Şimdi Ara

A-CLASS (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.124
Cevap
54
Favori
353.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.5 dizel motor kullanıyor evet, ancak bu motor sınıfının en iyilerinden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvrenCCC

arkadaşlar yeni A serisinde renault motoru kullanılıyor diye duydum ve çok şaşırdım. belki konusu geçmiştir yukarıda ama her mesajı okuyamadım tek tek. bilgisi olan var mıdır?

Bende bu konuya çok takılmıştım motor birebir renault degilmiş mercedes elden geçirmiş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Konya'da yeni a serisi gördüm beyaz renk araba gerçekte tanıtım resimlerinden çok daha şık görünüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni a serisinin concept halini üretselerdi, kimse kıyas yapamazdı 116, a3 ile. ancak o kadar iddalı yapmaya cesaret edemediler diye düşünüyorum! ama keşke yapsalardı da bende 116 almasaydım. herkesin kendi görüşüdür ve ben iyiki 116dan yana tercihimi kullanmışım diyorum şimdi.

http://forum.donanimhaber.com/m_48106422/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: karti

quote:

Orijinalden alıntı: EvrenCCC

arkadaşlar yeni A serisinde renault motoru kullanılıyor diye duydum ve çok şaşırdım. belki konusu geçmiştir yukarıda ama her mesajı okuyamadım tek tek. bilgisi olan var mıdır?

Bende bu konuya çok takılmıştım motor birebir renault degilmiş mercedes elden geçirmiş

yani bence saçma. ne işi var renault motorunun mercedeste. tamam iyi motordur bir şey demiyoruz ama yakışmıyor yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslanforever

Yeni a serisinin concept halini üretselerdi, kimse kıyas yapamazdı 116, a3 ile. ancak o kadar iddalı yapmaya cesaret edemediler diye düşünüyorum! ama keşke yapsalardı da bende 116 almasaydım. herkesin kendi görüşüdür ve ben iyiki 116dan yana tercihimi kullanmışım diyorum şimdi.

O konsepti zaten 116 parasina satmayacaklari icin alacaginiz arac yine 116 olurdu muhtemelen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batu

quote:

Orijinalden alıntı: aslanforever

Yeni a serisinin concept halini üretselerdi, kimse kıyas yapamazdı 116, a3 ile. ancak o kadar iddalı yapmaya cesaret edemediler diye düşünüyorum! ama keşke yapsalardı da bende 116 almasaydım. herkesin kendi görüşüdür ve ben iyiki 116dan yana tercihimi kullanmışım diyorum şimdi.

O konsepti zaten 116 parasina satmayacaklari icin alacaginiz arac yine 116 olurdu muhtemelen.

varsayım üzerine konuşuyoruz ancak; eger kendine rakip olarak a3 ve 116yi görüyorsa mercedes, ki görüyor fiyat aralığını onlara yakın tutmak zorundadır yoksa satış rakamları çok çok aşağıda kalırdı.
    gerçi dediğim gibi adamlar üretmediğine göre sorun yok!

• dizel otomatik olmadıgı sürece tercihim a3 den yana olacaktır her nekadar mercedesi cok begensemde üzülerekde olsa a3den yana kullanacagım tercihimi.neden düsünmezler dizel otomatigiki..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ademkont

dizel otomatik olmadıgı sürece tercihim a3 den yana olacaktır her nekadar mercedesi cok begensemde üzülerekde olsa a3den yana kullanacagım tercihimi.neden düsünmezler dizel otomatigiki..

Tamamiyle satış stratejisi,Almanya Türkiyeye gönderecekte bizimkiler almayacak,Pehhhh,adam akıllı, bunca benzinliyi kime gazlıcam diye düşünmüyor,nasıl olsa Türkiye gibi 3.sınıf ülkeler sipariş vermeye hazır bizim kaymak kesim Km'de 9 lt.yakan aracı sırf yeni kasa ve yeni araç diye 80K üzerinde fiyata bişey demezse elin oğlu 2 ay sonra çıkaracağı dizel otomatiğni bize 15 ay sonra gönderir.Tıpkı öyle bir teknolojileri ve altyapıları mevcutken makyajlı C180'leri 1.6 olarak değil yüksek vergi diliminde 1.8 olarak gönder sonra 1.6'yıda eski şanzımanla(Komp.)yolla en son artık o 1.6'ya 7 G-tronik eklediği gibi..Bu arada bu yöntem sadece Mercedese has değil,Türkiyede yollara çıkan tüm yeni kasa araçlarda var,dikkat edin yeni kasa çıkan her arabanın sadece yüzde 20'si bizi hem donanım hemde motor seçenekleriyle bizleri tatmin ediyor,istediğimiz tarz donanımlı arabalar 12 ay sonra gelir,bu süre Avrupada daha çok daha kısa,işte ben buna takığım..

• quote:

Orijinalden alıntı: deren05

quote:

dizel otomatik olmadıgı sürece tercihim a3 den yana olacaktır her nekadar mercedesi cok begensemde üzülerekde olsa a3den yana kullanacagım tercihimi.neden düsünmezler dizel otomatigiki..

Tamamiyle satış stratejisi,Almanya Türkiyeye gönderecekte bizimkiler almayacak,Pehhhh,adam akıllı, bunca benzinliyi kime gazlıcam diye düşünmüyor,nasıl olsa Türkiye gibi 3.sınıf ülkeler sipariş vermeye hazır bizim kaymak kesim Km'de 9 lt.yakan aracı sırf yeni kasa ve yeni araç diye 80K üzerinde fiyata bişey demezse elin oğlu 2 ay sonra çıkaracağı dizel otomatiğni bize 15 ay sonra gönderir.Tıpkı öyle bir teknolojileri ve altyapıları mevcutken makyajlı C180'leri 1.6 olarak değil yüksek vergi diliminde 1.8 olarak gönder sonra 1.6'yıda eski şanzımanla(Komp.)yolla en son artık o 1.6'ya 7 G-tronik eklediği gibi..Bu arada bu yöntem sadece Mercedese has değil,Türkiyede yollara çıkan tüm yeni kasa araçlarda var,dikkat edin yeni kasa çıkan her arabanın sadece yüzde 20'si bizi hem donanım hemde motor seçenekleriyle bizleri tatmin ediyor,istediğimiz tarz donanımlı arabalar 12 ay sonra gelir,bu süre Avrupada daha çok daha kısa,işte ben buna takığım..

sırf otomatigi yok diye tercigim a3 olacak bmw de olsa onuda alabilirdim.o kadar para ver manuel al araba her nakadar güzelde olsa bir anda sıfırlanıyor insanın gözünde. zaten mercedes adına manuel vites yakısmıyor.artık seneye getirtirler otomatigi ama bu arada audi ve golf yer kaymagını dizel otomatigin ve helalde olsun..

• quote:

sırf otomatigi yok diye tercigim a3 olacak bmw de olsa onuda alabilirdim.o kadar para ver manuel al araba her nakadar güzelde olsa bir anda sıfırlanıyor insanın gözünde. zaten mercedes adına manuel vites yakısmıyor.artık seneye getirtirler otomatigi ama bu arada audi ve golf yer kaymagını dizel otomatigin ve helalde olsun..

Dizel golf otomatiğin artık o kadar da tutulacağını düşünmüyorum para konusu açısından;

Yeni Golf 1.6 TDI 105 PS Tiptr. DSG Comfortline 64.600
    Yeni Golf 1.6 TDI 105 PS Tiptr. DSG Highline 68.900

ben şahsen manuel a alırım highline golf alacağıma

ha golf güzel bir araba, iç mekan kalitesi ve 1.5 dci olan motora kıyasla yeni a serisinden daha iyi olabilir ama işte önde yıldız var.
    5 verip 3 daha verip mercedes alırım.

Yeni A3 1.6 TDI Ambiente S tronic 76.590

a3'ün fiyatı da bu.

