Şimdi Ara

A3 Sedan (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.344
Cevap
59
Favori
275.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şu an kampaya kuru 2.75 civarı..Her şey çok değişken..Ağustos'ta zaten üretim yok,şu an araç oluştursan bile en erken Ekim'de teslim ederler..Faturanın kesildiği zamanki TCMB kuru geçerli olacak..O zaman bir kriz falan yaşanır euro 3.00 ü geçerse evdeki hesap çarşıya uymaz..Bu arada cam tavan panoramik değil,bildiğimiz basit bir sunroof..Ben çok düşündüm ve gerçekten çok gerekli bulmadım..Arka koltuktakiler gökyüzünü göremiyor bile..O 1060 euro yu başka şeyler ekletmek için kullanmak daha mantıklı..Parlaklık paketi ve iç aydınlatma paketi çok güzel..Ön park sensörü gereksiz olabilir ama 100 euro verip taktırmak bence akıllıca olur..Geri görüş kamerası bu araç için pek gerekli olmayabilir..Siz renk olarak hangisini tercih ederdiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: besiktas

Ben de araştırıyorum hocam..Sline dan ziyade tercih ettiğin opsiyonlar nedir peki? Bomboş olan model sadece sline mı olsun istiyorsun?

İki gün önce şenyıldızda aracı test ettim. Sürüş sırasında test ettiğim araç 1.4 150bg tfsi idi ve boştu sanırım araç. Testten sonra oturduk araç oluştururken showrooma birtane araç girdi. Daytona gri s-line ambition idi. Aracın içine dışına arkasına önüne bittim hocam. Dedim ki bu olsun fiyat nedir 155k dedi sonra tam indirim yapıcak dedim bırak bırak. Bi araç yapalım dedim. onun fiyatı uygun gelirse el sıkışıp alcaktım. Gördüğüm a3 racın aynısı sadece 2-3 tane ufak tefek detaylar yoktu işte nedir bunlar kapı çıtaları krommuş sözde buna 600euro mu ne yazdı dedim kalsın. Her neyse normal ambitiona ek olarak, iç dış s-line spor paket, advance paket ve rs5 jantları ekledim ( şu 5 kollu gri olanlar) araç oldu indirimli 126 lira, elinden dondurması alınmış cocuk edasıyla yüzümü büktüm ve çıktım. Bu araca bu paraları vereceğime gider 10bin kmde 2012c klas sportcoupe alırım. 10-15bin liramda cebimde kalır.

• Ilk ekleteceğim seçeen B&O Ses Sistemi olacaktır onun fiyatını bilen var mı?

Kesin Ekletmeyi Düşüneceklerim:
    Bang&Olufsen ses sistemi
    MMI Radio
    Bluetooth arayüzü
    Spor süspansiyon iptali

Fiyatlarına göre düşünebileceklerim
    Milano Deri Döşeme
    Eşya gözü paketi (Deri Döşeme için zorunlu)
    Drive Select
    Akıllı anahtar
    Renkli ekranlı sürücü bilgilendirme sistemi
    Hız sabitleme sistemi
    Ön koltuklarda bel destek ayarı
    4 kollu, çok fonksiyonlu, tiptronic kumandalı deri direksiyon
    Deluxe otomatik klima
    Cep telefonu/anahtar gözü ve küllük
    Adaptif farlar ( LED arka farlar ile birlikte sunulmaktadır )
    Panaromik cam tavan

Bu arada yeni siparişler hangi ay teslim ediliyor bilen varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuray -- 26 Temmuz 2014; 1:08:44 >
  • Tüm forumu okudum fakat sanki fazla tutmadığını düşünmeye başladım arabanın

Öncelikle ilk isteğim yeni kasa C180'di. Bir kaç ekleme yaparak 145.000 TL gibi bir fiyata yükseldim.
    Ayrıca benzilli motor da dezavantajı. Fabrika verileri 5,4-5,8 litre/100 km yazsa da forumdaki arkadaşlarım 8-10 litre civarına kullanım yaptıklarını gördüm şehiriçinde

Geçen gün arkadaşımın A3 Sedan 1.6 TDI'ına binince yakıt tüketimine şok oldum. Sabah saat 5-6 gibi boş yolda gezerken 4-4.5 lite yakıyordu. Maksimim 5-5.5 yaktığını gördüm dedi.
    Hadi yoğun trafikte 5.5 litre desek 4.40 dan 25 lira yapar ki benim için çok uygun bir kullanım. Şuanki 2003 Model Astra zaten 10 litre yakıyor bize göre %50 tasaruf anlamına geliyor.

1.6 TDI motor için de baz fiyatı 100.000 TL olunca ve yakıt tasarafunu düşününce A3 Sedan'ın karşısında şimdilik bir rakip bulamıyorum.
    Evet 150.000 TL verebiliyor olsam düşünmeden C180 alacağım fakat bütçe 100.000 TL'lere düşerse de A3 Sedan dışında sıkı bir rakip bulamadım.

Motor olarak performans arayan biri değilim.
    Bagaj kullanımım neredeyse hiç yok, arabayla tatile çıkmayız genelde.
    Arka koltukta fazla önemli değil gibi, haftada 2 dolar arka taraf maksimum..

CLA'da güzel bir rakip fakat fiyat olarak yarışamayıyor ne yazık ki..
    Style paket için baz fiyat 125.000 TL. 130.000 TL'ye gelse bir kaç ek ile gene fazla ki sanki Gülsoy'larda Style paket getirmedikleri gibi bir şey duymuştum..
    Urban Paket ise 135.000 TL hadi o da olsun 140.000 TL bu sefer de bunu verecegime C180 alırım diyorum...

Arabalar konusunda özellikle motor vs. gibi teknik konularda fazla bilgim yoktur.
    Benim bildiğim benzin çok yakar, dizel çok ses çıkarır
    1.6-2.0 gibi motor hacimlerini sadece ismen bilirim
    Arkadan çekiş olursa hissayatın daha iyi olduğunu kaymak gibi kayacağını bilirim

Demek istediğim fazla bilgim yoktur ve beni aydınlatacak kişilere ihtiyacım var :)

• Kuray K kullanıcısına yanıt
    Hocam araba 2013 te yılın arabası seçilmiş..Nasıl tutmaz...Bu arada dizel ile denzinli arasında sadece 1lt farkediyor yakıtta..Kesinlikle dizel almayın..Değmez..
  • quote:

Orijinalden alıntı: besiktas

Hocam araba 2013 te yılın arabası seçilmiş..Nasıl tutmaz...Bu arada dizel ile denzinli arasında sadece 1lt farkediyor yakıtta..Kesinlikle dizel almayın..Değmez..

Peki neden? Perforamsnı daha yüksek olduğu için mi?

Benim için performans o kadar da önemli değil gibi

Fabrika verilerine +1 litre ekleyerek:
    Benzinli: 6.9 litre Şehir içi ~7 Litre desek: 7*5.03=35.21 TL
    Dizel: 5.8 litre şehir içi ~6 Litre desek: 6*4.40=26.4 TL

Kaldı ki arkadaşımın arabasında 4.5'u kendim gördüm ve maksimum 5-5.5 yakar 6'yı görmedim dedi.

12 Bin Lira gibi bir fark var aralarında ve bence bu fark dizeli için uygun gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuray -- 26 Temmuz 2014; 10:11:19 >
  • besiktas kullanıcısına yanıt
    Herhalde 2013 yılının arabası dediğiniz sedan A3. Olabilir ancak tek sorun fiyat politikası. Bunun gibi araba yok deyip yapıştırmışlar fiyatı. Nasıl olsa alacak olanlar bulunur.
    Ayrıca Alman otomobillerinin benzinle modelleri çok yakıyor. Özellikle BMW 1 serisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakabus_

Herhalde 2013 yılının arabası dediğiniz sedan A3. Olabilir ancak tek sorun fiyat politikası. Bunun gibi araba yok deyip yapıştırmışlar fiyatı. Nasıl olsa alacak olanlar bulunur.
    Ayrıca Alman otomobillerinin benzinle modelleri çok yakıyor. Özellikle BMW 1 serisi.

