Şimdi Ara

A10-7850 KAVERİ İNCELEMELERİ ÇIKTI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
3.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar hibrit crossfire olayi kagit ustunde cok sey kazandirsa da gercekte cok etkili degil. Kaynak:

http://www.tomshardware.com/reviews/a10-7850k-a8-7600-kaveri,3725-8.html

Bence islemci tek basina baya basarili. Ozellikle o entegre gpu ile cogu hepsibirarada sistem satan firmanin dikkatini cekeceklerdir diye dusunuyorum. Pico psu ve mini itx anakart ile minnacik bir sistem kurulabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infernall

şimdi sizde bu testlere inandınız,ulen hiçmi fark oluşmazz bukadar oyun arasında,hepmi tırnak payı fark oluştu? elle rasgele çizildiği bariz belli.Özellikle tomb raider ve metro gibi oyunlarda iki işlemci karşılaştırmasında -kazanan amd olsun intel olsun onu geçiyorum- belli görülen farklılıklar olur.Burada hepsi başa baş göstermişler testin sallamasyon olduğu belli.

ve amd apusunu kendi bulldozer 8xxxleriyle kıyaslayamıyor ,gelmişsiniz 4670k gibi i7nin ilk serilerini ve 2. bazı serilerini bazı konularda baya geçmiş olan bir işlemciyle yani i5 olmasına rağmen i7 ayarındaki bir işlemciyle kıyaslıyosunuz.
    içinde 7750 var,sen 4 gb ram aldığın zaman (pc ucuz olacak ya!) ramın 2 gbsini kafadan 7750 alacak,cf yapsan dahi rami yiyecek bu bir.Sistemle beraber ram hep yukarılarda olacak .
    2. olarak bu işlemci kaç para olur bilmiyorum,daha düşükleri için konuşuyorum ,yanına bir 7670 6670 falan koyduğunda gene oluyor aynı hesap.aldığın performans oluyor 7850 ayarında ama işlemci ve ramden sıkıntın oluyor.Ve upgrade şansıda yok.Yani uygunmu değilmi ben anlayamadım karar sizin.Tabiki çok düşük bütçesi olanlara kafasına yatabilir ancak diyolarki hd4600ü geçiyor,yav adam i5 4670k alıpta oyun oynamak için hd4600 kullanmıyor ya onu alan kartınıda alıyor.

Adamın cebinde para var 600 700 lira,olabilir ki ben pişmanım pcye verdiğim paralara gereksiz görüyorum artık herneyse,700e adam diyor apu varmış kuralım.Biri konu açmıştı 500e apu sistem diye,bakıyosun sade işlemci 300 anakart kasa eee nereye girdi bu 500?
    Yani kendimizi kandırmayalım,tabiki intel daha pahalı,ama ben apu alacağıma açık söylüyorum phenom x4 yada 4300 alırım 2.el,anakart sıfır 970 ,üstüne birde 7850 alırım.Apunun her sistemini de geçerim baktım fren yapıyor anakartımız uygundur çekerim8320 bakmayın siz 63000ü geçer falan dediklerine,teoride öyle,yan yana getirdiğinde anlayacaksınız bunların şişirme olduğunu

Acıkcası ben de 6670 vs alıp CF yapmam.Ya onboard'unu kullanırım ya da gider adam gibi VGA alırım.Bu islemcilerde CF icin ne lazım bilmiyorum ama onceki seri de 6670 falan vardı sanırım, Hibrit CF yapacam diye hayatta gidip 200TL verip VGA almam.
    Ya 7950 ve ustu ya da GTX 760 ve ustu VGA alır takar keyfime bakarım.Herkesin kendi duusncesi tabii ki ama cok gucsuz olmayan Onboard varken 6670'e verdigim paraya acırım.
    FM2 icin sistem kurmak son derece cazip Anakartlaı nerdeyse bedava 120TL ye anakart alıp 300TL ye A8, 380'e A10 alabiliyorsun.AM3+ isin icine girdiginde 8350 icin 530TL Anakart icin de kabaca 250 ve ustu veriyorsun.Yani FM2 secimi bence yanlıs degil gerek A8 gerek A10'un AM3 den cok da farkı oldugunu dusunmuyorum.Ama VGA alacaksan ust olmalı ve A4,A6 alacaksan bunlara VGA almanın da bence anlamı yok.

• Arkadaslar ,

Su anda kulandigimi sistem söyle ,

Athlon x4 620 + gtx 260 black edition

Sistemi A10-7850K ile degistirdigimde performans olarak degisen birsey olmayacagini forumdan bir arkadas cevaplamisti .

Zaten oynadigim 2 oyun var su anki sistemin fifa14 ü full ayarlarda , Company of Heroes 2 yide mittle ayarlarda full hd olarak oynatiyor , kisacasi bana yetiyor .

