Şimdi Ara

Ryzen R7 3700X overclock değerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ryzen 3700X + MSI MEG X570 ace ile overclock deneyimim.
    1.2v - 4.2GHz.
    CPB, PBO, Cool'n'quiet kapalı.
    Soğutucu Wraith Prism, termal Macun'da sürülü gelen.

Sizce değerler nasıl? AIDA64 ve OCCT 10 dakika stress test de yaptım sıfır sorun. Daha müsait zamanda 1-2 saatlik de yapacağım ama bir sorun çıkacağını sanmıyorum. 1.12V da da R20 de sorun çıkmadı ama daha altına düştüğümde hata verdi.

Tavsiyeleriniz var mı daha detaylı bir Overclock için?

• Ben de 3700X ,Prism, b450 G. Plus MAX kullanıyorum. Öncelikle kullanım amacınız çoğunluklu workstation değilse overclock yapmanızın hiçbir anlamı yok. Çünkü oyunlarda getirisi Auto'ya karşı %3'ü geçmiyor. Kullanım amacınız oyun ise Auto + PBO fulleyerek anakartın hakkını verdirtebilirsiniz. Eğer bu algoritmalar yeterince hız aşırtamazsa manuel denenebilir ama dediğim gibi oyun amacında hiç gerek yok.
    Onun dışında saatlerce stabilite testi yapmanıza çok da gerek yok. Prime95 smallfft de 5 dakika boyunca thread patlamazsa +5/+10mv verin bırakın.

Anakartınız oldukça iyi, yanına muhtemelen soğutucu da almışsınızdır ve denemek için prism ile kurmuşsunuzdur diye düşünüyorum. Eğer öyle değilse büyük komedi olmuş

Kendi işlemcim 1.275v ile 4.2GHz oluyor. (p95 smallfft stabil).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 15 Haziran 2020; 19:49:13 >

• overclock tan cok voltaj sabıtlemıssınız ..

işlemcinizin 1.2 v ile 4.3 lere cıkması gerekırdı. biraz şanssızmıssınız.

anakarta o kadar para verıp stok hız ve stok sogutucu kullanmak olmaz. biraz körükleyin iyi bir soğutucuyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmettsezis

Ben de 3700X ,Prism, b450 G. Plus MAX kullanıyorum. Öncelikle kullanım amacınız çoğunluklu workstation değilse overclock yapmanızın hiçbir anlamı yok. Çünkü oyunlarda getirisi Auto'ya karşı %3'ü geçmiyor. Kullanım amacınız oyun ise Auto + PBO fulleyerek anakartın hakkını verdirtebilirsiniz. Eğer bu algoritmalar yeterince hız aşırtamazsa manuel denenebilir ama dediğim gibi oyun amacında hiç gerek yok.
    Onun dışında saatlerce stabilite testi yapmanıza çok da gerek yok. Prime95 smallfft de 5 dakika boyunca thread patlamazsa +5/+10mv verin bırakın.

Anakartınız oldukça iyi, yanına muhtemelen soğutucu da almışsınızdır ve denemek için prism ile kurmuşsunuzdur diye düşünüyorum. Eğer öyle değilse büyük komedi olmuş

Kendi işlemcim 1.275v ile 4.2GHz oluyor. (p95 smallfft stabil).
    Merhaba, yorumunuz için teşekkürler. Overclock yapma nedenim saçma sapan voltaj yükselmeleri ve fan sesiydi, tabii ki sıcaklıklar.
    Bu şekilde hiçbiri kalmadı, oyunda sıcaklık max 68 derece fan devri ise 1900rpm.
    CPB auto da 75-80 derecelere çıkabiliyor ve tabii ki fan sesi :)

Ek olarak, CPB auto, PBO auto da şu ankinden daha iyi performans alamıyorum gibi geliyor bana. 80 derece sıcaklık ve 2500+ rpm fan cabası.

Anakart hediye geldi, şu an için soğutucu almaya bütçem yok maalesef ama kasam TD500 mesh, önde stok 3x 120mm, egzoz fanı Arctic Bionix sadece bunlar var.
    Geçici süreliğine böyle kullanmam gerekiyor.

