Şimdi Ara

A10 5750M VS i74700MQ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu aralar oyun için bir laptop almayı düşünüyorum fiyat max: 3200TL şimdi ciddi bir şekilde işlemci ve ekran kartı bilgisi olan oyuncu arkadaşlarda tavsiyelerini bekliyorum.

Aklımda 2 adet MSI var biri bu: MSI GE60 2OE-252TR Intel Core i7 4700MQ 2.4GHz 16GB 1TB + 128GB SSD 15.6" + GTX765M ekran kartı , diğeri ise: MSI GX70 3BE-081TR AMD A10-5750M 2.5GHz 16GB 750GB + 128GB SSD 17.3" + HD8970M ekran kartı
    Bu bilgisayarlar arasında hangisi daha iyidir. hd8970m ekran kartı 256bit performans olarak gtx765m(128bit) den daha iyi olduğu aşikar ancak aklımı karıştıran işlemcisi A10 işlemci i7'den daha kötü en azından benchmark testleri böyle diyor.

Arkadaşlar oyun bilgisayarlarından anlayanlar bir yol göstersin bu iki bilgisayardan hangisi daha iyidir ama açıklamalı şekilde olursa sevinirim sadece şunu al demeyin lütfen

Birde çift ekran kartlı SLI gt750m ekran kartlı Y510P lenovo var bu ekran kartı yukardakilerden çok daha mı iyidir? Kısacası arkadaşlar önerilerinizi bekliyorum varsa sizin önerebileceğiniz bu tam oyun bilgisayarıdır arkadaşım diyeceğiniz
    onları da söylerseniz iyi olur. Yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

• monster ın sattığı msı ge60- 70 kasalara bakın derim daha ucuz msı ın sattıklarından
  • GX70 Notebookcheck incelemesi;

İncelememiz gösteriyor ki GX70 tam potansiyelini kullanmıyor. Yüksek performanslı bir grafik kartı, işlemci yüzünden performansının %50'sini kaybettiğinde buna dengeli bir sistem diyemezsiniz. Intel'in Core i işlemcileri AMD A10-5750M'den büyük oranda daha hızlı. En hızlı GPU bile bunu değiştiremiyor.

MSI kesinlikle bu yaklaşımını tekrar gözden geçirmeli ve Intel işlemciler kullanmalı. Radeon HD 8970M ekran kartını böyle zayıf bir işlemci ile birleştirmek bizce hiç mantıklı değil. Bazı oyunlara baktığımızda (Assassin's Creed III, Hitman: Absolution, Guild Wars 2) cihazın geleceğe dönüklüğü konusunda şüpheye düşüyoruz: düşürülen grafik ayarları bile (high) işlemciden dolayı oynanabilir FPS değerleri elde etmemizin önüne geçiyor. Öte yandan dört çekirdekli Intel işlemci ile donatılan Nvidia GTX 765M'de böyle bir sorun yok. Bazı oyunlarda avantaj elde ederken diğer güncel oyunlardan feragat etmiş oluyorsunuz.

Bunnu dışında MSI iyi bir iş çıkarmış. Zengin portlar ve pil ömrünün yanında görüntü ve ses kalitesinin hakkını vermemiz gerek. Diğer olumlu yanlar ise klavye aydınlatması, Blu-ray sürücü ve geniş depolama alanı (mSATA SSD & 1,000 GB HDD). Sıcaklıklar ve gürültü ise kabul edilebilir durumda ve geniş kasa da göze güzel hitap ediyor.

Tüm bunlar değerlendirildiğinde GX70'i tavsiye edemeyiz. Tutkulu oyuncular biraz daha para yatırmalı ve GT70 veya rakip ürünlere yönelmeliler. Bütçeye önem veren oyuncular ise GeForce GTX 765M ekran kartlı ve Intel işlemci modellere yönelebilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: tns1

monster ın sattığı msı ge60- 70 kasalara bakın derim daha ucuz msı ın sattıklarından

+11111111111
  • quote:

Orijinalden alıntı: cink

Arkadaşlar öncelikle hoşgeldiniz,

Bu aralar oyun için bir laptop almayı düşünüyorum fiyat max: 3200TL şimdi ciddi bir şekilde işlemci ve ekran kartı bilgisi olan oyuncu arkadaşlarda tavsiyelerini bekliyorum.

