Şimdi Ara

Havya/Lehim Önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
8
Favori
11.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yanlış bilgi
  • Sadece ben söylemiyorum 2010 yılından
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=44872955

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diamondx -- 8 Şubat 2019; 11:7:17 >
  • Diamondx D kullanıcısına yanıt
    xtronicusa.com
    Sucuri WebSite Firewall - Access Denied
    https://xtronicusa.com

• Amerikan sitesine baktığında blog gibi zaten amazonda Çin ürünlerde satılıyor. Ürünlere baktığında ne olduğu belli oluyor aslında fakat sen halen usa diyorsun ilginç.Amerikan olsa sence kendine has bir yapısının olması gerekmezmi? Neden Çin klon ürünlere benziyor?
  • Diamondx D kullanıcısına yanıt
    Siz bununla karıştırıyorsunuz
    www.xytronic.com
    XYTRONIC
    http://www.xytronic.com

Klon olan bu
  • Merhaba arkadaşlar, yeni konu açmak yerine ben de buradan sorayım dedim.

Ucuz bir havya alacağım. Öyle fazla işim düşmüyor, ara sıra bir iki kabloyu birbirine lehimlemek ya da bozulan bir aleti basitçe tamir etmeye çalışmaktan öteye gitmeyecek havya kullanımım.

Daha önce internetten aldığım havya maalesef belirtilenden farklı ürün gönderildiği için çok adi çıktı, özellikle ucu. Bir kaç kullanımda -plastik v.b materyale teması olmamasına rağmen- ucu karardı ve lehimi eritmemeye başladı. Acemiliğin de etkisiyle ucu zımparalayarak işini bitirdim. Şimdi 30snde bir zımpara istiyor lehim eritebilmek için :) Mesela topraklı diye satılmasına rağmen de gelen havya topraksız fişliydi. Değdiği PCB'ler üzerindeki ledler ışık veriyordu..

Şimdi yine uygun fiyatlı bir havya arıyorum.

Şu havya hk. iyi yorumlar var. Marxlow 40w 21TL
    www.hepsiburada.com
    Marxlow 40W Kalem Havya Fiyatı, Taksit Seçenekleri ile Satın Al
    https://www.hepsiburada.com/marxlow-40w-kalem-havya-p-HBV000002VTQG?magaza=MOD%C3%9CLELEKTRON%C4%B0K

Bir de şu var. 20w, butona basıldığında 130w olduğu yazıyor. 33TL
    www.hepsiburada.com
    Class Kalem Havya 20/130 Watt Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/class-kalem-havya-20-130-watt-p-HRGLSM1

Biraz daha zorla, proskit al uzun ömürlü olsun derseniz şu 40w'lık 42TL
    www.hepsiburada.com
    Pro's Kit 8Pk-S120nb-40 Kalem Havya 40W Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/pro-s-kit-8pk-s120nb-40-kalem-havya-40w-p-HRMTV8PK-S120NB-40?magaza=Avrasya%20Market

Hangini almalıyım.

• TT techic zd200 c de guzel havya öneririm f/p
  • - 936 serisi havya alirsaniz zaten havya standi kendisinde var.

- Kalem havya alacaksaniz ucuzundan havya sehpasi alıp alt kismindaki bosluga agirlik eklersiniz. Boylelikle havyayi taşır ve devrilmez yoksa hafif kalıyor ve kayiyor. Arkadas ondan döküm tavsiye etti muhtemelen. Uygun bulsam ben de alirim ama pahali maalesef.

- Lehim tellerini söylemiştik.

- Lehim pompasini rastgele bir sey almistim . Epeydir kulaniyorum.

- Lehim toplama teli, smd ve bga işlerde lazim olur. Genel lehimlemede pompa islevseldir ama ucuz zaten elinizde bulunsun. Ben class marka almistim. Is görüyor. Proskit daha iyi olanulirolabilir

- Bence 60 watt kalem havya için fazla. 40 watt iş görür.

- Havya ucunu kisa zamanda öldüren ucun kalitesi ve yüksek isidir. Sünger kulllanmadim ama islak mendille temizledigim oldu. Temizleme için bulaşık telini deneyin. Begenmezseniz lehim temizleme teli alin derim. Nişadır da zaman zaman lazım oluyor. Ben temizlik malzemesi satan bir yerden toz halinde almistim. Bazen ucu sicakken daldirip çekiyorum. Ucuna yapisan Nişadır tozlari buharlaşıp gidince uç parlamis oluyor. Kalıp halinde satilan Nişadır da var ama kullanmadim. Toz olanbaya ucuzdur. Kilosunu 20 tl den almıştım 1-2 ay önce.

