Şimdi Ara

İ7 4790k EVGA GTX1080 düşük fps sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sistemim aşağıdaki gibidir. COD WARZONE da low ayarlarda 90-100fps arası alıyorum. Ayarları yükseltsem de yine aynı değerleri alıyorum. Arada 70 fps kadar düştüğü oluyor. Sıcaklık değerleri ise ekran kartı maksimum 60 derece işlemci ise 65 dereceyi geçmemektedir. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

MSI Z97 GAMING 5
    İ7 4790K 4.6 GHZ
    GSKILL 16GB RAM 1600MHZ
    EVGA GT1080 FTW
    CM 212 EVO 2 FAN

• "grafik ayarlarını değiştirsem de aynı değerleri alıyorum"

Demekki oyun işlemciyi gırtlağa kadar dolduruyor ve darboğaza düşüyorsunuz.

Arkaplan uygulamalarını kapatıp mümkünse işlemciyi biraz daha gıdıklamanızı öneririm.
  • Arkaplanda tek açık uygulama discord kalıyor. Onu da kapatıp denemiştim ama yine aynı fps değerlerinde geziyor.
  • Büyük ihtimal işlemci darboğazı var overclock yapmadıysanız işlemciye overclock yapmanızı tavsiye ederim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SakuraiTomoki S kullanıcısına yanıt
    İşlemci overclocklu şuan 4.6 da çalışıyor. Daha üst seviyelere çıkmam için sıvı soğutmaya ihtiyacım var o yüzden çıkamıyorum.
  • Oyundaki işlemci kullanımınız nedir ? Darboğaz yaratma durumu olabilir oyunla alakalı.
  • İşlemci kullanımı %60-70 arası oynuyor.GPU kullanımı ise yer yer %50-70 arası değişiyor.Sorunu çözemedim hala. OC yapmaya çalıştım ama voltaj değerlerini yükseltmem gerekiyor soğutmam o kadar iyi olmadığı için riske atmak istemiyorum. Başka nasıl halledebilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zynexhere -- 1 Nisan 2020; 18:55:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • işlemci lerin hepsine bak belki cpu 1 %100 dür. bide driver güncelle bendede 1080 ryzen 2600 var eski sürücüde baya saglam fps düşmeleri takılmaları oluyordu en son sürümde %80 geçti akıyor
  • Bütün sürücüler güncel durumda. Diğer CPU değerlerine bakıp birazdan yazacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zynexhere -- 1 Nisan 2020; 20:16:22 >
  • CPU 1'den 8'e kadar olan kullanım %60-80 arası oynuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zynexhere -- 1 Nisan 2020; 21:9:1 >
  • zynexhere kullanıcısına yanıt

bu programı kurun
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/rr7xk7

şu şekilde sensör loglamanın play tuşu seklinde oldugndan emin olun

capture hotkey atayın (rahatça basabileceğiniz)
    hotkey sound mode'u voice yapın

oyunda spawn olup hurra savaşa giderken o tuşa basın. doğru yaptıysanız "capture started" diye bi kadın sesi duyacaksınız

sonra bi süre oynayın, atıyorum 1 harita 2 tur artık nasıl bi mod oynuyosanız. sonra tkerar atadığınız tuşa basın. "capture finished" diyecek

ondan sonra programı acıp loglardan o kısıma ait analizi açın

Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/rr7zb0

işaretle gösterdigim kısmı inceleyin. isterseniz buraya da atın.

bakın heroes of storm oyununda max tek thread yükü %85 ortalama görmüş. yani o yük tüm işlemciyi limitlemiş.

şimdi sizde hyperthreading olduğu için hiçbir çekirdek ne yazık ki tam %100 gözükmez. ama %85-90 arası bir ortalama çıkarırsa bilin ki malaesef tek çekirdek darboğazı yaşıyorsunuz

modern warfare 6 ve 8 çekirdek ile scale olabilen bir oyun oldugu için 4790k ile aynı tek cekirdek performansına sahip 6 ve 8 çekirdek işlemciler daha çok fps verebiliyorlar (çünkü çekirdek başına düşen yük toplamda azalabiliyor, scale olabilme kabiliyeti sayesinde)

hayırlı forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 2 Nisan 2020; 4:28:40 >

• Youtube üzerinde de oyun testlerinde açıkça görüldüğü üzere 4.nesil in sınırı GTX 1070 dostum , ben 4690k ile 4.3 de kullanıyorum ucu ucuna taşıyor ha 4790k biraz daha rahat besler hatta belki 1070ti a bile göz kırpabilir ama GTX 1080 dediğimiz anda 4.nesil herhangi bir Intel Core serisi işlemci benden bu kadar abi diyor. Tüm bunlar 1080p için geçerli tabi.

Sana tek bir tavsiyem var , Windows güç yönetimine dikkat et , Dengeli mod da ise kesinlikle Yüksek Performans moduna al ,ak ile kara kadar fark ediyor !
  • Teşekkür ederim şimdi deneyeceğim. Sonuçları yazarım.
  • FPS sorunu dediğiniz gibi işlemcinin darboğaz yapması ile alakalıymış. Kısa zamanda sistemi yeni nesil yapacağım.

Ama bu seferde başka sorunla karşı karşıyayım. Bilgisayarım yük altında reset atıyor. Sorunum büyük ihtimal PSU'dan kaynaklanıyor. Başka PSU deneme şansım olmadığından henüz emin olamadım. BIOS sıfırlayıp tekrar denedim yine reset atmaya devam ediyor. Mavi ekran vermeden direkt resetliyor.
  • 4790K'nın 1080'de yapacağı darboğaz taş çatlasın %15 seviyesindedir. 4.7 seviyesine OC yaparsınız da %5-10'a iner. Haliyle sorunu farklı bir yerde aramanız daha mantıklı duruyor.

Bu arada 4790K ile 1070/1080 ve VEGA56/64 en muazzam ikililerdir. 1080p/75Hz'a kadar olan bugünün tüm oyunlarını en üst grafiklerle ya da en kötü bir iki ayar kısarak rahatlıkla oynarsınız.

• İ7 4790k EVGA GTX1080 düşük fps sorunu
  • sensör kısmı için

buradaki 1.5.0 betayı ındırmenız lazım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.