< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jetblackbull -- 7 Mayıs 2020; 11:26:30 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jetblackbull -- 7 Mayıs 2020; 11:26:30 > |
En başta söyleyebileceğim su var ki bence 60 watt fazla eger illa ki kalem havya alacaksaniz 30-40 watt ideal bence. Proskit kullanmadim ama neredeyse ayni olan solomonun 30 ve 40 watt olanlarını kullandim.
Ikisinden de aşırı ısınmadan dolayi memnun kalmadim. 500 dereceye kadar çıkıyordu. Sonra yari fiyatindan da ucuza marxlow aldim. Fena degildi ama yine fazla ısınıyor. Diyecegim o ki eğer maddi durumunuz musaitse isi ayarli havya alin. 936 klonlari iyidir. Uzun yillar çeşitli islerde kullanirsiniz. Aliexpresste de uç çeşitleri çok ucuz. 2 tane bozunca sunline 936b aldım. Keşke en başta bunu alsaymisim. Eğer sabit degil de disarida baska yerde de lehim yapacaksaniz Ttechnic, class veya marxlow un uvuz havyalarindan da bir tane alin yedekte dursun derim. Düz kalem havyalar fazla isindigindan komponentlere ve yollara zarar verebilir. Gerçi seri davranirsaniz belki zarar vermez ama risk var her zaman. Lehim teli olarak kurtel ve soldex kullandim. Ikisi de iyidir. Feray ın da çok iyi olduğunu duydum ama kullanmadim. 0.75 mm alin bence devrelerde daha rahat lehim yaparsınız. İsmi bilinmeyen lehim teli almayin. Lehim yapmak zulüm olur. Öyle 5 metre vs yazanlardan almanizi tavsiye etmem. Gram yazanlardan alin ve bu markalar Türkiye'de kime sorsaniz tavsiye edilecek markalardir. Pasta olarak da löttfett Almanca'da pasta demek. Üstünde markasi Amasan ya da felder yazanlardan alabilirsiniz. Devrelerde is yaparken zaten lehim telindeki flux yeterli olacaktır. Diger islerde ve yine lazim olursa pasta da kullanirsiniz. Yine tekrar ediyorum. 2 tane kalem havya bozacaginiza ayarli havya alin derim. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadvt -- 6 Şubat 2019; 12:30:6 > |
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadvt -- 7 Şubat 2019; 12:58:19 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|