- Tekrar ediyorum. Havya ucu yüksek ısıda hızla ölür. O yüzden ısı ayarlida ihtiyaca göre ısı ayarlayın. Ayarsizda da çok uzun süreler fişte birakmayin.

- Eğer ısı ayarli havya degil de illa kalem havya alacaksaniz ara kablo dimmeri alarak ısıyı ayarlayabilirsiniz .

- Havya dumanının içinde kalay, kurşun, flux (alkol bazlidir genelde) var ve sagliga zararlı. Ben de fani ters bagladim yüzüme gözüme duman gelmesin diye ama maalesef bu da çok saglikli degil. Sonuçta o dumanı cekse de odaya yayıyor . Ya karbon filtreli duman emici almak gerek ya da fanin cikisina karbon filtre eklemek. Aliexpresste 13x13 cm uyguna satılan karbon filtrelerden buldum. Fana onu ekleyip deneyeceğim. Zira duman emiciler biraz pahalı. Tabi ben henüz yapmadım. Gelince yapacağım. Ne kadara verimli olur bilemem. Fan olarak bilgisayarlarin sessiz powerlarindaki buyuk fanlar hem sessiz hem de iyi çekiyor. Onu kullanıyorum.

• Cordarone kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

İlk mesajda oluşturduğum liste işinize yarayabilir.

Ucuz ve uzun süre kullanmak için Proskit alınabilir.

Teşekkürler.
  • tabiri caizse su urune kirbaci vurdum yani inanilmaz guzel calisiyor. 10awg kabloyu bile lehimleyebiliyor max sicaklikta onun haricinde ince is gerektiren smd komponentlerde 250 derece ile super is cikariyor. uclara iyi bakarsaniz uzmez, kalem ucu hala parlak guzel lehim tutuyor 1 sene oldu.
    www.banggood.com
    TRY80.89 41% DANIU Professional 110V/220V 60W Adjustable Temperature Welding Solder Soldering Iron Tool Kit Professional Tools from Tools, Industrial & Scientific on banggood.com
    https://www.banggood.com/DANIU-Professional-110V220V-60W-Adjustable-Temperature-Welding-Solder-Soldering-Iron-Tool-Kit-p-1142989.html?rmmds=buy&ID=515155&cur_warehouse=CN

ve evet kesinlikle sicakligi ayarlanan bir model almanizi tavsiye ederim. sadece devre elemanlari elektronikte kullanacaksaniz ozaman daha dusuk watt degerinde de bir urun alinabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: harun577

TT techic zd200 c de guzel havya öneririm f/p
    bu havyanın 40 Watt olanını aldım yanınada 200 gram solex 60/40 , 0,75mm çap lehim teli

ikisi güzel ikili oldu havyadan memnunum , eski havyam bunun 30 watt olanıydı ve 30 watt yetmiyordu zaten 2 sene falan kullanmıştım eskimişti baya ucu falan , 40 liraya aldım memnun kaldım , lehimede 45 lira verdim ttechnic zd200c cidden tam F/P ürünü

Bu arada havyanın ucunun ömrünü uzatmak için o sarı süngere su falan koymayın hatta ben sarı sünger falan kullanmıyorum yada o tel süngerden falan havlu peçeteye siliyorum temizliyor hem zarar da vermiyor
    eski havyamda ucunuzımparalamıştım zamanla aşınıp bakırı çıktı sonra o bakırdan içeri lehim girdiği anda havya ucu çok çabuk erimeye başlıyor o yüzden zımpara yada eye ile ucu törpülemeyin

• TheJudgé kullanıcısına yanıt
    Ben bulaşık teli kullaniyorum yıllardır hiçbir zararını görmedim . Sünger hiç kullanmadım .
  • Yihua 947-III 60W Isı Ayarlı Havya kullanan var mı? Fiyatı uygun ve kaliteli duruyor.(75tl) YouTubeda da inceleme videoları falan var. Isı ayarının yanında açma-kapama düğmesi de var, fişten çekip durma diye. I, II, III, V diye modelleri var. 947-V in lehim yaptığın yeri aydınlatan ışıkları var fakat türkiye'de sadece 947-III mevcut. Alınır mı sizce?
    Havya/Lehim Önerisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gursel_Ay

Yihua 947-III 60W Isı Ayarlı Havya kullanan var mı? Fiyatı uygun ve kaliteli duruyor.(75tl) YouTubeda da inceleme videoları falan var. Isı ayarının yanında açma-kapama düğmesi de var, fişten çekip durma diye. I, II, III, V diye modelleri var. 947-V in lehim yaptığın yeri aydınlatan ışıkları var fakat türkiye'de sadece 947-III mevcut. Alınır mı sizce?
    Havya/Lehim Önerisi
    Bu modeli bi gözden geçir.

https://tr.aliexpress.com/item/4000468704949.html?mb=8kQwymjgkBOwX2N&srcSns=Copy&tid=white_backgroup_101&tt=sns_Copy&image=He507143bad02497f9d7a8e33dc4fca71Q.jpg&aff_request_id=950baa75bd304c7dbc4c9241c088fc0c-1586802555484-07835-_dXFAeug&spreadType=socialShare&aff_platform=default&sk=_dXFAeug&aff_trace_key=950baa75bd304c7dbc4c9241c088fc0c-1586802555484-07835-_dXFAeug&businessType=ProductDetail&templateId=white_backgroup_101&title=%E2%82%AC+12%2C11++29%25OFF+%7C+BST-102C+yeni+sabit+s%C4%B1cakl%C4%B1k+kontroll%C3%BC+elektrikli+ayarlanabilir+s%C4%B1cakl%C4%B1k+seramik+%C4%B1s%C4%B1t%C4%B1c%C4%B1+eleman%C4%B1+havya&platform=AE&terminal_id=fdd11974ae9340fc9a9e904595b0f201

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynoname -- 13 Nisan 2020; 21:29:14 >

• bynoname kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim öncelikle cevabınız için. Yukarıda önermişler incelemiştim daha önce, baya iyi duruyor açıkçası fakat şuan AliExpress ten alışveriş yapmak biraz pahalıya patlıyor 200 liraya gelir diye düşünüyorum vergilerle ve kargoyla. O fiyata Türkiyeden standlı alınır. Türkiye'de olsa alırdım bunu ama şuanlık 100 lira altı ayarlı havya bakıyorum.
  • Gursel_Ay G kullanıcısına yanıt
    Sadece model olarak görün diye attık aliexpress üzerinden, n11 gibi sitelerden alabilirsin. :)

Şöyle bi model alabilirsin.
    m.n11.com
    Tussle Td-936a Isı Ayarlı Havya İstasyonu - n11.com
    https://m.n11.com/tussle-td-936a-isi-ayarli-havya-istasyonu-P397107716

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynoname -- 13 Nisan 2020; 23:6:17 >

• Direnç.net üzerinden Yihua 947-III satın aldım. 4 gün sonra kargoya verdiler, 1 haftada geldi sağolsunlar. Asla bida oradan alışveriş yapmayacağım. Tavsiye de etmiyorum. Makinayı beğendim ama. Malzeme kalitesi iyi, kablosu vs kaliteli. Termokopl ile ölçüm yaptım. Lehim yaparken 3-5 derece toleransı var. Boşta iken fark 20 dereceye kadar çıkıyor. Lehim telimi 220 derecede az az eritmeye başlıyor, pcb kartında 300 derecede kullanıyorum uçta ve metal gövdede kararma yok. Gayet başarılı. Açma kapama düğmesi çok pratik, çalışırken ışığı da yanıyor. Maks tek seferde 1 saat çalıştı. Tutma yerinde rahatsız edici sıcaklık yok. Umarım uzun ömürlü olur. İlk izlenimler bu fiyata gerçekten iyi.
    Havya/Lehim Önerisi.

Önerin için teşekkür ederim. Öneriler listesine ekledim.
    Kardeşim nasıl memnun musun şu an? Hala kullanıyor musun? Ben de bu üründen bakıyorum uzun ömürlü olsun biraz amacım. Bu da iyi çıkmazsa BST-102C falan bakıcam.
  • Yok mu istasyonsuz ve kademeli olan dayanıklı bir havya kalem önerisi olan ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.