Şimdi Ara

Core i3 330M ile i5 430M kıyaslama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HD 5650 ile güzel oyunlar oynanabilecek bir laptop un performansını i3 330M keser mi?
    Veya i5 430M ile ne kadar fark olur?
    İ3 oyunlar için yetersiz mi kalır?

Bu konudaki yorumlarınıza göre yarın sipariş vereceğim.

• Core i3 330M İşlemci özellikleri Ayrıntılı bir şekilde......
    http://www.intel.com/tr_TR/consumer/products/processors/corei3-specs.htm

Core i5 540M İşlemci özellikleri Ayrıntılı bir şekilde.......
    http://www.intel.com/tr_TR/consumer/products/processors/corei5-specs.htm

Linklerden işlemciler hakkında bilgilere ulaşabilirsin ayrıntılı bir şekilde açıklıyorlar.......Farkını görebilirsin.....

• Teşekkür ederim bunları biliyorum.
    Demek istediğim,Mesela Crysis oynarken i5 kaç fps farkettirir?
  • Evet arkadaşlar birisi bu iki işlemciyi kıyaslayabilir mi? Asus'un N61ja serisi laptop almayı düşünüyorum. i3 lü mü alsam(350m) mi alayım yoksa i5 li model (sanırsam 430m) mi alayım? oyunlarda veya günlük kullanımda bu iki işlemci arasındaki fark çok belli olur mu? Turbo Boots nedeniyle i5 düşünüyorum fakat sırf Turbo boost için yaklaşık 200 TL fazladan ödemek biraz da israf gibi geliyor. Sizin yorumlarınız nedir?
  • Bilen kimse yok mu ya?
  • Somut bişeyler göremedim ben.
    Notebookcheck te test puanları arasında biraz fark vardı ama oyunda ne kadar fark olur bilemem.
    Gerçi böyle ekran kartlı bir sisteme,ekran kartının performansını kısıtlayacak işlemci yapmazlar diye düşünüyorum,i3 330m açısından.
    En iyisi i3 ve i5li modelleri kullananların mukayese etmesi...
    Merak ettim gerçekten...
  • Birisi şu turbo boost olayına açıklık getirebilir mi ?
    Bu özellik nasıl devreye giriyor ? İşlemci uygulamalara göre kendisi mi otomatik ayarlıyor yoksa kullanan kişi kendisi ayarlayabiliyor mu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    intel core i5-2500K @ 3,30GHZ
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: chakra

Birisi şu turbo boost olayına açıklık getirebilir mi ?
    Bu özellik nasıl devreye giriyor ? İşlemci uygulamalara göre kendisi mi otomatik ayarlıyor yoksa kullanan kişi kendisi ayarlayabiliyor mu ?

Kullandığın programlara göre otomatik olarak çalışıyor. Senin çalıştırdığın program çok çekirdek destekli değilse işlemci bunu algılıyor ve diğer çekirdekleri kapatarak tek çekirdekli işlemci gibi davranıp overclock yapıyor. Kullandığın program 2 çekirdek destekliyorsa diğer 2 çekirdeği kapatıp diğer 2 çekirdeği kullanıyor. Çekirdek hızı tek yada 2 çekirdekte artmış olsada 4 çekirdekte hız düşüyor olsa bile performans daha iyi.

İ3 işlemci oyunlar için yeterlidir ama ilerisi için i5 tercih edilmeli. Oyunlarda dikkat edeceğiniz ilk donanım ekran kartıdır.

• Teşekkürler bilgiler için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gazisaltuk

HD 5650 ile güzel oyunlar oynanabilecek bir laptop un performansını i3 330M keser mi?
    Veya i5 430M ile ne kadar fark olur?
    İ3 oyunlar için yetersiz mi kalır?

Bu konudaki yorumlarınıza göre yarın sipariş vereceğim.

bu aralar tamda aklımdaki soru buydu walla:DD biraz ufaktan hortlattım konuyu ama yeni konu açmaktan iyidir..bikaç yorum daha rica edelim
  • ben packard bell tj 75 203 tk adlı moselini kullanıyorum
    işlemcisi i3 ekran kartı ati 5650
    benim nacizane görüşümü sorarsanız ,
    2 aydan beri pek çok oyun oynadım(far cry 2, fifa 2010 vs) en ufak bir kasma zorlanma olmadı i5 işlemciye 200 tl fark vermenin hiçbir mantığı yok tamamen israf
    i3 işlemcide sizi fazlasıyla tatmin edecektir paranız cebinizde kalsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.