Şimdi Ara

Ryzen 5 3600 5700 XT'ye darboğaz yapar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşlemciyi aldım, çekmecede duruyor; 5700 XT custom alıp sistem toplamak istiyorum. Bu işlemciyle grafik kartı sorunsuz çalışır mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu ikili birbiri için yaratıldı resmen ne darboğazı hocam. özel sogutmalıları çıksın bende hemen alacağım.
  • quote:

Bu işlemciyle grafik kartı sorunsuz çalışır mı?

Sorun olmaz, güzel ikili olurlar.
  • 3600 ve 5700xt'nin yanına yüksek mhz'li dual channel bellekleri de takın arkanıza bakmayın.
  • Doppio kullanıcısına yanıt
    2 adet 8 GB single channel 3000 mhz cl15 crucial ancak bulabildim. Gerçi 3600 mhz e OC oluyor diyorlar. Aynı modelden iki adet takınca dual channel oluyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 16 Ağustos 2019; 12:25:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hitokiri_johndoesai

2 adet 8 GB single channel 3000 mhz cl15 crucial ancak bulabildim. Gerçi 3600 mhz e OC oluyor diyorlar. Aynı modelden iki adet takınca dual channel oluyor mu?
    Evet, aynı model(kod) olmalı dual channel için. Etiketinde yazacaktır kodu oradan bakabilirsiniz.
  • Sorun olmaz.Sıkıntısız kullanırsınız

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 5500 nasıl?
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fazlasıyla yeterli gelir o işlemci.
  • Bir araya gelince Leyla ile Mecnun gibi olurlar hocam
    Süper bir ikili olur.
  • Bu soruyu duymamış olayım
  • Bonnie ve Clayde gibi olurlar.

• Ne diyosun Uche-hogh gibi olurlar

• DH | equ* kullanıcısına yanıt
    O ikisini hatırlayan kaldı mı? Hey gidi günler hey...

• quote:

Orijinalden alıntı: DH | equ*

Ne diyosun Uche-hogh gibi olurlar
  • AMD işlemcileri arasında r5 3600ün üzerinde 3600x 3700x 3800x ve 3900x var. AMD Ekran kartları arasında ise 5700XT nin üzerinde daha performanslı bir ekran kartı yok. Bu durumda orta seviye bir işlemci ile üst düzey bir ekran kartı kullanıyor olacaksınız. Bu benim mantığıma ters. Evet sıkıntı yaşamazsınız, r5 3600 fiyat performans anlamında baya zirvelerde ancak ben donanımların bir güç dengesi içinde olması gerektiğine inanırım. Kaliteli bir x570 anakarta 3800x işlemci ve 2x8gb 4000mhz ram takıp 5700xt ile kullanmak varken b450 anakarta 3600 işlemci ve 2x8gb 3000mhz ram takıp 5700xt ile kullanacaksınız. Hangisi daha "baba" duruyor sizce?
    Edit: baba derken kastettiğim güç değil. Herkesin bütçesi ayrı. Ona bişey diyemeyiz. Ancak 5700xt alacak bütçen varsa x570 anakart ve 3800x i de almalısın. Denge yani. Sistemde olması gereken en önemli şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 21 Ağustos 2019; 3:47:32 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arşil ve Şota gibi olurlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • münşi kullanıcısına yanıt
    Denge derken oyun oynayacak bir sistem kuruluyor. Gidip Athlon üzerine RX 5700XT takmıyor. R5 3600 bugün oyun için alınabilecek en iyi işlemcilerden biri. Ryzen 3700 3800 gibi işlemci alıp ne yapacak ne kadar FPS farkettirecek. F/P dengesi önemli bence. yoksa en iyi işlemciyi anakartı aldın bunun senin yapacağın işe göre performansa etkisi ne kadar bunu bilmedikten sonra hiçbir anlamı yok. 3700 alıp kazanacağı çok şey yok. 3600 şu an çok dengeli bir işlemci. 5700XT'de bu işlemci ile çok iyi olur. O işlemcileri alanlar genelde render ve multi-tasking için alıyorlar ki 3600'de büyük oranda bunları yapar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: münşi

AMD işlemcileri arasında r5 3600ün üzerinde 3600x 3700x 3800x ve 3900x var. AMD Ekran kartları arasında ise 5700XT nin üzerinde daha performanslı bir ekran kartı yok. Bu durumda orta seviye bir işlemci ile üst düzey bir ekran kartı kullanıyor olacaksınız. Bu benim mantığıma ters. Evet sıkıntı yaşamazsınız, r5 3600 fiyat performans anlamında baya zirvelerde ancak ben donanımların bir güç dengesi içinde olması gerektiğine inanırım. Kaliteli bir x570 anakarta 3800x işlemci ve 2x8gb 4000mhz ram takıp 5700xt ile kullanmak varken b450 anakarta 3600 işlemci ve 2x8gb 3000mhz ram takıp 5700xt ile kullanacaksınız. Hangisi daha "baba" duruyor sizce?
    Edit: baba derken kastettiğim güç değil. Herkesin bütçesi ayrı. Ona bişey diyemeyiz. Ancak 5700xt alacak bütçen varsa x570 anakart ve 3800x i de almalısın. Denge yani. Sistemde olması gereken en önemli şey.
    Bence bahsettiğiniz olay abartı. Yurt dışında yaşayan arkadaşım (Fransız) ayda yaklaşık 10k maaş alıyor tek başına. (Eşinin maaşını konu dışı tutuyorum) R5 3600 ve 5700xt aldık. Çocuğun bana sorduğu 3700x yada 3800x alsam arada ne kadar fark olur dedi, video ile gösterdim diğer işlemcileri almak benim için mantıksız dedi ve 3600 aldı. Aradaki fark ile Ram ve ssd aldı.
    İleride işlemciyi darbogaza düşürse o zaman değiştiririm dedi.

• münşi kullanıcısına yanıt
    Neresinden tutarsan yanlış bir yorum, herhalde sen 5700XT'den daha performanslı 5000 serisi ekran kartı çıkmayacağını sanıyorsun ve 5700XT en üst RDNA kart sanıyorsun.

5700XT 2560 shader kullanan 5000 serisinin orta-üst seviye ürünü daha bunun üstüne Ryzen 3600'ün üstünde olan ürünler gibi RX 5800-5900 modelleri çıkacak.

Yani senin "aynı seviyede ki ürünleri kombin etmelisiniz" mantığıyla(ki bu mantıkta doğru değil, ryzen 3600 gayet yeterli) uyumlu ürünler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 23 Ağustos 2019; 18:37:54 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.