Şimdi Ara

A.O. Smith Frezya 300S Su Arıtma Sebili İncelemesi (su arıtma cihazı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
66
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • "Su beklemekten/taşımaktan bıktım". Her zaman duyduğumuz kelimeler.

Öncelikle yıllardır damacana 5 litre pet şişe kullanan ve taşımaktan bıkan biri olarak su taşımamak için çözüm aradım.

İlk başta damacana markalarını denedim

Excel yaptım fiyat pet damacana cam fiyatları olarak tatları içerikleri farklı hepsi aylık su analizine gönderilen temiz sulardır.

Doğal kaynak suyu
    Doğal mineralli su
    İçme suyu
    Aslında cam damacanalar plastikten daha iyi fakat fiyatları yüksek o yüzden vazgeçtim.

Not: standart son kullanıcıyım yani eminim ki benden bilgili bu işin piri kişiler vardır ben sadece gözlemlerimi deneyimimi yansıtıyorum.

İlk olarak eve ya A.O. Smith Daisy yada su sebili/tezgah tarzında ürün aradım, evi ölçtüm genişlik derinlik boy vs fakat tezgah üstü olan modelin ölçüleri özellikle derinliği çok fazla olduğundan daha dar olan sebile karar verdim bu mutfağın boyutuna ihtiyaca göre değişebilir.

ürünü internetten normalin çok daha alt fiyatına bir sitede buldum(google dan), hatta aldıktan sonra fiyatı arttırıldı piyasasının altında aldım normalde 28.600₺ bandında olan ürünü, ben baya uygun ölü fiyata aldım

AO Smith müşteri hizmetlerini aradığımda daisy modeli için 16.000₺ ye düşmüşlerdi fakat su sebili için bulduğum fiyatın imkansız olduğu söylendi ya teşhir ya eski bir ürün denildi. Aldığım sıfırdı sadece unutulmuş kalmış sitede.

Ürünü bulduğum yerde kurulu kullandıkları da vardı denedim tadı yumuşaktı fakat soğuk su olarak içince yanıltabilir deneyeni, suyu ılıkken denemek gerek.

Ürünün ambalajında gözümüze made in korea yazısı göze çarpmakta

Malzeme kalitesi üst düzey metal kalınlığı plastik kalınlığı tatmin edici

İçindeki diğer parçalarda da valf swichler kablolar vs hepsi güney kore üretimi. Çin malı olmaması verilen parayı kurtarıyor. Normalde ucuz damacana sebillerinde çin kompresörü ve PRC üretimi yazmakta genelde.

Soğutucu kompresör LG marka TS24LATG kore üretimi pistonlu sessiz sayılan bir kompresör

Ürünün en büyük avantajı yaz-kış faydalı su sıcaklığı Hem sıcak su hem soğuk su özelliği mevcut herhangi biri tuşlarla açıp kapatılabilir, soğuk suyun soğukluk derecesi de ayarlanabilir düz tornavidayla.

Ön tarafta simetrik tasarım bizi karşılıyor, ürünün ön alt taraf plastik kullanılmış bu iyi bir şey sürekli su damlaları vs oraya değerse paslandırmasın mantıklı

Arkadaki gaz boruların içeri doğru gizli olması duvara değmemesi iyi, kasa metal beyaz boyalı içine bakınca, içinin de boyalı olduğu gözüküyor

İlk kurulumda arkadaki tuşlar kapalı konumda olmalı, doldur boşaltlar bitince su tam dolunca sıcak kısım açılmalı resistans susuz yanmaması için

Kurulumda mutlaka 8-10 dk karbon filtre yıkaması ve son alkali yıkaması yapılmalı; yani en başta cihazı kullanmadan o filtrelerin çıkış borusu boşa dışarı çıkartılıp kovaya akıtılmalı kömür parteküller vb yok olsun diye; gelen ekip hep işin kolayına kaçtığından işini iyi yapmadığından bu zorla yaptırılmalı mesela bana gelen kişi yapmayacaktı söylemesem bende bahşiş vermedim kendisine…

İçindeki borularda nsf yazıyor ama muhtemelen nfs değiller

Ön paneli tutan bir vida var o vida söküldüğünde aşağı elle itilirse filtre kısmı göze çarpmakta her şey nizami membrane arkada diğer 3 filtre önce öndekiler daha sık değiştiriğinden membrane 24 ay öndekiler 6-8-12 ay ömrü olması iyi düşünülmüş konumlandırma ve hepsi dikey olması avantaj devamlı tam kullanım anlamında

Su pompası ön aşağı kısımda 24watt kore üretimi bir bardak su içtiğimizde ~13 saniyede geri dolduruyor tank dolunca duruyor sessize yakın, arkadaki soğutma kompresörü de çalıştığında çok sessiz, pek belli olmuyor.

Malzeme kalitesi üst düzey plastikler sadece güneşte sararma yapabilir beyaz olduğu için fakat bunun dışında kokmuyor plastikleri iyi.

Ön musluk uçları çıkartılıp yıkanabilir türden

İçinde tanklar paslanmaz çelik kullanılmış tanklar yer çekimi olarak yukarda olduğundan içlerinde kauçuk lastik yok dolayısıyla hem geri basınç yapmamaları atık su tüketimi azaltabilir hem de tank değişimi gerekmeyebilir uzun yıllar, çünkü yukardan aşağı su yer çekimiyle inmekte sadece

Atık su oranı; 1 litre temiz suya, 1.4 lt atık su.

