Şimdi Ara

[A/RP] Darkcasters Sanctum ( Türkçe RP Guildi - Argent Dawn (EU) )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dalaran...

Bütün Azeroth'ta, büyü sanatının inanılmaz boyutlara ulaşmasını sağlamış; Khadgar ya da Rhonin gibi inanılmaz büyücüler yetiştirmiş bir şehir. Gezegendeki yaşamın Lejyon'a karşı güçlü duruşunun temsilcisi, belki de düşecek son kalesi. Adeta havada süzülen bir güç gösterisi...

Fakat madalyonun öbür yüzünde, şehrin ulu duvarlarının arasında; bu güçlü topluluğun oluşmasını sağlayan eğitimin acımasız disiplini var. Büyücülük eğitimine katılım oranının en düşük olduğu geçtiğimiz sene boyunca bile bu geçit vermez sistem hiç değişmemiş, sadece geçen sene 46 öğrenci çeşitli bahanelerle Dalaran'dan sürülmüş. Belki de yetiştirilse muhteşem büyücülere dönüşebilecek kişiler. Ve kovulma sebeplerinin arkasında, Dalaran'ın belli büyü sınıflarına hiç müsamaha göstermemesi yatıyor. Düşünebiliyor musunuz? Gezegende -hatta belki de bütün galakside- büyücülüğün en büyük temsilcisi bizzat büyünün kendisine karşı bir bağnazlık içerisinde!

Netherizm, Ruh büyücülüğü, Rünik Büyüler, Derin arkanik araştırmalar... Dalaran'da hayat boyu öğrencilikten uzaklaştırılmak için bunlara biraz ilgi duymanız yeterli. İşte ırk gözetmeksizin herkesin büyük saygı beslediği Dalaran'ın iç yüzü: Krallıkların iç işlerine karşımayı kendisine görev edinmiş bir grup bağnaz, ırkçı yaşlılardan oluşan ve kendi içinde bile düzeni sağlayamayan bozunmuş bir organizasyon! Evet, aynen öyle...

Ben, Pyrsen Wobblebolt; tıpkı bunu okuyan sizler gibi (Bu parşömen parçasını yanlışlıkla bulmuş olabilecekleri bir kenara ayırıyorum) Dalaran'dan kovulmuş bir büyücüyüm. Sebebi ise bir İleri Ateş Büyüleri dersinde gayet hoş bir teknik kullanarak tamamen istemeyerek sınıf arkadaşlarımdan genç bir kadının saçlarını tutuşturmam(Kabul edelim, Beatrice saçları yanmadan önce de pek güzel biri sayılmazdı, kellik ona hoş bir hava bile kattı). Böyle basit sebepten kovulduğum için bütün eğitimim tamamen heba oldu, ancak içimdeki büyü merakı -tamamen akademik merak tabii ki- hiç dinmedi. Tek başıma da olsa kendimi standart bir Dalaran büyücüsünden daha fazla geliştirmeyi başardım ve artık bu bilgilerimi yeni nesillere aktarma zamanım geldi.

10 Ocak Pazar günü akşamüzeri, Elwynn ormanınıdaki Azora kulesinde küçük bir kokteyl partisi düzenleyeceğim. Büyünün ve büyücülüğün sınırsız olması gerektiğine inanan herkesi bu partiye bekliyoruz. Akademik deneyime sahip değerli hocalarımız da orada olacak ve orada birtakım kararlar alacağız. Bu kararlar, Dalaran'dan bağımsız gerçek bir büyücü topluluğu oluşumunun ilk adımları olacak.

Hepinizi orada görmeyi bekliyorum. Kendinize ve büyülerinize iyi bakın.

Pyrsen Wobblebolt

DARKCASTERS SANCTUM

Herkese merhaba. Roleplay topluluğu, Darkcasters Sanctum roleplay guildini gururla sunar. The Golden Shovel guildimizin aylar önce inaktif duruma geçmesinden beri RP'ye verdiğimiz aradan sonra; artık yeniden toplanmamızın zamanı geldiğini düşünüyorum :) 10 Ocak günü, yeni guildimizle RP'ye başlayacağız. LET THE GAMES BEGIN.

