Şimdi Ara

A Plague Tale: Requiem (2022) [PC ANA KONU] (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
558
Cevap
9
Favori
27.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Yukarıda da bahsetmiştim oyunun grafiğine zerre etki etmeyip performansı bozan ayarlar var
    Şu videodaki ayarları dener misiniz
    BenchmarKingyoutube
    A Plague Tale Requiem | OPTIMIZATION GUIDE / BEST SETTINGS | Every Settings Benchmarked
    https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=g4I-Rm7cjjM

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Suçluyu buldum, ray tracing shadows’u kapatınca takılma sorunu çözüldü. Teşekkürler 👍🏻

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LastStand L kullanıcısına yanıt
    Adınıza sevindim hocam :)

• A Plague Tale: Requiem (2022) [PC ANA KONU]

A Plague Tale: Requiem (2022) [PC ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 27 Mart 2024; 5:20:56 >

• Arkadaşlar ilk oyunu bitirdim sorun yok fakat ikinci oyuna başladım ara ara oyun kendi kendine kapanıyor çok can sıkıcı şekilde bazen oyun açılır açılmaz kapanıyor.Ayar kıstım tekrar açtım nvidia denetim masasından dikey senkranizasyonu bile aktif edebildim normalde pasif durumda açamıyordum yinede crash yiyorum hatasız sadece direk kapanıyor.Ne yapmam gerek yardımcı olabilecek var mı ? 7800x3d ve 4070ti super sistem başka oyunda problem yaşamıyorum.

• Ocelot35 kullanıcısına yanıt
    Oyun orijinal mi orijinal ise hangi platformda

• Oyun orjinal steam üzerinden.Birçok şey denedim.Nvidia overlay kapattım,grafik ayarları düşürdüm 2k da.sonra 1080 denedim.Türkçe yama yapıyordum yama yapmadan denedim.bazen 5-10 dakka civarı gidiyor bazen 1-2 dakka sonra atıyor hata felan yok alt f4 gibi donma felan olmadan.Tam ekran iyileştirmeleri devre dışı yönetici olarak çalıştır felan denedim.Şunu farkettim her oyundan attığında dosya doğrulama yapıyorum genelde 311kb dosya indiriyor doğruluyor.Birinci oyunu bitirdim izinliyim 2 gün yeni oyunuda oynıyım dedim sinir oldum valla.

• Sorun çözüldü belki bir gün birininin işine yarar.Bugüne kadar çok oyun oynadım hiç sorun yaşamadım.Fakat bu oyunda sürekli oyun kapanması sorunu yaşadım.Bir yerde saat tarih ayarlarını otomatik yapın yazmışlar.Oyunun klasörü içinde crash klasörü altında crashdump dosyasını metin belgesi olarak açtım.İçinde ne alaka ise Türkiye yaz saati ve Türkiye standart saat şeklinde yazılar gördüm.Saat ayarlarında otomatik yaptım ama yine crash yedim.Ve kendim birşey deneyeyim dedim.Bios'tan Expo/Xmp kapattım ve oyunu 1 saat oynadım hiç bir sorun yok crash yemedim.

çözümünün oyunla alakası yok ki ddr5 yüzünden sorun yaşıyormuşsun. bende expo yok ddr4 ben ne yapacam? aldım oynamadım hiç ama zannetmiyorum sorun yapacağını. amazon'da ram aradım 2 3 gün kuzen sistem toplayacak hepsinde sabit yorum expo'yı kapattım şu sorun düzeldi yani sorunun kaynağı zaten ramlerin expo yani oto oc ayarı. bu oyun ya da başka oyunla alakası yok. 5600 6000 neyse artık expo ayarın onun yerine 4800mhz yapmışsın oyunun performansında fark oldu mu çünkü yorumlarda yine hiç fark olmadı demişler. ddr5 mevzusu komple yalan dolan bence boşuna her hafta bios güncellemesi yaptırdılar 7000 serisi kullanıcılarına bir senedir.

• Üçüncü oyun 2025'de çıkacak deniyor.

• Harika oyundu yine, uzun yıllardır böyle aksiyon macera oyunu serisi gelmiyordu, 2 oyunda birbirinden güzel diyebilirim..

Ortalığı online ve başı sonu belli olamayan Survival oyunlar sarmışken bu oyun gibi özgün oynanışa sahip, yarı açık dünya, sağlam hikayesi sinematikleri olan, bulmaca - aksiyon ve atmosferin güzel buluştuğu oyunlara hep hasret kalıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 21 Temmuz 2024; 23:5:47 >
  • Oyunu zamanında Gamepass ile indirip birde Türkçe Yama yapmıştım. Fakat bir türlü girip oynama fırsatım olmadı. Umarım yama çalışıyordur hâlâ. A Plague Tale: Requiem (2022) [PC ANA KONU] 

Bu arada oyun dünyasındaki en alakasız iki bağlamdan birisine sahip yapımcı firma.

Asobo Studio : Plague Tale serisi ile Microsoft Flight Simulator

Creative Assembly : Total War serisi ile Alien Isolation

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt

Şunu söyleyeyim sadece;Bugüne kadar onlarca oyun oynadım bios fclk 2133 ve diğer curve opt. Vs ayarlar 6400mhz xmp expo.Hiç bir oyunda sorun yaşamadım inan ki.Ama ne alaka ise bu oyunda sürekli oyundan atma yaşadım ve xmp expo kapatınca sorun ortadan kalktı.Ayrıca diğer konuda da dediğin gibi fark 3-5 fps dir sanırım.

doğrudur benim de başıma bu tip olaylar çok geldi hem de değişik sistemlerde yani amd'ye ya da ddr5'e özel değil tamamen oyuna göre değişir. misal 11900kf sistemde 4400 cl19 ramleri 4000 cl16 yapıyorum normalde sıkıntı çıkmaması lazım değil mi ve çıkmadı belki 10 oyuda ama jedi survivor denen uyuz oyun 5 dakikada atıyordu masaüstüne. o oyunu 5800x3d 7900xtx sisteme aldım şimdi de bu sisteme eziyet ediyor karta sürücüden oc yaparsan 480w falan çekiyor gıcık oyun. 3600 cl16 yaparsan düzgün çalışıyor e arkadaş biz bu rami ta alamanyalardan neden getirttik samsung b die çipli diye standart ddr4 hızında kullanacaksak?

• Finalinden sonra üçüncü oyunun senaryosu nasıl olucak çok merak ediyorum. Müziklerini de aşırı özledim. Orta Çağ Fransa dönemin atmosferini çok güzel yansıtıyorlar. Büyük ihtimalle Haziran'da Xbox etkinliğinde duyurusu gelmesi çok yüksek. 2026'da kesin çıkar gözüyle bakıyorum. Birde dizi projesi vardı.

• 1 yıldır yüklü duruyordu, bugün itibari ile bitirdim. Daha sonra uzun uzun düşüncelerimi yazacağım. Özetle oyun çok iyi, yine etkiledi beni. Bölümleri geçtikçe acı bir tat bırakıyor, ağır bir havası var. Amicia'nın iki oyundur yaşadığı değişim ve gelişim nedense aklıma Spec Ops: The Line'ı getirdi. Üçüncü oyunu sabırsızlıkla bekliyorum.

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.