Arkasında sıcak açma düğmesi
    Eco modu açma düğmesi
    Soğutma açma düğmesi yer almakta

Eco modu açıkken karanlıkta bu iki özelliğin otomatik kapanmasına yarıyor öndeki sensör sayesinde ışık 1lux altındaysa; fakat ben kullanmıyorum bu özelliği; kurulum yapan kişi tank içindeki şamandıra daha sık kullanır vs dedi ? muhtemelen sıcak soğuk suyun genleşmesi şamandrayı her gün aç kapa yapacağından burası size kalmış emin değilim bu konuda? Ama iş yerinde kullanılsa ECO açardım kimse yokken çalışmasın diye.

Ürünün dış kablosu da korea üretimi oldukça kaliteli kalın kullanılmış

Görüntü olarak kurulumda arkası çift taraflı bantlı beyaz şerit kulanıldı daha şık durmakta hortumlar gözükmüyor böylelikle görüntü kirliliği yok

Tankları komple boşaltmak için musluklu silikon hortum var filtre değişimlerin de 2-3 kez hızlı komple boşaltmak için suyu pratik düşünülmüş önemli bir detay.

İçindeki filtreler Mmuhtemelen Ruhens marka filtreler ao smith etiketi basılmış

1.)Sedimet filtre(tortu kir) NSF içindeki malzemede var.

2.)Ön Karbon filtre (Made by Kuraray, Japan gerçek NSF sertifikalı kömür)

3.) Membrane. (Kore üretimi / yurtdışında ise RO yerine nano Made by KX Technology, USA kullanılıyor)
    0,001 ila 0,0001 micron arasında yani 1nm ila 0,1 nm e kadar su kaynaklı mikroorganizmalar ve virüsler gibi su kirleticilerini uzaklaştırır.

Bu TDS yi sıfıra yaklaştırıyor suda arsenik klor madde ne varsa geçirmiyor sadece su moleküllerini geçirir

4.) alkalin fitresi (mg kullanılmış yani magnezyum eklenen ve ph yükselten tipte)

Gelelim mineral kullanımı sağlık konusuna aşağıdaki referansta da gözüktüğü gibi aslında vücut hem sıvı hem katı tüm besinlerden mineral almakta sadece sudan değil dolayısıyla aşağıdaki referansa istinaden florür hariç ~%95 diyetten besinlerden mineral alınıyor.

Bu ufak yüzde 5 lik oranı tamamlamak için de kaliteli bir mineral filtre çözüm sağlayabilir. Direk tds 0-6 arası değerde vb olmamalı en azından kalsiyum magnezyum veya karışık yükseltmeli TDS yi iyi bir bir filtre.

5trelik Pet şişedeki su: TDS 91 birim

Musluktan gelen su: TDS 235 bu ömerli barajından gelen iski suyu bu arada

Arıtılmış sebildeki Su: TDS 49
    soldaki ısıtıcılı kısım en az 3 kez ısıtılıp ayrı ayrı boşaltılması lazım tds 100 lerde ilk başta soğuk kısım gibi 49 lara düşmesi için ısınan çelik kabasını atmalı bi kaç kez sonra kullanılmalı.
    Arıtmanın daha tatlı bir su tadı var suyun tadı hem yumuşak hem tatlıya yakın

İçimi merak edenlere şöyle tarif edeyim, normal doğal kaynak damacana suyu daha madensi daha katı parçacıklı orta sertse; bu daha yumuşak hafif tatlımsı bir tadı var.

Normalde suyun tadına dikkat etmediğimizden otomatik içtiğimizden kıyaslamıyoruz ama bu düşünceyle tadarak içildiğinde mineralli su, kaynak suyu, içme suyu ve markalar bazında tadları değişik gelmekte; sonuç olarak su oldukça içimi güzel koku sıfır tadı oldukça iyi, bunun kaliteyle de alakası olabilir su sebilindeki hiçbir malzeme ve filtreler dandik değil; yani 300TL lik filtreli su arıtma cihazında tad aynı olur mu bilmiyorum denemek lazım dediğim gibi almadan önce içilmeli.

Sonuç olarak elimizin altında devamlı içmesuyu var pratik, yazın soğuk su verebilmesi, sıcak suyun kahve vs kullanılabilmesi kireçsiz olarak, TDS çok düşük olmayışı. Görsel olarak şık tasarımı. Musluktan uzakta olması daha az kullanımı daha çok filtre ömrü/Musluktan uzak olması daha zor tencereye su koyma dezavantajlarıyla birlikte nihayetinde mükemmele yakın sessiz kaliteli bir su sebili olmuş. Bu ürün çan çin çon olsaydı bu kadar iyi olmazdı. Tavsiye ederim. Eğer bütçenizi aşıyorsa AO Smith daisy veya başka bir marka ürün de bakabilirsiniz.

• elinize sağlık , hortum kesin nsflidir hocam merak etme , onlar tr gibi değiller nsf yoksa nsf amblemini basmazlar :) İyi günlerde kullanın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.