işlenmiş her gıda sağlığa zararlıdır. bunu her bilim insanı söylüyor. a101'deki nişasta bazlı şekerli cips de sağlığa zararlı macrocenter'da satılanda... bence ince nokta şu, a101/bim gibi marketlerde bu ürünlerin fiyatı aşırı ucuz. ilkokul öğrencisi 5 tl ile cips, ice tea, gofret alabiliyor. bunu öğün niyetine yiyebiliyor. bu beslenme bir alışkanlık haline gelince sağlığını kaybediyor. |
A101, BİM gibi yerler yüzünden herkes kanser olacak (6. sayfa)
-
-
Çok üzücü. Kimse farkında bile değil. Söylesen siyaset yapıyoruz oluyor.
Şu bahse konu A101 ve Bim deki bakliyatlara özellikle baktım neredeyse yerli üretim yok. Mercimek Kanada, pirinç çin, badem İspanya, çekirdek ithal Türkiye de paketlenmiş ama , neyse hepsini yazmayayım hergün giriyoruz şöyle bir baksin merak edenler . Ha yerlisi yok mu bazı ürünlerde seçenek var ama daha pahalı olunca kasada gördüğüm vatandaş ucuz olanı seçiyor.
Köylü ne yapsın nohut üretiyor TMO ya almıyor depo dolu diyor ya da ucuza alıyor neden çünkü ithal nohut satılıyor. Şu tarım kredi nin marketlerde Rus pirinç i satılıyor. Üzülüyorum ülkemi sevdiğim için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
BİM A101'de satılan süt ayran gibi sıvı gıdalar bunun gibi etki yapar mı 10 yıl sonra? :))
-
That Sugar Film isimli belgeseli izleyin arkadaşlar sağlığınızı düşünüyorsanız.
Sanki diğerleri çok kaliteli 20 lira verip kaliteli aldığın dondurmada bile sütlü buz yağı yazıyor paketinde. Gelmiş bimle a101 diyor. Bundan 10 sene önce olsa evet ama artık fark yok.
quote:
Orijinalden alıntı: HBegBen de sürekli aynı şeyi söylüyorum. Bal çok pahalı kilosu 70 TL diyorum A101 de 10 TL diyor. Tamam kardeşim sen git 10 TL ye A101 den bal al. Ben yemeyeceğim. Gerek yok.
Onu diyenler aktroller kardeşim, bundan dolayı onları insan yerine koyup cevap vermeye değmez
-
Evet bu doğru ama buna karşılık teknoloji ve tıp her geçen gün gelişiyor bunuda göz önünde bulundurmalıyız
20 lira dediğiniz para mı? 3 dolara alınan kocaman dondurmadan ne gibi bir kalite beklentiniz var?quote:
Orijinalden alıntı: Atanamayan Dr. Strange
Sanki diğerleri çok kaliteli 20 lira verip kaliteli aldığın dondurmada bile sütlü buz yağı yazıyor paketinde. Gelmiş bimle a101 diyor. Bundan 10 sene önce olsa evet ama artık fark yok.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
A 101 ve BİM’den tuvalet kağıdı gibi ürünler alıyorum bazen de ithal ürün falan geliyor onları alıyorum gıda ürünlerini beğenmediğim için almıyorum tabi onun dışında bazen sokak köpeklerine kedilerine yemesi için çıtır kova tavuklardan ton balıklarından falan alıyorum
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Sadece A101 ve Bim değil.Fabrikada seri üretim olan herşey böyledir.Bir ürün aylarca günlerce bozulmuyosa o ürünün içinde sağlıksız kimyasal madde vardır bu açık nettir.Öteki yandan başka hiçbir çözüm yolu yok Dünya nüfusu artıkca ve kaynaklar tükendikce yakında o filimlerde görmüştük kapsüllere bile geçilebilir.Başka çözüm yolu yok.İnsanlar bilinçlenip minimum düzeyde tüketicek herşeyden.Şimdiki gıdalarla insanın artık 3 öğün yemek yemesine gerek bile yok 1 öğün yeterli oluyor herşeyin kalorisi okadar çok yüksekki.
Hey Allahım ya bir de bunlar başladı. Birader Türkiye şartlarında 20 lira para değil ama 20 lira da kıytırık bir abur cubur için pahalı. İngilterede 3 poundluk magmun kutu burada 30 lira. 30 lira kim Küçücük dondurmaya para verir burada. İkisi de zararlı ama bizdekiler daha zararlı. 3 dolarlık dondurmada olunca oluyor ne sanıyorsun seri üretim ürünü sana inekten sağdığı sütü katkı maddesiz dondurmamı yapacak ?