Beni ilgilendiren konu güc tüketimi , sizce A10-7850K ya gecersem kazancli cikarmiyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi praetorians -- 23 Ocak 2014; 12:13:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajak

Acıkcası full hd çözünürlükte yapmışlar iyi gibi ama düşük çözünürlükte yapsalarda görseydik ne kadar iyi diye :/
    NOT:Oyunları full hd den assagı oynayan kaldı mı diye yazacaklar!! Evet hala full hd oynayamayanlar var!

Ben 1440*900 monitör kullanıyorum. Yakın takipteyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: praetorians

Arkadaslar ,

Sistemi A10-7850K ile degistirdigimde performans olarak degisen birsey olmayacagini forumdan bir arkadas cevaplamisti .

Zaten oynadigim 2 oyun var su anki sistemin fifa14 ü full ayarlarda , Company of Heroes 2 yide mittle ayarlarda full hd olarak oynatiyor , kisacasi bana yetiyor .

Beni ilgilendiren konu güc tüketimi , sizce A10-7850K ya gecersem kazancli cikarmiyim ?

7/24 server gibi açık birakiyorsan eğer tasarruf olabilir. 1 2 saat oyun 1 2 saat internet şeklinde kullaniyorsan yaptığın masrafı dahi cikaramazsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: xxxone

quote:

Orijinalden alıntı: praetorians

Arkadaslar ,

7/24 server gibi açık birakiyorsan eğer tasarruf olabilir. 1 2 saat oyun 1 2 saat internet şeklinde kullaniyorsan yaptığın masrafı dahi cikaramazsin.

Cevabiniz icin öncelikle tesekkürler.

Sizinde belirttiginiz gibi 1-2 saat oyun 1-2 saat de internet icin kullaniyorum.Bazen bu saatler daha fazla olabiliyor .

Su anki sistem Athlon x4 620 (95w ) + gtx 260 black edition (182W) güc tüketimi ile calisiyor. A10-7850K (95w) güc tüketimi ile calisiyor .

Sizce genel olarak gecmeme degmiyorsa artik bu A10-7850k düsüncesine kafamda bir son verecegim .

• Onlar tam yükteki değerler. Yani sürekli o kadar elektrik harcamiyor bilgisayarın. Tasarruf yapacağım diye 700 800 TL masrafa gideceksin. Ayda 10 TL tasarruf yapsan gerisini sen hesap et. Performanstan memnun isen hiç masrafa girme.

• quote:

Onlar tam yükteki değerler. Yani sürekli o kadar elektrik harcamiyor bilgisayarın. Tasarruf yapacağım diye 700 800 TL masrafa gideceksin. Ayda 10 TL tasarruf yapsan gerisini sen hesap et. Performanstan memnun isen hiç masrafa girme.

Bugün 2 saat fifa14 oynasam su anki kullanadigim cpu+grafikkartinin o sürede harcadigi deger 277 W diye mi hesaplamak gerekir ?

Genel bir hesap yapmak istiyorum da en azindan ne harcadigimi bilirim .

2014 yılı Ocak ayı itibariyle 1 kW/h elektrik çeşitli vergiler dahil yaklaşık 0,37 TL yani 37 kuruştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi praetorians -- 23 Ocak 2014; 13:02:12 >
  • praetorians kullanıcısına yanıt
    227 Watt çekmesi için ikisinin de%100 ile çalışması lazım. Ki öyle çalışsa çok zorlanıyor demek olurdu. Fifa 14 kasardi. Böyle bir hesap yapmak için tüm sistemin harcadığı enerjiyi hesaba katman lazım.

• quote:

227 Watt çekmesi için ikisinin de%100 ile çalışması lazım. Ki öyle çalışsa çok zorlanıyor demek olurdu. Fifa 14 kasardi. Böyle bir hesap yapmak için tüm sistemin harcadığı enerjiyi hesaba katman lazım.

En iyisi ben hic bu konulara kafayi yormadan , hic bir harcama yapamadan aynen devam edeyim , bilgilendirmeniz icin tekrar cok tesekkürler.
    Bir şey degil . Para kıymetli bu devirde.

Bi sürü şey yazıp sildim, kısaca yazayım. Günde 3 saat oyun oynayıp aralarında 150w fark olabilse, çok çok geniş geniş hesaplasan ayda 4-5 lira fark eder. yılda 60tl eder. Elindekileri kaça satacaksın, yenileri kaça alacaksın. 7850k sistemi heralde 450tl den aşağı kuramazsın(cpu + anakart). Elindekileri kaça satabileceksin(cpu/anakart/ekran kartı)? CPU anakart 200tl desen , ekran kartına 100tl desen nerden baksan 100-150 tl kafadan zararda olacaksın. Yeni APU'ya vereceğin ilave parayı elektrikten tasarruf etmek için sen düşün ne kadar zman harcaman gerekir.

