Şimdi Ara

A3 Sedan (202. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.344
Cevap
59
Favori
273.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: carpediems_fast

Arkadaşlar; 105 bin bakımında neler değişiyor ve toplam maliyeti ne kadar oluyor. Yardımcı olabilir misiniz?

Dikkate alınmayan soruma yine ben yanıt vereyim belki birilerinin işine yarar.

Serviste 105 bin bakımında

1-Yağ
    2-Yağ filtresi
    3-Hava filtresi
    4-Polen Filtresi
    5-Karter tıpası

değişiyormuş. Haricinde genel kontroller yapılıyor. Fiyatı 945 tl. (Doğuş çankaya)

Ben dışarıda (Ankara Aydoğdu otomotiv yahya ustada (forumlardan buldum)) bakımımı yaptırdım.
    Karter tıpası değişmedi. 320 tl verdim.
  • carpediems_fast C kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için çok teşekkürler. O konuda cevap alamamanızın sebebi sanırım o kilometrelere gelen pek arkadaşımız yok, burada kilometresi en yüksek olanlardan biri benim, bende de henüz 75 bin civarında :)

320tl bakım için çok uygun bir fiyat, bence tıpayı da müsait bir zamanda değiştirin, olmaz olmaz ama yağ kaçırma gibi bir durum olursa allah korusun kötü sonuçları olur, önlemi önden almak iyidir.

iyi günler.
  • darkrapsodi D kullanıcısına yanıt
    Doğru diyorsunuz. En iyisi müsait bir zamanda değiştireyim. İyi akşamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba, yakın zamanda 2013 model 100binde km'de dolu bir a3 tfsi almayı planlıyorum. fiyatı uygun geldi, aracı gittim gördüm orta halli kullanılmış, tamponlar boya istiyor ve aracın mutlaka iç dış temizlik ve seramik uygulamaya ihtiyacı var.

araçta beni şüpheye düşüren 100k olmasına rağmen stronic kavrama hiç değişmemiş, aracı eski a3 kullanıcısı olarak 15-20dk kullandım stronicte hata yok diyebilirim, d1-d2 arası silkeleme, titreme, vites geçişlerinde gecikme ya da hızlanma tarzı gözlemlerimde hiçbirşey bulunmuyor. şöyle bir durumda var 90k bakımına kadar doğuşta yapılmış tüm bakımları.

tabi km yüksek olması sebebiyle mutlaka ekspertiz yaptırmayı planlıyorum.

ekspertiz için her zaman tercihim ilk önce motor ustası daha sonra kaporta ustasıdır, normal ekspertizlerden belki 10 kat daha iyi bilirim 2 sene bindiğim a3'ü ama audi vw özel servisinde işin ehli bir usta dinlese bile yeter heralde.

istanbul anadolu yakasında özelikle iyi bir motor ustası tavsiyesine ihtiyacım var, özellikle stronic, turbo ve audi, vw motorlarında uzman bir ustanız var mıdır, gidip direkt ehline danışayım araç için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi losthell -- 27 Ağustos 2017; 23:8:26 >

• https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=128705696

Diğer sayfaya yazdığım şeyleri buraya kopyalayamadım onun için linkini koydum. Canım sıkıldı önerilerinizi bekliyorum özellikle ön camı değiştiren olduysa?

Teşekkürler forumdaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemakg -- 2 Eylül 2017; 0:49:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemakg

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=128705696

Diğer sayfaya yazdığım şeyleri buraya kopyalayamadım onun için linkini koydum. Canım sıkıldı önerilerinizi bekliyorum özellikle ön camı değiştiren olduysa?

Teşekkürler forumdaşlar

Öncelikle geçmiş olsun.

Cam değişimlerinde kasko bozulmadığı için birçok kişi camınızı değiştirmenizi tavsiye edebilir.

Başıma geldiği için anlatmak istedim. Bir defasında bende cam değiştirmiştim. Camın ön göğüs ile birleştiği noktadaki yere sıkılan siyah silikon tarzdaki contalar bir müddet sonra (kuruduğunda) süngerimsi bir halde yukarı doğru çıkmıştı. Elle her defasında bastırıyordum.

