Şimdi Ara

9v pil yerine ne kullanabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    9volt pille çalışan ölçü aletim var. cihaz sürekli açık olduğundan pili çok çabuk bitiriyor. 3 günde 10 kat daha uzun ömürlü olduğu iddia edilen pil bile bitiyor.
    6 kalem pili seri bağlamayı düşündüm ama görünen o ki sürekli pil almak ekonomik olmayacak. 9v pil yerine kullanabileceğim tavsiye edeceğiniz bir şey var mı?
    yardımlarınız için teşekkür ederim.

• en kolay seçenek, kullanmadığında, aleti kapalı tutmandır. ama sürekli kullanman şartsa, panel tipi ölçü aletlerini kullanabilirsin. analog olanlarının beslemeye gerek yok, ama dijitaller 220 vac ile beslenir.
  • cevabınız için teşekkür ederim.
    sürekli kullanmam gerekiyor. şu an elimde olan ölçü aletine çözüm bulmak istiyorum.
    teşekkürler.
  • Şarjlı pil & birkaç ah'lik bir akümülatör veya adaptör ile besleyebilirsin
    Bu ölçü aleti multimetre mi?
  • evet multimetre.
    adaptörle beslemeyi düşündüm ancak cihaza zarar verebilir diye düşünüyorum.
  • 2 adet şarjlı pil alıp vardiyalı olarak kullanabilirsin aslında .Protek506 mı yoksa modeli kullandıgım cihazlar arasında en fazla pil harcayan buydu..
    7.5vluk bir adaptörle bile çalıştırabilirsin (regüleli olursa iyi olur)
  • yok elimdeki cihaz o değil :)
    9 voltluk şarjlı pillerin değeri düşük onlar da çabuk bitiyor. en fazla GP nin gördüm 200mah. olmadı öyle yapacam zaten.
    6 kalem pili seri bağlayıp kullansam olur mu? 9 voltluk tek pile göre daha uzun gider sanırım

düzgün bir adaptör tavsiyeniz var olur mu? regüleli 7,5 v
  •  9v pil yerine ne kullanabilirim

http://www.goodluckbuy.com/lm2596s-dc-dc-step-down-adjustable-power-supply-converter-module.html

12 Volt ucuz bir adaptöre bunu bağlayıp, tam istediğiniz 9 volta ayarlayıp kullanabilirsiniz.

İkinci bir şık jack bağlayıp, şarjlı pili ölçü aletinin içindeyken şarj edersiniz.

• 6 adet pili seri baglayıp deneyebilirsin,kaliteli pil kullanırsan 9v pile göre kullanım süresi fark edecektir.Adaptörü marka olarak şu diyemem zira (protegi kullanmayı bıraktıgımdan beri dmm için pil/adaptör derdi olmadı )
  • Bence orta hal 12V-500 ma. adaptör ve 1 amperlik 5 adet diyot ile işlem tamamdır.
    Tabi çıkış voltajı 8-9 V olan adaptör bulunursa direk kullanılır bulunmazsa diye 12V diyorum.Çünkü bu modeller piyasada sudan ucuz ve bol miktarda var.

Yapılışıda basit;diyotları seri bağlayıp artı yöne doğru şekilde montaj yani her diyot 0,7V gerilim kayıbı ile çalışır.0,7Vx5=3,5V...12V-3,5V=Buyurun size net devamlı 8,5V.Pilin yerine lehimleyip araya birde basit anahtar yapılırsa tadından yenmez.Kolay gelsin.
  • cahilliğime verin M.reha
    rica etsem ikinci şıkkı biraz açar mısınız ?
  • ben yazana kadar diğer arkadaşlar da yazmış. teşekkür ederim.
    adaptörlere güvenemiyorum cihazı bozmak da var işin ucunda. ama dediğiniz gibi 9 un altına düşürürsem belki sıkıntı olmaz.
  • teşekkür ederim tüm arkadaşlara zahmet verdim.
    sabit yerde kullanıyorum aslında ama geçenlerde 9 v swicthli bir adaptör almıştım . güya 3-12 v arası kademeli. kademelerini değiştirip ölçmüştüm. banamısın demiyor tüm kademelerde sabit 15 v :) bu nedenle adaptöre sıcak bakamıyorum.

sanırım 6lı pil yuvası alıp (bulabilirsem tabi) kalem pillerle besleyeceğim.
  • modem ve bazı swichlerde kullanılan smps adaptörler tam 9v verebiliyor ,önlem olarak bunu (birkaç seri diyotla) 8..8.5v civarına düşürüp kullanılabilir aslında. Üzerinde 6v yazıpta 9v civarı çıkış gösteren cep telefonu adaptörlerini kullanmanızı tavsiye etmem,çıkış gerilimi yüke baglanınca düşerse cihaz zayıf pil uyarısı verecek ölçümler stabil olmayacaktır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertac78

cahilliğime verin M.reha
    rica etsem ikinci şıkkı biraz açar mısınız ?

200 mA 9 volt şarjlı pili bir iki ayda bir söküp şarj ediyorum.

Dişi jack takıp içi uçlu olanlardan, + ucu şarjda iken ölçü aletine akım gitmemesini sağlayacak şekilde bağlayacağım.

Jacklarda bu şekilde akımı kesmek mümkün, Accuel 6 şarj cihazım ile pili yerinde sökmeden şarj edeceğim.
  • Bende fluke 289 ölçü aleti var. Pil canavarı. 6 tane alkali AA pil takılıyor. Sürekli ölçüm, kayıt özelliği var. Yinede 3 günde pili bitiriyor. 6 adet pil gayet mantıklı bir çözüm olur sizin için. Ama 9v voltaj regülatörü var piyasada. L7809C voltaj regülatörü sizi mutlu edebilir bence.

link

7805 gibi, aynı seriden, kullanım biçimi de aynı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.