Bu son yıllardaki sözde kaliteli olan Algida ile bimde satılanın farkı yok. 10 sene önce evet vardı ama artık yok. Çünkü devlet abidik gubidik kimyasalların katkı maddesi olarak kullanmasına izin veriyor. Adamda maliyetini kısmak için tabii kullanacak. Romanya'da Ülker fabrikasında ile buradaki fabrikadan çıkan bile farklı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Peki bunun sebebi nedir ve çözümü nedir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ülkede taklit ve tağşişe ceza yok, olan cezalar yıldırıcı değil. Parasını ödeyip üretmeye devam ediyor.
A101 in çalışan şekli şu dur: bana 1 liralık x üret. Şirkette o paraya göre üretim yapar. Doğal olarak kaliteden ödün verir.
Bazı ürünlerde A101 bim migros carefour markalı ürünler aslında ünlü markaların fason üretimi dir.
Şu anda Türkiye'nin en büyük gıda şirketlerinden biriyim. A101 e fason üretim yapıyoruz. Aynı ürün bizim markayla 5 lira A101 markası ile 2 lira. Arada fark yok sadece ambalaj farkı var. Gıda türü devlet kanunları ile korunduğu için hile hurda çok mümkün değil. Ama o çikolata göfretler ciddi sıkıntılı.
Arkadaki üretici şirketlere bakın, mesela ton balıklarının hepsi dardanel üretimi,
Milkten puding ise Danone, sütler ak kıda, Pınar veya sek VS vs.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Anor~ -- 25 Temmuz 2020; 11:38:50 >
Bu gıda dedektif canan Karatay gibi. Şarlatanın teki. Gıda mühendisi olmayan ama gıda mühendisi gibi konuşan biri.
Varsa etrafınızda gıda mühendisi, sorun bu adam nasıl saçmalıyor.
Bir dönem benim çalıştığım şirketin Cafe-bistro ürünleri ynai ev dışı tüketim ürünleri markette satılmaya başladı diye markaya saldırmıştı :)
Bir halt bildiği yok işkembeden sallıyor yani.
3 dolarlık dondurma kendi ülkesinde kaliteli ve lezzetli olunca oluyor. Ayrıca atıyorum Magnum İsveç'te de 3 dolar gibi bir şey çevirince. Ee onun yediği kalitesiz mi ? Dolara çevirmedeki mantık ne tam olarak ? Yurtdışından gelse tamam da burada üretiliyor bir de
Bana mı diyorsunuz ?
Gıda dedektifi falan bilmem ama resimler gerçeği yansıtıyor sonuçta. ABD'deki kola ve cipsin tadı bile buradankinden daha lezzetli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atanamayan Dr. Strange -- 25 Temmuz 2020; 11:48:32 >
Ee maliyet hocam. Adam dondurma yapmak için meyve aromasını yurt dışından alıyor maliyet artıyor. Adam meyve aromasını kısıyor. Yüzde 24 meyve aroması kullansa 2-3 liraya dondurma kimse yiyemez sonuçta. Devlet çıkar der ki meyve aroması en az yüzde 20 olacak, süt tozu kullanılmayacak, atıyorum yüzde beş glikoz şurubu kullanacak gibi gibi. Adam gider bu şekilde üretir bu sefer maliyet artar. Fiyat artar dondurma satılmaz. Algida ülkeden çıkar :)
Çözüm de haliyle basit ekonominin iyi olması
Aynen öyle aromalar malesef hep ithal ve aşırı pahalı. Kg fiyatı 350€ ile 1400€ arasında aromaların. Ayrıca aroma önemli değil, önemli olan meyve püresi oranı, ki oda çok pahalı. Özellikle yaz meyveleri, ciddi fiyatı olan ürünler.
O oranlarda türkiyede gıda satamazsınız.
Yav sigaranın bi zararı yok alkolde öyle
Yemek gibi düşün sen tavuğu etide çok yersen obez olursun genetiğinde bağırsak kanseri riski varsa artar
Sigarada öyle bence mesela ben touch gri içiyorum günde yarım paket ne nefes daralması oldu ne bi sıkıntı spor yaparken vs de hiçbir fark yaşamadım
İndirimdeki Ucuz Askılı Bez Dolap
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X