Şimdi Ara

A10-7850 KAVERİ İNCELEMELERİ ÇIKTI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
3.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oracle8

Linkini verdigim sayfa 7970 ekran karti ile birlikte perfomansi. Islemci performansi ancak i3 seviyesinde.

http://be.hardware.info/reviews/5155/36/amd-a10-7850k-kaveri-review-amds-nieuwste-apu-benchmarks-hd-7970-hitman-absolution-1920x1080-medium

Bu arkadaslarin yorumlarina gelince,
    Bu arkadaslarin testlerine gore A10-7850K, A10-6800K’ya gore (maalesef) cok ciddi bir atilim yapmiyor. IPC (instruction per cycle) performansi ortalama %10 daha iyi ama islemci frekansi dusuruldugu icin, CPU tarafinda iyilesme cok az.
    Yeni nesil GPU mimarisine gecis sayesinde grafik performansinda daha ciddi ilerleme var.
    HSA (hybrid system architecture) mimarisini destekleyen yazilim yok denecek kadar az. Dolayisiyla GPU performansini oyunlar disinda kullanmak neredeyse imkansiz.
    Bildiginiz gibi AMD 2014 yilinda FX serisine dokunmuyor. Bence bunun en buyuk nedeni Steamroller’in cok ciddi bir artis getirmemesi, bu segmentte intel’den dayak yemeyi goze alip, laptop ve tablet pazarlarinda atilim yapmaya calisacaklar gibi gozukuyor.

IPC artrması aynı frekansta daha fazla performans anlamına gelir.Zaten Streamrollerden cok büyük performans beklentimiz yok.Sadece Güç tüketimi ve tek çekirdek performansı artısın yeterli

• 1080p değil de 720 p de bu işlemci + 7750 Hybrit cf ile altından kalamayacağı yük yok :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben her sitenin yaptığı testlere inanmıyorum işlemci bir gelsin birde bizim forumdakiler bir test etsin sonucu hep birlikte görürüz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

1080p değil de 720 p de bu işlemci + 7750 Hybrit cf ile altından kalamayacağı yük yok :)

Tam aksine düşük çözünürlükte daha çok zorlanmaz mı işlemci?
  • quote:

Orijinalden alıntı: csufeardir

quote:

1080p değil de 720 p de bu işlemci + 7750 Hybrit cf ile altından kalamayacağı yük yok :)

Evet,daha çok zorlanır,yani yük işlemciye biner.
  • quote:

Orijinalden alıntı: csufeardir

quote:

Öyle ama aldığın FPS en az %40 artacaktır.
  • En azından Dota 2'yi 1080p sabit 60 FPS oynatacak güçte olur diye tahmin etmiştim ama biraz abartmışım.
    APU mini-itx sistem kurma hevesim de dibe vurmuş oldu böylece...
  • sadece ilemci olarak düşünmeyin...

Kompleoyun bilgisayarı olarak düşünün arkadaşlar...

bir de şöyle bir durum var bu işlemciye daha çok yüklenir olayı YALANDIR...

Olay, düşük çözünürlükte ekran kartı yüzde yüz kullanılamaz işlemci sınırlayıcı faktör olur tamamen budur...Bu durumda da işlemci frenlemiş olur...

Yoksa Full HD de aynı işlemci 780 ti ile @metin abi 52 60 Fps verirken 800x600 de 40 Fps ye düşmez gene 60 fps verir ama ekran kartı kullanımı yüzde 100 olmaz işlemci zorlanıyor deriz :)
  • LINK

R7 250 Ekran Kartı ile CF oluyor. CF li değeri 7770 den çok az geride kalıyor. İnsanlar A10 7850 işlemcinin salt ekran performansını(CF siz) 7850 Ekran Kartı umuyordu.
    Epey geri kalmış.

Orta Seviye oyun oynayanlar için iyi bir seçenek. Ama Fiyatı 500 TL yı bulur. Hiç de az değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mzkn

LINK

R7 250 Ekran Kartı ile CF oluyor. CF li değeri 7770 den çok az geride kalıyor. İnsanlar A10 7850 işlemcinin salt ekran performansını(CF siz) 7850 Ekran Kartı umuyordu.
    Epey geri kalmış.

Orta Seviye oyun oynayanlar için iyi bir seçenek. Ama Fiyatı 500 TL yı bulur. Hiç de az değil.

yanlış bilgin var o siteye göre 6800k da 6670 le cf oluyor denmiş ama 7750 ile de gayet güzel cf olabiliyor

bu kart 270x lede cf oluyor sonuçlar verildi zaten

a10 7850+hybrid cf 270x=4670k+270x

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caneycaney -- 17 Ocak 2014; 23:27:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mzkn

LINK

Epey geri kalmış.

Onu bekleyen hangi cahil arkadaşmış merak ettim.

Çıkaramaz çıkarsa bile kendi orta seviye kartlarını öldürmüş olur, o yüzden yine yapamaz. Ama onu bekleyen arkdaşı cidden merak ettim, içtiği şeyin tarifini isteyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XavierPedro -- 19 Ocak 2014; 2:29:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fehmiugur

sanırım sonuçlar 7850k + 270x crossfire ile i5 4670k + 270x in sonuçları... 175$ fiyatıyla göz alıcı olmuş...

270x ile cf oluyorum hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: T3RR1BL3WH1SP3R

quote:

sanırım sonuçlar 7850k + 270x crossfire ile i5 4670k + 270x in sonuçları... 175$ fiyatıyla göz alıcı olmuş...

doğrudur...
  • quote:

quote:

quote:

doğrudur...

Benimde hayalim sağlam bir pcydi ama böyle olursa alır cf yaparım miss olur tek eksiği bu sistem hackintosh için uygun olmaması bu sistem+mac mini kafamdaki sistemden daha ucuza gelir

• quote:

quote:

quote:

quote:

doğrudur...

Benimde hayalim sağlam bir pcydi ama böyle olursa alır cf yaparım miss olur tek eksiği bu sistem hackintosh için uygun olmaması bu sistem+mac mini kafamdaki sistemden daha ucuza gelir

kullanıcı testlerini beklemek daha akılcı olur...

• a10 7850 derken bu 7850 bildiğimiz ekran kartını işlemciye mi koymuşlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ` quaD. -- 19 Ocak 2014; 10:53:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

a10 7850 derken bu 7850 bildiğimiz ekran kartını işlemciye mi koymuşlar ?

Hayır, ad benzerliği var.
  • Kaveri'leri çok detaylı inceleyemedim ama gördüğüm kadarıyla üst seviye eski neslin üzerine pek bir şey konulamamış ve bazı dengesizlikler var. Hatta CPU gücü konu edilince 7850K'nın birçok durumda 6800K'nın gerisinde kaldığı görülüyor. GPU tarafında %10 kadar bir performans artışı yaşanmış. Gelişen ve zar alanı artan GPU tarafında da bu fark normal kabul edilebilir. Farka W/P olarak bakınca %10-15 kadar bir artış gördüm diyebilirim. 7850K, 6800K ayarında, benzer güç tüketimine sahip, ancak hem CPU hem de GPU tarafında yeni mimarilere sahip ve bu sebeple potansiyeli bulunan ve ayrıca yazılım tarafında da daha fazla desteklenecek model konumunda. BF4 kampanyası iyi olmuş, yoksa pek de durumu kurtarır gibi görünmüyor.

Ama alt seviyede ciddi gelişme var. 65W ve özellikle 45W seviyesinde %50 civarı bir gelişme kaydedilmiş gibi. 7850K ile 7600 arasındaki performans farkı öyle uçuk düzeylerde değil. Ancak güç tüketimi tarafında 7600 ciddi biçimde avantajlı. Mesela oyun performansı konusunda 7600, 65W modunda 6800K ile hemen hemen aynı performansı sunarken %35 civarı daha düşük güç tükettiği görünüyor. 45W seviyesinde de performans %10 kadar düşüyor ancak 6800K'dan %60 kadar daha düşük güç tüketiyor.

