tek faydası bu zaten stokçuluğu engellemesi ,ancak satılan çoğu ürün yasal çerçevelerle tağdiş edilmiş mesala peynirler o fiyatlara mümkün değil satılamaz,salam sosis sucuk türevlerinde et yok ,reçeller tatlılar glikoz, siyah zeytin kostikli vs,paketli abur cubura girmiyorum bile ülke genelinde her yerde satılanı resmen zehir, temizlik ürünlerinde de ya etken madde yada gramaj eksiltmesi var,yumurtada bile oynama var ihraç edilemeyen yeterlilik alamamış kılcal çatlaklı yumurtalar satılıyor,sebze meyve keza eğer kaliteli ve ucuzsa bilin ki gümrükten dönmüştür. mesela bu sene acayip kaliteli ihraca giden mandalina sattılar niye rusya akdeniz sineğini bahane ederek almadı ama gerçekten mandalinalar da akdeniz sineği larvası doluydu iki üç günde kurtlanmaya başlıyordu. |
A101, BİM gibi yerler yüzünden herkes kanser olacak (8. sayfa)
-
-
A101'den Çerezya denen markanın karışık kuruyemişinden 2 paket aldım. Yahu hepsi mi bayat çıkar, ağzıma alıp alıp çıkardım. Özellikle de bayat yer fıstığının cinayetten farkı yok. İçinde oluşan aflatoksinin karaciğer kanserine neden olduğu kesin olarak biliniyor.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Tanınmış markalar çok mu düzgün? Şu an Ülkede işlenmiş hiçbir Gıda yenmez!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
https://gidadedektifi.com/
Tavsiye ederim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 25 Temmuz 2020; 18:26:10 >
çoluk çocuğu görüyorum kucak dolusu kek gofret biskuvi aliyolar. niye çünki ucuz. ucuz oldukça insanın yiyesi geliyo. gerçek çikolata yiyemez o paraya.
ballar çok kötü bide kendi markası olanlar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
piyasayı bunlar varken de gördük 3.5tl olan bulgurun fiyatı 5 tlye yaklaştı. makarnaya bulgura pirince her hafta zam koyuyorlardı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iphonekullanicisi -- 25 Temmuz 2020; 18:37:19 > -
Kendime bağ aldım her cins meyveden ikişer ağaç diktim. Her sebzeyi ekiyorum. Fakirler düşünsün...
-
Türkiye' deki çoğu ürün için geçerli bu. Düzgün bir gıda kodeksi olmaz ise bir ülkenin, her şeyi yedirirler adama...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 25 Temmuz 2020; 19:8:47 > -
- içinde et olmayan salam sosis alırsanız tabi kanser olursunuz. hindi jambon alın. hem ucuzdur, hem yağ oranı düşüktür, hem de protein oranı çakma salamlardan kat kat fazla. çünkü içinde et var.
- tavuğunu al bim'den a101'den. zarar gelmez.
- peynirin bile 50 çeşidi var bim'de şok'da. 250 gr 10 tl lik peynir alırsan kanser olursun. şok'dan keçi sütlü peynir aldım tadı müthiş. ama pahalı.
- fastfood olayını da genellememek lazım. mcdonalds'dan beslenirsen zaten ölürsün. köfteci yusuftan orta pişmiş antrikot söylüyorum. 200 gr 24 tl. yanına da ayran. 10 dk da masamda. bu da fast. sanayideki tavuk dönercimden tavuk döner yiyorum bu da fast. 10 dk'da miğdemde.
- evimde çiçek yağı yok. tereyağı ve zeytin yağı ile besleniyorum. çiçek yağınızı hayatınızdan çıkarın.
- cips yeme. kızartma yeme, kola içme. mutlu olursun. daha zinde olursun.
- laf aramızda kayınpederimin ufak bir bahçesi 20 tane de tavuğu var. yumurtam taze. tavuklar gezen tavuk değil. deli tavuk. çitlerin üzerine çıkıp üzümlerimi yiyorlar. hayvan üzümle besleniyor. aynı bahçede domates yetiştiriyoruz 20m2 küçük bir alanda, çocukluğumdan beri domates yememişim. şekilleri eğri büğrü ama tat lezzet müthiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi command_4 -- 25 Temmuz 2020; 19:32:41 >
-
İnsanlar keyiften değil mecburiyetten gidiyor bu alt kalite marketlere. 2020 türkiyesinde migrostan karfurdan alışveriş yapabilmek lüks oldu artık.
