Şimdi Ara

A.R.O.G (2008) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
550
Cevap
0
Favori
26.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

arog son zamanlarda izlediğim en kötü filmlerden biri. gora gibi bir filmden sonra bunu devam filmi göstermek yanlış olmuş. cem yılmaz zaten tv de bu filme gidin diye yalvarıyordu, nedenini şimdi anladım. belliki oda filmi beğenmemiş olacakki maliyeti çıkaralım bari havalarındaydı.

filmdeki gereksiz müzikler ve efektler sayesinde izledikten bir gün sonra bile baş ağrılarım devam ediyor.

gora yı onuncu tekrar izlemeyi bu filmi ilk kez izlemeye tercih ederim.

yaşasın GORA
  • Rıdvan olayı çok güzel olmuştu gerçekten

filmin ilk yarısı çok sarmasa da 2. yarı oldukça güzeldi

bu arada film bittikten sonra hemen kalkmadınız umarım duvarda bulunan çizimleri gösteriyordu onlar da çok neşeli olmuştu =)
  • İkinci hayal kırıklığım: A.R.O.G.
    Bu kez ortamdan etkilenmemek için Cem Yılmaz'ın filmini basın gösterimi ya da galada değil, normal seansta izlemeye karar verdim. Cumartesi günü, Maçka Cinebonus'a gittim. Barındırdığı sosyal statü olarak Cem Yılmaz'ın izleyici profili için en uygun salonlardan biriydi. Hava bulutluydu, yağmur atıştırmak üzereydi. Yani sinemaya gitmek için iyi bir gün ve iyi bir saat seçmiştim. Ne olur, ne olmaz diyerek bir gün önceden rezervasyon yaptırmıştım. Ama o da ne? 150 kişilik salonda sadece 15 kişi vardı... Filmin başından sonuna kadar, şöyle salonda yükselen topluca bir kahkahaya rastlamadım. Film bittikten sonra insanların yüzlerine neredeyse tek tek baktım. Donuk bir ifade takınmışlardı. İçlerinden biri bile gülerek, "Ya şu sahne ne komikti değil mi?" diye ötekine anlatmıyordu, ki komik filmlerin ardından ilk yapılan şey, gülünen sahnelerin geyiği olurdu... Dünyanın en snob, en ciddi, en müşkülpesent 16 kişisini aynı salona doldurmaları mümkün olmadığına göre, filmde bir "arıza" olmalıydı... Ben G.O.R.A.'da da fazla gülememiştim. A.R.O.G.'da da tebessüm ettiğim bir-iki sahne dışında öyle kahkahalara boğulduğum filan olmadı... Oysa Cem Yılmaz'ın yıllardır tekrarladığı aynı gösteriyi her izleyişimde salondan kasıklarım ağrıyarak çıkıyordum. Film tekniği neredeyse mükemmel, efektler yerli yerinde, oyunculuklar vasatın üzerinde... Ama ben "film tekniği" görmek istesem, Cem Yılmaz'ın filminde işim ne? Gider, Steven Spielberg'in fantezi filmlerini izlerim... Benim Cem'den beklediğim, tıpkı sahne gösterisinde olduğu gibi bana kahkahalar attırması, koltuğumdan yerlere düşürmesi... Film, "Turist Ömer Uzayda"nın 10 milyon dolarlık sponsor bulunup, günümüz teknolojisi ile çekilmiş haline benziyor. Bir de sponsor firmaların resm-i geçidi var ki, filmi uzun bir televizyon reklamına çevirmiş... Cem, "Bu filme decoder'le gelin... Binlerce gizli espri var" demiş. Sanırım araya sıkıştırmaya çalıştığı sosyal ve felsefi mesajlardan söz etmiş. Bence decoder'e filan gerek yok. Zaten hepsi gözümüzün içine sokuluyor!.. Filmden aklımda kalan tek cümleye gelince: Arif, umutsuz bir şekilde "Maymundan gelip gelmediğimizi bilmiyorum ama maymuna doğru gittiğimiz kesin" diyor... İşte orada sonuna kadar haklısın sevgili Cem...

http://www.sabah.com.tr/gny/aytug.html

• Recep ivediğiDe MUROYU ' DA GEÇER
  • Beyler hala kime ne ispatlamaya çalışıyorsunuz? Bence AROG gerçekten kaliteli ve komik bir yapım olmuş. İsteyen muroya gider, isteyen de arog'a gider. Zaten 1-2 hafta içinde Türk halkının tercihi gişe hasılatlarına göre belli olacaktır zaten.

