Şimdi Ara

ABD-Çin teknoloji savaşında yeni cephe: RISC-V (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Fiziksel savaş çıkmaz ama soğuk savaş devam eder

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hani risc v ambargoyu takılmıyordu. Burada risc v ile ilgili satılan ürünleri mi almayalım diyorlar yoksa çip teknolojisini mi kullanmasınlar diyorlar..

• Adamlar safi zarar, bu resmen teknolojinin gelişmesini önlemek. ABD’nin bu konudaki kararlarının etki alanının ABD içinde kalabilmesi sağlanmalı. Örneğin Huawei’ye saldırıyorlar, ben bir Türk kullanıcısı olarak bundan zarar görüyorum. Devletler de kendi vatandaşının hakkına müdahale edilmesine göz yumuyor, oysa ki buna karşı ortak hareket edilse (ki bu konuda en büyük aday yine AB) ABD’nin bu şekilde at koşturması engellenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 9 Ekim 2023; 7:40:23 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hani siyasetçiler bu işlerden anlamıyor diye yakınıyordunuz?

Yahu, adamların milletvekilleri böyle bir şey istemiş, anlamıyorlar işte. Açık kaynak öyle kapı gibi kapatılabilen bir şey değil. Şu saatten sonra ancak ek komut setlerini kapatabilirler. Ayrıca bunu geliştiren sadece Amerikalılar değil, Rusları, Çinlileri ve diğer hepsinin de eklediği şeyler var.

O kadar uğraşa rağmen Android AOSP kapatılamadı, sadece Huawei'nin Google servislerine erişim engellenebildi. Böyle bir örnek de varken bu yorumların çoğunu anlamak mümkün değil.

• 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Aapları ve Çinlileri, Amerikalılara Tercih ederim. ABD dünyanın terörist devletidir.

• Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    Huawei zamanında androide kod desteği sağlayan en önemli şirketlerden biridir. andoid açık kaynaklı olmasaydı huwaei eninde sonunda kendi sistemini yazardı. Çin nin bu savaşta pes edeceğini mi düşünüyorsun

Seni ciddiye almamak derken küçümseyici göründüm ama sebebi şu, en başta mehmet isminin bize ait olduğunu bilmemen yada arap kökenli deyip ötelemenden ötürü yazdım, Çin 'in ne nane olduğunu bilmemek için öküz kafalı olmak lazım onları güzelleyen beyin terk olabilir, ayrıca Çin'i kötülemek için böyle demiyorum zaten tarihi bilgiler çok daha kötüsünü söylüyor, bulunduğu topraklarda yaptıkları okunup bilinse insanlar daha tertipli olur belki ama şu dünya'da bu zor. Soykırım filan hepsi aşikare yapılan şeyler, şuan Amerika ile açıktan savaşacak durumda değiller, zaten amerika gibi güçlü olsalar şuankinden 2-3 kata daha beter işleri olur. Bilmediğinizi varsayıyorum yanlış anlamayın sadece son 100 yılına bakıp çin'i tanımak mümkün, ABD'yi mutlaka geçeceklerini de az çok anlarsınız, tabi ABD'nin şuan çırpınmaları onları aslında sakatlıyor ki defolup gitmeden önce ebesini mumyaladıkları dünyaya bir gidiş hediyesi bırakacaklar, Çin'in amerika kadar büyüme şansı yok yada tek başına kalma şansları yok, müttefiki ruslar'la yada kuzey koreliler'le asla bir olamazlar ama belirli işlerde paydaşlıkları devam eder gider. ömrümüz yeterse ucundan bunları görme şansımız var sayılır.