İlave olarak büyük ihtimalle performansdan da olacaksın. gtx260 eski de olsa süper dandik değil. %100 emin değilm ama 6670'den faln daha iyi durumda, belki 7750 ile de kabaca yarışabilir. A10 7750'den kesin olarak geri diğer taraftan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Bi sürü şey yazıp sildim, kısaca yazayım. Günde 3 saat oyun oynayıp aralarında 150w fark olabilse, çok çok geniş geniş hesaplasan ayda 4-5 lira fark eder. yılda 60tl eder. Elindekileri kaça satacaksın, yenileri kaça alacaksın. 7850k sistemi heralde 450tl den aşağı kuramazsın(cpu + anakart). Elindekileri kaça satabileceksin(cpu/anakart/ekran kartı)? CPU anakart 200tl desen , ekran kartına 100tl desen nerden baksan 100-150 tl kafadan zararda olacaksın. Yeni APU'ya vereceğin ilave parayı elektrikten tasarruf etmek için sen düşün ne kadar zman harcaman gerekir.

İlave olarak büyük ihtimalle performansdan da olacaksın. gtx260 eski de olsa süper dandik değil. %100 emin değilm ama 6670'den faln daha iyi durumda, belki 7750 ile de kabaca yarışabilir. A10 7750'den kesin olarak geri diğer taraftan.

Bilgilendirme icin cok tesekkürler , malesef yas icabi artik oyunlara gereken zamani ve ilgiyi veremiyorum sadece 2-3 oyun oynuyorum , bir baktim ki benim pc yi alali neredeyse 4,5 sene olmus bu yeni APU olayi cok dikkatimi cekti hem performansdan hemde güc tüketiminden kazanirim pc de yenilenmis olur diye düsündüm ama demekki bu düsüncem tamamen yalan oldu , su an itibariyle elimdeki bana yetiyor artik nezaman begendigim bir oyun cikipta oynayamazsam o zaman degistiririm .

Dediginiz gibi bendeki xfx gtx 216 black edition ve hala direniyor , acipta buzamana kadar oynayamadigim oyun olmadi , crysis 2 , farcry 3 falan üst seviyede olmasa bile orta seviyede full hd oynanabiliyor bu kart ile .

• AMD Kaveri A10 7850K Overclocked at 4.7 Ghz Benchmarks
    http://www.hardcoreware.net/kaveri-7850k-overclocked-benchmarks/
  • Darkknight02 kullanıcısına yanıt
    amd bu sefer işlemci yi yapmış %35 hızlanma olduğu kesin amd zaten teknoloji olarak çok iyi ve sayısı bağa artmış 4 k teknojisi de var yani süper hd oluyor çok çok kaliteli gösteriyor video lar da izlediğim teknoloji sayısı çok artmış amd a10 7850k nın server versiyonu amd opteron x1150 lar 4k teknoloji var bunların tek eksiği de l3 olmaması bu yüzden ordan biraz hız kaybediyor neyse ps4 ile Xbox one süper hd olucakmış çok iyi gran turismo 5 gibi oyunlar da çok canlı göstericeği kesin amd çok güzel adımlar atıyor amd çok sağlam işlemciler yapmaya başladı ekran kartı desen o da öle amd ye maşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KhAnS- -- 5 Şubat 2014; 18:55:14 >
  • şimdi benim anlamadığım işlemcinin neyini beğenmediniz ?

ama şu var unutmayın. bunu test ederken baktıkları şu oluyor gidip bu fiyata i5 alabiliyorsunuz bu nedenle testte ekran kartı takılmamış sistemler üzerinden alınmış sonuçlar bunlar tabiki gidip i5 e iyi bir ekran kartı takarsanız bu sonuçların çok üzerinde bir sonuç alırsınız kizaten AMD bu işlemciyi düşük bütçei oyun sistemi olarak görüyor ve mantle yapısıda bu sebebpten var. sentetik işlemlerde veya direkt cpu gerektiren render, encoding vs işlemlerinde a10 bir i5 değil hatta i3 de değil görünen o bu yüzden amd grafik içine eğilerek cpu ya ne denli az iş düşürürsen o kadar yüksek fps alırım hesabı yapmış.

kısacası bu oyun işlemcisi, performans işlemcisi değil hayal kurup yarı yolda kalmayın..

A10-7850 KAVERİ İNCELEMELERİ ÇIKTI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 6 Şubat 2014; 11:15:15 >

• takip
  • ben işlemci yi ilk çıktığında çok beğendim ama işlemci hız olarak az bir kaybı olarak l3 olmamasın dan kaynaklanıyor l3 dediğimiz teknoloji olsa perfomans işlemcisi olucak ama işte yok l3 yine yok %15 hız kaybı var bu işlemci de
  • bişey dicem amd a10 7850 k nın leptop için işlemcisi var mı bilmediğim için sordum varsa söleyin kardeşimi leptop alıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: KhAnS-

bişey dicem amd a10 7850 k nın leptop için işlemcisi var mı bilmediğim için sordum varsa söleyin kardeşimi leptop alıcam

yok sadece desktop

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.