Kişisel tercihim,Arog,buralarda sinema olsa giderdim.Ama Muro'nun da cd'sini bulsam izlerim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHI

Bu arada

Tamam güldük ama. Maymunla arif'in kaynaştığı sahne hoş olmamış bence. Yakışmamış bence bu filme. Ne biliyim. öyle yani. Çok abes kaçmış gibiydi.

Doğru bu sahnede sinemada genel bir sessizlik havası oluştu
  • Taner nerdesin ALINTI yapsana bekliyoruz..
  • Film beklediğim kadar komik değildi. Açıkcası biraz hayal kırıklığına uğradım. G.O.R.A daha komikdi bence. Ama fena değildi yinede. Yani gitmemiş birine tavsiye ederim. Eğlenceli film yine
  • Tam bir hayal kırıklığı
    TTnet reklamıydı bence bu film
    3/10
  • quote:

Orjinalden alıntı: .TaneR.

İkinci hayal kırıklığım: A.R.O.G.
    Bu kez ortamdan etkilenmemek için Cem Yılmaz'ın filmini basın gösterimi ya da galada değil, normal seansta izlemeye karar verdim. Cumartesi günü, Maçka Cinebonus'a gittim. Barındırdığı sosyal statü olarak Cem Yılmaz'ın izleyici profili için en uygun salonlardan biriydi. Hava bulutluydu, yağmur atıştırmak üzereydi. Yani sinemaya gitmek için iyi bir gün ve iyi bir saat seçmiştim. Ne olur, ne olmaz diyerek bir gün önceden rezervasyon yaptırmıştım. Ama o da ne? 150 kişilik salonda sadece 15 kişi vardı... Filmin başından sonuna kadar, şöyle salonda yükselen topluca bir kahkahaya rastlamadım. Film bittikten sonra insanların yüzlerine neredeyse tek tek baktım. Donuk bir ifade takınmışlardı. İçlerinden biri bile gülerek, "Ya şu sahne ne komikti değil mi?" diye ötekine anlatmıyordu, ki komik filmlerin ardından ilk yapılan şey, gülünen sahnelerin geyiği olurdu... Dünyanın en snob, en ciddi, en müşkülpesent 16 kişisini aynı salona doldurmaları mümkün olmadığına göre, filmde bir "arıza" olmalıydı... Ben G.O.R.A.'da da fazla gülememiştim. A.R.O.G.'da da tebessüm ettiğim bir-iki sahne dışında öyle kahkahalara boğulduğum filan olmadı... Oysa Cem Yılmaz'ın yıllardır tekrarladığı aynı gösteriyi her izleyişimde salondan kasıklarım ağrıyarak çıkıyordum. Film tekniği neredeyse mükemmel, efektler yerli yerinde, oyunculuklar vasatın üzerinde... Ama ben "film tekniği" görmek istesem, Cem Yılmaz'ın filminde işim ne? Gider, Steven Spielberg'in fantezi filmlerini izlerim... Benim Cem'den beklediğim, tıpkı sahne gösterisinde olduğu gibi bana kahkahalar attırması, koltuğumdan yerlere düşürmesi... Film, "Turist Ömer Uzayda"nın 10 milyon dolarlık sponsor bulunup, günümüz teknolojisi ile çekilmiş haline benziyor. Bir de sponsor firmaların resm-i geçidi var ki, filmi uzun bir televizyon reklamına çevirmiş... Cem, "Bu filme decoder'le gelin... Binlerce gizli espri var" demiş. Sanırım araya sıkıştırmaya çalıştığı sosyal ve felsefi mesajlardan söz etmiş. Bence decoder'e filan gerek yok. Zaten hepsi gözümüzün içine sokuluyor!.. Filmden aklımda kalan tek cümleye gelince: Arif, umutsuz bir şekilde "Maymundan gelip gelmediğimizi bilmiyorum ama maymuna doğru gittiğimiz kesin" diyor... İşte orada sonuna kadar haklısın sevgili Cem...

http://www.sabah.com.tr/gny/aytug.html

yazarların eleştirilerine bakmayın.. herkes kendi sevdiği adamı savunur sevmediğine çamur atar...

• şu mağarada yazan yazı neydi merak ettim onu tam okuyabilen oldu mu? küfürlü bişey yazıyordu ama çok kısa sürdü o görüntü.PM den atabilirsiniz

bi de sımsıkı taş gibi sımsıkı taş gibi nin devamı neydi?
  • 9/10 bence.İkinci yarı gülmekten geberiyordum,maymun olayı ve Rıdvan yüzünden katıla katıla güldüm.

