Şimdi Ara

A320M HD2 Anakart 3000mhz ram destekler mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıktada belirttiğim gibi ryzen 1300x ve şuan bu anakart var ama ram olarak 3000mhz kırmızı gskill almayı düşünüyorum sizce bir sıkıntı çıkar mı sitesinde 3000 mhz destekler yazmıyordu da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xvaze -- 12 Temmuz 2018; 0:22:2 >

• Ram çalışacaktır yalnız 2667 mhz ye kadar destek olduğu için 3000 mhz'de çalışmayabilir. Tam verim alamayabilirsin ama çalışmasında bir sıkıntı olmaz eğer RAM'in kendisinde bir problem yoksa.
  • KciD kullanıcısına yanıt
    sitede 2933mhz oc yazıyor oc yapıp 2933 e çekemezmiyim
  • 3200 e kadar desteği var. Ama sitesinde DDR4 2667 MHz'den daha yüksek destek, CPU'ya göre değişebilir. İşlemciye göre değişeebilir diyor. Anlamadım gitti bende. Anakart destekliyo ama neden böyle bir ibare var bilemiyorum.
  • A320M HD2 Anakart 3000mhz ram destekler miA320M HD2 Anakart 3000mhz ram destekler mi

beyler xmp ayarını felan açtım da biosta böyle gösteriyor 2933 mhze çekmiş kendisi ama bilgisayardan cpu z ye girince böyle gösteriyor hangisine inanıcam

• xvaze kullanıcısına yanıt
    Aslında ikisi de aynı şeyi söylüyor. Farklı bir şey yok. CPU-z DDR (double data rate) hızını gösteriyor. Efektif Ram hızı ise ddr hızının 2 katıdır. Yani 1463x2 o da aynı sonuca varıyor. Daha önce de belirttiğim gibi işlemcinin sınırı 2667 olduğu için bunun üzerindeki çalışma saati hızına sahip takacağınız her RAM tamamıyla anakarta bağlıdır. Şunu da eklemek istiyorum Rami 2667 de veya 2900-3000 de kullanmanızın farkını hiçbir şeyde anlayamayacaksınız. 100 fps aldığınız oyun 200 fps olmayacak veya 1 dk'de render ettiğiniz bir video dosyası ramleriniz 350 mhz hızlandı diye 10 saniyede render olmayacak. Buna rağmen Ramleriniz saniye başına daha hızlı çalışacak. Yakın zamana kadar ben de ramlerimi hız aşırtarak kullanıyordum ta ki birini kaybedene kadar (direkt hız aşırtmadan kaybetmedim ama dolaylı olarak etkisi olduğunu düşünüyorum). O yüzden tavsiye etmiyorum ama siz direkt anakarta taktınız ve bu şekilde optimal olarak anakart ayarladıysa herhangi bir sıkıntı yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.