1.Katılım Şartları
    - Başlangıçta en az level 20, RPye başladıktan iki hafta içinde de level 40 olmak (Death Knight için 70).
    - Event'lara düzenli olarak katılım yapmak, ya da en azından yapmaya çalışmak.
    - Başvuru yaptığınız karakterin ırkı ve sınıfı hakkında ön bilgi sahibi olmak.
    - Sadece belirtilen sınıflardan biriyle roleplaye gelmek: Mage, Death Knight, Warlock, Shadow Priest. (İstisnalar için 3.4 Bölümünü okuyun)

2.Guild Konusu
    Dalaran'dan uzun yıllar önce kovulduktan sonra, kendini illegal büyü araştırmalarına vermiş sorunlu bir büyücü olan Pyrsen; Vebalı Topraklarda yaptığı araştırmalardan birinde Nekromanser Benactes ile tanışır. Bir süredir tek başına büyü öğrenmekten sıkılmış durumda olan Pyrsen, daha düzenli bir büyücülük kariyeri hayali kurmaktadır. Böylece Benactes ile kolları sıvar ve öğretilmesi yasak olan Netherizm, Necromancy gibi büyü dallarında eğitim vaat eden gizli bir eğitim/araştırma cemiyeti kurar. Bu topluluğa Grimfall adlı gizemli bir warlock'u da dahil eden ikili, bu yolla kendi uğursuz büyülerinde gelişmek için kendilerine rahat bir ortam kurmayı amaçlamaktadır.

3.Guild Yapısı
    Tıpkı The Golden Shovel guildindeki gibi, bu guild de üç dalda toplanmış bir guild; Primal Magic, Necromancy, Netherizm.
    3.1 Prime Magic (Temel Büyüler): Dalaran'da daha üstü kapalı bir şekilde öğretilen Temel büyüler dalında uzman olan Prof. Pyrsen Wobblebolt; birlikte çalıştığı öğrencilerine; Dalaran'da hiç olmadığı kadar özgür bir çalışma ortamı sunuyor. Tehlikeli olduğu gerekçesiyle Dalaran'da öğretilmeyen pek çok büyü sırrına vakıf olmanız mümkün. İzin verilen sınıflar: Mage
    3.2 Necromancy (Ölüm Büyücülüğü): Ölümsonrası büyülerinin ve Ruhsal büyücülüğün sırlarına vakıf olmak isteyenler için; Prof. Benactes Bladeskull size ölüm ve yaşam arasındaki ince çizginin kapılarını aralayacak ve ciddi büyüsel yetenek gerektirmeyen rünik büyü öğretileri sunacak. İzin verilen sınıflar: Death Knight, Shadow Priest.
    3.3 Netherism: Bir warlock olarak insanların yargılayan bakışlarından sıkıldıysanız, Prof. Grimfall tarafından sunulan Netherizm öğretileri tam size göre. Gelin ve cezalardan ya da aşırı dinci paladin gruplarından endişe etmeden iblislerinizi rahatça çağırın. En kadim yok edici büyülerde ustalaşın. İzin verilen Sınıflar: Warlock
    *3.4 Diğer: Büyü dalları bu üç kısımda yoğunlaşmış olsa da, topluluğa minion ya da hizmetçi olarak katılmanız mümkün. Fakat in-character olarak üstlerinizden saygı ya da RP üzerinde çok büyük bir etki beklememeniz gerekir. Ayrıca karakter geçmişinizde bize katılmak için inandırıcı bir bahane üretmeniz gerekir. Yaratıcılığınızı kullanın: Oradan oraya zıplayan aklını yitirmiş bir geist ya da zihin kontrolünün etkisinde sıradan bir hizmetçi olabilirsiniz. Ek: Bu klasmanda alım oldukça sınırlıdır, takdir edersiniz ki etrafta büyücüden daha çok minionun dolaşması biraz abes olur.

4.Başvuru Formu

Karakter oyun içi nicki: Size ulaşabileceğimiz bir karakter adı.
    Karakterin tam adı: Roleplay yaparken kullanacağınız karakterin tam adı.
    Race/Class/Level: Karakterin oyun içindeki ırkı olmalıdır. Class ise yukarıda bahsi geçen Mage, Necromancer ya da Warlock sınıflarından biri olmalıdır ve izin verilen oyun-içi sınıflardan biriyle katılınmalıdır.
    Karakterinizin kişisel özellikleri: "Çok iyi kılıç kullanırım" gibi yetenekler değil, ayrıntıya girmeden sadece karakterinizi tanımlayan belirgin kişisel özellikler: Çapkın, sessiz, şüpheci, asosyal vb...
    Karakterinizin kısaca geçmişi: Yine çok ayrıntıya girmeden, kısa ve öz şekilde karakterinizin geçmişi... Kendi içinde ve warcraft mitiyle tutarlı olup, herhangi bir gerçek warcraft hikayesine bulaşmamış olmalıdır. Örneğin Lich King öldüğü sırada orada bulunan maceracılardan biri olamazsınız ya da gerçek bir karakterin akrabası filan olamazsınız.

Gerçek isminiz ve yaşınız:
    Varsa geçmiş roleplay tecrübeniz: Hangi guildlerde, kaç ay/yıl boyunca vs.
    Battle-net id: Buradan vermek istemeyenler başvuru yaptıktan sonra ö.m atarlarsa sevinirim.

5.RP İçi Bir Takım Kurallar ve Notlar
    5.1 Addon'lar: Eski guildlerimizde olduğu gibi bu guildimizde de Total RP 2 addonunu kullanacağız. Çoğunlukla NPC konuşturmak vs. için kullandığımızdan, addonsuz olarak RPye fransız kalabilirsiniz :)
    5.2 RP Duel: Guild olarak her RPde mutlaka yaptığımız şeylerden biri RP Duel sistemi. Yani /roll atıp emote yazarak dövüşmek. Ancak geçmişte bu bir takım RP içi problemlere yol açabiliyordu. IC olarak çok güçsüz birinin tamamen şansa bağlı olarak daha güçlü birini yenmesi ya da hikaye devamlılığı gereği yenilmesi gereken bir "NPC"nin herkesi doğraması gibi... Bu tarz sorunların önüne geçmek için yeni bir sistem oluşturacağız, RP'ye katılıma göre duel'lerdeki gücünüz artacak. İlerleyen zamanlarda daha ayrıntılı açıklayacağız.
    5.3 Event'lar ve Katılım: Rp etkinlikleri artık daha sabit bir çerçeveye oturtulacak. Şimdilik Cuma ve C.teesi günleri saat 20:00 ve sonrasını rp event vakti olarak belirledik, katılıma göre bu gün ve saatlerde oynama olabilir tabii ama artık RP eventlarımız tamamen sabit olacak. RP'ye katılmayanlar in-character olarak da katılmamış ve kayıp olarak farzedilecek.
    5.4 RP Bölgesi: Rp mekanımız Silverpine Topraklarında bulunan Amber Mill ve çevresi olacak.

dogabeey#1180 ID'sinden battle.net aracılığıyla bana ulaşabilirsiniz. Herkese iyi forumlar dilerim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogabeey -- 1 Ocak 2016; 19:07:24 >

• Peki başvurular ne zamana kadar açıktır ?
  • Night elf druidim için bir storyline uydurabilir miyim yoksa minion mı olurum Öyle olsa da sıkıntı değil roleplay hakkında hiç bilgim yok öğrenmek isterim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Ahmopasa

Başvurular guild inaktif olmadığı sürece açık, sonradan katılımlar olabiliyor :)

@SkylerDurden

Druid baya ters konuya, minion olarak gelmen tabi ki mümkün, en azından bahsedilen karakterlerden birini kasana kadar, veya RP'in nasıl olduğunu görmek için gelebilirsin :)

• Erodion kullanıcısına yanıt
    Okul için gaza gelip oyunu sildim, akabinde bu postu gördüm .