Aklımda 2 adet MSI var biri bu: MSI GE60 2OE-252TR Intel Core i7 4700MQ 2.4GHz 16GB 1TB + 128GB SSD 15.6" + GTX765M ekran kartı , diğeri ise: MSI GX70 3BE-081TR AMD A10-5750M 2.5GHz 16GB 750GB + 128GB SSD 17.3" + HD8970M ekran kartı
    Bu bilgisayarlar arasında hangisi daha iyidir. hd8970m ekran kartı 256bit performans olarak gtx765m(128bit) den daha iyi olduğu aşikar ancak aklımı karıştıran işlemcisi A10 işlemci i7'den daha kötü en azından benchmark testleri böyle diyor.

Arkadaşlar oyun bilgisayarlarından anlayanlar bir yol göstersin bu iki bilgisayardan hangisi daha iyidir ama açıklamalı şekilde olursa sevinirim sadece şunu al demeyin lütfen

Birde çift ekran kartlı SLI gt750m ekran kartlı Y510P lenovo var bu ekran kartı yukardakilerden çok daha mı iyidir? Kısacası arkadaşlar önerilerinizi bekliyorum varsa sizin önerebileceğiniz bu tam oyun bilgisayarıdır arkadaşım diyeceğiniz
    onları da söylerseniz iyi olur. Yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

bana kalırsa msı serisi modelini alın ekran kartı bakımından

http://www.notebookadresi.com/msi_ge70_2oe-265xtr_notebook

ama bana kalırsa slı ve kasa servis kalitesi açısından lenovo modeli gayet iyi seridir

http://www.notebookadresi.com/arama&filter_name=407130

• Arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. bugün vatan bilgisayarda lenovo y510p modelini sordum ne kadar anlar bilmem ama o da gtx765m ekran kartının sli750m den daha iyi olduğunu belirtti.

Monster öneren arkadaş bana direk link verebilir misin? ben en ucu Monster bilgisayarı 4000TL olarak gördüm benim almayı düşündüğüm MSI modeli 3300TL civarı.
  • quote:

Arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. bugün vatan bilgisayarda lenovo y510p modelini sordum ne kadar anlar bilmem ama o da gtx765m ekran kartının sli750m den daha iyi olduğunu belirtti.

Monster öneren arkadaş bana direk link verebilir misin? ben en ucu Monster bilgisayarı 4000TL olarak gördüm benim almayı düşündüğüm MSI modeli 3300TL civarı.

Y510 un ısınma sorunu var ve bataryası bir hayli çabuk bitiyor.Monster a ek olarak victor da düşünebilirsiniz.
    http://www.monsternotebook.com.tr/monster-notebook.html?opf=p1454

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacı1992 -- 20 Mart 2014; 11:24:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • i7 işlemci amd a10 5750m'i katlar. a10 i3 ile i5 arasında bir işlemcidir. Fakat amd ekran kartı gtx780 den sonra en iyi ekran kartı olarak kabul ediliyor. Ama forumlarda amd işlemci nin darbogaz yaptığı söyleniyor. Tasarım olarak gx70 derim. Eğer cpu i7 4700q olsaydı laptop fiyati 5000TL olurdu.Amd a10 5750m şuan da amd nin en güçlü mobil işlemcisi. Işlemci den kısarak fiyati düşümüşler.

• LENOVO Y510P AL. SOĞUK KIŞ GECELERİNDE UFO NİYETİNE DE KULLANIRSIN.
  • @hacı1992 Hocam bu Victor ve Monster'ı da araştırmak lazım bu makinaların üretimini kim yapar Türkiye'de servis var mı nasıl işliyor vs. Ama Monster sanırım MSI'a göre daha ucuz kalitesini bilmiyorum.

@sezer1578 Hocam dediğin gibi bu A10 internet sitelerindeki bilgilere göre orta sınıf(i3-i5-A10) üst sınıf (i7) olarak söyleniyor. İşlemcinin oyun içindeki Performansı malum yeni oyunlar yüksek işlemci istiyor bu durumda da bilgisayarının işlemcisi A10 olduktan sonra en kral grafik kartı olsa ne fayda. A10 elendi

@donttreadonme Hocam bu sözünle bilgisayarın ne kadar ısındığını tarif ettin Lenovo'dan vazgeçtim.