Fiyat Politikasında bir sorun göremedim ben nedense..

1.6 TDI motorla birlikte liste fiyatı 100.000 TL? Sizin düşündüğünüz bu aracın ederi ne kadar?
  • En fazla 85 bin. Dikkatli incelerseniz diğer arabaları mesela size saçma gelebilir vw passat 1.6 Tdi dsg highline donanım 117 bin. Bunlar aynı segment arabaları değil ama fiyat politikasını göstermesi açısından bu örneği verdim. Bir de cebi rahat olan insan fiyatlara pek aldırış etmez. Bu fiyat politikası o insanlara hitap ediyor maalesef.

• Istanbul-Antalya 2 kişi + bebek, full bagaj ve klima acık genellikle 120-140km hız bandında 700km yolu 5.4lt ortalama ile geldim yani dizel olsaydı ne oldur bilmem ama ben dizel almadıgım için cok memnunum. Yolun buyuk bir kısmında ne motor ne yol sesi duymadık oldukça konforlu bir yolculuk oldu. Birkaç kez araca yüklendim ara hızlanmaları da beni hiç mahcup etmedi. Bundan once A200 amg vardı bende, bu arac o na gore nasıl söylesem daha sıkı üretilmis (rijit), parcaları birbiri ile daha uyumlu gibi bir his veriyor bana.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mkelleci kullanıcısına yanıt
    Ben de onu demek istiyorum...Benzinli hem sessiz hem ekonomik hem de çok daha performanslı...Sizin arabanın donanımı tam nedir acaba?
  • Benim aracim ambiente versiyonu, uzerine turkiye paketi ve xenon var sadece.

Türkiye paketi neydi hocam? Şu audi de her şey amma da karışık..Jantlarınız 5 kollu mu? Ne zaman kaça almıştınız acaba? Ben çaresiz Eylül ayını bekleyeceğim..
  • Valla tum detaylarını hatırlayamayacagım ama park sensoru, aydınlatma paketi,mmi ekran, hız sabitleyici vb bırcok sey var zaten tr paketsiz araba gelmiyor bildiğim kadarı ile. Benim jantlar Y jant olarak geciyor, asagıdaki linkteki jantlardan. Kasımda 89bin'e almıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkelleci -- 26 Temmuz 2014; 20:07:24 >

Bence mükemmel bir fiyata almışsınız..Koltuklar linkteki gibi kısmı deri mi? Bunun üstüne 5 kollu jant hariç bir şey istemezdim ben de..Umarım 90k--95k civarı bir araç bulurum 1 ay sonra..Renk konusunda da kararsızım..Sİyah mı daha güzel beyaz mı..İkisi de çok şık ama avantaj ve dezavantajları var..
  • Aynen kismi deri benimki de. Farkli bir jant daha sportif gosterebilir araci dediginiz gibi.

• Araç Yarı Otomatik diye geçiyor.. Acaba bunun dezavantajını gören var mı? Yokuşlarda kayıyor mu?
    Kısmi deri ise mükemmel ötesi bir fiyat..Bu deri olayı ambiente diye mi acaba? Sizce bu araca en çok yakışan renk hangisi? Siyah araç siyah deri mi yoksa beyaz beyaz mı daha güzel oluyor?
  • Ambienteler yarı deri standart bildigim kadarı ile. Valla bir kere siyah arac kullandım bana gore olmadığını anladım. Bakımı cok zor siyah arabanın. Ben renk doseme konusunda klasikciyim. Koyuya acık, acık renge koyu doseme tercih ederim :) Simdi bebekte var acık renk doseme muhtemelen cok cabuk kirlenir muhtemelen.

• Kuray K kullanıcısına yanıt
    Hill holder mevcut yani yokuşta siz gaza basana kadar veya 3sn gibi aracı tutuyor.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.