Peki guild'e minion olarak katıldığımız taktirde, gerekli techizat ile beraber, uzaktan uzaktan RP'lerinizi takip edebilecek miyiz yoksa sosyal mı olacağız ? Bunun haricinde minion/yardımcı rütbesinde ki insanlardan beklentiniz nelerdir ?

Biraz teminat almak istiyormuşum gibi gözüküyor ama önümde bitirme projem ve finallerim var. RP yapamasam bile nasıl yapıldığını görmek istiyorum açıkçası.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmopasa

Okul için gaza gelip oyunu sildim, akabinde bu postu gördüm .

Peki guild'e minion olarak katıldığımız taktirde, gerekli techizat ile beraber, uzaktan uzaktan RP'lerinizi takip edebilecek miyiz yoksa sosyal mı olacağız ? Bunun haricinde minion/yardımcı rütbesinde ki insanlardan beklentiniz nelerdir ?

Biraz teminat almak istiyormuşum gibi gözüküyor ama önümde bitirme projem ve finallerim var. RP yapamasam bile nasıl yapıldığını görmek istiyorum açıkçası.

Bu rütbelerden beklentimiz, üstlerinin emirlerini sorgulamadan yerine getirmeleri (Biraz sert oldu evet ama beyni yıkanmış minion olucaklar sonuçta) ve hızlıca karakterlerini öldürüp yeni bir karakterle üç büyü sınıfından birine katılmaları. Çünkü bütün RP şarap doldurup yer silmeniz hem sizin içinizi bayar, hem de bizi üzer çünkü üç sınıfa ayrılmışken herhangi bir büyü grubuna girmenizi istiyoruz. 7 tane minion ve 3 tane büyücü falan olursa abes olur, guild amacından çıkar

Minion olarak zaten birkaç küçük görev yerine getireceğinden, ilk RP'e öyle gelip sonra ana karakterini açabilirsin aslında, hem RP nasıl yapılır görmüş olursun hem de kendin deneme şansı bulursun.

• Nereden yüklüyor idik bu wow u . Tekrardan whisper attığımız zaman görüşmek dileğiyle efenim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dostum seni bnetten ekledim, bu başvuruyu nasıl yapıyoruz, burdan kendimi açık etmek istemiyorum da Birde Total RP2 yerine Total RP3 kullanmamın bir sakıncası var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Br00klyn28

dostum seni bnetten ekledim, bu başvuruyu nasıl yapıyoruz, burdan kendimi açık etmek istemiyorum da Birde Total RP2 yerine Total RP3 kullanmamın bir sakıncası var mıdır?

Doğa uyurken ben cevaplayayım

Başvuru bu konu altına yapılıyor, yukarda Doğa şablonu koymuş zaten. Gerekli yerleri doldurup cevap olarak atman yeterli. Kendini açık etmek istememeni anlamadım

Total RP 3, Total RP 2 ye göre daha az ayrıntı içeriyor ve bazı fonksiyonlardan yoksun. Guild olarak Total RP 2 yi öneriyoruz.

