mrb arkdslr,laptopun ramini 2gb yapmak istiyorum.öncelikle everestten bakınca gerçek saat 333,etkin saat ise 667 Mhz gözükmekte,bu ikisinin farklı olması normal midir? dual olması için dual kit olarak mı almam lzm(hiç dual notebook ram göremedim) yoksa aynı markadan 2tane alsam yine dual olur mu? son olarak da marka tavsiyesi?
kingston marka ramlerden kullanıorum tavsıye ederım omur boyu garantısıde var ztn.
Kingston marka 1gb 667mhz ram alabilirsin
quote:
Orjinalden alıntı: Kadirgorn
mrb arkdslr,laptopun ramini 2gb yapmak istiyorum.öncelikle everestten bakınca gerçek saat 333,etkin saat ise 667 Mhz gözükmekte,bu ikisinin farklı olması normal midir? dual olması için dual kit olarak mı almam lzm(hiç dual notebook ram göremedim) yoksa aynı markadan 2tane alsam yine dual olur mu? son olarak da marka tavsiyesi?
iki hızın farklı olması normal. çünkü DDR2 ram kullanıyorsun. DDR2 lerde gerçek saatin 2 katı bant genişliğine ulaşılabiliyor bellekler. yani 333->667, 266-->533 mhz hızında iş görüyor toplamda, anakartın FSB hızında oluyor sonucunda.
dual ramlerde tam performans aynı marka-model ramlarin birarada kullanılmasıyla alınıyor. dün twinmos 2*1 gb modül taktım. tüm değerleri aynı ramlerin. eskiden 2*512 vardı cpu-z dual channel diyordu ama modüller farklı marka olduğu için CAS-RAS değerleri farklıydı. kitlerin sanırsam latency değerleri daha düşük. elimdekilerin 4 latencyleri var. sanırım daha düşük değerlerde o kitler yani performansları daha fazla.
arkadaşlar da belirtmiş zaten. kingston, OCZ, twinmos gibi markalara bak. bi de Hi-level diye bi marka var ama.. sen ilk 3ünü gözönüne al çünkü onlar ömürboyu garantili.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme