Şimdi Ara

A3 Sedan (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.344
Cevap
59
Favori
275.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tevez

Su aracın iç dış sline olanı 90-95k olsa düşünmeden alcam. Günlerdir araştırıyorum herşeyi çok hoşuma gitti ama bu fiyatları a3 e çok ya.

Bende aynı fikri paylaşıyorum iç dış Sline ile araç efsane oluyor ancak fiyatta dudak uçuklatıyor. Bir kez daha ötv yi icat edenleri selamlıyorum burdan.

Sıfır full a3'e 120 bin civarı vermek veya aynı paraya 10-15bin km'de BMW 3.20i ed almak arasında kalırsanız tercihiniz hangisi olur? Bmw nin iç mekan genişliği, arkadan itiş olması ve 170hp olması dışında a3'e ne gibi üstünlükleri var?

Birde bu arac artık 150hp mi oldu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaGeSuKo -- 5 Ağustos 2014; 10:41:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: besiktas

Hocam,araçta silindir kapatma teknolojisi diye bir şey var..Uzun yolda belli bir hızda sabit hızla giderken sadece 2 silindir çalışıyor ve inanılmaz tasarruf sağlıyor..Sorma ben de QQ ile 10lt den aşşağısını göreyim diye cenaze aracı gibi gidiyorum..Benim depo 65 lt a3 ise 50 lt..Valla 250 tl ye dolduracağım bir depo ile 550-600km yapsam öpüp başıma koyacağım..Dizel'i sırf o rölantideki sesi yüzünden almak istemem vallahi..

silindir kapama teknolojisini bende duymuştum oldukça mantıklı. acaba QQ 'nin en son ve benzinli modelini mi kullanıyorsunuz ? eğer eski model ise yakar. ancak yeni benzinli modelleri normal sürüş ile 6.0-7.5 arası yakıyor. dizelleri daha da az yakıyor. ama tabi kalite sağlamlık vb. dersen audi derim.
  • Bayramın 1. günü İstanbul-Abant 5,5 lt yaptım. Otele geç kalmamak için hızlı gittim 140-150 gibi, 180'e çıktığım da oldu. 1 saat kadar dur-kalk gittim. 2 yetişkin+1 bebek+1 valiz+Depo full
    Bayramın 3. günü dönüşte 4,6 lt ile geldim şaşkınım. 130'u geçmedim. Yarım saat kadar dur-kalk gittim. Hatta Abant-Bolu arası 20 km yokuş aşağı olduğu için ortalama 1,8 lt gösteriyordu.

Temkinli kullanırsanız dizelin tüketimine yaklaşmak mümkün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volcano

Bayramın 1. günü İstanbul-Abant 5,5 lt yaptım. Otele geç kalmamak için hızlı gittim 140-150 gibi, 180'e çıktığım da oldu. 1 saat kadar dur-kalk gittim. 2 yetişkin+1 bebek+1 valiz+Depo full
    Bayramın 3. günü dönüşte 4,6 lt ile geldim şaşkınım. 130'u geçmedim. Yarım saat kadar dur-kalk gittim. Hatta Abant-Bolu arası 20 km yokuş aşağı olduğu için ortalama 1,8 lt gösteriyordu.

Temkinli kullanırsanız dizelin tüketimine yaklaşmak mümkün.

Şehirler arası tüketim gerçekten çok iyi.dizeli aratmıyor.özellikle yüksek hızlarda 5,5 tüketim çok iyi.ortalama hıza göre şehiriçi tüketim hangi değerlerde.yine şehirdışı gibi dizele yakınsa 150 hp lik motor alınıp keyifle binilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8000 km'in ortalaması 6,5 lt. Şehir içi açık trafikte 5-5,5 lt gibi yakıyor. Yoğun trafikte maksimum 8'e çıkıyor. 8'in üstünde kontağı çok az kapatmışımdır. Ramazan'ın ilk günlerinde 15 km'yi 70 dk'da geldim 8,4 lt yaktı. Performansa gelince gaza dokunduğunuzda hiç bitmeyen bir ivmelenme söz konusu, korkup ayağınızı gazdan çekiyorsunuz. Araba sanki sürücüsünü de indirip kaçacak.

