstelik 2 yıldır da bu şekilde kullanılmaya devam ediliyor. Ayrıca bilmediğiniz bir nokta da 4.2 volt gerilim, boşta ölçülen gerilimdir. Güce bindiği zaman 3.7 volt olarak güç altında kalır. Yani hiç bir zaman matkaba 16.8 volt gerilim gitmez, en fazla 14.8 volt gider. Hoş 16.8 volt gitse de anlık olacağından hiç bir ehemmiyeti yoktur. Siz hiç, matkabı çalıştırdığınızda ya da güç altında iken çektiği akımı ölçtünüz mü? Ezbere 1 amper veya 1.5 amper çeker demekle bu iş olmuyor maalesef. O amperlerde motor mandreni döndüremez, hatta yerinden bile kıpırdatamaz. Sizin dediğiniz 1 veya 1.5 amper; 12 veya 18 Watt demektir ki matkap motorunu yerinden söküp çıplak halde iken ancak dönmesini sağlayabilirsiniz. Motor matkap üzerinde iken, istediğiniz kadar, sağı-solu, kıyıyı-köşeyi yağlayın paklayın, çok fazla bir faydası olmaz. Teori ile pratiğin her zaman aynı olmadığı, örtüşmediği durumlar vardır. Siz teoriyi anlatıyorsunuz, ben de size pratiği, yani gerçeği, yani uygulamayı, yani fiiliyatı anlatıyorum. Selametle.
|
Yukarıda yazmıştım, bendeki matkap yükte 10amper civarı bir akım çekiyor, o sebeple bms kart aşırı akım algıladığından çıkışı kesiyor, bu durumun önüne geçmek için çıkışı doğrudan bataryadan alıyorum, bms kart sadece balans şarj görevini üstleniyor. Yaklaşık 3 yıl oldu bu haliyle yaptığım lityum uygulamasını sorunsuz kullanmaya devam ediyorum. Bilginize...
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 3 Kasım 2017; 7:45:12 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 23 Ocak 2020; 3:18:41 > |
|