Şimdi Ara

A4 1.8 T FSI Multitronic (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • şu resim yöntemi güzelmiş, ben de böyle çekip ilan vereyim araca
  • Arkadaşlar yorumlar için teşekkürler. bugün pazarlıkta anlaşamadık dolayısı ile olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Luti

3 yıldır bizzat kullandığım araçtır. Biraz ufak detay vereyim.

1- Bu araçlarda en çok dikkat edilmesi gereken husus aracın yağ eksiltme sorunu var mı yok mu ona bakmak. Tabi bunu aracı satın almadan tespit etmek biraz zordur. Tabi bu araçlarda 1000-2000km lerde 1lt yağ eksiltmesi normal değil ve piston ve segmantların değişmesi gerekir ki bu da servisinde 5.000-6.000 TL arasında bir tutardır. Servisler genelde 7000-8000'lerde 1lt yağ eksiltmeyi normal karşılıyorlar. Çünkü bu yağ eksiltme bu motorların doğasında vardır. bu motorlara tavsiye edilen 5-30 gibi akışkanlığı hızlı olan bir yağ, doğal olarak yüksek ısıya dayanamadığı için yapısı bozulup eksiliyor. Tabi yüksek ısı demek motoru da biraz zorlamak demektir. Yağ yakması olan bir araç (yüksek beygir yüksek ısı demek olduğundan) sürekli yüksek ısıya maruz kalmış demektir. Yani halk dilinde sert kullanılmış demektir.

2- Rolanti devrinde direksiyonun tam tur çevrilince oluşan titremesi bu araçlarda normal karşılanıyor. hidrolik pompasinin Devri'nin rolanti de düşük gelmesinden kaynaklı bi sorundur. Direksiyonu çevirirken gaza bastığınızda titremenin geçmesi gerekir. eğer geçmiyorsa o zaman sorun var demektir ve hidrolik pompasının değişmesi gerekir.

3- Piyasada bir çok S-line denen araç vardır ancak hemen hemen hiçbirisi S-line değildir. S-line Replika jant takıldığında araç S-line olmaz. Gerçek S-line var mı derseniz de ilan no: 276111409 Bu araç gereçk iç-dış S-line dır. Genelde bu tabirleri galericiler bilmediklerinden söyler ama aldanmamakta fayda vardır. 0 alırken S-line pakete ekstra 40.000-50.000 arasında bir ücret ödenir.

4- Aracın yakıt tüketimi öyle korkulduğu kadar değildir. Şehirlerarası 5.3 gibi fabrika verisinin altını görmüş biri olarak söylüyorum. Sakin kullanımda şehir içi 9,5-10 lt lerde gezersiniz. Toyota corolla 1.6 otomatik istanbul şehir içinde 10.8 ile gezerken ben aynı güzergahta kullandığımda ortalama 9.0 LT civarında gezmiştim.

5- Bu araçlara şuanda LPG montajı yapılamıyor. Yapılanlar var ama çeşitli sorunlarla karşılaştıklarını duydum. Sadece 120bg lik modellere Vialle LPDİ takılabiliyor o da 6000 TL civarında. 160 lık modellere prince falan taktırırım diye düşünmeyin. Risk alırsınız.

Söylediklerim haricinde aracın bilinen bir sorunu yoktur. Kullanıma bağlı değişir. Ben 3 yıldır hiçbir ekstra arızası olmadan kullandım. Sadece km si ve yaşı geldiğinden değişmesi gerekenler değişti o kadar. Pardon, kapı kilit motorunu 100-TL ye temizletmem hariç :)

Araçla ilgili sorularınız varsa sorabilirsiniz. Ancak ilandaki araçla ilgili etik gereği yorum yapamicam.

Güzel bilgiler için sağol hocam...

• Rica ederim.
  • Audi A4 de .M4A Kayıpsız Format (iTunes) müzikleri oynatabilen varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MasterSingin -- 16 Nisan 2016; 13:27:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: McSingin

Arkadaşlar yorumlar için teşekkürler. bugün pazarlıkta anlaşamadık dolayısı ile olmadı.

Konuyu yeni gördüm iyi ki de almamışsınız...

Ben hayatım da bu kadar YAĞ yakan bir araç görmedim....Bagaj da Yağ bidonuyla gezersiniz o derece...1.8 zaten belli bir süre sonra yağ yakmasından dolayı kaldırıldı satılmıyordu Audi tarafından...