Eğer benzinli düşünürseniz bence şu an zaten indirimdeki 140 HP olanlardan beğeninize uyan varsa kaçırmayın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volcano -- 5 Ağustos 2014; 16:04:20 >
  • volcano V kullanıcısına yanıt
    Değerler oldukça makul.az bir yakıt farkı için benzinli seçeneği daha uygun bence.
    150 hp olanlar yeni çıktı.şuan hala 140 lıklar varmı.fiyat listesinde 10k düşük yazan 140 hp mi 122 hp mi
    Merak ettiğim 8000 km ortalaması 6,5 olan değerin ortalama hızı nedir
    Bilgiler için teşekkür ederim

• Sıfır full a3'e 120 bin civarı vermek veya aynı paraya 10-15bin km'de BMW 3.20i ed almak arasında kalırsanız tercihiniz hangisi olur? Bmw nin iç mekan genişliği, arkadan itiş olması ve 170hp olması dışında a3'e ne gibi üstünlükleri var?

Birde bu arac artık 150hp mi oldu 140 ile arasında sadece 0.2saniye 0-100 hızlanma farkı var galiba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: icemy

Değerler oldukça makul.az bir yakıt farkı için benzinli seçeneği daha uygun bence.
    150 hp olanlar yeni çıktı.şuan hala 140 lıklar varmı.fiyat listesinde 10k düşük yazan 140 hp mi 122 hp mi

Merhaba,

Sedan'da 122'likler hiç gelmedi. İndirimdekiler 140 HP. Hala 2013 model araçlar bile olduğu söyleniyordu forumda, 140'lık kesin vardır ama donanım, opsiyon, renk vs sizi tatmin eder mi bilemem. Bayileri tek tek arayıp sormak gerek.

8000 km / 6,5 lt. / Ortalama hız: 32 km/h
  • quote:

quote:

Merhaba,

Sedan'da 122'likler hiç gelmedi. İndirimdekiler 140 HP. Hala 2013 model araçlar bile olduğu söyleniyordu forumda, 140'lık kesin vardır ama donanım, opsiyon, renk vs sizi tatmin eder mi bilemem. Bayileri tek tek arayıp sormak gerek.

teşekkür ederim
    32 km ortalama hız için 6,5 değer gayet güzel.c segmenti dizel araç bu ortalama hızla en az zaten 5,5-6 arası yakar
    150 likler zaten yazılımla 10 hp arttı diye biliyorum.farklı bir motor değil bildiğim kadarıyla.10k fark vermek çok mantıklı değil.benim koşullar yılsonuna elveriyor araç almak için.umarım kalır o zamana bu motor yada 150 liklerin fiyatını kırarlar

• Veriler hep sehirler arasi ben benim civicle istanbul bursa Körfezi dolaşarak 4.7 gordugum bile oldu ama sehir ici 10 un altinda hicbirzaman kontak kapatmadim a3 benzinli sehir ici sartlar ne olirsa olsun 7 yi gecmicekse alirim ama buda zor gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: kimbehicayy

Veriler hep sehirler arasi ben benim civicle istanbul bursa Körfezi dolaşarak 4.7 gordugum bile oldu ama sehir ici 10 un altinda hicbirzaman kontak kapatmadim a3 benzinli sehir ici sartlar ne olirsa olsun 7 yi gecmicekse alirim ama buda zor gibi

Ne olursa olsun 7'yi geçmemek oldukça iddialı olur. Ben anadolu-avrupa kullanıyorum 16km gidiş 16km geliş, boğaz içi köprüsü ile. Ortalamam 8lt, ayrı güzergahta daha önce 1.5 dci megan kullanımım 7.1lt ben çok memnunum açıkcası. Kopru geçmiyor olsam 7lt-7,5l civarı tüketirdim herhalde.
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba,

teşekkür ederim
    32 km ortalama hız için 6,5 değer gayet güzel.c segmenti dizel araç bu ortalama hızla en az zaten 5,5-6 arası yakar
    150 likler zaten yazılımla 10 hp arttı diye biliyorum.farklı bir motor değil bildiğim kadarıyla.10k fark vermek çok mantıklı değil.benim koşullar yılsonuna elveriyor araç almak için.umarım kalır o zamana bu motor yada 150 liklerin fiyatını kırarlar

Bu yazılım olayında tam ne yapıyorlar? Benim arkadaş eski 2 litre motoru olan A3 ünü 260 Beygir yapmıştı..Turbo motor olan bütün araçların yazılımla beygir gücü artar vs dedi bana..Bu işlerden hiç anlamam..Aranızda yapan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: besiktas

quote:

quote:

quote:

Merhaba,

teşekkür ederim

Bu yazılım olayında tam ne yapıyorlar? Benim arkadaş eski 2 litre motoru olan A3 ünü 260 Beygir yapmıştı..Turbo motor olan bütün araçların yazılımla beygir gücü artar vs dedi bana..Bu işlerden hiç anlamam..Aranızda yapan var mı?

Çok ayrıntısını bilmemekle beraber motora yazılımını değiştirerek beygir gücü artırıyorlar.ama vag ın buradaki amacı bildiğim kadarıyla emisyonu düşürmek için yaptığı birşey
    Asıl güç artışı yine yazılım ve race chip gibi cihazlarla yapılıyor.
    BMW forumundan okuduğuma göre race chip takılarak 136 hp lik 3,16i den 185 hp lik güç elde ediliyor
    Vag ın dizel cephesindeki yeni motoru 120 hp ile yeni passat ta kullanılacak.benim asıl merak ettiğim bu motoru a3 e koyup koymayacakları
    Yeni a4 ede muhtemelen 1,6 dizel ünitesi koyacaklar.rakipleri Mercedes c serisine Renault motoru 1,6 136 hp yi koyacak.hakeza BMW de 1,5 dizel 150 hp üç silindirli motoru 3 serisine koyacak
    Bu yüzden a3 dizele biraz temkinli yaklaşıyorum.yeni motor koyacaklarsa yılların dizel motorunu almaya gerek yok.

• Bu sabahki tuketim degerlerim. Umraniye (soyak yenisehir) (Anadolu) - Nisantasi (Avrupa) arasi 1. köprüden. En son Akaretler yokusu oncesinde ortalama 5.1lt'di :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkelleci -- 6 Ağustos 2014; 8:20:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mkelleci

Bu sabahki tuketim degerlerim. Umraniye (soyak yenisehir) (Anadolu) - Nisantasi (Avrupa) arasi 1. köprüden. En son Akaretler yokusu oncesinde ortalama 5.1lt'di :)

Ortalama hiz 33 km sanırım trafik yoktu ama benzinli gercekten az yakıyor benim arav degistirmemdeki en buyuk bahanem yakit tekrar benzinli bi aractada yakit sikintim okursa hanim.keser heralde bikti artik araba takintimdan tum kazandigim arabalara gidiyor

• kimbehicayy kullanıcısına yanıt
    Yılda kac KM yapacaksınız tahmini?
  • İzlediğim bir testte aracın süspansiyonlarının orta-sert olduğu, biraz büyük engebe çukurlarda aracın yolu hissettirdiğini ve süspansiyonların biraz sesli çalıştığını söylemişlerdi A3 sahipleri bu durume ne diyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaGeSuKo

İzlediğim bir testte aracın süspansiyonlarının orta-sert olduğu, biraz büyük engebe çukurlarda aracın yolu hissettirdiğini ve süspansiyonların biraz sesli çalıştığını söylemişlerdi A3 sahipleri bu durume ne diyor?

Dogru bir tespit bencede. Yani orta sert mi orta mi kime gore neye gore bilemiyorum ama mesela Jettaya gore daha sert. A200 AMG'me gore cok daha yumusak. Bu arada benim aracim ambiente ve 16'' jantli, daha buyuk jantlarda ve spor suspansiyonlarda durum daha sikintili olabilir. Tabi bu sertlik size yol tutusu olarak geri donuyor.
  • Ben benzinli civice 7500 yapiyorum ama dizel bi aracim olsa 15000 i rahat görürüm agiz tadiyla gezemiyoruz resmen hanima diyorum polonozkoye gidelim cok yakar ortakoy yapalim trafik vardir dur kalk benzin yok naapalim en yakin avmye gidelim biktim valla

• A3 sedan ın versiyonları arasındaki fark nedir.firmadan farkın jant,döşeme gibi olduğunu söylediler ve farkın her biri için 2k olduğunu söylediler.ambition ,ambiente ve attraction farkı tam nedir

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.