Şimdi Ara

A.Ü. Açıköğretim Fakültesi Felsefe Bölümü (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.663
Cevap
13
Favori
250.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cumartesi estetik,dil,sosyal psikoloji ve türk dili vardı.Sosyal psikoloji de çıkmış soru çıkar dedim çıkmadı.Estetik ve dil de çıkacağını sanmıyordumda işte bi ümit dedim.Deiğim gibi çıkmadı da.Orta şekerli geçti ama iyi değildi.Dünde sabah modern ve etikten sınava girdim.Etik full çıkmış soru ama modern 12 tane falan yeni soruydu.8 tane kadar çıkmış soru vardı O da şıkları değiştirilmiş bi şekilde.Neyse 2'de de tarih,ingilizce,çağdaş ve türkiyede felsefenin gelişimi vardı.Ama tüm sorular kazıktı.ya türkiyede felsefenin gelişiminde 15'e yakın eserleri sormuş hepsi ezber zaten sorularda kalitesizdi bu hafta girdiğim sınavlarda.ama tarih,türkiyede felsefenin gelişimi ve çağdaş felsefesini bırakacam vizeleri çok kötü geçti.zaten soruda bulamazlar önümüdeki sene Sanki yukardan bunlara emir gelmiş çıkmış soru sormamaya özen gösterin diye..

• quote:

Orijinalden alıntı: nomos

Cumartesi estetik,dil,sosyal psikoloji ve türk dili vardı.Sosyal psikoloji de çıkmış soru çıkar dedim çıkmadı.Estetik ve dil de çıkacağını sanmıyordumda işte bi ümit dedim.Deiğim gibi çıkmadı da.Orta şekerli geçti ama iyi değildi.Dünde sabah modern ve etikten sınava girdim.Etik full çıkmış soru ama modern 12 tane falan yeni soruydu.8 tane kadar çıkmış soru vardı O da şıkları değiştirilmiş bi şekilde.Neyse 2'de de tarih,ingilizce,çağdaş ve türkiyede felsefenin gelişimi vardı.Ama tüm sorular kazıktı.ya türkiyede felsefenin gelişiminde 15'e yakın eserleri sormuş hepsi ezber zaten sorularda kalitesizdi bu hafta girdiğim sınavlarda.ama tarih,türkiyede felsefenin gelişimi ve çağdaş felsefesini bırakacam vizeleri çok kötü geçti.zaten soruda bulamazlar önümüdeki sene Sanki yukardan bunlara emir gelmiş çıkmış soru sormamaya özen gösterin diye..

Valla hislerime tercüman olmuşsun resmen :) kesinlikle çok zor sorular vardı. Bende de orta karar geçti. Finalde abanıcam artık..

• Bence yaklaşık iki milyon AÖF öğrencisi olmasından dolayı az mezun verelim diye kendilerinin bile çözmekte zorlanacağı soru koyuyorlar, bu kadar detay sorulmaz, kalsınlarda para kazanalım zihniyeti...
  • quote:

Orijinalden alıntı: deepenergy

Aynen bu arkadaşlar ne zaman bir derse kolay derseler zorlandıklarını o zaman anlarız herhalde.

Sembolik mantıktan 50 CB, Metafizikten 42 CC ile geçtim
    AA zaten hiç almadım da, BA aldığım ders sayısı 1 veya 2dir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ManuaL

quote:

Orijinalden alıntı: deepenergy

Aynen bu arkadaşlar ne zaman bir derse kolay derseler zorlandıklarını o zaman anlarız herhalde.

Sembolik mantıktan 50 CB, Metafizikten 42 CC ile geçtim
    AA zaten hiç almadım da, BA aldığım ders sayısı 1 veya 2dir

hocam geçtinmi geçtin sonuçta benim gibi 1 ders yüzünden 1 dönemini uzatta sonra hesaplaşalım seninle inan çok sinir bozucu bir durum keşke bende DD alsaydım bu inkılap 1 den ortalamadan geçiyordum 1 doğru yapamadığım için FF aldım ve bu dönem tek bu dersten sınava girdim ki bu sene mezun olacaktım ne güzel seneye kaldı

• sınav sonuçları yine şubattaki sınava yakın açıklarlar herhalde bu konuda fikri olan var mı?
  • Ocak ayının 3-4'ü gibi açıklanır. Bu arada ikinci sınav şubat'ta değil ocak ayının son haftası
  • Açıklanmış, gayet hoşuma gitti puanlarım
  • Bunlarda benden.
    Sınavda en kötü geçtiğini düşündüğüm dersten "80" almışım
    En iyi geçtiğini düşündüğüm dersten "35"
    İlginç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ordulumusa52 -- 31 Aralık 2013; 15:56:00 >
  • ordulumusa52 kullanıcısına yanıt
    sende mi üsten ders alıyorsun 3 yılda bitirmek için aynı dersleri almışız da:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sheep57

sende mi üsten ders alıyorsun 3 yılda bitirmek için aynı dersleri almışız da:)

Evet'de, Benim 2.Dönem'den "Sembolik Mantık" dersi var alttan.
    Altan olan dersi zorunlu olarak alman gerekmiyor mu?Ben geçen sene sembolik manty?y videodan birisinin anlatylaryna çaly?arak geçtim.Facebook adresi vardy bulabilirsem göndereyim kitaptaki gibi abuk sabuk de?il çok detayly anlatyyor.

EDIT.Pardon ya 2 dönem dersiydi o demi o kafa eski sisteme gitti:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sheep57 -- 31 Aralık 2013; 16:52:37 >
  • Buda benimkiler tarihten kötü bekliyordum ortaça? zayyf gelmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sheep57 -- 31 Aralık 2013; 16:57:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sheep57

Altan olan dersi zorunlu olarak alman gerekmiyor mu?Ben geçen sene sembolik manty?y videodan birisinin anlatylaryna çaly?arak geçtim.Facebook adresi vardy bulabilirsem göndereyim kitaptaki gibi abuk sabuk de?il çok detayly anlatyyor.

EDIT.Pardon ya 2 dönem dersiydi o demi o kafa eski sisteme gitti:)

Link yollarsan sevinirim. Çünkü dersi kitaptan anlamak mümkün değil.
  • sheep57 notlar gayet iyi 25 olanı halledersin sıkma canını. Ben yeni aldığım her dersi 60 civarlarında geçiyorum allatan kalanlar yığılıyor örnk: ilkçağ felsefesi, mantık, matematik ve kaynak kitap olmadan çok zorlanacağım sanırım, çok zor özelden genele bir anlatımı var Anadolu üniversitesindekinin kasıtlı yapmışlar sanırım 2 milyon öğrenci var diye...

ordulumusa52, tarih bilgilendirmesi için bir teşekkür borçluyum yazacaktım unutmuştum önceleri, derslerle ilgili alternatif kaynak kitap linklerine sahip olan varsa bildirirse sevinirim arkadaşlar.

Bu arada Atatürk Üniversitesinin kitapları şok eder derecede ilkokullu çocuğa anlatıyormuşçasına kolay arkadaşlar ortak dersleri buradan çalışın derim, Atatürk üniversitesindeki basit anlatımı gördükten sonra, Anadolu üniversitesi kitaplarının kasıtlı kötü anlatıma sahip oduğuna tekrar kanaat getirdim.

https://itunes.apple.com/tr/itunes-u/ataturk-universitesi/id614163195?mt=10

• Bu sefer notları paylaşmıyorum sonra sizin yüzünüzden nazar değiyor

Bu arada atatürk inkılap tarihi 1 gayet kolaydı diyenin alnını karışlarım valla bu ders yüzünden 1 yılım uzadı boş yere , bundan başkada alttan dersim yok
    Halil Özgen diye googleye aratın sembolik mantık videoları çıkıyor arkadaşlar.Facebooktan da birebir ilgileniyordu geçen sene kendisi .Aslında lisede gördüğümüz sembolik mantıktan bir farkı yok (p v q önermeleri gibi)ama kitap daha farklı sembollerle, üstüne birde bunları açıklamadan ''anlatmadığı'' için anlamak imkamsız.Ama bu videolara çalışın geçersiniz.

Birde kendi sitesi var buradan mantıkla beraber bazı derslerinde özeti mevcut.

http://www.halilozgen.com/index.php/aof-e-kitap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sheep57 -- 1 Ocak 2014; 2:49:16 >
  • Sınavda çözmedim ama öyle bir bakmıştım inkılap sorularına çok zor gerçekten, Aşırı detay soruyorlar, okuduğun her satırı bilmek zorundasın sanki, hep kasıtlı hep...
  • Homeros' un doğuştan erdem fikrinde anlatmak istediği tam olarak nedir bilen var mı? Kaynak vb? genetiğine göre iyi ve kötü olarak mı doğuyorsun diyor?
  • Ocak ayındaki sınav ayın 25-26 sın da mı?
  • 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.