Şimdi Ara

A10 7850k OC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    • İşlemci:a10 7850k
    • Ekran kartı: r9 280x
    • Anakart : a58ma/usb3.0

İşlemcim 3.7 olduğundan doğal olarak darboğaz yapıyor. Overclock yapmak istiyorum. Ama daha önce hiç böyle bir şey yapmadım arkadaşlarıma sorduğumda voltaj yükseltmeden yapamazsın. Anakartın eski yani yakarsın yada iyi soğutma gerekli. Gibi şeyler söylediler

A10 7850k OC

En yüksek 55 dereceye çıktı.(5saat bf4 oynadıktan sonra)

Soğutucum stok soğutucu değil. Hedeflediğim GHZ aslında yok,açıkcası yapmak istediğim "battlefield 4" gibi oyunlarda
    "ULTRA" ayarlarda 60 fps alıyorum(ekran akrtım izin veriyor) ama arada sırada 40 ve 10 fps'e düşüş yaşıyorum.
    Bunun sebebi işlemcinin %95 kullanılıyor olması(arkada çalışan başka bir şey yok).Bu yüzden overclock yaparak
    işlemciyi biraz olsun rahatlatmak ve sık sık yaşanan hiç bir efekt yokken oluşan takılmaları önlemek istiyorum(gerçekten sinir bozuyor).

NOT:Frekans veya voltaj yüksekliği gerektirecek kadar bir yükseltme yapmak istemiyorum çünkü büyük olasılık soğutamayacak.

BİOS EKRANI

A10 7850k OC

A10 7850k OC

Yapmak istediğimi tam açıklamamı isterseniz voltaj yükseltmeden sorun çıkarmayacak (yani pc yanmasın :)) stabil bir overclock yapmaktır.

NOT: daha önce hiç OC yapmadım nasıl yapılır yada ne tedbirler alınmalı gibi herhangi bir bilgim yok.
    NOT 2: oc yaptığım zaman ram mhz si artacakmı? ramlar 2133mhz destekiyor ama şuanda 1300mhz kullanılıyor yükselttiğimde mavi ekran hatası alıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD R9 5950X
    23 sa. önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.