Şimdi Ara

A1,B1 gibi seviyeler hakkında bilgisi Olan var mi? Ayrıca İspanyolca Serüvenim Burada

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
2
Favori
1.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu dil seviyesi meselesini hiç anlamadım.

Mesela A1 için şu şekilde bir açıklama yapılıyor: Kendini tanıtabilir, nerede yaşadığını, kimi tanıdığını söyleyebilir. Karşıdakine çok basit düzeyde sorular sorup cevaplar alabilir. Karşıdaki çok yavaş konuşursa bu şekilde çok basit bir sohbet yapabilir.

Buraya kadar herşey tamam. A1 resmen ilkokul çocuğunun seviyesi yani.

Dilden dile (ve insandan insana) farklılık göstermekle birlikte; 100% kesin olmasa da, bir insanın A1 seviyesine ulaşması için en azından 80-100 saat civarı ders görmesi gerektiği söyleniyor. A2 için 200, B1 için 300-400, C1 için 600-900 falan gibi hesaplamalar yapmış dünyaca ünlü dil kurumları.

Anlamadığım şey ise şu:

Hangi insan evladı 100 saat ders görüp de anca Present Simple/Continuous, Can/Could gibi şeyleri öğrenir?

Yani demek istediğim 100 saat çok uzun bir süre değil mi? İnsan bu kadar sürede çok daha fazlasını öğrenebilir.

Acaba bu hesaplama dil kursları ve hazırlık sınıfları göz önüne alınarak mı yapılıyor? 100 saatin 30 saatinde gramer görürsünüz, 30 saat listening, biraz telaffuz, kelime ezberleme falan derken 100 saat doluyor mu?

Kısacası bu süreler karşı tarafın size öğretme süreleri mi?

Bana bu süreler inanılmaz uzun geldiği için şaşırdım açıkçası. Çok zekiyim falan demiyorum ama yaklaşık 3 aydır kendi kendime birçok kaynak kullanarak İspanyolca çalışıyorum ve yaklaşık 200 saat olmuştur muhtemelen. Şu anda dilimi geliştirmek için bazı insanlar ile chatleşiyorum ve hiç sorun yaşamadan her konuyu konuşabiliyorum. Seviyemi bilmiyorum ama gerek yazarken gerekse konuşurken çok yavaş değilim. Tüm gramer konularını biliyorum ve kelime haznem fena değil.

Bunları kendimi övmek için falan anlatmıyorum, zaten insanın tanımadığı insanlara hava atması biraz saçma olur. Anlatma sebebim doğru kaynaklar ve çalışma ile kendi başınıza da başarabileceğinizi göstermek. Hem de çok uzun olmayan sürelerde. Kendi kendine çalışıp bir dili öğrenmek çoğu kişiye imkansız gelebilir ama emin olun ki özellikle grammar açısından inanılmaz yabancı kaynaklar var. Aklınıza takılan her soruya cevap bulabileceğiniz İngilizce basılmış birçok kitaptan çalıştım ve inanılmaz faydalı oldu. Sınıflarda ders gördüğünüzde öğretmen tüm sınıfın anlayacağı hızda anlatmak zorunda ve siz anlasanız da anlamayanlar için 10 kere tekrar etmek zorunda. Kendiniz çalışırken anlamadığınız yer olmuyor mu? Oluyor tabi hem de bolca. Fakat gerek internet gerekse de elinizin altındaki kaynaklarla doğruyu çok daha kısa sürede öğrenebiliyorsunuz. Çok daha yoğun bir çalışma oluyor bence çünkü burada öğretmen de öğrenci de sizsiniz. Arkanıza yaslanıp dinlemektense kafa yormak çok daha efektif oluyor.

Çok uzun oldu galiba. Nasıl kaynaklardan çalıştığımı söyleyeyim ve bitireyim.

Türkçe bir kaynağım var. En bilindik olan diyebilirim. Bununla pek çalışmadım. İngilizce kaynaklar daha güzel geldi. WAT ile Amerika'ya gittiğim zaman aldığım 8 tane gramer, vocabulary kitaplarım var (Ucuz bulduğum için hazır gitmişken beğenilen/iyi yorumlar alan kitapları topladım. Yoksa 8 kaynaktan çalışmadım tabi. 1-2 kaynaktan çalışıp anlamadığım zamanlar diğerlerine başvurdum). Bulabilir misiniz bilmiyorum ama isimlerini verebilirim. Bazı PDF kitaplar da var. Bayağı iyiler.

Bol bol İspanyolca müzik dinledim ve bazı İspanyol kanalları izledim.

Tune In isimli program ile radyolar da bulup dinledim.

TTnet'in Tell Me More'undan faydalandım. Tell Me More tarzında birkaç farklı kurs/bilgisayar programı daha kullandım.

Biraz Pimsleur baktım ama bitirmedim. Michel Thomas kullandım.

Dili oturtmadan chat sitelerine girmek istemedim. Daha yeni yeni giriyorum. Önceden birşey bilmezken yazacak şey bulamazdım zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cebo01 -- 23 Eylül 2014; 5:52:07 >

• Hocam merhaba, konuyu hortlatmış olacağım kusura bakmayın.

Ben de ispanyolca çalışmaya başladım (daha yeniyim 1 hafta kadar oldu). Youtube'dan video izliyorum, duolingo'dan günlük bölümleri çalışıyorum fakat tam istediğim verimi alamadım. Bi şeyler eksik gibi hissediyorum bunun da sebebi elime alıp örneklerini çözebileceğim, düzenli gramer yapısını anlatan bi kitabın olmaması. Bu konuda çalışma kitabi önerileriniz varsa o kaynakları bulmaya çalışırım. Tercihen ingilizce-ispanyolca olması daha rahat olur benim için. Ayrıca yol haritası olarak tavsiyeleriniz varsa ve paylaşırsanız memnun olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • megadethci kullanıcısına yanıt
    Gramer kitabı çok.Fakat eksiksiz anlatan birkaç kitap var.
    Başlangıç için şu kitap olabilir;
    Schaum's Outline of Spanish Grammar
  • Basic Spanish Grammer için bi kitap buldum ona başladım. Söylediğiniz kitaba da baktım bol örnekli, pratik yapmak için çok ideal görünüyor. Teşekkürler.

Ayrıca dili tanımak için Coffee Break Spanish dinliyorum. Kesinlikle tavsiye ederim çok faydalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Gramer kitabı çok.Fakat eksiksiz anlatan birkaç kitap var.
    Başlangıç için şu kitap olabilir;
    Schaum's Outline of Spanish Grammar
    bu kitap gerçekten iyiymiş :) pdf formatını da internetten kolayca buldum. bastırıp üzerinde çalışabilirim teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.