• kıytırık renault motoru koymuşlar şaka gibi ya..
  • konsept a serisini gördükten sonra A serisinden soğudum resmen. o ne güzellikti öyle...
  • Aracı cumartesi teslim aldım. Dün camlara film çektirmek için bir yere gittim daha hiç bir işlem yapılmadan sağ kapı camının sökülmeye çalışıldığını gördük.

Cam kenarındaki plastik parça yerine oturmuş vaziyet de değildi.

Kapının arasına kilit kısmına doğru baktığımız da sanki kastırmışlar gibiydi bir parça boyanın atık olduğunu gördük.

Resimlerini çekemeden o sağ cam kısmıyla uğraşırken plastik parça yerine oturdu. Satın aldığım arkadaşa söyledim beni hemen servise yönlerdirdi. Servise gidip dedim ki; sıfır Mercedes mi aldığımı zannediyorum.

Sağdaki camın veya kapını yada kilidinin ne işlem yapıldıysa artık komple söküldüğünü bana aracı satın alırken neden söylemediniz?

Aracı içeri çektiler, incelediler oranın açıldığına dair ne bir hasar ne de değişim kaydı var dediler.

Bende onlara kayıt dışı değişmediğini ben nereden bileceğim dedim. Cevap belli zaten öyle bir şey olsa bile var demezler.

Kimse orasını görmediği için sağ cam kısmını cinler sökmeye çalışmış oldu.

Boyanın atık olduğu kısmın fotoğrafını çekip rötüj yaptılar. Servis elemanın bana dediğine bakın; Oraya emniyet kemeri sıkışmış olabilirmiş.

Benim için ne yapabileceklerini sordular. Memmun olmamı mı istiyorsunuz dedim. Tabi -ki dediler. Buyrun o zaman aracımı değiştirin dedim.

Onu yapamayacaklarını söylediler. İstersem oraya ''lokal boya'' yapabilirlermiş veya ''kapıyı komple'' değişebilirmiş.

Benim yüzüm baya asıldı, ilk bakımınızın yarı ücretini almayacağız dediler. Baya büyük bir hediye verdiniz dedim firmanızı sarsa bilir(!) dedim.

Ben bu aracın başka kısımlarının sökülmediği nereden anlayacağım, sıfır araç alırken yanımızda usta mı götüreceğiz? diyorum. Cevap yok.

Sonuçta;

Bana ilk bakımı komple ve 150-200 tl'lik arkaya yapıştırılan AMG yazısını hediye verdiler. Mercedes gibi firmadan böyle bir hatayı düzeltmesi için Navigasyon Jant gibi hediyeler veya bir kısım para iadesi yapmasını isterdim.

Ama bakıyorsunuz ki firmalar tuttuğuna yerleştir politikasına çok sıkı şekilde sarılmış durumdalar.

Bunu yazmamda ki amaç sıfır araç alacaklar da artık yanlarında kesinlikle usta götürsünler. Yok Mercedes miş yok BMW falan kesinlikle isme güvenmeyin.

İmla hataları için kusura bakmayın...

• Öncelikle geçmiş olsun. Marka ne olursa olsun banttan ilk çıkan araçlarda her zaman bu tarz sorunlar olur, bu çok bilinen bir gerçek. Hatta otomobil uzmanları her zaman "piyasaya yeni sürülen araçları hemen almayın, bir kaç ay bekleyin" diye konuşur. Tabi sizi asla suçlu yapmaz, gönül isterdi ki bu tarz sorunlarla kimse karşılaşmasın, markalarda ADAM gibi müşterilerine çözüm üretsin ama bu bizler için bir ütopya sanırım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: war

Aracı cumartesi teslim aldım. Dün camlara film çektirmek için bir yere gittim daha hiç bir işlem yapılmadan sağ kapı camının sökülmeye çalışıldığını gördük.

Cam kenarındaki plastik parça yerine oturmuş vaziyet de değildi.

Kapının arasına kilit kısmına doğru baktığımız da sanki kastırmışlar gibiydi bir parça boyanın atık olduğunu gördük.