Hocam o marketlerin kendi çikolataları ve paketlenmiş atıştırmalıkları kötü kendi adına ürettirdikleri ama gerisi iyi bence iş görür,fazla abur cubur tüketmem zaten ama anlarım ne halt olduklarını zaten glikoz fruktoz gördüm mü benim için hangi marka olursa olsun bitmiştir, misal Magnum.
A101 ve bimdeki gıdaların kalitesi ayrı bir konu, ki bence kaliteli ve f/p ürünleri var. Fakat burada kalitesiz ürün varsa ve halk onlarla besleniyorsa, bunun suçlusu o marketler mi? Yoksa ekonomiyi batıran, enflasyon fırlamasına rağmen yalandan düşük gösteren, döviz kurlarının uçmasına sebep olan, vatandaşı fakirliğe ve 3 kuruşa muhtaç eden hükümet mi?
quote:
Orijinalden alıntı: Jeg Elsker Norge
Katılıyorum. Özellikle 1995 sonrası doğumlu neslin ortalama ömrü önceki nesillere göre baya kısa olacak. Birçok sebebi var
1. Bahsettiğiniz ucuz diye satılan kalitesiz gıdalar
2. Yeni nesildeki sigara ve alkol kullanım oranının yüksekliği
3. Fast-food beslenme tarzı
4. Teknolojinin gelişimine bağlı olarak artan radyasyon tehlikesi.
5. Katkı maddeli sebze-meyveler
6. Büyükşehirlerdeki hava kalitesi
Bunlar gibi bir sürü sebep sayılabilir dahaTarih boyunca ortalama insan ömrü artmıştır. Teknoloji ve sağlık sektörü böylesine gelişiyorken insan ömrünün kısalması sandığınız kadar kolay ve gerçekleşecek bir şey değil. 10-15 yıl öncesine göre bile çok büyük farklar var sağlıkta. AIDS bile artık ölümcül olmayan seviyeye geldi yeni yollarla. Hala daha tam iyileşme söz konusu değil ama hastalar ömür boyu onunla neredeyse normal bir şekilde yaşayabiliyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bunun tek sorumlusu fiyatlar uçmasın diye göz yuman AKP Hükümetidir!
Beslenmek konusunda bir elektronikçi olarak çevrede teknoloji ile artan radyasyon tehlikesi beslenme kalitemizden 10 kat daha tehlikelidir.
Sağlıklı beslenen binlerce zengin de kanser oluyor. Bu dediğiniz doğru olsaydı sadece fakirler kanser olurdu.
Asıl tehlike GSM tehlikesi. Dünya büyük bir hız ile mikrodalga fırına dönmeye devam ediyor.
İnsan vücuduna indüklenen voltaj hücrelerimizin kızarmasına değişime uğramasına neden oluyor. Kötü beslenme gibi nedenlerin 10 kat daha tehlikeli olduğu bir durum.
-
Pahalıların kaliteli olduğunu nereden çıkardınız. Hepsi aynı fabrikadan çıkıyor, bantları farklı, içlerindeki maddelerin oranları farklı...
İnsanlarda para yok ki, pahalı alışverişler yapabilsin. 7 kağıt civarı maaşı olup da bekar yaşayan, pahalısından alan bir arkadaşım var. Kaliteli de yaşamaya çalışıyor ama geriye pek bir para kalmıyor, kalmamayı bırak, ailesinden de dönem dönem ufak destekler alıyor. :D
Korona başladıktan sonra çok BİM gibi yerlere kalabalık diye gitmez oldum. Normal mahalle marketlerinden alışveriş yapmaya başladım. Geçen birkaç cips ve biraz başka abur cubur aldım. 35 TL ödedim ki hiç de rahatça ödemedim bunu hani. Kasaya baktım, o cipslerin paketi 7 TL imiş. Yahu 7 TL'ye cips mi olur, böyle düdüklemek mi olur!.. Benzer bir alışverişi geçen gün, gittim BİM'den yaptım. 17 TL tuttu. Yani tam yarısı kadar. Şu görseli paylaşılan Star krak da fena cips değilmiş hani. :D
-
Dün Bimden nugger aldım kokuyordu yiyemedim köpeğe verdim ooda yemedi yemin ederim
-
A101 ya da Bim le alakalı değil ki. Geçen konusu vardi adam 72 tane jelibon almış bir alana bir bedava diye. Burger King de MC Donalds da yediğiniz çok mu sağlam ? Hazır gıdalar,salata sosları hazır çorbalar vs uzar gider. Kendin yetistirmiyorsan reklamı olan paketlenmiş her şey zarar ama az ama çok.
Migros, Carrefour ve Mopaş.
Aynı ürünler a101 de de satılıyor.
Migros vs hikaye sadece fiyatı kazik
Pakete giren herşey zararlıdır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X