|
Bildirim
Kullanıcılar için iyi fanboylar için üzücü bir haber. özellikle aksesuar kısıtlamaları açısından. Herkes telefonunuzu aldı diye sizin leş pil ömürlü saatinize mahkum kalmak zorunda değil.
|
Apple zorlamalar, diretmelerle dünyanın en değerli teknoloji şirketi oluyor. Benim mağazamdan alacaksın, uygulama yazacaksan benim makinemle yazacaksın, mağazamı kullanıyorsan %30 komisyon ödeyeceksin, benim aksesuarlarımı kullanacaksın, 3rd party aksesuar kullanacaksan lisanslı ürün alacaksın, Apple Watch kullanacaksan benim telefonumu kullanacaksın... Oldu paşam. AB komisyonu güzel tokatlıyor, çok da iyi yapıyor. Tüketici de biraz bilinçli olsa keşke de tepkisini ortaya koysa. Bu yaptırımların hepsi tüketici yararına olan şeyler... Ama diğer taraftan Apple kullanıcısı yapamadıklarıyla, Apple'ın uyguladığı sınırlama ve zorlamalarıyla her zaman halinden memnun.
|
İyi ki AB'nin böyle yaptırımları var da bizi kurumsal tekelcilikten koruyor yoksa bu şirketlerin WY'ye dönüşmesi çok da uzak değil..
![]() |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 20 Mart 2025; 15:02:16 > |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MBK3334 VAUVJ -- 20 Mart 2025; 21:30:40 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Memnundan öte daha fazla kısıtlama ve zorlama için yalvarıyor bazıları adeta, anlamak güç cidden. Sanki takım tutuyorlar. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Olması gereken şeyler umarım bir gün bize de gelir bu uygulamalar. |
Olması gerekenleri istemişler. Apple’ın yaptıkları tam anlamıyla kurnazlık. Özellikle saat kısmında insanları kendi donanımlarını kullanmak zorunda bırakıyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|