Şimdi Ara

1660Tİ VE RX590 FPS DROP SORUNLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
43
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba elimde başlıktaki iki ekran kartı modelinden var. Bu iki kartta da aynı sorunu yaşıyorum. İkisini de diğer bileşenlerinden emin olduğum farklı sistemlerde denedim ancak sorun devam etti. Kartlar Furmark'ta GPU Test seçeneğiyle test yaparken sorunsuz bir şekilde gayet serin (50-60) derece arası çalışıyor ve herhangi bir fps drop, grafikte dalgalanma yaşamıyorum. Ancak test esnasında CPU Burner yani CPU Test seçeneğini de başlattığımda kartlara drop girmeye başlıyor. Aynı durumu cs 2 oynarken de fark ettim. Kartlara dakikada bazen ikidakikadad bir olmak üzere fps drop giriyor. Termal bakımları ve driver güncellemeleri yapıldı. Sorun düzelmedi. Sorunun çözümü ile ilgili öneriye ankara içi teknik servis önerisine ihtiyacım var. Teşekkürler.

Görselde Furmark'taki fps dropu gösteren ısı dalgalanmasını ekliyorum.

1660Tİ VE RX590 FPS DROP SORUNLARI

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam diğer bileşenlerden emin olduğum sistem demişsiniz ve cpu test ettiğimde gpu drop yiyorda demişsiniz anakartınızı muhtemelen bu gpular ve farklı yüksek bir gpu pci ex4 vea 5 gibi bir cpu ile denediniz ancak bu gpular pcie 3.0 teknolojisine sahip anakart işlemci pcie 3 sorunu yaşıyor olabilirsiniz eski bir anakartta gpuları deneyebilirsiniz bana sorun anakarta cpu gpu haberleşimesinde gibi geldi.

• Hocam şöyle açıklayayım diğer bileşenlerinden emin olduğum sistemlerde farklı ekran kartıyla aynı test aynı oyunlarda sorun yok ancak bu iki ekran kartında sorun yaşıyorum. Anakartlarda da o yönden bir problem yok. Mesela aynı sistemde rx5700xt varken 1650 varken sorun yok ancak bu ekran kartlarında dediğim sorunlar var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1070 düşük fps sorunu
    9 yıl önce açıldı
    RTX 2060 Gta 5 Kasma sorunu
    6 yıl önce açıldı
    CS GO FPS SORUNU(GTX 960M)
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.