Bu durumda AMD için esas hadise mobil taraf olabilir diyorum ben. Güç tüketimi biraz daha azaltılıp performans seviyesi de belli bir ölçüde korunabilirse, notebook'larda daha fazla yer bulacaktır Kaveri. Üst seviye pek ümit vaadetmese de alt seviyede güzel olmuş. Üst seviyede ise APU'larla beraber kullanılacak orta seviye harici ekran kartları CF yapılabilse ve bunun getirisi olsa, AMD bu alanda müthiş bir pazar payı kazanabilir. Düşünsenize 20 CU'lu 270X üzerine 8 CU daha ekleniyor. Bu performansa direk %20-25 şeklinde (hatta daha fazla) yansır ve aynı seviyedeki Nvidia kartları tarumar eder. Alt seviyede zaten CF yapılabiliyor ama orada CF yapmak ilgi çekici olmuyor. Oysa 270 seviyesindeki kartlarda çok daha fazla kullanıcı bulabilir kendine.

AMD eskisi kadar güçlü olmasa da güzel bir çıkış yakalamış görünüyor. Konsolların da APU kullanıyor olmasını güzel kullanabilirse, en azından firmanın sağlıklı şekilde ilerleyebilmesini sağlayacak kadar gelir elde edebileceğini düşünüyorum. Bunu yaparken sunduğu görece düşük fiyatlarla kullanıcıyı da mutlu edebilir.

• Ama .Şöyle Bir durum var.iki işlemci Aynı saat hızında olsalar .Fark daha iyi görülebilir.
  • GPU'su %15'lerde daha düşük frekansı var, ama ona rağmen oyunun ayarına göre düşük ayarlardaki performansı 6800k ile aynı gibi. Daha yüksek ayarlarda %10-20 daha iyi performansı var. Madem yeterince iyi sayılır bi konumda, o zaman frekansları 6800k'ya daha yakın tut, aradaki farklar daha belirgin olsun, insanlar da bakıp %15-30 civarında bi zıplama var tercih edebilrim desin. Stok soğutma ile ama pek mümkün değil benim anladığım. Gerçi GPU'yu oc. edip inceleme yapan bakınmadım hiç. Eski APU'larda 1 GHZ sorunsuzca çıkartabiliyordun(En azından 960mhz civarlarına).

CPU için turbo olayı daha agresif şekilde de ayarlanabilirdi benim görüşüm. 6800k ile karşılaştırınca single thread işlerde o agresif frekans / turbo farkı ortaya çıkıyor. 6800k %10 civarında daha iyi giibi yerine göre bu yüzden.

Yerine göre daha iyi olduğu yerler de var frekans farkına rağmen. 6800k'ya aynı frekansda ortalama %10 civarında daha yüksek CPU performansı vermesi lazım (4100mhz'e göre).

Sitesine incelemesine inceleme şekline göre değişiyor, iyi gibi aslında ama AMD bunu vurgulamak için bence frekansı düşük tutmak yerine daha agresif bi turbo / frekans seçse imiş daha çok göze batardı. O aynı olduğu veya biraz geride gibi olduğu yerler o kadar göze batmazdı bence.

5800k ile karşılaştırırsak mimari getirisinin avantajını görebiliriz (5800k'nın frekans avantajına rağmen). Ama 6800k son ürün olarak var sonuçta. Yüksek frekansı sayesinden 6800k--7850k arasında az bi fark gözükmesini sağlıyor.

Nasıl AMD Trinity >> Richland çıkardı, Kaveri'nin de revize versiyonunu çıkardığı zaman daha agresif frekans / turbo hareketi sayesinde daha geniş farklılık görebiliriz belki. Bu haliyle bi yandan iyi idare eder derken bi yandan da dudak büktürüyor bana göre. Çünkü 5800k / Trinity ilk çıktığı zaman frekans vs. açısından karşılaştırabileceğimiz önceki versiyon bi APU yoktu. 3870k'nın mimarisi farklıydı ( frekansı da farklıydı mimarisi yüzünden). Kaveriyi ise yüksek frekanslı 6800k ile karşılaştırıp dudak bükebiliyoruz. Ben hala agresif bi frekans / turbo kullanılmalıydı diye düşünüyorum.

Daha düşük frekans / güç kullanan versiyonlarında elbette zıplama var. Mobil için bi avataj bi yandan bu. Diğer taraftan masaüstü APU için çok çok fazla pazarlama alanı bırakmıyor 7850k.

Bi şekilde ilerde GDDR5 destekli modeller gelebilirse çok ilginç olur. Hala bi umut belki olur diyorum kendi adıma.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.