Şimdi Ara

GTX 1070 düşük fps sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba. bugün gtx 1070 aldim doom 4 ultra settings denedim 200 fps civari bi kac tane daha oyun denedim sıkıntı yok. wowda ultrada 60 fps. zaten 60 fpsyi eski kart gtx 760 ile de aliyordum. eu ve us forumlarinda bir kac cozum yazmişlar ama değişen birşey olmadi. acaba atladiğim bir kac yer mi var?

altta çözüm olarak herşeyi denedim.
    sistemim :
    i7 6700k 16gb dd4 750w psu vvs vsvs

"Set the Render Scale back to the default of 100%
    Disable all addons for now by using the method provided below.
    Disable the GeForce experience from making any changes to the game settings.

Removing addons temporarily so as not to lose any customization you've done:

With the game closed please rename your WTF folder to WTF.bak and INTERFACE
    folder to INTERFACE.bak. Delete the Cache folder entirely. These hold setting info and temporary cache files that will be recreated by the game the next time you launch. Renaming them allows you to rename them back later if this step doesn't resolve anything.

NOTE: Please also make sure to remove any and all addon auto-installers or auto-updaters you may have, as those can automatically reinstall addons for you, possibly causing further issues.

Now start the game up again and see if the issue is still there. If it is, none of this helped and you can put it back like it was by exiting, deleting the newly created WTF and Interface folders, and renaming the .bak ones back to their original names.

But if the issue is fixed, it means it was a setting or addon most likely."

• vertical sync açıkken 60 fps alırsın. ama kimsenin anlamadığı şöyle bir nokta var. monitörün 60 hertz ise bir oyundan 60 fps'den fazla görüntü zaten alamazsın. evet, ekran kartın 200 FPS işleyip sana sunabilir ama eğer monitörün 60 hertz ise 60 fps'nin üzerinde görüntü sana veremez. yani eğer 60 hertz monitörün varsa, vertical sync'i açmazsan veya oyun içi fps'yi 60'a sınırlamazsan, boşu boşuna ekran kartını yorarsın, boşu boşuna ekran kartın ısınır, boşu boşuna fan sesi duyarsın, boşu boşuna ekran kartının ömrünü yersin.

EDIT: resimli anlatım eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChaosBreed -- 30 Eylül 2016; 1:55:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KnoCKout

merhaba. bugün gtx 1070 aldim doom 4 ultra settings denedim 200 fps civari bi kac tane daha oyun denedim sıkıntı yok. wowda ultrada 60 fps. zaten 60 fpsyi eski kart gtx 760 ile de aliyordum. eu ve us forumlarinda bir kac cozum yazmişlar ama değişen birşey olmadi. acaba atladiğim bir kac yer mi var?

altta çözüm olarak herşeyi denedim.
    sistemim :
    i7 6700k 16gb dd4 750w psu vvs vsvs

"Set the Render Scale back to the default of 100%
    Disable all addons for now by using the method provided below.
    Disable the GeForce experience from making any changes to the game settings.

Removing addons temporarily so as not to lose any customization you've done:

With the game closed please rename your WTF folder to WTF.bak and INTERFACE
    folder to INTERFACE.bak. Delete the Cache folder entirely. These hold setting info and temporary cache files that will be recreated by the game the next time you launch. Renaming them allows you to rename them back later if this step doesn't resolve anything.

NOTE: Please also make sure to remove any and all addon auto-installers or auto-updaters you may have, as those can automatically reinstall addons for you, possibly causing further issues.

Now start the game up again and see if the issue is still there. If it is, none of this helped and you can put it back like it was by exiting, deleting the newly created WTF and Interface folders, and renaming the .bak ones back to their original names.

But if the issue is fixed, it means it was a setting or addon most likely."

Grafik ayarlarinizi tavsiye edilenlere mi aldiniz? Fps ile ilgili sorun vardi son patchten once ama duzeltildi. Gtx 970 le tavsiye edilenlerde 100 civari oynuyorum. 144hz monutor ile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ChaosBreed

vertical sync açıkken 60 fps alırsın. ama kimsenin anlamadığı şöyle bir nokta var. monitörün 60 hertz ise bir oyundan 60 fps'den fazla görüntü zaten alamazsın. evet, ekran kartın 200 FPS işleyip sana sunabilir ama eğer monitörün 60 hertz ise 60 fps'nin üzerinde görüntü sana veremez. yani eğer 60 hertz monitörün varsa, vertical sync'i açmazsan veya oyun içi fps'yi 60'a sınırlamazsan, boşu boşuna ekran kartını yorarsın, boşu boşuna ekran kartın ısınır, boşu boşuna fan sesi duyarsın, boşu boşuna ekran kartının ömrünü yersin.