Bundan ötürü bence düzgün bir usta bulun ve camınızı tamir ettirin derim. (Bir çoğu tamir edilebiliyor) Böylelikle orjinal olmayan bir camı alma riskiniz, rüzgar, ses, sıvı yalıtımınızıda riske atmamış olursunuz.

Not: Camımı yetkili serviste değiştirmemiştim.

• Herkese merhaba,

Bişey sormak istiyorum. Geçen sene eylülde aldığımın aracımın bakımı geldi. Sunroof bakımı her yıl yaptırmalı mı? Yada yeni araç diye gerek yok mu?Bilen üstadlar yardımcı olursa sevinirim.
  • graystorm kullanıcısına yanıt
    merhabalar hocam,

ben de ilk bakım için bugün aracı teslim ettim. Ücretsiz yerinde araç alımı ve teslimi hizmeti varmış. Güzel bir uygulama. Ancak kredi kartı ödemesi için cihaz getiremedikleri için aracı almaya gidiyor olacağım. Sunroof olayını ben de düşündüm. Servis görevlisiyle telefonda görüştüm. Genelde 2 yılda bir yaptırıldığını söyledi. Ben de bu sene yaptırmayıp seneye yaptırmaya karar verdim. İnternetten randevu alabilirseniz daha iyi olur. %10 işçilik indirimi var.
  • safakan1987 S kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam bende sizin gibi sunroof bakımını seneye yaptıracağım o halde.
  • Merhabalar

Hız sabitleyici taktırınca özellikle sinyal açıkken direksiyon çevirince gelen çıtlatma sesi için servise gidip çözüm bulan bir arkadaş vardı. O konuda yardıma ihtiyacım var. Servis bunun normal olduğunu söylüyor şu an. Yapılan işi ayrıntılı aktarabilir mi acaba?

Tek çıt mı geliyor sinyal kolu atar gibi yoksa direksiyon tur yaptıkça çıtır çıtır devamlı ses mi ? Bende cruise taktirinca çıtır çıtır her turda ses yapmaya başladı ve servis kablo demetinin geçtiği göbekteki parçayı değiştirince ses kesildi.

• Emin değilim hocam. Tek çıt mı geliyor sürekli mi ses yapıyor aracı almaya gidince bakacağım. Ama sinyal kolu atma sesi haricinde bir ses ve Sanırım sadece sinyal açıkken geliyordu.

• merhabalar yeniden,

ilgili çıt sesi normalmiş. Serviste başka araçlarda da sinyal açıkken denedik aynı ses geliyor. Yalnız daha moral bozucu bir şey yaşadım. Akşam ışıklarda beklerken dalgın bir vatandaş duran araca doğrudan girdi. Frene bile basmamış :) Çarpmanın etkisiyle oturduğumuz yerde baya sarsıldık fakat indiğimde beklediğimden daha az bir hasar vardı. Yine de sinir bozucu. Tamponda herhangi bir kırılma, park sensöründe bozulma vs. olmadı. En azından görünen kısımlarda sorun yok. 5-6 yerde tırnak kadar büyüklükte boyada kabarma ve bir kaç kalem çiziği gibi çizik oluştu. Çizikler problem değil de kabarmalar düşündürüyor. Tutanak tuttuk, ehliyet, ruhsat ve trafik sigortası resimlerini aldık karşılıklı. Daha önce bu tarz bir kaza yaşamadığım için bir kaç sorum olacak;

1- ilgili kabarcıklar düzeltilebilir mi? Aracı mini onarıma götürsem bu sorun çözülebilir mi?
    2- kabarcıklar düzeltilince boya gerekebilir, lokal boya kurtarır mı? tampon komple mi boyanır? Lokal veya komple boyandığında bir renk farkı oluşur mu?
    3- Hiç onarım istemeden tampon değişimini istemek mantıklı mı? değer kaybına sebebiyet verir mi? Değer kaybı davası açılabilir mi? (Araç 2016 model ve ilk sahibiyim, herhangi bir kazası vb. olmadı daha önce)
    4- Bu kaza veya benzeri küçük kazalar 2. elde değer kaybına yol açar mı?  A3 Sedan A3 Sedan

Edit:
    ilk editte resim ekledim. Sanırım sadece tampon hasarında değer kaybı davası olmuyormuş. Ancak başka bir hasar görünürde yok. Yetkili serivse götürsem detaylı incelerler mi? Şişirmek adına fazladan değişim vb. masraf çıkarırlar mı? Tampon değişimi aracın ikinci elini ne kadar etkiler? Aslında çok basit bir kaç çizik ve kabarma ancak göze batıyor işte. Mini onarımı ne kadar iyi yaparlar ona da güvenemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safakan1987 -- 8 Eylül 2017; 0:29:6 >

Ben de bayram tatilinden ege'de bir zeytin ağacının arka tampondaki anısıyla döndüm. 3 tane boya-kaportacıya gittim. Tampona 2. elde bakılmadığı için komple boyarız diyorlar. Herhangi bir çıta, hat vs olsa üstü veya altı lokal boya olur ama dümdüz olan yerde çirkin durur diyorlar. Ben lokal için ısrar etsem de hepsi komple boyayalım tertemiz olsun dedi. Zaten köşelerde de ufak-tefek çizikler vardı. Pazartesi sabah bırakıp salı akşamı alacağım inşallah.

1-Mini onarımla çözülebilir ancak dolu fırtınası nedeniyle şu an bayağı yoğunlar.
    3-Bu tip bir hasar için tamponu değiştirmezler. Sigorta şirketleri, tampon kırılsa bile Autoking'e gönderip tamir ettiriyorlar.
  • volcano V kullanıcısına yanıt
    bugün servise gittim. Tamponda görünen kozmetik sorun dışında içeriden herhangi bir eğilme kırılma vb. durum var mı kontrol ettirmek için. Tırnaklarda bir problem görünmüyor. Tamponun içine el yordamıyla baktılar bir sorun görünmüyor dediler. Yedek lastik konan yere falan baktılar, orada da bir eğilme yoktu. Pasta cila yapıp rötuş boyası ile çizikleri kapattılar. kalan kabarıklıklar için atadabilir atmayadabilir, 3-4 aya belli eder dediler. Ben de şu an için herhangi bir kayıt açarak onarım talebinde bulunmadım. 1 yıl zamanı varmış. İlerde boya atarsa vb. yaptırayım diyorum.

Kabarıklıklara zımpara ve komple tampon boyama gerekir diyorlar. çok küçük 4-5 kabarıklık için de aracın tramerinde arka tampon boyalı görünsün istemedim. Mantıklı mı değil mi bilmiyorum ama sanırım böyle devam edeceğim. Kabarıkları boyamadan içe doğru düzeltebilmek için önerebileceğiniz bir şey var mıdır? Büyük göçükler için ısıtma, bastırma vb. videolar var nette ama bunlar hem dışa doğru hem de görece çok küçük.

Edit:

tampona yapıştırılan koruyucu şeritlerden alıp yapıştırmak mantıklı mıdır? Uzun süreli kullanımda deforme vb. sıkıntı yaşatırlar mı? İlgili bandın araca photoshopla eklenmiş hali(altta) ve servis işlemi sonucu mevcut hali:)

A3 Sedan
     A3 Sedan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safakan1987 -- 8 Eylül 2017; 14:15:41 >

• Merhabalar

A3 sedan sport 1.6 tdi s tronic sıfır almayı düşünüyorum. Sizce nasıl almalımıyım? Bayinin bana verdiği fiyat 167.000 tl nasıl sizce?

• maktays M kullanıcısına yanıt
    araçta geri görüş + cam tavan olan paket dahil midir hocam?
  • 167 çok fazla değil mi bir yanlışlık olmasın?

Evet dahil

• mubayin_beyin M kullanıcısına yanıt
    Bunun içinde konfor paketi, prestij paket, led far paketi dahil

• 
Sayfa: önceki 200201202203204
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.