Şimdi Ara

Sistemde anlık fps düşüşü oluyor. ( R5 5600 & RX 6700 XT)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
20
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ryzen 5 5600,

ASUS Radeon RX 6700 XT DUAL 12GB,

ASUS PRIME B550M-K,

2x Adata XPG 8GB 3200MHz DDR4,

WD SN570 500GB Blue GEN3X4 M.2 SSD,

FSP650-51AAC 650W 80+Bronze,

Sistemim bu şekilde. Oynadığım tek oyun Battlefield 1 diyebilirim. Monitörüm 180 hz destekli. Oyunu ultra grafiklerde oynamıyorum. Online FPS oyunlarında verimlilik alabilmek adına (görüş vs) bazı özellikleri orta ve düşüğe çektim.

Afterburner ile kontrok ettiğimde ekran kartı mhz değeri 800-1200 arasında gidip geliyor. Sabit bir fps değeri elde edemiyorum. 180 - 90 arası değişiyor. AMD adrenaline'de ortalama fps 157 olarak gösteriyor fakat Bf1 savaş atmosferinde çok fazla patlama çatlama olduğu için fps değerim düşüyor. Oyun esnasında çok nadir takılma oluyor olmuyor hatta olmuyor diyebilirim (ya oluyor da ben farketmiyorum yediremiyorum ya da olmuyor fakat psikolojik olarak takılıyormış gibi geliyor Big Grin)

Daha önce bios üzerinden CPU ratio autodaydı, voltaj ayarı 0.015ti,. Fakat 4.2 ye sabitleyip voltajı da manuelde 1.050 ye aldım. Boşta işlemci sıcaklığım 45 civarı. Oyunda ise CPU sıcaklığı 60-65 civarı (stock fan)

Ekran kartı dediğim gibi grafikler kısıkta olduğu için fan bile döndürmüyor. Darboğaz olayı yok, gpu kullanımı cpu kullanımından fazla olarak gözüküyor afterburnerda.

Bu fps düşüş olayını nasıl çözebilirim?

Burst assassin 120mm siparişi verdim. 1-2 güne gelir. Taktıktan sonra CPU voltaj ayarlarını nasıl yapmam gerekir bu konu hakkında da bilgi verirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1070 düşük fps sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.