EDIT: resimli anlatım eklendi.

monitor 1 ms 144 hertz ^^
    sıkıntı da burada . eu us forumlarında dünya kadar aynı sıkıntıyı yaşayan adam var çözümü yok. adam 1000 dolara gtx 1080 almiş 30 fps oynuyor. bi de sana tavsiye çok bilmiş gibi milletin anlamadiği noktalar varmiş falan diyorsunve enii konu komikmiş gibi resimler falan paylaşmişsin. biz de biliyoruz heralde 60 hertz monitorün fps değerlerini.

• KnoCKout kullanıcısına yanıt
    FPS eğer diğer oyunlarda 200 civarıyken wow'da iki aynı ekran kartıyla da sabit 60 FPS ise bunun tek cevabı vardır: Vertical Sync. Bundan bahsettim. Bu ya WoW içindeki ayarlardan kaynaklı ya da ekran kartı yazılımının WoW ile yaptığı bir ayardan kaynaklı.

WoW'da sabit 60 FPS'den bahsederken VERTICAL SYNC ayarından bahsetmeyen adamın monitör refresh rate'leri hakkında bilgi sahibi olmasından şüphe ederim. Başlık açarken attığın ilk postun içeriği bu konu hakkında bilgili olduğunu gösteren birşey içermediği için ben de en temel bilgilerle yardımcı olmaya çalıştım. Bu, genel bir sorun olarak görüldüğü için de bu sorunu yaşayan arkadaşların bilgilenmesi amacıyla ek bilgi vermeye çalıştım. Neşeli olur diye düşünerek de saçma sapan paint terk bir şey hazırladım.

Yardım etmeye çalışıyoruz, vakit harcıyoruz, gelen cevaba bak. Madem her boku biliyorsun o zaman kendin çöz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChaosBreed -- 30 Eylül 2016; 16:53:16 >

• Ben de aynı sorundan müzdaribim (dim diyebilirim sanırım)

GTX970 kullanıyorum ben de, monitörüm 144hz destekliyor fakat 120hz lightboost kullanıyorum crt görünümü almak için.

Benzer sorun bende de vardı, vsync kapalı olmasına rağmen 60fps fix alıyordum. vysnc açınca bile teorik olarak 60 olmaması gerek zaten, hz 120 de sonuçta.

System- advanced de fps limiti seçenekleri var. öncelikli olarak onları ayarlayın, foreground ve background fps değerlerini kontrol edin.

bunları ne kadar düzeltsem de FPS kilidi açıp 140 fps aldığımda bile zamanla 60 a geri döndüğünü farkettim.

benim çözümüm display mode u değiştirerek oldu. fullscreen yine maximized full screen yapınca 60 kilidi kırmayı başarabildim.

Umarım yardımcı olabilmişimdir, hayırlı olsun yeni ekran kartınız :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rovertr -- 30 Eylül 2016; 17:17:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChaosBreed

FPS eğer diğer oyunlarda 200 civarıyken wow'da iki aynı ekran kartıyla da sabit 60 FPS ise bunun tek cevabı vardır: Vertical Sync. Bundan bahsettim. Bu ya WoW içindeki ayarlardan kaynaklı ya da ekran kartı yazılımının WoW ile yaptığı bir ayardan kaynaklı.

WoW'da sabit 60 FPS'den bahsederken VERTICAL SYNC ayarından bahsetmeyen adamın monitör refresh rate'leri hakkında bilgi sahibi olmasından şüphe ederim. Başlık açarken attığın ilk postun içeriği bu konu hakkında bilgili olduğunu gösteren birşey içermediği için ben de en temel bilgilerle yardımcı olmaya çalıştım. Bu, genel bir sorun olarak görüldüğü için de bu sorunu yaşayan arkadaşların bilgilenmesi amacıyla ek bilgi vermeye çalıştım. Neşeli olur diye düşünerek de saçma sapan paint terk bir şey hazırladım.

Yardım etmeye çalışıyoruz, vakit harcıyoruz, gelen cevaba bak. Madem her boku biliyorsun o zaman kendin çöz.

tartışma yaratmak istemiyorum, iyi niyetli olduğunuz belli ancak şu anda wow un ayarlarında bir bug var tahminimce. fps kendi kendini limitliyor, neden oluyor bilmiyorum.

driver uyumsuzluğu da olabilir; tek sebebi vsync olması değil yani. normal koşullarda haklısınız ama.

emeğiniz için teşekkürler bu arada :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oyunda galiba yazılım sıkıntısı var gibi duruyor. gpu ve cpu kullanimi çok düşük seviyerde. inş yeni patchde ya da nvdianin yeni sürümüde bu sorunu çözerler. insan 2016 yeni oyunlarda herşey ultrada 150ps+ alip wow gibi eski bir oyunda 30-60 fps almasi çok koyuyor.
  • oyunda vsync kapat nvidia ayarlardanda fast sync aç
  • quote:

Orijinalden alıntı: xyro

oyunda vsync kapat nvidia ayarlardanda fast sync aç

kapali zaten :( millet çıldırıyor gtx 1080 ile 30 fps alanlar var. :D
  • Bende 1070 var son ayarlarda 80 den aşşagı düştüğünü görmedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.