Dizel otomatik,Alman (Audi,Bmw,Vw,Insıgnia,vs), 2009 ve üst model, az km yapmış bir ikinci el araba aramakla çıktım yola.Bu kriterlerde ki arabalar ortalama 65.000 tl'den başlıyor.Bana pahalı geldi. Fikir değiştirdim: 2009-2010; 15.000-30.000km'de otomatik 1.6 A3 alıp tüp lpg taktırmaya karar verdim.Böyle bir A3 50.000tl'ye alınabilecek gibi. Otomatik vites olmazsa olmazım. Sizce mantıklı mı? Klasik A3'e bukadar para verirsem 2-3 yıl sonra satarken çok zarar eder miyim? teşekkürler....
Mantıksız olan bir yolunu göremedim ben bu zamanda benzinli araca LPG'siz binmek yürek ister.(Bakmayın bizim benzinli bir araca bindiğimize neredeyse 3 ayda bir 100TL'lik benzin almaya başladık.
1.6 motorlar eskide kaldı yeni trend 1.4 tsı veya tfsı motorlar performans,vergi ve yakıt bakımından
Tüplü arabalara her zaman karşıyım, takmak dert çıkartmak dert hem performans düşüyor hemde arabayla kanı uyuşmazsa tam anlamıyla bir rezillik ... ayrıca satarkende tüplü arabanın zarar ettireceği görüşündeyim
(bkz.modifiyeli traktör)
İşin derinine inmeden yapılmış yorumlara kulak asmayın.
1.6 8v motor LPG ile gayet uyumlu bir motor olup, gayet de dayanıklıdır.İyi bir usta + standart bir LPG kiti ile son derece sorunsuz ve ekonomik yolculuklar yapabilirsiniz.
Şu an 1.6 8v lik hitler motoru LPG montaj kolaylığından dolayı FSI ve TSI lara göre daha tercih edilesi durumdadır.
Mantıklı bir noktasını göremedim.
Fiat Bravo 5K SPORTS STYLE 1.6 MULTIJET 120 HP DUALOGIC E5 53,060
Pazarlıkla 1-2 bin daha düşülebilir. Donanım, motor, performans, tüketim her alanda A3'ü yaya bırakır. Yok ben illa A3 alacam diyorsanız o başka.
Fiat Bravo 53.600 TL
quote:
Orijinalden alıntı: ihsanokur
Mantıklı bir noktasını göremedim.
Fiat Bravo 5K SPORTS STYLE 1.6 MULTIJET 120 HP DUALOGIC E5 53,060
Pazarlıkla 1-2 bin daha düşülebilir. Donanım, motor, performans, tüketim her alanda A3'ü yaya bırakır. Yok ben illa A3 alacam diyorsanız o başka.
sizce gerçekten mantıklı olan fiat a (fiatı kötülemek için söylemiyorum bende fiat kullandım uzun süre) 53 bin vermekmi ?
Adı geçen araç 1.6 120 beygir dizel, otomatik vites. Donanım olarak çok dolu bir araç. Hitler motorlu boşline A3 ile karşılaştırılması bile ayıp.
quote:
Orijinalden alıntı: UnkownArtist
1.6 motorlar eskide kaldı yeni trend 1.4 tsı veya tfsı motorlar performans,vergi ve yakıt bakımından
Tüplü arabalara her zaman karşıyım, takmak dert çıkartmak dert hem performans düşüyor hemde arabayla kanı uyuşmazsa tam anlamıyla bir rezillik ... ayrıca satarkende tüplü arabanın zarar ettireceği görüşündeyim
(bkz.modifiyeli traktör)
lpg li araç sürmediğini düşünüyorum şimdiye kadarki tüm kullandığım araçlar lpg liydi ve inan lpg bitince direk benzine geçerdi ikaz sesini duymadığım zamanlarda anlamazdım bile benzinde kullandığımı hiç bi fark hissetmezdim eskidendi o bir vites fark eder yüzde otuz performans kaybı olayı temiz bir işçilikle güzel bi lpg kiti en fazla yüzde beşlik bir performans kaybı yaratıyor tabi araç uygunsa ki çoğu araç lpg ye uygun motor seçeneği sunuyor a3 ün 1.6 düz motoruda lpg sorunsuz uygunlukta arkadaşımda 2004 ü var sorunsuzca keyifle kullanıyor yani lpg artık en mantıklı yol
Mantıksız bir seçenek değil dediğiniz de özellikle de hitler motorun LPG ile olan uyumu gayet iyi olarak değerlendiriliyor. İyi bir usta+güzel işçilik+kaliteli bir kit ile (BRC vs) bu seçimin kötü olacağını düşünmüyorum. Ancak başka markalarda da sizin fiyat aralığınızda gayet güzel dizel+otomatik modeller var, onları da değerlendirebilirsiniz
quote:
Adı geçen araç 1.6 120 beygir dizel, otomatik vites. Donanım olarak çok dolu bir araç. Hitler motorlu boşline A3 ile karşılaştırılması bile ayıp.
neye göre boşline kusura bakmayında saçma sapan bi kaç özellik için fiat a dizelde olsa 53 bin vermem ayrıca boşline dediğin aracın 2004 ambition modelinde yağmur sensörü park sensörü esp 6 lı cd değiştiriçi çift yönlü digital klima gibi özellikler mevcut ki zaten karşılaştırdığımız araçlar fiat ve audi (alman hastalığım yok hiç alman arabamda olmadı) bravoyu bende severim fakat a3 le kıyaslanacak olduğunu sanmıyorum
Evet haklısınız, başka markalarda da 50 bin TL fiyata çok güzel araçlar var. İkinci el A3'e o parayı vermek yazık.
quote:
Evet haklısınız, başka markalarda da 50 bin TL fiyata çok güzel araçlar var. İkinci el A3'e o parayı vermek yazık.
evet bu dediğinize katılıyorum bende olsam 50 bin lirayı ikinci el a3 e verirken iki kere düşünürdüm o kadar para veriyorsam sıfır bi araba kokusu almayı isterdim
A3 iç mekan, sessizlik, sürüş dinamikleri, ikinci el değeri, marka imajı gibi konularda Fiat Bravo'nun çok önünde bir araç.
BMW, Mercedes, Audi sonuçta.
LPG ile kullanırsanız sıkıntı da vermez.
yorumlarınız için teşekkürler. Aslında o fiyata sıfır almak da tabi ki çok mantıklı ama sonuçta araba mantık olduğu kadar zevk meselesi. Sanırım tatmin edici cevaplar aldım,teşekkürler...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme