Şimdi Ara

9v tesla coil cözüldü strahd_von_zarovich ye teşekürler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar ben minik 9 voltluk ark yaratmayan ama kablosuz elektirik transver edebilen bir tesla bobini yapmak istiyorum
    bütcem yok denicek kadar az bana bir devre şeması verirmisiniz cözüldü

yapmaya calıştığım sey =

link

devre şeması
    devre şeması ile ilgili önemli not= l2 ye giden kablo nun eyimli olduğu yerde tıp31c dan cıkan emitter kablosu bağlı deyil
     9v tesla coil cözüldü strahd_von_zarovich ye teşekürler

bilgi link =http://www.instructables.com/id/How-to-Build-a-Slayer-Exciter/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuuttter123 -- 22 Aralık 2012; 13:27:56 >

• Tesla bobini ile elektrik iletemezsin. Zamanında bunu nikola ya da söyledim dinlemedi gitti dev gibi bir transfer kulesi yaptı. Nooldu sağa sola Yıldırım düşürüp komşusunun evini yaktı. Polis geldi olay çıktı vs vs derken geceyi karakolda geçirdi. Ertesi gün gelmiş bana abi haklıymışsın diyor. Dedim olum bak senin daha kırk (40) fırın ekmek Yemen laazım. Amacın ne derdin ne.. Atlantik'den öteye yayın yapıp millete Ajdar dinleteceksen git radyo yap dedim. Bırak bu boş işleri gir bi devlet dairesine çalış adam gibi sigortan olsun dedim. Yok arkadaş adam nato kafa nato mermer.. Küstü benimle konuşmadı. Ama görsen bi tavır afra tafra.. Park'ta güvercin beslemeler sözleşme yırtmalar. Bak dedim olm bu böyle olmayacak ben artık sana laf anlatmaktan bıktım. Çörçil gillerin uzaktan kayınçosu var marconi. Geçen ödemeli aradı biraz muhabbet ettik. Adam aklı başında beyefendi bir saygı bir hürmet. Bi de alçak gönüllü.. Ne iş olsa yaparım abi diyor. Sigorta da istemem karın tokluğuna çalışırım diyor. Dedim topla bavulu gel sana el vericem. İki gün sonra geldi neyse yemek filan yedik çay kahve okey vs bir de buna güllü malboro ikram ettim kafası yerine geldi tabi çocuğun. Ertesi gün bunu tornacıya işe soktum akşamına elinde bir metre çubuklar gelmiş abi ben bunla Amerika'ya S harfi yollayacam diyor. Dedim olum S. Git.. Tabi kaldıramadı, maaşı almadan işten çıkmış gitmiş. Bi kaç ay sonra haberini aldık sokakta gezerken polis yakalamış elindeki Demir çubuklar bunu dövmüş. Gittik karakola rica minnet aldık bunu nezaretten. Allah'tan komser bizim köyden tanıdık çıktı da ucuz atlattı. Bu yine durmadı kaçtı gitti. Mahalleden birini kandırmış gel senle iş kurak ayaana dolandırmış adamı. İndirdiği parayla gitmiş eve internet almış gece gündüz facebook msn Twitter derken kafayı iyice kırmış. Dedim bi ziyaret edeyim şu çocuğu ne oldu ses Seda yok. Face den konum bilgisini buldum gidip evine baskın yaptım. Eve bi girdim hayvan leşi kokuyor. Yemek tabakları dağ olmuş kıyafetler desen yerde.. Bi de bilgisayar masasının üstüne tuvalet kağıdından kule yapmış dedim olum bu ne hal.. Öğrenci evini geçmişsin yakışıyorum hiç sana.. Dur abi dedi çok derin bi proje yapıyorum dünya tarihini değiştirecem. Neyse bu bişeyler yaptı iki kablo filan bağladı vestel televizyon tüpünden transistör yapmış onu filan taktı mikrofonu bana uzattı dedi abi bişeyler söyle. Ben buna baktım güldüm haliyle hadi neyse dedim kırmayım çocuğu. Aldım elime mikrofonu Tam küfür edecektim S... Derken yayını kesmiş. Sonra öğrendim ki bizim küfürün S harfi dünya tarihine geçmiş. Adama Nobel filan vermişler.. Ulan yine bizim sayemizde götürdün parayı dedim. Neyse efendim adam akıllanırmı bem bununla kalmam dijey lik yapacam diye tutturdu. Kurmuş tesisatı aldı geldi yanıma abi hele bi göster şu işi diyor. Bak dedim olum kuru kuruya dijey lik olmaz broadcasting yapacaksın. Birde dinleyiciyi öyle yabancı şarkılarla sıkma arada tivorlu İsmail, ray ray kaasım Ajdar filan çal. Geç saatlerde de daya damar şarkıları kendine gelsin millet..

Uff ulan yaz yaz bitmiyor aha burda kesiyorum devamı sonra. To be continyu yani...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Devamını isteyen varsa anlatıcam. Daha grahambel edison newton arşimet filan var..

• quote:

Orijinalden alıntı: Lesitin

Tesla bobini ile elektrik iletemezsin. Zamanında bunu nikola ya da söyledim dinlemedi gitti dev gibi bir transfer kulesi yaptı. Nooldu sağa sola Yıldırım düşürüp komşusunun evini yaktı. Polis geldi olay çıktı vs vs derken geceyi karakolda geçirdi. Ertesi gün gelmiş bana abi haklıymışsın diyor. Dedim olum bak senin daha kırk (40) fırın ekmek Yemen laazım. Amacın ne derdin ne.. Atlantik'den öteye yayın yapıp millete Ajdar dinleteceksen git radyo yap dedim. Bırak bu boş işleri gir bi devlet dairesine çalış adam gibi sigortan olsun dedim. Yok arkadaş adam nato kafa nato mermer.. Küstü benimle konuşmadı. Ama görsen bi tavır afra tafra.. Park'ta güvercin beslemeler sözleşme yırtmalar. Bak dedim olm bu böyle olmayacak ben artık sana laf anlatmaktan bıktım. Çörçil gillerin uzaktan kayınçosu var marconi. Geçen ödemeli aradı biraz muhabbet ettik. Adam aklı başında beyefendi bir saygı bir hürmet. Bi de alçak gönüllü.. Ne iş olsa yaparım abi diyor. Sigorta da istemem karın tokluğuna çalışırım diyor. Dedim topla bavulu gel sana el vericem. İki gün sonra geldi neyse yemek filan yedik çay kahve okey vs bir de buna güllü malboro ikram ettim kafası yerine geldi tabi çocuğun. Ertesi gün bunu tornacıya işe soktum akşamına elinde bir metre çubuklar gelmiş abi ben bunla Amerika'ya S harfi yollayacam diyor. Dedim olum S. Git.. Tabi kaldıramadı, maaşı almadan işten çıkmış gitmiş. Bi kaç ay sonra haberini aldık sokakta gezerken polis yakalamış elindeki Demir çubuklar bunu dövmüş. Gittik karakola rica minnet aldık bunu nezaretten. Allah'tan komser bizim köyden tanıdık çıktı da ucuz atlattı. Bu yine durmadı kaçtı gitti. Mahalleden birini kandırmış gel senle iş kurak ayaana dolandırmış adamı. İndirdiği parayla gitmiş eve internet almış gece gündüz facebook msn Twitter derken kafayı iyice kırmış. Dedim bi ziyaret edeyim şu çocuğu ne oldu ses Seda yok. Face den konum bilgisini buldum gidip evine baskın yaptım. Eve bi girdim hayvan leşi kokuyor. Yemek tabakları dağ olmuş kıyafetler desen yerde.. Bi de bilgisayar masasının üstüne tuvalet kağıdından kule yapmış dedim olum bu ne hal.. Öğrenci evini geçmişsin yakışıyorum hiç sana.. Dur abi dedi çok derin bi proje yapıyorum dünya tarihini değiştirecem. Neyse bu bişeyler yaptı iki kablo filan bağladı vestel televizyon tüpünden transistör yapmış onu filan taktı mikrofonu bana uzattı dedi abi bişeyler söyle. Ben buna baktım güldüm haliyle hadi neyse dedim kırmayım çocuğu. Aldım elime mikrofonu Tam küfür edecektim S... Derken yayını kesmiş. Sonra öğrendim ki bizim küfürün S harfi dünya tarihine geçmiş. Adama Nobel filan vermişler.. Ulan yine bizim sayemizde götürdün parayı dedim. Neyse efendim adam akıllanırmı bem bununla kalmam dijey lik yapacam diye tutturdu. Kurmuş tesisatı aldı geldi yanıma abi hele bi göster şu işi diyor. Bak dedim olum kuru kuruya dijey lik olmaz broadcasting yapacaksın. Birde dinleyiciyi öyle yabancı şarkılarla sıkma arada tivorlu İsmail, ray ray kaasım Ajdar filan çal. Geç saatlerde de daya damar şarkıları kendine gelsin millet..

Uff ulan yaz yaz bitmiyor aha burda kesiyorum devamı sonra. To be continyu yani...

lesitin tesla bobini kablosuz elektirik aktarır bu konuda bir sürü video var sanırım sen işi şakaya vurmuşsun ama senin bu yazdıkların konuyu meşkul etmek ten başka birşeydeyil benim 9v tesla bobini yapmak icin devre şemasına ihtiyacım var yardım edebilecek biri yok mu

• Tesla bobini yapmak istiyorsun. Hem ark oluşturmayacak hem uzak mesafelere kablosuz elektrik iletecek hem de tüm bunlar 9 volt ile çalışacak.. Ve sanırım bu aktarım ile binaya elektrik sağlamayı düşünüyorsun? Belki bundan 200 sene önce bunu söylemiş olsan asrın bilim adamı seçilebilirdin ama günümüzde bu söylediklerin gazoz ağacından başka birşey değil.. İzlediğin videoları tekrar tekrar izle adamlar ne boyuttaki Tesla bobini ile nekadar mesafeden hangi lambayı yakıyorlar.. Harcanan güç ile elde edilen güç arasında nekadar kayıp var? Ayrıca ark oluşmadan elektronlar nasıl taşınacak? Hiç bunları düşünmüşmüydün?

• sanarım beni yanlış anlamışsın beni ben uzakağa elektirik iletmek istemiyorum sadece 10 cm falan ark meselesine gelince ark yapmyan ama biriki kac cm den florasan yakan tesla bobinler var örnek olarak verdiğim video yu izledin mi o tesla bobini nin inputu 9v output u 110v bu tesla ile ark yarat mak imkansız adamın kulandığı devre yi göremiyorum kalite düşük evet bu arada kayıp yüksek olmalı benim uzak mesafeye elektirik iletmek istemiyorum

yukarda anlatıklarıma örnek olarakhttp://www.youtube.com/watch?v=DGk3O-zg2E8
  • Peki hocam size kolay gelsin.

• quote:

Devamını isteyen varsa anlatıcam. Daha grahambel edison newton arşimet filan var..

Valla yukarda yazdıklarından sonra tam kafa birisin diye düşünüyorum senle tanışmak isterdim

• Sarım oranı 1000'in üzerindeyken 110V üretip, 9V pil ile 10-15W'tan fazla güç sağlayacak akımı çekmek imkansız.
    Hele bir de tek faz ile devre tamamlayıp lamba yakmak komedi.
    İnanmayın böyle şeylere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altnkrtl

quote:

Devamını isteyen varsa anlatıcam. Daha grahambel edison newton arşimet filan var..

Valla yukarda yazdıklarından sonra tam kafa birisin diye düşünüyorum senle tanışmak isterdim

Hocam belki tanışırız bi gün. Ben istanbuldayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: pea.

Sarım oranı 1000'in üzerindeyken 110V üretip, 9V pil ile 10-15W'tan fazla güç sağlayacak akımı çekmek imkansız.
    Hele bir de tek faz ile devre tamamlayıp lamba yakmak komedi.
    İnanmayın böyle şeylere.

9 volt pil ile 10 watt için 1 amperden fazla akım çekilmesi gerek. Aslında Tesla bobini ile florasan yakılabiliyo. Ama bu devre tamamlandığından değil serbest kalan elektronlar florasan tüpünün içindeki fosfor maddesinin parlamasını sağlıyor.

• ya bırakın teslayı falan kafa yormayın bunla.gelin ben size kahve ısmarlıyayım bide batak atalım beraber :) projelerinizde bencilce düşünmeyin arkadaşlar.sizin yaptıklarınızın hem size hem biz okuyanlara faydası olup hemde bir hayatımıza kolaylık sağlaması lazımki o zaman herkez birbirine yardım etmeye daha çok uğraşsın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: strahd_von_zarovich

http://www.instructables.com/id/How-to-Build-a-Slayer-Exciter/ .

cok saol enazından aramızda yardım etmeye calışan ların olduğunu bilmek güzel
  • quote:

Abi hiç üşenmiyormusun ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: strahd_von_zarovich

http://www.instructables.com/id/How-to-Build-a-Slayer-Exciter/ .

Mübarek adamsın.Aylardır aradığım projeyi buldun.bu kaynak ile birlikte binlerce link,kaynak buldum.

BİRİSİ DE ÇIKIP DEMİYOR Kİ ; YAPMAYA ÇALIŞTIĞIN ŞEY " Slayer Exciter "
  • Orijinalden alıntı: Lesitin
  • Devamını yazacaktım ama konu çözülmüş. Yinede isteyen olursa açın bi konu gelirim ben..

• Lesitin kullanıcısına yanıt
    Abi iyi yazmışsın ha. Bunu diğer bilm insanmları içinde yazda. Gülelim biraz daha. Yarıldım la.

Bir de üşenmiyormusun gerçekten ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.