Resimlerini çekemeden o sağ cam kısmıyla uğraşırken plastik parça yerine oturdu. Satın aldığım arkadaşa söyledim beni hemen servise yönlerdirdi. Servise gidip dedim ki; sıfır Mercedes mi aldığımı zannediyorum.

Sağdaki camın veya kapını yada kilidinin ne işlem yapıldıysa artık komple söküldüğünü bana aracı satın alırken neden söylemediniz?

Aracı içeri çektiler, incelediler oranın açıldığına dair ne bir hasar ne de değişim kaydı var dediler.

Bende onlara kayıt dışı değişmediğini ben nereden bileceğim dedim. Cevap belli zaten öyle bir şey olsa bile var demezler.

Kimse orasını görmediği için sağ cam kısmını cinler sökmeye çalışmış oldu.

Boyanın atık olduğu kısmın fotoğrafını çekip rötüj yaptılar. Servis elemanın bana dediğine bakın; Oraya emniyet kemeri sıkışmış olabilirmiş.

Benim için ne yapabileceklerini sordular. Memmun olmamı mı istiyorsunuz dedim. Tabi -ki dediler. Buyrun o zaman aracımı değiştirin dedim.

Onu yapamayacaklarını söylediler. İstersem oraya ''lokal boya'' yapabilirlermiş veya ''kapıyı komple'' değişebilirmiş.

Benim yüzüm baya asıldı, ilk bakımınızın yarı ücretini almayacağız dediler. Baya büyük bir hediye verdiniz dedim firmanızı sarsa bilir(!) dedim.

Ben bu aracın başka kısımlarının sökülmediği nereden anlayacağım, sıfır araç alırken yanımızda usta mı götüreceğiz? diyorum. Cevap yok.

Sonuçta;

Bana ilk bakımı komple ve 150-200 tl'lik arkaya yapıştırılan AMG yazısını hediye verdiler. Mercedes gibi firmadan böyle bir hatayı düzeltmesi için Navigasyon Jant gibi hediyeler veya bir kısım para iadesi yapmasını isterdim.

Ama bakıyorsunuz ki firmalar tuttuğuna yerleştir politikasına çok sıkı şekilde sarılmış durumdalar.

Bunu yazmamda ki amaç sıfır araç alacaklar da artık yanlarında kesinlikle usta götürsünler. Yok Mercedes miş yok BMW falan kesinlikle isme güvenmeyin.

İmla hataları için kusura bakmayın...

gerçekten can sıkıcı gene de ilk bakım bedavaya gelmiş mümkünse biraz resmini koyabilir misiniz aracın? gözümüz gönlümüz şenlensin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kratostol -- 24 Ekim 2012; 11:15:39 >

• @war

Geçen kuruçeşme-bebek arasında yol kenarında park eden kırmızı AMG sizinmiydi yoksa? Plaka JR veya JP tarzı birşeydi. Kaza yapıyordum ona bakayım derken
  • kratostol; Bir kaç resim eklerim camlara film uygulanınca biraz daha değişti gibi.

Batu; İzmir'deyim ben ama sanırım aynı aracı gördünüz. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi war -- 24 Ekim 2012; 13:56:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batu

Öncelikle geçmiş olsun. Marka ne olursa olsun banttan ilk çıkan araçlarda her zaman bu tarz sorunlar olur, bu çok bilinen bir gerçek. Hatta otomobil uzmanları her zaman "piyasaya yeni sürülen araçları hemen almayın, bir kaç ay bekleyin" diye konuşur. Tabi sizi asla suçlu yapmaz, gönül isterdi ki bu tarz sorunlarla kimse karşılaşmasın, markalarda ADAM gibi müşterilerine çözüm üretsin ama bu bizler için bir ütopya sanırım...

Teşekkürler şimdi ben orasını 24 saat de yakaladım araç adamların showroom'unda 24 gün durdu ve onlar professional kişiler benim gibi değiller, bunu yakalamaları ve bana söylemeleri gerekirdi diye düşünüyorum. Yoksa ayıplı olmadıktan sonra kusursuzluk arayan birisi değilim.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.