Şimdi Ara

A1 EHLİYETİ MOTOR ÖZELLİKLERİ !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
8.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

A1, Silindir hacmi 125 santimetreküpü, gücü 11 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,1’i geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir.

DİYE BİR YAZI VAR, PEKİ BEN 150cc AMA 9kW OLAN BİR MOTOR ALIRSAM BU EHLİYETLE SÜREBİLİR MİYİM?
    (dikkat ettim 've' diyor ama bazı sitelerde 'veya' diyor!

• Veya diye ibare yok. 125 cc sınırından dolayı 150 cc süremezsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum yaşım 17, 6 ay önce a1 aldım. bu konuyu çok araştırdım, ehliyet kursuda bana kw değerinin önemli olduğunu söyledi. Bende mondial drift 125 var ama ruhsatta 135 cc olarak geçiyor. Ha polis durdursa ki hiç durdurmadı 6 aydır, ona kw gücünü anlatıp büyük ihitmal hiçbirşey yapmaz. Ha saten sağolsun polislerimiz iyi. Öyle pek takacaklarınız sanmıyorum. 10-20 cc için ki kw değeri altındaysa ellemezler. Bakacaklarını dahi sanmıyorum. Ki geneli 125 cc konusunu bilirmi bilmezmi tartışılır. Ha olduda sinirli polise denk geldiniz, ona sürücü kursunun ve motoru aldığınız yerin kw gücünün önemli olduğunu haberiniz olmadığını söyleyip saf ayağına yatıp, ki saten yaşınız 16-17 a1 almışsınız, ki ortalıkta ehliyeti olmayan kekolar dolu, bak abi almışım ehliyetimi ekipmanımı haberim yok yaşıtlarım kekolar ehliyetsiz biniyor iki abi çekerek büyük ihtimal olaydan yırtarsınız :)

• usttekı arkadasa kısmen katılmıyorum kanun polısın keyfıne gore olmaz,kazaya karısırsan yetersız ehlıyetten 2 bın kusur ceza yersın.

ben a1 sahıbıyım 6-7 tane trafık polısıne bızzat sordum 6 sı surersın kw onemlı dedı,1 ı suremezsın dedı.

kursların yonetmelıgı gecen ay degıstı,muhtemelen bu sacma yonetmelık ehlıyet ve karayolları trafık yonetmelıgındede degısexek ve bu kw mı cc mı muhabbetı son bulacak,gecerlı olan sadece kw olacak, kı dogrusuda bu zaten ,motorun gucu.

150cc 10kw surulebılecek,bana sorsan ben su andada surmekte sakınca gormuyorum.
  • Madde gayet açık 125 cc ve 11 kilovatı geçmeyen yani iki değerden birisini geçen motoru kullanamazsın
  • Dediğiniz gibi 125cc olmasını çok önemli bulmuyorum, Polis de zaten kullananların dediklerine göre çok sıkıntı çıkarmıyormuş. 11kW tı geçmesin yeter.
  • RuhAdaminTeki03 kullanıcısına yanıt
    Polisin ne yapacağı belli olmaz. Sürücü almıştır A1 ehliyetini aradan 3-5 yıl geçmiştir veya yaşı büyüktür Polis ruhsata bakmaz bile belki. Ama 16 yaşında çocuksun altında 150cc motor ile yakalansan, Polis sana "gel yavrucağızım sen geç şöyle" diyebilir. Zaten çevirirken bile bakıyorlar yaşın küçük mü diye. O yüzden taze ehliyet alanların her açıdan temkinli olmaları gerekiyor. Derdini anlatamazsın öyle 11kW falan diye. Yönetmelik gayet açık ve net.
    Geçenlerde bir sürücü kursu forumlara yazdı "şok şok artık A1 ehliyetle 125cc sınırı kalktı" diye ama sonra mors oldu oturdu yerine, çünkü bahsettiği şey ehliyet sınavında kullanılacak kurs motoru ile ilgili MEB in yayınladığı bir yönetmelikti yani sadece kendilerini ilgilendiren bir konu. Müşteri çekmek için A1 ile 150cc kullanırsın diyorlar hala.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedFalc0n

Dostum yaşım 17, 6 ay önce a1 aldım. bu konuyu çok araştırdım, ehliyet kursuda bana kw değerinin önemli olduğunu söyledi. Bende mondial drift 125 var ama ruhsatta 135 cc olarak geçiyor. Ha polis durdursa ki hiç durdurmadı 6 aydır, ona kw gücünü anlatıp büyük ihitmal hiçbirşey yapmaz. Ha saten sağolsun polislerimiz iyi. Öyle pek takacaklarınız sanmıyorum. 10-20 cc için ki kw değeri altındaysa ellemezler. Bakacaklarını dahi sanmıyorum. Ki geneli 125 cc konusunu bilirmi bilmezmi tartışılır. Ha olduda sinirli polise denk geldiniz, ona sürücü kursunun ve motoru aldığınız yerin kw gücünün önemli olduğunu haberiniz olmadığını söyleyip saf ayağına yatıp, ki saten yaşınız 16-17 a1 almışsınız, ki ortalıkta ehliyeti olmayan kekolar dolu, bak abi almışım ehliyetimi ekipmanımı haberim yok yaşıtlarım kekolar ehliyetsiz biniyor iki abi çekerek büyük ihtimal olaydan yırtarsınız :)

10 c için ellemezler diye bir şey yok bende cbr 125 var A1 ehliyetle bu motosikleti kullanabileceğimi anlatana kadar akla karayı seçiyorum.Adam geliyor direk sen bu ehliyetle bunu kullanamazsın bu motor büyük diyor açıyorum internetten yasayı ruhsattan da gösteriyorum anca öyle halledebiliyorum.

• Evet haklısınız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ocyhy

quote:

Orijinalden alıntı: RedFalc0n

Dostum yaşım 17, 6 ay önce a1 aldım. bu konuyu çok araştırdım, ehliyet kursuda bana kw değerinin önemli olduğunu söyledi. Bende mondial drift 125 var ama ruhsatta 135 cc olarak geçiyor. Ha polis durdursa ki hiç durdurmadı 6 aydır, ona kw gücünü anlatıp büyük ihitmal hiçbirşey yapmaz. Ha saten sağolsun polislerimiz iyi. Öyle pek takacaklarınız sanmıyorum. 10-20 cc için ki kw değeri altındaysa ellemezler. Bakacaklarını dahi sanmıyorum. Ki geneli 125 cc konusunu bilirmi bilmezmi tartışılır. Ha olduda sinirli polise denk geldiniz, ona sürücü kursunun ve motoru aldığınız yerin kw gücünün önemli olduğunu haberiniz olmadığını söyleyip saf ayağına yatıp, ki saten yaşınız 16-17 a1 almışsınız, ki ortalıkta ehliyeti olmayan kekolar dolu, bak abi almışım ehliyetimi ekipmanımı haberim yok yaşıtlarım kekolar ehliyetsiz biniyor iki abi çekerek büyük ihtimal olaydan yırtarsınız :)

10 c için ellemezler diye bir şey yok bende cbr 125 var A1 ehliyetle bu motosikleti kullanabileceğimi anlatana kadar akla karayı seçiyorum.Adam geliyor direk sen bu ehliyetle bunu kullanamazsın bu motor büyük diyor açıyorum internetten yasayı ruhsattan da gösteriyorum anca öyle halledebiliyorum.

bro kw yi gösterirsin. Yaşadığım şehirden sanırım, polislerimiz çok iyi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.