Bir sorun da neden voltaj vereyim? azaltmam gerekmiyor mu :) orayı pek anlamadım. Pek iyi değilim overclock işlerinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: acura07

overclock tan cok voltaj sabıtlemıssınız ..

işlemcinizin 1.2 v ile 4.3 lere cıkması gerekırdı. biraz şanssızmıssınız.

anakarta o kadar para verıp stok hız ve stok sogutucu kullanmak olmaz. biraz körükleyin iyi bir soğutucuyla.
    1.2v ile 4.3ghz ben pek görmedim ama bilemedim. Belkide ben yapamıyorum, prism yüzünden.
  • theholyx T kullanıcısına yanıt
    sogutcunuzla alakalı degıl ıslemcınınız slıkon kalıtesıyle alakalı bır durum..

pek sorun edılecek bırsey degıl.daha az voltajla daha yuksek ghze de cıkabılırdı bırazcık sanslı olsaydınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theholyx

Merhaba, yorumunuz için teşekkürler. Overclock yapma nedenim saçma sapan voltaj yükselmeleri ve fan sesiydi, tabii ki sıcaklıklar.
    Bu şekilde hiçbiri kalmadı, oyunda sıcaklık max 68 derece fan devri ise 1900rpm.
    CPB auto da 75-80 derecelere çıkabiliyor ve tabii ki fan sesi :)

Ek olarak, CPB auto, PBO auto da şu ankinden daha iyi performans alamıyorum gibi geliyor bana. 80 derece sıcaklık ve 2500+ rpm fan cabası.

Anakart hediye geldi, şu an için soğutucu almaya bütçem yok maalesef ama kasam TD500 mesh, önde stok 3x 120mm, egzoz fanı Arctic Bionix sadece bunlar var.
    Geçici süreliğine böyle kullanmam gerekiyor.

Bir sorun da neden voltaj vereyim? azaltmam gerekmiyor mu :) orayı pek anlamadım. Pek iyi değilim overclock işlerinde.

Alıntıları Göster
    Sırayla aydınlatmaya çalışayım.

Prismin fanını hızlandırıp düşürmeniz veya bunun anakartın otomatik yapması sıcaklıkları fazla etkilemeyecektir. Onun için ideal olan aralıkta (sessiz aralık %50-%65 hız) kendi eğrinizi çizin.

CPB Autodayken PBO kapalı halde sıcaklıklarınızın öyle güzel havalandırmalı bir kasada 75-80 olması mümkün değil. PBO Auto kalmış olabilir, tamamen disabled yapın (biostan amd overclocking sekmesinden de kontrol edin).
    Kendi sistemimden kaydedilmiş video, tüm detaylar mevcut.

Soğutucu almayacaksanız overclock yapmanızın getiriden çok götürüsü olacaktır çünkü sabit bir voltaj vererek işlemcinin autodayken yaptığı, idle voltaj düşürmelerinden faydalanamıyorsunuz(normalde 0.9v'a düşer).

Son olarak CinebenchR20'yi geçmeniz sisteminizin stabil olduğu anlamına gelmez. %100 stabiliteyi ölçmek pek mümkün değildir ama prime95 smallfft de threadler "not running" olmadan 5 dakika dayanıyorsa muhtemelen stabiliteye çok yakınsınızdır. Bu aşamadan sonra testi durdurup minik bir voltaj eklemeniz %99.9 stabilite anlamına gelecektir.
    Not: Prime95 smallfft gerçek kullanımda yakalayacağınız sıcaklıktan 10-15 derece civarı fazla ısıya sebep olacaktır. Sıcaklıkları görmezden gelin.

Ama en başta dediğim gibi oyun amaçlıysa sisteminiz otomatik boost algoritması oyunun iş yüküne göre zaten 4300mhz'e kadar kadar tüm çekirdeklere boost yapabilir(dinamiktir). O yüzden oyun amaçlı kurulumlarda en mantıklı ayarlar CPB ON, PBO OFF'tur.

• 1 ay kadar önce almıştım bu değerleri. Ramlerin timinglerini biraz daha sıkıştırdım gerçi.

4275mhz 1,318v pbo disable, llc high.
    Tuf b450 pro gaming anakart.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.