Bugün laptopta(Windows 7) oyun oynarken aniden oyun dondu.Ben de sinirlendim laptobu yumrukladım.Daha önce de biraz yumruklamıştım.Oyunun donan ekranını kapatamayınca reset attım.Tam açılıyor sanmıştım ki "A disk error occured.Press CTRL+ALT+DEL to restart" hatasını aldım.Buna ek olarak da Laptoptan 2-3 sn aralıkla küçük bip sesi geliyor.Bios'un boot ayarlarına girdiğim zaman ise Excluded from boot order başlığı altında USB CDROM var. Şimdi aynısı kuzende de olmuş.Teknik servise vermiş.Bana 28 gün sonra aldığını söyledi.Benim ise laptoba ihtiyacım olduğundan bu kadar bekleyemem ve laptopta ihtiyacım olan veriler vardı.Kısacası: 1-Laptoba format atmadan önce verilerimi nasıl kurtarabilirim? 2-Teknik servise vermeden bu durumu nasıl halledebilirim?
muhtemelen siz laptopu yumrukladiğinizda disk yada diski anakarta baglayan herhangibir soket yada kablo yerinden çıkti eger biosta usb den baska bisey görmüyorsa durum bu..eger garanti dahili ise hic bulasmayin verin yapsinlar tahminim diskten verileri kurtarabileceginiz yönünde.
quote:
Orijinalden alıntı: Enspektör
muhtemelen siz laptopu yumrukladiğinizda disk yada diski anakarta baglayan herhangibir soket yada kablo yerinden çıkti eger biosta usb den baska bisey görmüyorsa durum bu..eger garanti dahili ise hic bulasmayin verin yapsinlar tahminim diskten verileri kurtarabileceginiz yönünde.
Yorum için öncelikle teşekkürler ama nasıl kurtarabilirim?
quote:
Orijinalden alıntı: samus
quote:
Orijinalden alıntı: Enspektör
Yorum için öncelikle teşekkürler ama nasıl kurtarabilirim?
BIOS ve anakartlar 4 IDE sürücüye (sabit disk veya CD-ROM) destekler. IDE disketlerinizin ayarlarını "Hard Disks" adlı bu bölmede görebilirsiniz. Ancak sisteminizdeki IDE CD sürücüler veya SCSI sürücüler burada görünmez. Burada disklerinizin MODE bilgisini tüm disk sürücülerinizin için AUTO olarak seçmenizi öneririm. Böylese BIOS, POST sırasında diskinizin özelliklerini belirleyip sistemi ona göre açabilir. BIOS diskinizi bu şekilde, ana BIOS Setup menüsünden "IDE HDD Auto Detection" seçeneği ile BIOS'un diskinizi bulmasını sağlayabilirsiniz. Hard Disk bölmesindeki parametreler diskinizin kafa, silindir, sektör sayısı ve teknoloji ile ilgili bazı bilgiler içerirler. Nadirende olsa BIOS bazı diskleri otomatik olarak tanımayabilir. Bu durumda disk türünü (Type) "User"(Kullanıcı) olarak seçip disk üzerinde yazan bu parametreleri elle girerek diskinizi tanıtabilirsiniz. Neyse ki günümüzde tüm yeni anakartlarda "IDE HDD Auto Detection" seçeneği vardır ve bu çoğu diski tanımamazlık etmez. eğer bu işlere eliniz yatkınsa yada değilse bu işlerden anlayan bir arkadaşınızla laptopun arkasını söküp içindeki duruma bakmanız gerekiyor, eğer disk yerinden çıkmış ise takıcaksınız çıkmamış ise çevre bağlantıları kontrol ediceksiniz, disk boot failure hatası çözümü
1.Yöntem:İde ve power kablolarını bir kontrol et.Büyük ihtimalle onlar gevşemiştir.
2.Yöntem:BIOS ayarlarından BOOT sırasını kontrol et.
3.Yöntem :Diskin reset attığında çok büyük zarar gördü ki bu hatayı alanların %80 inde durum böyle Fakat başka harddiskle denediğimdede aynı hatayı alıyorum dediğine göre otomatikman 1 ve 2 nci seçenekleri kurcalamalısın.
Bunları yarın kuzenle deneriz çok çok teşekkürler ama kuzene sordum o da dedi teknik servise verin içine açıp kurcalarsak servis dışı oluyomuş falan dedi.???
quote:
Orijinalden alıntı: samus
Bunları yarın kuzenle deneriz çok çok teşekkürler ama kuzene sordum o da dedi teknik servise verin içine açıp kurcalarsak servis dışı oluyomuş falan dedi.???
evet bende kuzeninizle aynı fikirdeyim eğer kendiniz açarsanız vidalar boyalıdır ve söktüğünüz anda o boyalar kalkacağı için servis tarafından farkedilir artı bir konu içerdeki parçalara zarar vermeniz sözkonusu..çıplak el teması statik elektirkten dolayı parçalara zarar vermekte..Teknik servise hallettirmek en akılcı yol..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme