Şimdi Ara

a101 10 lu Crunch Çikolata 9,95 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
3
Favori
5.956
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inanlı -- 22 Aralık 2019; 14:38:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: inanlı

Palm ve glikoz şurubu var mı içinde?
    Olmayan varmı ?

Parayı yerim diyenler çıkmamış hayret.
  • alpalp84 kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın ama parayı yerim daha iyi. Olmayan var mı cümlesi olayı meşrulaştırmıyor. Madam bu kadar önemsiz ne diye marka ürün peşinde koşar ki insan girin ucuz marketlere alın oradan istediğiniz ürünü arkasında yazana bakmadan.

Bu kadar insan aptal o yüzden glikoz şurubu, palm pamuk vs yağı olanı almıyor sanki. Popülerizm şuan bunlara savaş açmış durumda insanlarda laf olsun torba dolsun havam olsun diye birşey olmaz diyor yiyor. Biri de demiyor ki bu insanlar neden bas bas bağırıyor yemeyin diye.

• aldım ben bugün. tadı güzelmiş. tavsiye ederim.
    yine yeniden glikoz şurubu muhabbetleri of anam of. gençler tabiki bu tarz ürünlere kefil değilim. endüstriyel ürün sonuçta. ama zararlarını çok aşırı abartarak anlatıyorsunuz. glikoz şurubu dediğiniz nane şeker pancarından üretilen şekerle aynı molekülü içermektedir. farkı glisemik indeksinin yüksek olmasıdır. glisemik indeks şekerin kana karışma hızıyla doğru orantılıdır. şeker kana hızlı karışırsa vücudun inkretin ler dediğimiz besinin ağıza alındığı anda salgılanan insülinin ve insülin benzeri hormonların salgılanmasına zaman kalmaz. bu bir. ikincisi pankreas ani yükselen kan şekerini hemen düşürmek için kendini parçalar. bu iki.
    bu iki faktör diyabet olma ihtimalinizi arttırır ve olduğunuz yaşı erkenleştirir. peki bu iki faktöre sadce çikolata mı yol açıyor. yani sadece çikolatanın glisemik indeksimi yüksek? hayır. türk mutfağının bütün hamurişi tatlıları meyvelerde üzüm de güya organik diye sıktığınız ve çok yararlı olduğunu sandığınız portakal suyu da aynı mesela. hatta evde sıkılmış portakal suyu tehlikeli bir içecektir aslında.
    sonuç olarak çok kasmayın kendinizi yemekten 2 saat sonra ufak ufak ısırarak yediğiniz bir gofretin zararı yok. milli yemeğimiz iskenderden sonra bilmem nerenin künefesini gömmekten daha zararsız. bunlara bir nevi geleneğimiz ve adetlerimiz olduğundan dolayı laf söyleyemiyorsunuz ama konu çikolata falan olunca wowowowoow

• quote:

Orijinalden alıntı: eskikarateci

aldım ben bugün. tadı güzelmiş. tavsiye ederim.
    yine yeniden glikoz şurubu muhabbetleri of anam of. gençler tabiki bu tarz ürünlere kefil değilim. endüstriyel ürün sonuçta. ama zararlarını çok aşırı abartarak anlatıyorsunuz. glikoz şurubu dediğiniz nane şeker pancarından üretilen şekerle aynı molekülü içermektedir. farkı glisemik indeksinin yüksek olmasıdır. glisemik indeks şekerin kana karışma hızıyla doğru orantılıdır. şeker kana hızlı karışırsa vücudun inkretin ler dediğimiz besinin ağıza alındığı anda salgılanan insülinin ve insülin benzeri hormonların salgılanmasına zaman kalmaz. bu bir. ikincisi pankreas ani yükselen kan şekerini hemen düşürmek için kendini parçalar. bu iki.
    bu iki faktör diyabet olma ihtimalinizi arttırır ve olduğunuz yaşı erkenleştirir. peki bu iki faktöre sadce çikolata mı yol açıyor. yani sadece çikolatanın glisemik indeksimi yüksek? hayır. türk mutfağının bütün hamurişi tatlıları meyvelerde üzüm de güya organik diye sıktığınız ve çok yararlı olduğunu sandığınız portakal suyu da aynı mesela. hatta evde sıkılmış portakal suyu tehlikeli bir içecektir aslında.
    sonuç olarak çok kasmayın kendinizi yemekten 2 saat sonra ufak ufak ısırarak yediğiniz bir gofretin zararı yok. milli yemeğimiz iskenderden sonra bilmem nerenin künefesini gömmekten daha zararsız. bunlara bir nevi geleneğimiz ve adetlerimiz olduğundan dolayı laf söyleyemiyorsunuz ama konu çikolata falan olunca wowowowoow
    Adam populerizmden bahsediyor kendisi aynisini yapiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

aldım ben bugün. tadı güzelmiş. tavsiye ederim.
    Okudum bilgilendim teşekkür ederim.
    Ben bu yaşıma kadar yediklerim de mutlaka zararlı bir şeyler olduğunu düşünüyorum ha sürekli bu ürünleri 3 öğün yiyen var mı bilemiyorum. Sağlık açısından kötü ama sürekli yediğimiz bir şey değil.

• MachinaeSupremacy kullanıcısına yanıt
    paketinde palm yağı yoktur yazanı yemesine güldüm ben pancar kullanıyoruz diyip şurup kullanan torkunun bile foyası ortaya çıktı ama bitmedi forsları

edit:bir şeyi daha eklemeden duramayacağım ya. bu tiplerin piri olan canan karatay glikoz şöyle kötü böyle kötü dediğinden dolayı gebeler glikoz yükleme testi bile yaptırmıyor artık. bu yüzden eğer gebe gestasyonel diyabetse ve test yapılmadığı için saptanamazsa bebek anne karnında yüksek miktarda insüline maruz kalıyor. bebek 4 kilo doğuyor ve dokuları insüline daha az duyarlı olarak dünyaya geliyor. bu bebeklerin diyabet olma ihtimali yüksek. yani annesi 75 gram şeker içmedi diye çocuk hasta oluyor. böyle bilgisiz cahil tiplerdir işte bunlar gördüğüm yerde sinir oluyorum glikoz şurubu palm yağı lobisine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskikarateci -- 22 Aralık 2019; 22:20:45 >

• quote:

paketinde palm yağı yoktur yazanı yemesine güldüm ben pancar kullanıyoruz diyip şurup kullanan torkunun bile foyası ortaya çıktı ama bitmedi forsları

edit:bir şeyi daha eklemeden duramayacağım ya. bu tiplerin piri olan canan karatay glikoz şöyle kötü böyle kötü dediğinden dolayı gebeler glikoz yükleme testi bile yaptırmıyor artık. bu yüzden eğer gebe gestasyonel diyabetse ve test yapılmadığı için saptanamazsa bebek anne karnında yüksek miktarda insüline maruz kalıyor. bebek 4 kilo doğuyor ve dokuları insüline daha az duyarlı olarak dünyaya geliyor. bu bebeklerin diyabet olma ihtimali yüksek. yani annesi 75 gram şeker içmedi diye çocuk hasta oluyor. böyle bilgisiz cahil tiplerdir işte bunlar gördüğüm yerde sinir oluyorum glikoz şurubu palm yağı lobisine
    O canan zaten 1 dogru soyluyorsa 9 yanlis soyluyor. Habire dayanaksiz bir seyler salliyor. Ayrica bu cikolatadir bilmemnedir keyif yiyecekleri. Gun boyu bunlari yiyen varsa da zaten adamin kendisi sorunludur cikolata degil. Sanki gun boyu saglikli besleniyorlar da her konuda para yeme muhabbeti yapiyorlar. Koyde degilsen yedigin sebzeler etler her sey gdoluyken burda böhöhö siz yeyin ben yemem havalarına girmek de komik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• almayın ben aldım 10 tanesını 24 saatte yedım kalorıler gırdı
  • yazın satılan gofretlisi çok kötüydü. umarım bu daha güzeldir.
  • Sadece 1 kutu mu alınabiliyor kimse yazmamış?
  • desu noto D kullanıcısına yanıt
    Her 10 tl alışverişinize 1 tane indirimli olarak alabilirsiniz. Bu şekilde istediğiniz kadar alabilirsiniz. Örneğin 30 tl'lik alışverişinize 3 kutu gibi.
  • Muthis fiyat. Bu enflasyonda boyle firsatlar olunca insan seviniyor. Kaptim 2 tane

• Geçen 1 kutu bitirdim bugün 2 kutu daha aldım tadı çok güzel. Toblerone alacağınıza bunu alın.

• bende dün aldım,bugün tadına baktım fena değildi.hani bim'in wow'una 65 kuruş vereceğine bundan ye derim ben.tanesi 1 lira iyi fiyat ama 1.75 etmez gibi.
  • quote:

75 gram şeker yaklaşık olarak 0.7 litre kola ya da meyve suyu demek. Siz bu miktar içeceği ne kadar sürede içiyorsunuz? Hamile birine bir anda bu kadar yükleme yapmak ne kadar doğru?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BNYZ -- 25 Aralık 2019; 21:27:53 >

• barqat kullanıcısına yanıt
    Bir fiste en fazla 5 adet alınabiliyor

• BNYZ kullanıcısına yanıt
    olayın içinde olsan ne kadar saçma bir soru sorduğunun farkında olurdun. amaç zaten vücudun ve özellikle pankreasın artan kan şekerini tolere edebilme kapasitesini ölçmek. bu yüzden sistemi indükleyecek bir şey yapılıyor. o da glikoz yüklemesi.
    gebe gestasyonel diyabetse 1 dilim pastayı 1 saatte yese de kan şekeri yükselir. yükselmese bile insülini yükselir. subklinik diyabeti olur. bu sırada da insülin bebeğin endokrin sisteminin hassas ayarlarıyla oynar.
    bu olayları engellemek için gestasyonel diyabet ekarte edilmek zorunda. sağlıklı vücudun 1-1.5 saatte normale indirebileceği miktarda şeker veriliyor. kaldı ki şekerin miktarı fazla değil. olay şekerin emilim hızının fazla olması. ortalama bir türk insanı o şekerin 3 katını bir öğünde sadece masadaki hamurları yiyerek alıyor zaten.
    endotel sinir hasarını şeker yapmaz uzun süre yüksek giden şeker yapar. o şekeri hbA1c ile görüyoruz. bu test hba1cyi 0.00000000000001 bile oynatmaz.

• Keşke beyaz çikolata olan çeşidi de seçenekte olsaymış. Daha yağlı kalorili ama beyaz çikolata sevenler de var.
  • cglynfrk kullanıcısına yanıt
    Buna benzer kampanyalarda 5 adetten fazla aldığım olmuştu. Kasiyerin bana söylemiş olduğu bilgiyi paylaştım.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.