Şimdi Ara

a4 1.8t tekleme ve silkeleme sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
7.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 4 senedir 1.8t b5 kasa a4 sahibiyim. Aracım temizdir ve performansından dolayı aracımı çok seviyorum. Fakat son zamanlarda bir sorun yaşıyorum. Aracımın yaklaşık 6 7 ay önce n75 ini, hava akışını, kit halinde ön takımını değiştirdim. BRC Mkit marka lpg var beyni atiker ile değiştirdim beyin arızalanınca. Son 2 3 aydır aracımda bir tekleme sorunu ve performans ekskliği mevcut. Soğuk havalarda çok daha fazla yapıyor. Sabah ilk çıktığımda yüklenirsem( sadece deneme amaçlı yükleniyorum soğukken) araba silkeleyerek gidiyor. Bir diğer sorun bir gün çıkıyorum aracım canavar gibi ertesi gün çıkıyorum araç hiç gitmiyor. Gaza yükleniyorum her zaman arkaya yapıştıran araba sanki 1.6 atmosferik motor gibi davranıyor bağırıyor bağırıyor ve zar zor hızlanıyor. Bazı zaman ise basınca arkaya yapıştırıyor ve bu gitmediği zamanlar araba o kadar zorlanıyor ki arabayı stop edip 1 dk sonra çalıştırdığımda hararet 95 100 arasında oluyor. çalıştırdıktan 30 sn sonra yerine dönüyor. Bu dengesiizliğin nerden kaynaklandığını çözemedik bir türlü bu olayı yaşayan hiç oldu mu ve çözümünü bulan var mı acaba? bu olay benzinde de gazda da gerçekleşiyor. Turbonun basıncında hiç bir sorun olmadığını söylediler, manifoldda eksozda bir sorun yok dediler, motorda bir sorun yok saat gibi dediler geriye bobinlerden başka birşey kalmıyor onlarda çalışıyor diyorlar. Ne yapacağımı bilemedim...

• sorunu çözdünmü bilmem arkadaş ama aynı araçtan bende de var ateşleme ile alakalı sorun yaşamıştım silindirin 1 tanesi tekliyordu araba ısınınca sorunu basit birşeyden çıktı ateşleme bobinlerini kontrol eden ufak bir parça var bobinlere giden kabloyu takip et anlarsın zaten o parçayı değiştir ve bujileride değiştir öyle dene tahmini maliyet 150-200tl
  • Deneyeceğim bunu hocam teşekkür ederim sorun çözülürse de yazarım buraya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadasim vag com ile araca baglan missfire gibi bir ariza var mi ona bak yada baktir sonuca göre yorum yapabiliriz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arıza vermiyor hocam araç verse müdahale edeceğiz ama vermiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: caner198916

Arıza vermiyor hocam araç verse müdahale edeceğiz ama vermiyor

tekleme sorununun bir çok nedeni olabilir, bunlardan bir tanesi benzin hava karışımında ki dengesizliktir, hava filtrenizi, yakıt filtrenizi ve yakıtı aldığınız yeri değiştirip deneyin, kafanıza göre parça alıp takmayın orjinal parçaları tercih edin. geçmiş olsun.
  • Kafamıza göre parça aldığımız yok aldığımız parçalar zaten orjinal. Bu dedikleriniz çok kez denendi.
  • Arkadaşlar merhaba 2006 2.0 benzinli motor audi a4 sahibiyim aracı yeni aldim arabamdaki sorun hızlanırken silkeleme yapması her viteste yapiyo vites kuculttugum zaman sarsma yapiyo aracı bilgisayara bağlattim ariza göstermiyo ustalar bulamadı bu şekil sorun yaşayan oldumu aranizda

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.