Şimdi Ara

A101 greenvillage organik tavuk kilosu 9-10 TL (karnı aç olan girmesin) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
5
Favori
32.675
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Firmasini bilmiyorumda bizim koyde birisi var firma ona civcivken getriyor 21 gunde kesime gidiuormuş oyle dediydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaklaşık 3-4 ay önce a-101 den aynı markayı aldım ve pişman oldum. kesinlikle organik falan değil. iğrenç bir kokusu var. kısacası çöpe attık.
    yıllarca köy tavuğu yiyerek büyüyen birisiyim. piyasada ki hiç bir organik tavuk köy tavuğu kadar lezzetli değil. köy tavuğu 200 günden önce kesilmez. o da tavuk değil, yöresel adı celfin dir. tavuk 1 yıl dolduktan sonra olur. bu konuda hile ve aldatmaca çok fazla.
    daha geçen hafta carrefourdan keskinoğlu organik tavuk aldım o da öyle berbat. marketlerde kesilip satılan hiç bir tavuk gerçek köy tavuğunun yerini tutmaz. gerçek köy tavuğu bulursanız fiyatına bakmayın alın. fazlasıyla değer. köy tavuğu dediğimiz şey köyde kümeste yemle beslenmiş tavuk değil, doğal ortamda akşama kadar gezip dolaşan beslenen hayvancıklardır helede yayalada büyümüşse tadına doyulmaz.
  • Arkadaşlar İstanbul nüfusu 15 milyona yaklaştı , bu tavuklar kötüdür köyden gerçek tavuk alın hatta kendi başına beslenmiş olsun yem bile
    vermesinler solucan yaprak yemiş olsun diye burada yazması kolay... Nerede bulacak millet bu tavukları , varsa yazın ki değerlendirelim.
    15 milyon kişi köydeki Maho amcamızın bahçesindeki 10-15 tane tavuğuna mı sulansın ?
    Bende böyle bir imkan olsa yani bahçemde tavuklarım olsa tanesini 50 liraya bile satmazdım ki belki anca bana yeterler diye düşünürdüm...

Yani işin özü kilosu 4 liraya da tavuk var böyle 9 liraya da tavuk var. Bu tavuk zannedersem böyle şoklanmamış halde migrosta kilosu 20 liradan
    satılıyor bu yüzden sıcak fırsat olarak gördüm bu tavuğu... Tabi öyle büyük beklentiye de girmemek gerekiyor yine de eve gidene kadar 5-6 tane
    tavukçu vardı yol üzerinde , hepsinden de tavuk yedim bütün hepsinde yedikten yarım saat sonra 1-1.5 saat uyumam gerekiyordu
    bu tavukta böyle bir şey yaşamadım .. Yani tabi ki doğal köy tavuğu gibi değil olamaz da ama diğer tavuklardan farkı vardır diye konuyu açtım ,
    dediğim gibi 80 gün üzeri kesim olan ve kilosu 9 lira olan tavuk varsa yazın ki değerlendirelim.

Yoksa bu tavuk alınmaz köyden alın gelin diye düşünürsek Türkiyede de pek yaşanmaz , trafik olsun başka gıdalar olsun insanları olsun kirliliği olsun...
    Burada yaşanmaz gidin Bahama'lara demek gibi oluyor , böyle de bir imkan olmadığı için elimizde olanı iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz mecburen.

...

Koku konusunda ise bana hiç koku gelmedi yalnız ben galiba 12 saat dolapta ağır ağır çözdürdüm , 6-8 saat da dışarıda çözdürdüm bir şey hissetmedim.
    ...

Hindi konusunda ise uzun süredir hindi göğüs alıyordum , bimde 1 sene önce 10 lira iken şimdi 14 lira civarına geldi ki bu sadece göğüs.
    Migrosta hindi but kilosu 25 lira civarı mı neydi , kocaman da kemiği var üzerinde...Eti şahane orası ayrı tabi.
    Arada bulursam da hindi boyun alıyorum stokluk , 2 tanesini kaynatıp piştikten sonra etlerini lif lif alıyorum (çoğu kemik) sonra çorbaya filan atıyorum
    tavsiye ederim ama eti çok azdır boyunda.. Neyse hindi de kırmızı et için kemiksiz kilosunda kafadan 25-30 lira vermeniz gerekiyor.

• Hoayda, benim niye bu organik tavuk satışından haberim yok? Spor yapan adamım, en kısa sürede bunlardan almaya başlayayım. Fırın poşetiyle pişirip yerim. Gerçi süre uzunmuş ama en azından gönül rahatlığıyla protein alırız.
  • Bu hafta bi alıp fırında tavuk yapayım bari. Konuda tahrik var.
  • Paketlenmiş hiç bir ürünün doğal olduğuna inanmıyorum büyük şehirlerin çok asortik yerlerini çıkartırsak en azından yumurta ve tavugun bulunabileceğine inanıyorum en azından İzmir Karşıyaka dolaylarında bu böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustozt

yaklaşık 3-4 ay önce a-101 den aynı markayı aldım ve pişman oldum. kesinlikle organik falan değil. iğrenç bir kokusu var. kısacası çöpe attık.
    yıllarca köy tavuğu yiyerek büyüyen birisiyim. piyasada ki hiç bir organik tavuk köy tavuğu kadar lezzetli değil. köy tavuğu 200 günden önce kesilmez. o da tavuk değil, yöresel adı celfin dir. tavuk 1 yıl dolduktan sonra olur. bu konuda hile ve aldatmaca çok fazla.
    daha geçen hafta carrefourdan keskinoğlu organik tavuk aldım o da öyle berbat. marketlerde kesilip satılan hiç bir tavuk gerçek köy tavuğunun yerini tutmaz. gerçek köy tavuğu bulursanız fiyatına bakmayın alın. fazlasıyla değer. köy tavuğu dediğimiz şey köyde kümeste yemle beslenmiş tavuk değil, doğal ortamda akşama kadar gezip dolaşan beslenen hayvancıklardır helede yayalada büyümüşse tadına doyulmaz.

hic yemedim hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: isviçreli bilim adamı

Arkadaşlar İstanbul nüfusu 15 milyona yaklaştı , bu tavuklar kötüdür köyden gerçek tavuk alın hatta kendi başına beslenmiş olsun yem bile
    vermesinler solucan yaprak yemiş olsun diye burada yazması kolay... Nerede bulacak millet bu tavukları , varsa yazın ki değerlendirelim.
    15 milyon kişi köydeki Maho amcamızın bahçesindeki 10-15 tane tavuğuna mı sulansın ?
    Bende böyle bir imkan olsa yani bahçemde tavuklarım olsa tanesini 50 liraya bile satmazdım ki belki anca bana yeterler diye düşünürdüm...

Yani işin özü kilosu 4 liraya da tavuk var böyle 9 liraya da tavuk var. Bu tavuk zannedersem böyle şoklanmamış halde migrosta kilosu 20 liradan
    satılıyor bu yüzden sıcak fırsat olarak gördüm bu tavuğu... Tabi öyle büyük beklentiye de girmemek gerekiyor yine de eve gidene kadar 5-6 tane
    tavukçu vardı yol üzerinde , hepsinden de tavuk yedim bütün hepsinde yedikten yarım saat sonra 1-1.5 saat uyumam gerekiyordu
    bu tavukta böyle bir şey yaşamadım .. Yani tabi ki doğal köy tavuğu gibi değil olamaz da ama diğer tavuklardan farkı vardır diye konuyu açtım ,
    dediğim gibi 80 gün üzeri kesim olan ve kilosu 9 lira olan tavuk varsa yazın ki değerlendirelim.

Yoksa bu tavuk alınmaz köyden alın gelin diye düşünürsek Türkiyede de pek yaşanmaz , trafik olsun başka gıdalar olsun insanları olsun kirliliği olsun...
    Burada yaşanmaz gidin Bahama'lara demek gibi oluyor , böyle de bir imkan olmadığı için elimizde olanı iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz mecburen.

...

Koku konusunda ise bana hiç koku gelmedi yalnız ben galiba 12 saat dolapta ağır ağır çözdürdüm , 6-8 saat da dışarıda çözdürdüm bir şey hissetmedim.
    ...

Hindi konusunda ise uzun süredir hindi göğüs alıyordum , bimde 1 sene önce 10 lira iken şimdi 14 lira civarına geldi ki bu sadece göğüs.
    Migrosta hindi but kilosu 25 lira civarı mı neydi , kocaman da kemiği var üzerinde...Eti şahane orası ayrı tabi.
    Arada bulursam da hindi boyun alıyorum stokluk , 2 tanesini kaynatıp piştikten sonra etlerini lif lif alıyorum (çoğu kemik) sonra çorbaya filan atıyorum
    tavsiye ederim ama eti çok azdır boyunda.. Neyse hindi de kırmızı et için kemiksiz kilosunda kafadan 25-30 lira vermeniz gerekiyor.

Tadı dana etine benzeyen hindi türü var mı hocam? Bir ara kırmızı et hindi eti gibi bir haber görmüştüm.

• geçen gün ortanca hanımla alışverişe çıktım,yıllar sonra...
    baktım fakirler a101 den tavuk alıyor.ben fakir miyim.hemen gittim şen kasaptan 3kg dana bonfile aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: digiogi

quote:

Arkadaşlar İstanbul nüfusu 15 milyona yaklaştı , bu tavuklar kötüdür köyden gerçek tavuk alın hatta kendi başına beslenmiş olsun yem bile

...

...

Tadı dana etine benzeyen hindi türü var mı hocam? Bir ara kırmızı et hindi eti gibi bir haber görmüştüm.

Hindi göğüs eti tavuk eti gibi beyaz oluyor ama pirzola filan olursa kırmızı oluyor.
    Tat olarak ise ne tavuk eti ne kırmızı eti.
    Tam kırmızı etin lezzeti de yok tavuk eti gibi de aromasızlığı da yok.But migrosta göğüs ise bimde bulunuyor.

Migrostaki hindi budu şöyle renk açısından;http://images2.sanalmarket.com.tr/images/1000/urun//large/13300308_large.jpg

Hindi sağlık açısından tavuk ve kırmızı ete göre daha çok tavsiye edildiği için son yıllarda alıcısı arttı, eskisi kadar bulamıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hafiz83

tavuğu boşverin hindiye yönelin diyip olayı farklı bir boyuta taşısam mı acaba :))

askerde hindi diye bir şeyler yedirdiler bize ama neydi Allah bilir. tezkereden beri hindi yemiyorum :)
  • a101 den kesinlikle tavuk ve et ürünleri almayın. Pişman olursunuz. Etrafımda yaklaşık 5 tane a101 var. hepsininde et ürünleri bir birinden rezil durumda. a101 et ve tavuk ürünlerini kaç defa tecrübe ettim. almayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf24

Tavukların deri rengi et rengi ırk özelliğidir. Fakat yedikleri ile kısmen değişebilir. Mesela bir tavuğu sürekli mısır ile beslerseniz eti sararır bir miktar. Kırmızı biber yedirirseniz yumurta sarısı kırmızı renge yaķın bir renk alır. Derisi sarı olan tavuklar köy, beyaz olanlar ise sanayi yada halk arasında başka ne deniyorsa o şekilde adlandırılıyor. İstenirse sarı derili hızlı gelişen tavuklar elde edilebilir. Geçen markette gördüm başlanmış kullanılmaya. Bunlar ırk özelliği. Başka birşey değil. Zenci ile beyaz insan gibi düşünülebilir.

Organik tavuklar geç gelişen fakat iyi et tutan ırkların organik şartlarda yetiştirilmesi ile olur. Bizim yerli köy tavuk ırkları genel olarak olarak pek iyi et tutmaz. Bundan dolayı uzun süre beslenir yaşlanır ve yağlanır. Eti sert olur.

Sanayi tavukları ile organik tavuklar arasında yedikleri yem olarak ufak farklar var.
    Organik tavuk yemleri gdo suz, tarın ilacı olmadan yetiştirilir. Pahalıdır. Fiyat farkı daha çok bundan kaynaklanır. Özel sorunuz varsa cevaplayabilirim. Gerçi ciddiye alanda olmuyor. Herkez kendi bildiği ile devam ediyor.

ciddi zararlar verirmi insana gdo lu yem ile beslenmiş tavuk?

• serseri006 kullanıcısına yanıt
    GDO nun şu ana kadar tespit edilmiş bir zararı yok. Yapılmış çalışmalarda moleküler düzeyde fark bulunamamış gdo lu yemle doğal yemle beslenen hayvanlar arasında. Fakat bu olmadığını göstermiyor. Ileride ortaya çıkabilecek zararlar düşünülüyor. Ne ilaçlar var zararları 30 sene sonra ortaya çıktığında toplatılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf24 -- 11 Nisan 2016; 11:50:12 >
  • tgenc T kullanıcısına yanıt
    seninki de baya bi şanssızlıkmış hocam :))
    Evdekiler çaktırmadan yapsın sen de tavuk niyetine götür :)))

Valla tavuk göğüs alıyorum bembeyaz hindi alıyorum pembemsi grimsi.. Bu bile almam için etken..
    Kırmızı ete zaten yaklaşılmıyor..Orta segmeden devam :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: digiogi

quote:

...

...

Hindi göğüs eti tavuk eti gibi beyaz oluyor ama pirzola filan olursa kırmızı oluyor.
    Tat olarak ise ne tavuk eti ne kırmızı eti.
    Tam kırmızı etin lezzeti de yok tavuk eti gibi de aromasızlığı da yok.But migrosta göğüs ise bimde bulunuyor.

Migrostaki hindi budu şöyle renk açısından;http://images2.sanalmarket.com.tr/images/1000/urun//large/13300308_large.jpg

Hindi sağlık açısından tavuk ve kırmızı ete göre daha çok tavsiye edildiği için son yıllarda alıcısı arttı, eskisi kadar bulamıyorum

Migrostan göğüs almıştım ama bir türlü ısınamadım hindiye.

• kardeşim ülkemizde aslı köylü olayan kimse yoktur. herhangi bir köye küçük kasabalara falan yolun düşerse bir köy tavuğu bul ve pişir bu güne kadar ne kaybettiğini gör. tavsiye ederim. ben de yıllardır doğru dürüst bir tavuk yiyemiyorum.
  • Hocam koyde bizim tavuk var surekli geziyor annemler kesti yedi horozu gecen ben yoktum ama :)

• Biz ürünü uzun zamandır A101 veya Metro marketlerden bulunca alıyoruz ve tüketiyoruz. Bana koku vs. denk gelmedi. Lezzeti ve yemesi gayet güzel. Bu tavuklar en azından sertifika alınacağı için daha kontrolü besleniyordur. Diğer tavukları zaten uzun süredir hem biz hemde ailelerimiz zaten yemiyorduk. Kısacası bence bu fiyata gayet iti bir ürün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest_1999

10 yıl tavuk besiciliği yaptım
    taze tavuğun eti ne kadar pişirirsen pişir kırmızı renk ve kayış gibi sert olur

16 yaşında tavuk besiciliğine mi başladınız hocam?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.