@:::LOSTPLANET:::

''Duanla yaşamadımki bedduanla öleyim ARİF '' yazıyordu.
  • @:::LOSTPLANET:::

sımsıkı taş gibi sımsıkı taş gibi dimdik dimdik arogona giricez şimdik. gibi bişe
  • çok komik değildi bence
  • Beklediğim kadar iyi değildi açıkcası...Bir kaç sahne vardı gayet komik onun dışında eh işte :)
  • Oha Arog çok hızlı girdi ilk 4 günde 1 milyon seyirciyi aşmış.

A.R.O.G (2008)

http://www.sinema.com/makale/1-7117/a-r-o-g-dan-rekor-acilis-1-106-863-kisi-arog-filmini-izledi

• quote:

Orjinalden alıntı: Lo@ding

quote:

Orjinalden alıntı: Screamer

Tiyatro da güzeldi
    -Gel maymun kardeş seninle hava almaya çıkalım

-bak hepsi güzelde o son sahneyi çıkart tamammı. daha çok benim kahramanlıklarımdan bahsetsinler

-O bölümü çıkar yokluktan oldu o

• @Biroyland Ben size demedim hocam. Alınganlık yapmayalım ,kimseyi kırmayalım.

quote:

genel kültür olması lazım bu filmi anlamak için. Şahsen çoğu sahnede salonda ses çıkmadı ben ve 5-6 kişinin güldüğü sahneler vardı esprileri anlamadı çoğu kişi maalesef...

quote:

serdar16
    doğru kültürünüz yoksa espirilere gülemezsiniz sen bilmediğin şeye zaten gülemezsin oda o anlamda basit filmlere gülün siz o slakça recep ivedik gibi muro gibi filmlere gülün basit espiriler ve saçma hareketler basitsiniz

Ne oldu serdar bugun fazlamı ezdiler seni sende klavye başında başkalarına hakaret ederek egolarını tatmin etmeye çalışıyorsun.Acıdım sana iyi hissetceksen 1-2 laf daha edebilirsin kızmam, sadece sana acırım

@biroyland
    film kültürüyle neyi kastediyorsun hocam matrix-gora-juassic parkla ilgili sahneler vardı.Birde maymunların oraya siyah diktörgen biçiminde bir levha düşmesi sahnesi bana ilk 20 dk sında manmunların bağırdığı sonra o levhanın düştüğü benimde can sıkıntısından kapattığım bir uzay filmini hatırlattı Başka sahne varmıydı gerçekten bilmek için soruyorum yanlış anlama.

quote:

Genel kültürümüz sayesinde espirileri bizde idrak edebildik çok şükür fakat bunlar tebessümden öteye gitmeyen durumlardı..Tabii ki filmde sizinde örneklerini verdiğiniz komik sahneler vardı ama bunlar bizim beklentimizi karşılayacak nitelikte veya medyanın filmi abarttığı kadar fazla komik değildi.
    Filmdeki gülme sahneleri Beyaz Şov veya Avrupa Yakası dizisi kadardı benim için..Bunları izlerkende bu kadar tebessüm ediyorum..

ayrıca üstteki yoruma tamamen katılıyorum.

Son olarakta ben filmi beğenmedim tekrar söylüyorum bu ne genel kültür eksikliğindendir ne esprileri anlamamamdandır nede küfür yada recep ivedik gibi basit şeylere gülme eğilimimdendir.Arogdaki esprileri beğenmedim okadar sadece 1 sahnesinde katıla katıla güldüm. Taksiciyi durdurup levye istemesinde ne var yada yengeç dansı yapmasında? Petrol çıkarıyımda savaş çıkarın esprisi zekiceydi hakkını vermek lazım ama bence filmin geneli 4/10 puandır. Gora kesinlikle daha iyiydi.

• quote:

Orjinalden alıntı: serrrrro

Oha Arog çok hızlı girdi ilk 4 günde 1 milyon seyirciyi aşmış.

A.R.O.G (2008)

http://www.sinema.com/makale/1-7117/a-r-o-g-dan-rekor-acilis-1-106-863-kisi-arog-filmini-izledi

Çok iyi rakam, rekoru rahat kırıcak gibi

• Doğan medyası 2 gündür aleyhte yayınlar yapıyor film hakkında. Kimbilir filmin tv yayın haklarını almıştır şimdiden Digitürk, Gora'da da olduğu gibi.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.