Şimdi Ara

A95X Plus , A95X F2 , A95X F3 , A95X F4 (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
600
Cevap
20
Favori
32.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • f3 air durup dururken internete bağlanmamaya başladı. ethernet olmuyor, kablosuz hiç olmuyor. çıkamadım işin içinden.

• a95x f3 air kullananlar boştayken aldıkları ortalama sıcaklık değerini paylaşabilirler mi? benim cihaz sürekli 70 derece civarında çalışıyor, bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum.

edit: antutu benchmark yaptım, o esnada sıcaklığı cpu float uygulamasıyla kontrol ettim ve 76-80 derecede dolaştı. ayrıca cihaz puan olarak 45500 aldı. bu puan da çok düşük sanırım. internetteki incelemelerde ortalama 70000 civarı görmüştüm. acaba bunların herhangi bir ayarla, rootla vs ilgisi olabilir mi? cihazda stream dışında bir iş için kullanmadım orada da performans sıkıntısı yaşamadım ama ileride sorun olur mu diye düşündürttü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sroad -- 9 Nisan 2021; 4:50:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sroad

a95x f3 air kullananlar boştayken aldıkları ortalama sıcaklık değerini paylaşabilirler mi? benim cihaz sürekli 70 derece civarında çalışıyor, bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum.

edit: antutu benchmark yaptım, o esnada sıcaklığı cpu float uygulamasıyla kontrol ettim ve 76-80 derecede dolaştı. ayrıca cihaz puan olarak 45500 aldı. bu puan da çok düşük sanırım. internetteki incelemelerde ortalama 70000 civarı görmüştüm. acaba bunların herhangi bir ayarla, rootla vs ilgisi olabilir mi? cihazda stream dışında bir iş için kullanmadım orada da performans sıkıntısı yaşamadım ama ileride sorun olur mu diye düşündürttü.

Sıcaklık değeri normal. Geçmişte çok yazıldı. Soğutmak için kimisi altına fan koydu. Ben de altından üstünden simetrik delikler açtım heatsink değiştirdim. Antutu için birşey diyemeyeceğim. İşlemci soğukken daha yüksek çıkar. Ayrıca fabrika ayarlarına alıp soğuk olduğu bir zamanda tekrar deneyebilirsiniz.

• lamettrie kullanıcısına yanıt

hocam beni yanıltan inceleme videoları oldu. sıcaklık daha düşükken antutuyu tekrar edince 61k verdi. sorun muhtemelen donanımla alakalı değil ısındığı için darboğaz oluyor. dediğiniz gibi birkaç delik daha açmak gerekecek sanırım.

inceleme yapanlar nasıl bir ortamda test edip de 10 derece daha soğuk ölçtüler gerçekten merak ediyorum.

örnek video atayım belki tartışılmıştır daha önce bilemiyorum ama şurada birkaç kutuyu karşılaştırıyor ve a95x f3 50 derece gösteriyor. benim açtığımda 58-60 zaten. biraz kullanınca 65-70, test yaparken 80.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sroad -- 11 Nisan 2021; 20:54:23 >

• sroad kullanıcısına yanıt

İlerde satarım derseniz Fan alıp koyun altına. tv boxlar için fanlar var. Ben heatsink değiştirdiğim ve delik açtığım resimleri paylaşmıştım geçmişte. Heatsinki yeni hali. Orjinalinde düz bir demir var. https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/143706658

teşekkürler hocam. sanırım a95x f3 ile air arasında ciddi sıcaklık farkı varmış. ben herhalde o yüzden yanıldım.

siz delik açmak için cihazı kenarından jilet gibi bir şeyle mi açtınız? o alt üst kapaklar nasıl ayrılıyor? yapabilirsem altına delik açıp ayaklarını da yükselterek alt taraftan rahat hava almasını sağlamayı düşünüyorum.

bir de termal macun yenilerim herhalde fark yaratır.

f3 olan mı daha az ısınıyormuş? Heatsink değiştirmiycekseniz içini açmaya gerek yok. Vidalar var altında onları sökünce açılıyor. Orta boy saat tornavidasını ısıttım içeri girdirmeden yanlardan deldim (Usb vs girişlerin olmadığı yanlardan). Üst taraf içinde en ince saat ornavidasını kullandım.

evet normal f3 modeli boşta 50 derece civarı çalışırken air modeli 65 civarı çalışıyor maalesef. aralarında ne tür farklar var onu da net olarak anlayamadım. air aslında düz modelden daha üst bir model değil sanırım.

ayak süngerlerinin altından bahsediyorsunuz sanırım. ordaki vidaları sökünce doğrudan 2ye ayrılıyor mu kutu? internette bir disassembly videosu bulamadım maalesef. açmadan yapmaya pek cesaret edemem zarar verirsem diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sroad -- 12 Nisan 2021; 20:3:42 >
  • Arkadaşlar merhaba. A95X F3 4/64 olanı kardeşime AliExpressten aldık 1 ay önce. Cihazda video oynatma sorunu var. Tarayıcılarda herhangi bir video açınca alttaki resimdeki gibi bir hata veriyor. Video oynatma sorununu bazı uygulamalarda da yapıyor. Yazılımsal mi donanimsal bir sorun mu bilmiyoruz. Bununla karşılaşan oldu mu?

Üretici firma ile WhatsApptan konuşanlar olmuş ama sağ olsunlar insanların ihtiyaci olur mu diye düşünüp de paylaşmayı akıl edememişler. Bilen varsa üretici firmaya nasıl ulaşırız yazabilir mi? Durumu anlatıp yazılım isteyeceğim. Önceki sayfalarda paylaşılan linkler ölmüş indiremedim.

