Şimdi Ara

Havya/Lehim Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
8
Favori
10.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İnternette satılan uygun fiyatlı havya/lehim setlerini gördüm ama malzeme kalitesi ve marka gibi sebeplerden dolayı almak istemedim. Sonuç olarak bütün parçaları ayrı ayrı almaya karar verdim ve kendimce uygun fiyatlı bir havya/lehim seti oluşturdum. Bu konuda bilgisi olanların liste hakkındaki görüşünü merak ediyorum. Sizden gelen görüşler sonucunda siparişi vermeyi planlıyorum.

Liste tarihi: 07.02.2019

Havya: Araştırmalarım ve gelen önerilerin sonucunda ayarlanabilir bir havya kullanmada karar kıldım.
    1. SUNLINE 936B(Ayarlanabilir ve Genel olarak kullanıcıları memnun).
    2. Proskit SI-131B(Ayarlanabilir ve Genel olarak kullanıcıları memnun).
    3. Pro's Kit 8Pk-S120nb-60 Kalem Havya 60W(Ayarlanamaz, güvenilir bir marka ama pek fazla kullanıcısı yok).
    4. Yihua 947-III(Ayarlanabilir ve malzeme kalitesi iyi).

Havya ucunu temizleme: Birçok öneri var. İstediğinizi kullanabilirsiniz.
    1. Havya ucu temizleme süngeri
    2. Nişadır
    3. Prolink havya ucu temizleme teli

Lehim Sökme Fitili:
    1. Pro's Kit 8Pk-031B

Metal Lehim Pompası:
    1. Tt-Technic Zd-192

Havya Standı:
    1. Marxlow Zd-10A(Fiyatı uygun ve piyasadaki diğer standlarla aynı işi görüyor).
    2. Proskit 8PK-362A(Fiyatı pahalı).

Lehim Teli: Gelen öneriler ve yaptığım araştırmalarda lehimleme için 0.75mm tel en ideal. Markalar için bir sıralama yoktur, aşağıdaki markaları kullanan arkadaşlar oldukça memnun.

Kurtel, Sodex, Stannol, Feray ve Weller.

Lehim Pastası:
    1. Lötfett 50Gram(Üzerinde Amasan ya da Felder yazanlar).

*Liste gelen önerilere göre düzenlenmiştir.*

---UYARI---

Lehim yaparken çıkan duman sağlığınız için oldukça tehlikelidir, lütfen solumayınız! Dumandan kurtulmak için @dergul'un önerisiyle Bir usb vantilatörü ters olarak yerleştirerek, lehim dumanından korunabilirsiniz. Ayrıca kare fandan kendinize bir aspiratör de yapabilirsiniz.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jetblackbull -- 7 Mayıs 2020; 11:26:30 >

• En başta söyleyebileceğim su var ki bence 60 watt fazla eger illa ki kalem havya alacaksaniz 30-40 watt ideal bence. Proskit kullanmadim ama neredeyse ayni olan solomonun 30 ve 40 watt olanlarını kullandim.

Ikisinden de aşırı ısınmadan dolayi memnun kalmadim. 500 dereceye kadar çıkıyordu. Sonra yari fiyatindan da ucuza marxlow aldim. Fena degildi ama yine fazla ısınıyor. Diyecegim o ki eğer maddi durumunuz musaitse isi ayarli havya alin. 936 klonlari iyidir. Uzun yillar çeşitli islerde kullanirsiniz. Aliexpresste de uç çeşitleri çok ucuz.

2 tane bozunca sunline 936b aldım. Keşke en başta bunu alsaymisim. Eğer sabit degil de disarida baska yerde de lehim yapacaksaniz Ttechnic, class veya marxlow un uvuz havyalarindan da bir tane alin yedekte dursun derim.

Düz kalem havyalar fazla isindigindan komponentlere ve yollara zarar verebilir. Gerçi seri davranirsaniz belki zarar vermez ama risk var her zaman.

Lehim teli olarak kurtel ve soldex kullandim. Ikisi de iyidir. Feray ın da çok iyi olduğunu duydum ama kullanmadim. 0.75 mm alin bence devrelerde daha rahat lehim yaparsınız. İsmi bilinmeyen lehim teli almayin. Lehim yapmak zulüm olur. Öyle 5 metre vs yazanlardan almanizi tavsiye etmem. Gram yazanlardan alin ve bu markalar Türkiye'de kime sorsaniz tavsiye edilecek markalardir.

Pasta olarak da löttfett Almanca'da pasta demek. Üstünde markasi Amasan ya da felder yazanlardan alabilirsiniz. Devrelerde is yaparken zaten lehim telindeki flux yeterli olacaktır. Diger islerde ve yine lazim olursa pasta da kullanirsiniz.