Ticaretimizi batıyla yapıyor olmamız yada Çin'de üretim yaptırıyor olmamız dünyada muhtemel savaşların farklı boyutlarda yaşanmasını zorunlu kılıyor, Amerika'nin Çin ile mücadelesi diğer tüm devletlere örnek teşkil ediyor, pazarlamaya çalıştıkları demokrasi'den tutun da insan haklarına ahlaki değerleri insani değerler gibi pazarladıkları tüm algıları hava cıva olduğunu kanıtlıyor. kendi teknolojisi olmayan en azından bunları düzenlemeyen devletlerin hiç bir gizliliğinin kalmayacağını da kanıtlıyorlar, Amerika kendine güveniyor olsaydı yani geçilmeyeceğinden emin olsaydı Çin'i bu kadar iğdiş etme çabasına girişmezdi. Onların derdi pastayı sadece kendilerinin yapması ve en büyük dilimi almaları, zırnıklarını da büyük bir olay gibi pazarlama derdi hepsi bu.

Türkiye'de eğitimi seviyesi düşmüyor sadece daha çok yarım yamalak avrupalılaşıyoruz o kadar, gelişimimiz ağır aksak ilerliyor bazı alanlarda biraz daha fazla, kötüye giden noktalarda da tutunup kalmaya çalıştığımız noktalar ve bazı alanlarda da ciddi ciddi mesafe katediyoruz, misal ahlaki değerler hem para hem insani manada fena hızlı şekilde geri gidiyoruz, bunlara sebep amerika değil insanın bozulmaya meyilli olması ve bile isteye bizi bozmaya çalışanlara umursamaz bir tavırla yaklaşmamız, şu forumda güya teknoloji haberleri altında yazıp edenlere bakın fazlasıyla varlar, etiketi başka ruhu başka formdakiler, ben şahsen etikete önem vermem ama altında yazılanlar beni ikna etmek için yeterlidir. sizin nick'inizin altında yazdıklarınız da altı boş kalan şeylerdi, bu ülkenin evladı yine bu ülkenin değerlerini geçmişini hiçe sayıp herhangi bir sebeple amerikayı tutamaz, memleketin kuruluşundan geri kalmışlığın verdiği teknik eksikler sebebiyle siyaseten yüzümüz batıya zoraki dönmüş olabilir şartlar öyleydi, şuan onlardan alacağımız hiç bir şey yok, sadece çalışmak çalışmak çalışmak bizim için yeterli.

Eğitimin kötü yada berbat olmasının sebebi yine bizim insanımız, mevzu uzar gider kısaca bahanelere sığınmamak lazım, çalışan kazanır ekmek aslanın ağzında, polemiklere de girilir seviye korunsun yeterki, fikirler çatışırken bazen alengirli yada argolu da tartışılabilir hakarete varmasın, bu memleketin insanı farklı fikirlerde olsa da memleket sözkonusu olduğundan bir potada erir erimek zorunda yoksa hiç birşey kaybetmesek bile en kötüsü zaman kaybederiz.

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt

Huawei'nin muhakkak android'e ciddi katkıları olmuştur, mesele bu tarz firmaların işletim sistemi yazıp yazamaması değil ne yazık ki. Microsoft gibi esas işi işletim sistemi yazmak olan firma neden mobilde battı, başarısız oldu? Sektör ürününü, hizmetini kabullenip - kullanmadığı sürece en iyi işletim sistemini yazsan, geliştirsen ne olur? Kaldı ki geliştirecekleri sistemde yine 1970'lerde üretilen Linux'unda, Mac Os'unda temeli olan Unix üzerine olucak.

Çin'in pes edeceğini düşünmüyorum, Çin'in tamamen başarısız olacağını da düşünmüyorum fakat sanıldığı - beklendiği gibi Çin'in yeni Abd olma ihtimali yok arkadaşlar. Abd, kozmopolit - göçmen kültürü ile dünya çapında başarılı, hırslı insanları bünyesine katma avantajına ulus devlet olmadığı için sahip ve öyle de olmaya devam edecek.

