merhabalar. Hoparlörlerim Jamo a402. A/V receiverim ise sherwood rd-8504 .Benim sorunum şu.Ben bu seti media markt dan teşhir ürünü olarak almıştım.yükses ses açtığımda receiver kendini kapatıyordu.ancak ben çok yüksek sese ihtiyaç hissetmediğim için sorun etmedim.ancak biry akınımın kına gecesi için götürdüğümde yüksek seste kapanmaya devam ediyordu.ben de sadece centeri bağladım.son seste bile kapanmamaya başladı.ancak woofer çok ısınıyor koku geliyordu.wooferin ayarlarını kıstığımda o sorun da kalktı.Bayanlara bu şekilde teslim ettim.ancak aldığımda artık çok düşük kademe seste ve tek hoparlörde bile kapanıyor.kendini korumaya alıyor.Bunun sebebi ne olabilir.Bulunduğum ilde A/V sistemlerden anlayan kimse yok.yaparım diyen bir yere bıraktım.ohm değerleri uyumsuz, jamo hoparlörlerin içini değiştirelim gibi bir saçma öneri ile geldi.gördüğüm hoparlörler ve receiver.6 ohm . Hangi çözümü önerebilirsiniz?Lütfen Fikri olanlar yazarsa çok işime yarayacak. saygılar....
özellikleri
Technical Details A402: 2-way closed system, 1x3"/75mm woofer, ¾"/19mm tweeter, Sensitivity 84dB - 2.8V / 1m, Impedance (Ohm) 6, Weight (kg/lb) 1.0 / 2.2, Dimensions (HxWxD/mm/in) 128x128x124 / 5.0x5.0x4.8, Frequency Range 125-30,000Hz, Power Long Term 60W, Power Short Term 90W A400CEN: 2-way closed shielded system, 2x3"/75mm woofer, 1"/25mm tweeter, Sensitivity 86dB - 2.8V / 1m, Impedance (Ohm) 6, Weight (kg/lb) 2.6 / 5.7, Dimensions (HxWxD/mm/in) 128x460x124 / 5.0x18.1x4.8, Frequency Range 100-30,000Hz, Power Long Term 80W, Power Short Term 120W A400SUB: Bass-reflex system, 8"/210mm woofer, Impedance (Ohm) 22k, Weight (kg/lb) 8.9 / 19.6, Dimensions (HxWxD/mm/in) 330x309x309 / 13.0x12.1x12.1, Amplifier Rated Output 200W, Frequency Range40-150Hz http://www.amazon.co.uk/Jamo-A402HCS5-Cinema-Speaker-Package/dp/tech-data/B0012EWTSE
sherwood rd-8504 özellikleri - 110 Watts x 5 @ 6Ω, 1kHz, 0.7% THD in Surround Mode - 100 Watts x 2 @ 6Ω, 40~20kHz, 1.0% THD in Stereo Mode - DTS HD Master Audio & High Resolution Audio (HD Audio) - DTS-ES, DTS 96/24, DTS Neo-6 Movie and Music - Dolby TrueHD & Digital Plus (HD Audio) - Dolby Digital EX, Pro Logic llx - Video Upscaling upto 1080p full HD (Anchor Bay ABT2010) - Auto Speaker Setup - Room EQ (SNAP) - OSD available from HDMI Output - HDMI Repeater (3 In / 1 Out) - 3 HDTV-Ready Component In / 1 Monitor Out - 4 Digital In(2optical, 2coaxial) / 1Out (optical) - 8 Channel Direct input, Front Panel A/V Input - Multi source Room 2 : Video/Audio & Speaker Output - Front Speaker Bi-AMP - 12V DC Trigger Out - i-Pod Dock Connectivity with Sherwood DS10 - Advanced Multi Brand Remote Control (6 Devices) - Dimension (Including Feet) : 435 x 166 x 374 - Weight : 11.5kg - Color : Black - Power supply : 120V 60Hz / 230V 50Hz http://www.sherwoodusa.com/product/view.asp
Arkasında omaj ayarı gibi bir şey var mı? 4-6-8 ohm gibi bir seçim yapma.
Koku gelmesi bobininin aşırı ısındığı anlamına geliyor.
Kabloları kontrol ettiniz mi? Herhangi bir yerde şase olabilir. Gerçi olsa ses gelmez ama.
BARIŞ55B
kullanıcısına yanıt
kabloları değiştirerek de denedim.ohm ayarı göremedim.Şu anda bakma şansım da yok.Sistem şu anda tamircide. ancak ondan umudum yok.
quote:
Orijinalden alıntı: alperturk
kabloları değiştirerek de denedim.ohm ayarı göremedim.Şu anda bakma şansım da yok.Sistem şu anda tamircide. ancak ondan umudum yok.
Hocam o uyduların içini değiştirtmiyorsunuz umarım?
Tamirci dediğiniz kim?
Kuzuyu kurda emanet etmeyin?
BARIŞ55B
kullanıcısına yanıt
yok kesinlikle değiştirtmem.ancak öneri o oldu.onun için umudu kestim adamdan.Çözüm yolu arıyorum.
quote:
yok kesinlikle değiştirtmem.ancak öneri o oldu.onun için umudu kestim adamdan.Çözüm yolu arıyorum.
avr yi mi verdiniz tamire? yetkili servisi değil sanırım.
umarım içinde parça çalmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: BARIŞ55
quote:
avr yi mi verdiniz tamire? yetkili servisi değil sanırım.
umarım içinde parça çalmaz.
Yetkili servis değil.Artık ne derece tamirciyse.bulunduğum yerde başka da yok.