Şikayeti boldur 1.8 motorda yağ yakma sorunu ile ilgili..

https://www.sikayetvar.com/audi-yag-eksiltme-sorunu

http://forum.donanimhaber.com/m_77202897/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 16 Nisan 2016; 13:38:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

quote:

Arkadaşlar yorumlar için teşekkürler. bugün pazarlıkta anlaşamadık dolayısı ile olmadı.

Ben hayatım da bu kadar YAĞ yakan bir araç görmedim....Bagaj da Yağ bidonuyla gezersiniz o derece...1.8 zaten belli bir süre sonra yağ yakmasından dolayı kaldırıldı satılmıyordu Audi tarafından...

Bahsi geçen aracı almadım ama başka bir a4 aldım artık hayırlısı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

quote:

Yağ yakma bu modellerin bir çoğunda vardır. Ancak yağ yakma durumu araç çok sert kullanıldığında ortaya çıkar. Sebebini de daha önce açıkladım. 7-8bin km de 1 lt yağ eksiltme normal olarak karşılanırken 2-3bin de 1 lt eksilme çok fazladır ve piston ve segman değişimi gerektirir. Bu parçalar değiştikten sonra da devam eden sorun duymadım genelde tek çözümdür ama pahalı bir çözümdür. Kendi aracımı sakin kullandığımdan dolayı 3 yıldır 1 kere bile yağ eksik uyarısı vermedi. Sorun vardır çoğunda ama genelleme yapmak yanlış bana göre. Sırf bunun için alınmayacak bir araç değil. Şimdi satmak zorundayım ama araba alacak olsam yine aynı arabayı alırım.

• Luti kullanıcısına yanıt
    1.8 motor sirf yag yakma sorunlari yuzunden satistan kaldirildi hocam..Bunu bir degil 4 satis temsilcisi belirtmisti o zaman..Yani yag yakma sorunuyla ilgili cok geri donus saglandigi icin satistan kaldirildi..

Simdi Bmw 320i var bizde ve 1.6 motor 170 Bg benzinli,o motor neden yag yakmiyor,ayni sartlar altinda ?

Bence kronik bir sikinti...

• Ben bu motorlar derken tsi ve tfsi motordan bahsediyorum. Bmw nin motoruna tabiiki lafım yok. Tfsi motorlarda var bu yağ yakma olayı. 1.8 kadar olmasa da 1.4 tfsi larda da var yağ eksiltme. Sonuçta dsgde de birçok geri dönüş oluyo yağ eksiltmeden daha büyük bi sorun ama hala dsg piyasada. Gerçi Sorunlar eskiye nazaran daha az tabi. Ben 2012 ve sonraki modellerde bu yağ yakma sorunu olduğunu duymadım hiç. Belki 2012 den sonra daha az araç satıldığı içindir bilemiyorum. Ama araştırmak lazım sırf bu yağ eksiltmeden kaynaklı mı artık gelmiyo bu motor. Servistekilerin söylediği ne kadar doğru? Başka ülkelerde 1.8 tfsi satılıyo mu hala bakmak lazım. Şahsen araştırmadım hiç ama fırsatım olduğunda bakıcam.

• Bu arada kısa bi araştırma yaptığımda tsi ve tfsi motorların yağ eksiltme durumlarından muzdarip bir çok kullanıcı var. Plo GTI'dan tutun A3 TT hepsinde var yağ eksiltme sorunu. 2.0 TFSI motorlarda da çok fazla yağ eksiltme olayı olduğu yönünde şikayetler var, ancak şuan AUDİ nin fiyat listesinde 2.0 TFSI motorlar hala var. 1.8 getirmenin bir anlamı yok zaten 1.4 150hp varken 1.8 satmaz bana göre. Yani sırf 1.8 TFSI'a özel bi sorun değil bu yağ yakma durumu.
  • Satın aldığım Audi A4 1.8 160bg hakkındaki görüşlerimi belirteyim bilmek isteyenler olabilir..

Satın alma aşamasındaki, araştırmalarıma göre söylenilen yağ sorununun her A4 de olmadığı söylemek isterim.
    Bir önceki baktığım A4 de var idi servisin verdiği bilgi.
    Satın aldığım A4 de böyle bir sorunun olmadığı.
    Kullanımı çok keyifli bir otomobil ve güven veriyor insana..
    İleriki zamanlarda artı ve eksilerini belirteceğim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.