Yine tekrar ediyorum. 2 tane kalem havya bozacaginiza ayarli havya alin derim.
  • Önerileri hala bekliyorum, teşekkürler.
  • En başta söyleyebileceğim su var ki bence 60 watt fazla eger illa ki kalem havya alacaksaniz 30-40 watt ideal bence. Proskit kullanmadim ama neredeyse ayni olan solomonun 30 ve 40 watt olanlarını kullandim.

Ikisinden de aşırı ısınmadan dolayi memnun kalmadim. 500 dereceye kadar çıkıyordu. Sonra yari fiyatindan da ucuza marxlow aldim. Fena degildi ama yine fazla ısınıyor. Diyecegim o ki eğer maddi durumunuz musaitse isi ayarli havya alin. 936 klonlari iyidir. Uzun yillar çeşitli islerde kullanirsiniz. Aliexpresste de uç çeşitleri çok ucuz.

2 tane bozunca sunline 936b aldım. Keşke en başta bunu alsaymisim. Eğer sabit degil de disarida baska yerde de lehim yapacaksaniz Ttechnic, class veya marxlow un uvuz havyalarindan da bir tane alin yedekte dursun derim.

Düz kalem havyalar fazla isindigindan komponentlere ve yollara zarar verebilir. Gerçi seri davranirsaniz belki zarar vermez ama risk var her zaman.

Lehim teli olarak kurtel ve soldex kullandim. Ikisi de iyidir. Feray ın da çok iyi olduğunu duydum ama kullanmadim. 0.75 mm alin bence devrelerde daha rahat lehim yaparsınız. İsmi bilinmeyen lehim teli almayin. Lehim yapmak zulüm olur. Öyle 5 metre vs yazanlardan almanizi tavsiye etmem. Gram yazanlardan alin ve bu markalar Türkiye'de kime sorsaniz tavsiye edilecek markalardir.

Pasta olarak da löttfett Almanca'da pasta demek. Üstünde markasi Amasan ya da felder yazanlardan alabilirsiniz. Devrelerde is yaparken zaten lehim telindeki flux yeterli olacaktır. Diger islerde ve yine lazim olursa pasta da kullanirsiniz.

Yine tekrar ediyorum. 2 tane kalem havya bozacaginiza ayarli havya alin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadvt -- 6 Şubat 2019; 12:30:6 >

• Havya olarak;

aliexpress.com
    US $13.8 |BST 102C Adjustable Soldering Iro Electrical Soldering Iron SMD Welding Rework Tool Adjustable Temperature Solder-in Hand Tool Sets from Tools on Aliexpress.com | Alibaba Group
    https://s.click.aliexpress.com/e/ct1fqSku

Pasta olarak lötfett, lehim teli stannol, weller. Proskit markalarıda iyidir bazı ürünlerini kullanıyorum kaliteli.

• karadvt K kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

Havya/Lehim aleti için ayarlanabilir olmasını herkes şiddetli bir şekilde öneriyor.

Evde sabit bir şekilde lehimleme işlemini yapacağım için taşınabilir havyaya gerek duymadım ama ihtiyacı olan arkadaşlar olur diye, listeye eklemeye yapacağım. öneriniz için teşekkürle.

Lehim teli önerisi için teşekkürler listeyi güncelleyeceğim.

Lehim pastalarının bir süre sonra lehim yerlerini aşındırdığı biliniyor. Bu nedenle ne kadar kullanmak istemesem de yedek olarak elde bulunsun dedim.

Önerdiğiniz SUNLINE 936B Modeli sanırım türk üretimi ve fiyatları 140 ila 150 tl arasında değişiyor. Websitelerinde satış bölümü sorunlu. Önerebileceğiniz bir yer varsa oradan satın alabilirim.

Özet olarak: Önerileriniz için teşekkürler listeyi güncelleyeceğim.
  • bynoname kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

Havya/Lehim aleti için ayarlanabilir olmasını herkes şiddetli bir şekilde öneriyor. Üzerine bir 50 tl daha koyup, istasyon olan türlerinden almaya karar verdim.

Pasta olarak Lötfett de karar kıldım. Lehim telli önerileriniz için teşekkürler, listeyi güncelleyeceğim.

Önerileriniz için teşekkürler.
  • jetblackbull J kullanıcısına yanıt
    Zaten bütçende sıkıntı yok ise istasyon al. Bende istasyon da var.
  • bynoname kullanıcısına yanıt
    Amatör olarak ya da merak olarak girdim işin içine diyelim. Yoksa oturup anakart tamiri vb. riskli işlere girme niyetim yok. Bütçe sıkıntısını güzel bir istasyon ve kaliteli ekipmanlar kapatabilir düşüncesindeyim. Gider olarak maksimum 250tl bulur gibi geliyor.
    Hayırlısı. Hepimiz bu işe öyle başladık sonra evi alet doldurduk. 😁
  • Sunline 926 ile 936B arasında çok fark var mıdır?
    Sunline şart değil. Class veya ttechnic 936 modelleri de var. Biraz araştırın ve size en uygun olani seçin derim. Ben Sunline 936b yi hem önerilere bakarak hem de havya sehpasi metal oldugundan tercih ettim. Digerleri de metal mi degil mi bilmiyorum.

Aldığım link şu ama stoklarinda kalmamis galiba. Bu firma aldifim zamanlarda distribütördü.

Sunline 936B Isı Kontrollü Havya İstasyonu 196,35 TL yerine 166,90 TL
    urun.n11.com
    Sunline 936b Isı Kontrollü Havya İstasyonu - n11.com
    https://urun.n11.com/lehim-ve-havya/sunline-936b-isi-kontrollu-havya-istasyonu-P280527517

N11 deki ve hepsiburadakki alıcı yorumlarına bakarak uygun saticiyi seçebilirsiniz.

Bütçeniz varsa sicak hava uflemeli istasyonlaa bile bakabilirsiniz.

Ben hobi amaçlı başladım. Solomon kalem havya aldim. 1.5 senede bozuldu. Yarim saat kalsa sapi cok ısınıyor eli de hafiften yakiyordu. O yüzden ısı ayari diyorum. Öyle yada böyle kalem havyalardan usanip ısı ayarliya zaten yöneleceksiniz.

Ben flux bilmezdim. Simdi 3 cesit flux var evde. Kullanmasam da bu maalesef bazen de önlemesi zor bir hevese ve meraka da dönüşüyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadvt -- 7 Şubat 2019; 12:58:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bynoname

Hayırlısı. Hepimiz bu işe öyle başladık sonra evi alet doldurduk. 😁
    Değil mi hocam? Benim odada kolilerde malzemeler var. 2 gün önce fırça yedim kolilere doldurdum, düzenledim. Haklilar da hurdacı gibi oldum

• @karadvt ve @bynoname 'e önerileri için çok teşekkürler.

Hobi olarak başlayıp umarım ben de evi aletlerle doldururum .
  • havya altığını olarak proskit 8pk-362a gibi, lehim makasını koyabileceğin kısmı olanları veya döküm olanları öneririm. havyanı ucunu uzun süre kullanmak istiyorsan, havya süngeri(kirlenince, yenisiyle değiştirmeyi unutma.) veya nişadır gibi temizleyiciler bulundur.(zımpara gibi aşındırıcılardan uzak dur.) bir usb vantilatörü ters olarak yerleştirerek, lehim dumanından korunabilirsin.(yada kare fandan kendine bir aspiratör yapabilirsin.)
  • Ben proskit in havasını kullanıyorum memnunum hem kalem havya hemde ısı ayarlı tek dezavantajı biraz çirkin olması ama boyu değil işlevi önemli tabi
    Kullandığım havya; proskit si-131b
    Ben elimden geldiğince proskit kullanmaya çalışıyorum ürünleri kaliteli bence havya ucu temizleme telini aldım çok güzel
    Lehim telindende çok memnunum (prolink diye geçiyor)
  • iCrush kullanıcısına yanıt
    Görüşünüz için çok teşekkürler.

Pro's Kit için bir f/p markası dersek yanlış olacağını sanmıyorum.

Listeye kullandığınız havya ve temizleme telini de ekliyorum.
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Öneriniz için teşekkürler.

Önerdiğiniz havya altlığının fiyatı oldukça pahalı ama muadilleri hem ucuz hem de aynı işi görüyor.

Havya ucunun ömrünü uzatacak olan sünger ve nişadır temizleyicilerini gözden kaçırmışım. Bilgilendirmeniz için teşekkürler, listeye ekleyeceğim.

Ve en önemli konu "Lehim Dumanı" birçok arkadaş önemsiz görebilir ama lehim yaparken çıkan duman ve koku insan sağlığı için oldukça zararlı. Buna çözüm olarak önerdiğiniz gibi fanlı bir sistem çözüm olabilir.
  • Xtronic amerikan malı vakumlu set uzun yıllar kullanan tamirci tanıdığım var
  • quote:

Orijinalden alıntı: karadvt

Değil mi hocam? Benim odada kolilerde malzemeler var. 2 gün önce fırça yedim kolilere doldurdum, düzenledim. Haklilar da hurdacı gibi oldum

Alıntıları Göster
    Aynen, fırça yemeyen mi var bi havya ile başladım derken bi baktım evde meğerse atölye kurmuşum haberim olmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: cokbaska

Xtronic amerikan malı vakumlu set uzun yıllar kullanan tamirci tanıdığım var
    amerikan değil hocam çin malıdır tayvan yazar ama çin üretimidir
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.