• Karakter oyun içi nicki: Mayatwink
    Karakterin tam adı: Maya Fallenwing
    Race/Class/Level: Human/Necromancer(Shadow Priest)/60
    Karakterinizin kişisel özellikleri: Sessiz, içine kapanık, genellikle dalgın, genç yaşta yaşadıkları yüzünden bir yanı her zaman buruk
    Karakterinizin kısaca geçmişi Büyüye olan yeteneği fark edilen maya ailesi tarafından dalaran'a eğitime yollanır, bu sırada cataclysm'in yaşanmasıyla maya tüm ailesini kaybeder.Bu olaylar içindeki tüm ışığın sönüp yerini gölgelerin kaplamasına neden olur.Okulu bırakır, lakeshire'da kulubesinde hayatına devam eder. (çok çok özet oldu bu ama olsun)
    Gerçek isminiz ve yaşınız: Efe-20
    Varsa geçmiş roleplay tecrübeniz: oyun dışı az bir miktar dnd oynamışlığım var.Oyunda ise Goldshire'da her türlü çılgınlığı yaptım.Evlendim, dansçı oldum, üst katta çalıştım vs. Onun dışında bol bol, rp yapan grupları izlemişliğim var.Guildsel bir aktivitem olmadı.
    Battle-net id: Br00klyn28#2672

Normalde rp yi bu karakterimle pek yapmıyorum, twink karakterimdi bu ama bir şans vermenin zamanı geldi artık .

• Roleplay harika bişey ama ben yapamıyorum, hatta bazen argent a gidip izliyorum ve gülüyorum. Niye gülüyorum bilmiyorum elimde değil. Türk roleplay hiç görmedim hayatımda bu arada

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Br00klyn28

İşte aradığım rp tecrübesi ^^ Aramıza hoşgeldin.
  • Üye alımlarıyla ilgili bir iki ekleme yapmak istiyorum. Gelen başvurulara göre necromancer patlaması olacak gibi göründüğü için, şimdilik necromancer alımını kapadık. Mage ya da Warlock pozisyonlarımız hala açık. İkinci olarak, karakterlerin rolüne ve rütbesine göre giyeceği cüppeler değişecek. Yeni gelenler birer cüppe ve staff ile başlayacak.

Renkler
    Necromancy: Siyah / Kahverengi
    Netherism: Mor
    Prime Magic: Kırmızı
  • Up, başvurular hala açık arkadaşlar.

• Aşağıya hikayesini yazamamamla birlikte başvuru formumu koyuyorum. 10 Ocak'ta hepiniz Tower of Azora'ya davetlisiniz!

Karakter oyun içi nicki: Wobblebolt

Karakterin tam adı: Pyrsen N. Wobblebolt

Race/Class/Level: Gnome / Mage / 94 (şimdilik)

Karakterinizin kişisel özellikleri: Gösterişçi, hızlı konuşan ve dalgın bir büyücü.

Karakterinizin kısaca geçmişi: Guild'in izleyeceği hikayeyle bağlantılı spoilerlar içerebileceği için şu an için yazamıyorum.

Gerçek isminiz ve yaşınız: Deniz Mavi - 18

Varsa geçmiş roleplay tecrübeniz: 3-4 yıl oluyor, bu süre içerisinde Aegis of The South , The Frozen Anguish , The Robbed Ones , The Broken Compass , The Gilneas Sovereignity, Crusade of The Lion guildlerinde Role Playing yaptım.

Battle-net id: Eradia#2414

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erodion -- 8 Ocak 2016; 6:27:36 >

• Dün guild olarak ilk RPmizi yaptık. -Yalnızca dört kişi olsak da - güzel bir ısınma turu oldu diyebilirim. SS'ler aşağıdadır:

Maya Fallenwing, Benactes'in Geist'i ile güçlerini test ediyor.

Yeni üyenin davet edilip edilmeyeceğine karar veriliyor.

Prof. Wobbledore'un 2016-2017 eğitim dönemi açılış konuması öğrencilerin tamamı(!) tarafından ilgiyle dinleniyor.

Rp Sonu Selfie'si.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogabeey -- 11 Ocak 2016; 18:18:41 >

• Sonraki RP tarihi 15 Ocak, artık Ambermill'den devam edilecek, hepinizi bekliyoruz

• Darkcasters Sanctum 2.RP Eventı bu akşam saat 8'de (TR saati) herkesi bekliyoruz :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.