Özelden mesaj da atabilirsiniz.

A95X Plus    ,    A95X F2    ,    A95X F3   ,      A95X F4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bahadir90 -- 1 Mayıs 2021; 17:38:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bahadir90 kullanıcısına yanıt

bu sorun cihazla ilgili olmasa gerek. başka tarayıcılarla da mı açılmıyor?

Evet neredeyse hiçbir tarayıcıda açılmıyor. Sadece Mi browser's açılıyor. Diğer tarayıcılarda hep bu hatayı veriyor. Geçmiş sayfalarda aynı sorunla başka birisi güncelleme yaptıktan sonra karşılaşmış. Ama bize cihaz zaten en son sürüm ile geldi. Şimdi netten başka bir sürümü indiriyoruz hafıza kartından güncelleme şeklinde zip dosyası olan. Ama tahminim güncelleme yapmayacak eski sürüme geçiş olacağı için.

Format atmayı düşünmedik aynı yazılımı sıfırlasa da sorun devam eder diye. Stabil bir sürüme nasıl geçeriz üreticiye ulaşip bilgi almak istiyorum. İngilizce sorun değil nasıl ulaşabilirim üreticiye?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bahadir90 -- 1 Mayıs 2021; 19:1:27 >

maalesef üreticiye ulaşma konusunda yardımcı olamayacağım. tarayıcıdan video izleme ihtiyacı hiç duymadım ama atv dışındaki videolarda da hep aynı hatayı mı alıyorsunuz?

Bütün sitelerde aynı. Hiçbir tarayıcıda, hiçbir siteden video oynatmıyor. Tarayıcıdan film vb. hiçbir şeyi izleyemiyoruz yani. Üreticisi kim bu cihazın? Websitesi falan bilen birisi yardımcı olursa gerisini ben halledebilirim.

hocam merak edip ben de denedim aynı şekilde hata veriyor. opera'da falan da açamadım. flash ile ilgili olabilir diye düşündüm ama emin değilim. youtube'daki videolar açılıyor ama randıman alamadım biraz kasıyor gibiydi.

not: tarayıcıdan sadece atv, fox ve youtube videoları denedim. atv ve fox açılmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sroad -- 1 Mayıs 2021; 22:33:37 >

Flash ile ilgili zaten ama bu durum cihazın kendi flash kodekleriyle alakalı. Ben Chrome'da bazı ince ayarlar yaparak sesi getirmeyi başardım ama görüntü yoktu. Bu durum tüm tarayıcılarda olduğu için video kodekleriyle ilgili bir sorundan kaynaklı olduğu ortada. Geçmiş mesajlarda son sürüme güncelledikten sonra bu sorunla karşılaşan olmuş. Sizde de aynıysa demek ki sorun son güncelleme ile geldi. Eski bir sürümü yükleyip denemek istedim ama eski sürümlerin linkler ölmüş sadece hafıza kartında güncelleme şeklinde olanı var o da hata veriyor son sürüm zaten yüklü olduğu için.

Kısaca sorun yazılım kaynaklı ve sinir bozucu. Tarayıcılardan video izlemek mümkün değil şu anda. ATV, FOX değil sadece, tüm film, dizi vb. sitelerde de video oynatmaya basınca aynı hatayı veriyor. Sadece Youtube çalışıyor o da kendi video kodeklerini kullandığı için.

Cihazda recovery'den wipe data/cache yapsam mı diye düşünüyorum ama işe yarayacağını zannetmiyorum aynı sürümde.

"A95X_F3_M9.0.0-201911251551" şu sürümün image (.img) dosyasını bulsam cihazda bunu deneyeceğim ama çalışan link bulamadım.

eğer eski versiyonda bu sorun yoksa wipe data ile çözemeyiz ancak eski versiyon romu kurmak zorundayız dediğiniz gibi. ben şahsen çok umursamıyorum çünkü sitelerden video izleme alışkanlığım yok.

Anladım. Cihaz benim değil kardeşimin ve film, dizi vs çoğu şeyi tarayıcıdan açıyor. Sadece tarayıcılarda değil tarayıcı özellikli uygulamalarda da sorun yaşatıyor. Bir uygulamanın kendi içindeki tarayıcı özellikli videoları falan da açmıyor. Mesela film izle diye bir uygulama var. O uygulamadaki videoları da açmıyor.

ben turkcell tv+, youtube ve mx player dışında bir şey kullanmıyorum ama bu cihazı kullananlar genelde çeşitli ip tv uygulamalarıyla kullanıyorlar. yerli ve yabancı film ve dizilere de o şekilde rahatça erişebilirsiniz sanırım. vpn kurarak youtube üzerinden yerli dizileri de rahatça izleyebilirsiniz. genelde hemen yüklüyorlar fakat tvden izlensin diye bölge kısıtlamalı oluyor o yüzden vpn gerekli.

Reklamsız YouTube yüklü zaten reklamları engellemesi için diyorsaniz. VPN'e gizlilik amaçlı diyorsanız zaten reklam engelleyicili VPN uygulaması Adguard yüklü. Ip TV uygulaması ücretli bir servis kullanmıyor o yüzden tarayıcıdan bulup izliyor istediği film dizi vs. ücretsiz film, dizi vb icin kodi duymuştum ama orada film falan bulmak daha zor uğraştırıcı geliyor bana bilmiyorum ben de hiç kullanmadım kodi falan.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.