Sonuç olarak elimizde iki seçenek kaldı burası önemli şimdi MSI ile aynı fiyata 3300TL civarı Monster var;

MSI GE60 2OE-252TR Intel Core i7 4700MQ 2.4GHz 16GB 1TB + 128GB SSD 15.6" + gtx765m link:http://www.hepsiburada.com/liste/msi-ge60-2oe-252tr-intel-core-i7-4700mq-24ghz-16gb-1tb-128gb-ssd-156-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?productId=bd600664&categoryId=98&SKU=BD600664

Monster: 4.Nesil Haswell Intel® Core™ i7-4700MQ, 8GB (1x8GB) DDR3L 1600MHz, 750GB 7200RPM, 15.6" Full HD 1920x1080 (%95 NTSC Color Gamut) Mat LED Ekran, 3GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX770M 192-Bit DX11, IŞIKLI Klavye, TURBO FAN Özelliği, DVD-RW
    link:http://www.monsternotebook.com.tr/customize/customize.aspx?id=462960&secenek=&secenek2=&adet=1&lang=tr-TR#.UysxuU3NvDd

Bu ikisi arasında düşünmeye devam edicem galiba sizinde yorumlarınızı bekliyorum. SSD mi yoksa - 192 bit gtx770 mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: donttreadonme

LENOVO Y510P AL. SOĞUK KIŞ GECELERİNDE UFO NİYETİNE DE KULLANIRSIN.

+797898778997

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cink C kullanıcısına yanıt
    3300 tl ye şu bilgisayarı al başka hiç bir şeye bakmana gerek yok

http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?kat=6047&urn=462960&lang=tr-TR

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim bilgisayarımı aldım ve kesinlikle çok memnunum Monster Tulpar 17,3" lik laptop aldım i7-2,4ghz, gtx 870m ekran kartı, 120gb msata, 1tb harddiskli, 16gb ramli bir bilgisayar şunu söyliyim oyunlarda çok iyi Monster almakla iyi ettim diye düşünüyorum almayı düşünen varsa tereddüt etmeden alabilirler. Satıcı arkadaşlar çok ilgililer. Kesinlikle tavsiye ederim.
  • quote:

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim bilgisayarımı aldım ve kesinlikle çok memnunum Monster Tulpar 17,3" lik laptop aldım i7-2,4ghz, gtx 870m ekran kartı, 120gb msata, 1tb harddiskli, 16gb ramli bir bilgisayar şunu söyliyim oyunlarda çok iyi Monster almakla iyi ettim diye düşünüyorum almayı düşünen varsa tereddüt etmeden alabilirler. Satıcı arkadaşlar çok ilgililer. Kesinlikle tavsiye ederim.

Hayırlı olsun kaça aldınız turbo fan nasıl çok ses yapıyormu?
    Bu arada bende a10 düşünüyorum ama kimisi i5 ten iyi derken kimisi i3-i5 arası diyor a10 doğal 4 çekirdek değilmi esasen..

• quote:

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim bilgisayarımı aldım ve kesinlikle çok memnunum Monster Tulpar 17,3" lik laptop aldım i7-2,4ghz, gtx 870m ekran kartı, 120gb msata, 1tb harddiskli, 16gb ramli bir bilgisayar şunu söyliyim oyunlarda çok iyi Monster almakla iyi ettim diye düşünüyorum almayı düşünen varsa tereddüt etmeden alabilirler. Satıcı arkadaşlar çok ilgililer. Kesinlikle tavsiye ederim.

Laptop kaç günde geldi?

• Hocam turbo fanı biraz sesli ama oyunları kulaklıkla oynadığım için rahatsız olmuyorum önemli olan performansın düşmemesi bu nedenle ses çıkartması sorun değil kasa ısınmıyor.
    a10 için şunu söyliyim i5 ayarında bir işlemci ama bana kalırsa alma ileriye dönük sorun yaşama derim intel hr şekilde daha iyidir (kişisel fikrim zamanında amd ciydim :D) 4 çekirdek ama thread özelliği olmadığı için performansı çok iyi değil. Laptopu ben gelmeden almıştım ama en geç 1 hafta içinde gönderiyolar. Zaten çok ilgililer dediğim gibi ben msata da takdırdım 4200TL civarına geldi ama değdi.
  • Oyuncu bilgisayarı olarak Core i7 işlemcili Lenovo Y510p modelini tavsiye ederim.

http://www.notebookadresi.com/lenovo_ideapad_y510p_59_59415881_notebook?keyword=415
  • Hocam lenovo y510p modeli cift ekran kartlı olan model degilmi elinde varmı peki varsa oyunlarda performansı nasıl mesela crysis 3 full grafikte fps oranı nedir. Bende merak ediyorum ekran kartı cift ama sonucta cok iyi bi ekran kartı degil oyun bazında bize degerlendirirsen alacak arkadaslarda ona gore tercih etsinler yada etmesinler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.