Şimdi Ara

A101 antifriz 7.95₺ yeşil renk ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Okadar soğuk olduğuna emin misin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Ne kadar amatörce de olsa testlerin faydasını görüyoruz.

Mesela buradaki test "Plenty" antifrizin piyasadaki en basit antifriz standardı BS 6580'i karşılamadığını göstermiş. Bu standarda göre yaklaşık -15°C'den önce donmamalıydı. Örnek ise yaklaşık -6°C'lerde donmuş.

Eğer arabanız 30'lardan önce üretilmiş açık sistem soğutuculara sahip değilse (hani eski filmlerde buhar çıkara çıkara giden arabalar gibi) sakın bu antifrizi kullanmayın. Basınçlı sistemde korozyon hızlı olur. Bunun pas, köpürme, kireç dayanımı, polimer uyumu gibi testleri de var. Onları bilmiyoruz ama bu numunenin piyasadaki en basit standardı karşılamadığından eminiz. Herhalde üzerinde hiç bir standart da yazmıyordur.

Test için teşekkür ederiz.

BS 6580
    BS 6580 beleş versiyon

düzeltme: daha önce BS 6580'e göre %50 oranında -33'den önce donmamalıydı şeklinde yanlış yazmışım. Vakitsiz yazınca böyle satırları karıştırıyorum. %50 diye bir kısıt yok. Kusura bakmayın.

Yine de netice farklı değil. En basit standartlara göre %50 karışım -15'den önce donmamalı, pek çoğu da -17 -16 °C açıklar. Bu standardın, numarasını hatırlamadığım TSE ve General Motors versiyonları da var. Küçük pas gereklilikleri dışında neredeyse aynı standartlardır. Bunlar temel endüstri standartları. radyatördeki lehimden, pompa mili contasına, motor bloğunun metalurjisine kadar motorlar bu standartlara güvenilerek tasarlanıyor.

İsterseniz kendi antifrizinizi de yapabilirsiniz. Ama değişim zamanı gelince orijinal renginde berrak veya berrak renge çok yakın çıkmalı, renk değiştirmiş olmamalı. Eğer bulanıksa sistem paslanıyor, antifriz vazifesini yapmıyordur. Açıkçası standartları karşılayan bütün antifrizler motordan berrak çıkarken, PO gibi büyük marka olmasına rağmen standartları karşılamayanlar ise pas sedimentasyonuyla çıktılar. İki yılda bir değiştiği için pek kimse farkında değil.
    Tavsiyen varmı Aytemiz antifriz kullandım po kullandım şimdi bu ürünü merak ettim 6 litre hacime 4 litre bu antifriz den koyup görmek istiyorum kırımızı kullanıyor um araç Subaru impreza 2004 model Amerika'da hep yeşil kullanıyor lar inorganik

• Denemeye deger
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slm_as

Okadar soğuk olduğuna emin misin
    Bizim için önemli olan suyun donduğu yerde antifriz in donmamasi degilmi . Yazan soğukluk öyle idi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slm_as

Bizim için önemli olan suyun donduğu yerde antifriz in donmamasi degilmi . Yazan soğukluk öyle idi

Alıntıları Göster
  • renoda antifirizin litresi 50tl neredeyse sarı antfiriz kullanıyor bu nasıl 8 liraya satılabiliyor ? sarı antifirizin fiyatına totalde baktım orada da 3 lt 100 lira gibi bir fiyattaydı
  • batkent B kullanıcısına yanıt
    Normal de 20 TL civarı a101 lerde bu fiyat sarı antifriz en pahalı antifriz lerden biridir bu yeşil
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt

Bu antifrizi Lada'da kullanıyorum aldıktan sonra da 2 sene evde bekledi fıstık gibi antifriz. 

• Slm_as S kullanıcısına yanıt

Aynen ben 19 civarına almıştım.

Eskiden her şey ucuzmuş.

En son 60 TL'den Botogen Mavi ve Arıoil G12 aldım evde stokta duruyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.