İhtiyacımız olan şeyde bu arada Çin'in yeni Abd olması değil, Çin zaten ekonomik, askeri - endüstriyel olarak inanılmaz bir güce ulaştı. Sırada Avrupa Birliği veya alternatif gruplar halinde ülkelerin bu iki deve karşı güçlenmesi. Yoksa Soğuk Savaştaki gibi tüm dünya iki devin keyfine - çıkarlarına bakacak hâle gelir.

Merak edipte şimdiki uygurlarin alfabesine baktin mi ? Kaç yildir öyle ? Neden öyle ? Daha önce den ms735 bilge kağanın Bengü taşını okudun mu? Ne msg veriyor? töreni kim değiştirebilir derken? (taş dikim tarihi ms735 mevaulnehir/kuteybe bin müslim* olaylari ms715 bengu taş ne anlatiyor?/anlayan olmuş mu acb?* ) aradan 15yil sonra ms 750~ Talas savaşı(sonuclari barut pusula matbaa cikiyor cinden disari // taraflarada bak)... çin sinirinda hangi alfabe ile öyle? ve şimdiki zamanda neden oradan suriyeye de savaşçilar gelmişti ? ortaasya yapilanmalar vs.. biraz bakinca anlaşiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 10 Ekim 2023; 12:55:23 >
  • Risc-v de TR nerede ? malezya/yongatek/ aselsan? 400mhz çakıl. Yunanistan risc-v vector gpu yapti. AB cpu fab kuruyor. Otomotiv,..... için bunlari geliştirdiğinde yarin yine alici olacağız. Birileri savunma sanayi risc-v fln demişti. Yaw kardeşim togg u neden savunma sanayi yapmamiş? Ayrica cpusu kime gebe?* Milletin cpu ya ihtiyaci var üretmeye ihraç etmeye geliştirmeye. Cekedi alip cikayim gibi devlet yönetilmez. Siyasal islama da ihtiyaç yok. sağ sol penalti kendi kalene gol lazim değil. kansorejen büyüme lazim değil. Beton sonra gelmeli. O bile tasarlanmali planlanmali şehirleşmede. cpu nun bile mimari tasarimi var istanbul olmuş 16milyon ! su yok !

Yine bir treni kaçırıyoruz. / Yine bir treni kaçırıyoruz. / Yine bir treni kaçırıyoruz.

Olmasi gereken 12.yil kalkınma plani bile devlet tarafindan daha yapilamamiş ne yazik ki !!!!

Eth zurich 400core / AB

ABD-Çin teknoloji savaşında yeni cephe: RISC-V

Yunanistan'in yaptiği risc-v vector GPU

cpu-i şerif // risc-v ÇAKIL 400Mhz. (Milli işlemci)

Planlama nasıl olmaliydi? Elektronik kongresi tüm okul üniv topla. imagination (mips (risc-v öncülü mips'tir) &power-vr cpu/gpu iphoneda/samsungda kullanildi gpulari) ile eğitim işbirliği yap. (unity bile oyunlarda yapiyor) cpulari once disarida bastir. jedeci takip et ram bas. Böyle böyle asml nin cihazlari gibi cihazlar yap. Neden böyle bir şey bizim ülkede olmuyor/olamiyor da makyajdan cpu yaptik deniyor o da askeri ki sivile inmez. ! Milleti sürüngen etmeyi pek seviyorlar! Dolari düşürmek icin sattiklari o paralar var ya onlarla min. 2x 3x cpu fab kurulurdu.

Binlerce Kilometrelik Bir Yolculuk Bile Tek Bir Adımla Başlar // Lao TZU (Tao'nun kurucusu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 10 Ekim 2023; 14:20:52 >

• Bu RISC-V Amerika'nın babasının malı mı aga :)

Neden bir şekilde her şey Amerika'nın? :)

Biz de Amerika'ya mı aidiz acaba?

• raxetul kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum, amerikanın sanki tüm geliştirmeler kendisine aitmiş gibi davranması zorbalık, açık kaynak projelerde dünyanın her tarafından katkı sağlanıyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.