|
ABD'den Çin'e 'yok artık' dedirtecek yeni yaptırımlar geliyor
-
-
Çipçilerin hedef alınması aslında otomotivi vurur.
Sensörler, ekranlar, güvenlik sistemleri, iç ve dış donanımlar derken yeni arabaların her yeri çip dolu.
Özellikle 10 bin dolarlık arabayı bize 40 bin dolara satmaya çalışan bazı Çinli (gerçek anlamda şark) kurnazlarının çipliğini unutmamak lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Otomobil çiplerini kendileri üretebiliyorlar, daha doğrusu şu anki üretim koşulları, güncel teknolojilerini besleyebiliyor. Sorun 7nm ve altı yonga setlerinin üretiminde başlıyor. Çin, bazı öngörülerde bulunup binlerce çip stokladı fakat orta vadede güncel üretim teknolojilerine ulaşamazlarsa işleri zorlaşacak. İşin ABD ve müttefikleri tarafı da parlak değil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Trump başlamış dünyanın jandarmalığını yapmaya. Yerli görünümlü yabancı şirketlerin montajcılığını (pazarlamacılığını) yapan şirketlerimiz okusun bu haberleri. Ambargo koydukları an senin üretimin biter, fabrikan çalışmaz ve Türkiye’ye hiçbir faydan olmaz. Montajcılıkla sadece şirketin sahibinin cebi dolar o kadar. Ne Türkiye’ye ne de geleceğimize hiçbir faydaları olmaz bu pazarlamacıların. Türkiye montajcı cenneti olmaktan kurtulmalıdır.
iste zamaninda bizim muhendislerimize suikast olmasa siyaseten onlerini kesen adiler olmasaydi simdi kim bilir veya bilmez super guc bizdik biz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Xi Jinping;
Eyy ameriga sen kimsin ya? Biz bu yola kefenimizle çıktık
-
olay artik ticaret savasindan cok baska yerde. en ileri yapay zekayi uretebilmek teknolojinin diger alanlarindada askeri teknolojidede ve hatta siber savastada en ileri olmak demek. keza teknolojinin sanayinin tum alaninda yeni tasarimlar yapilirken yapay zeka kullaniliyor. yapay zekada rakibinden bir iki kusak ileride olmak demek her alanda bir iki kusak ileride olmak gerek. bu devrin nukleer silahlanma yarisi yapay zeka uzerinde olacak. iki tarafda bunu cok onceden on gordukleri icin isler erkenden kizismaya basladi.
-
yaptırımlar kim tarafından yapılırsa yapılsın iyi değil. şimdi google servislerini yasaklayan çin'den ne farkı kaldı amerika'nın? yaptırım uygulayarak değil, daha iyi ürünler üreterek rakiplerle rekabet etmek lazım.
-
Araştırmalara göre yaptırımların sonucu olarak yaşanan zorluklara halk katlandığı sürece yaptırımlar ters tepiyor.
-
Soran olursa globalijim :)
Olum besleyip besleyip üstümüze saldığınız liboş ekonomistleriniz döne döne fırıldak oldu artık :)
Ölçek ekonomişi, global üyetiyim, şiyketleşme ve ucuza üyetiym be yaaa diye havlatıyordunuz 1970'ten beri
Hatta gtten sallama kitaplar yazdırtıp nobel mobel hobel ödüller dağıtıyordunuz
Nooldu bu işler :)
-
ABD nin bu sert yaptırımlarının Çin i misliyle perçinlediğini düşünüyorum. Günün sonunda Abd nin dezavantajına olacak gibi, çünkü nadir metallerden tut da bir ton hammadde ve teknoloji Çin den geliyor. Yani aslında eskisi gibi Çin bağımlı bir ülke değil aksine bir çok ülke Çin e bağımlı halde. Dünya üzerinde varolan ve ileride yapılacak her teknolojiyi yapabilecek bilgi, yönetim ve hammaddeye sahipler. Çin artık farklı bir ülke. Ve tarihi karakteristiği den dolayı da yapılanları unutmayan bir yapısı var.
ABD'yi yaptırımlarının şiddetini artırmasını diliyorum, aksi durumda bizede mi lo lo lo şarkısını söyleyenler her ülkenin başına bela olacak, şuana kadar geldiğimiz noktada ekonomik özgürlüğün yerini kendine yeterlilik olarak (yerlilik oranı'da diyebiliriz) değiştiği bir dönemi yaşadık ve yaşayacağız.
ABD'nin anlayamadığı daha doğrusu zorunda kaldığı bu yaptırımların temel sebebi artık Çin ile başedemeyeceğinin ortaya çıkmış olması, dış pazarda da etkisini gösterecek durumda olması, bu yaptırım olmasaydı muhtemelen daha kötü durumda olurlardı.
Nitekim çeşitli türlerde savaş çıkartarak'ta benzer şekilde yararlanıp bunu ticarete çeviriyorlar, tüm dertleri para kazanmak ve bu tezgahı korumak.
Çin'in kendine yeterlilik seviyesi ne durumda resmi olarak bir veri olabilir mi? merak ediyorum neticede buz gibi kapitalist emelleri olan yeni nesil komünist devlet sistemine evrilmiş bir ülke'den bahsediyoruz.
Bu durumdan ne kadar faydalanabiliriz diyeceğim de Trump bildiğimiz bir profil ve geldiğinde etkisini 2025'te hissettirecektir, yani fayda beklerken ters rüzgar olmasada iyi ihtimalle yerimizde sayacak olma ihtimalimiz de var.
-
Eyw hocam tesekkurler güzel bilgiler için.
abd dünyada tek hakim ben olayım kafasında hala. ama hakimiyeti zayıflıyor. elbet bitecek
-
Tamamen olmasa da düşüncenizde eksiklik ve yanlışlıklar var. ABD'nin Çin'e yaptırımları 2016'yı buluyor ve asıl başlangıç noktası iletişim altyapısında Çinlilerin egemenliğini engellemek. Lakin ABD, engellediği Huawei ve ZTE 5G teknolojilerinin yerine halen bir şey koyamadı. Tüm bu politikalar ABD'nin teknolojideki mutlak güç algısının kırılmasını engellemek için yapıldı.
Çin'in amacı para kazanmak diyorsunuz, evet, ABD zaten tüm Dünya özgürce yararlansın diye teknoloji geliştiriyor. Buna kim inanır? ABD neyi amaçlıyorsa Çin de aynı şeyi amaçlıyor.
ABD'nin bazı alanlatda Çin'in gerisinde kalması muazzam kibirleri ve müthiş öngörüsüzlüklerine dayanıyor. Şirketler üretim hatlarını Çin'e taşırken, 'bunlar ucuza üretecek, biz de hem bunlara, hem de Dünya geneline bu ürünleri müthiş karlılıkla satacağız' demedi mi? Sonuç ne oldu? Aptal dedikleri insanlar bugün neler yapıyor neler.
Bu saatten sonra ambargolar işi bir yere kadar çözer. ABD, Çin'i engellemek istiyorsa boş işlerle uğraşmayı bırakıp, yeniden teknoloji geliştirmeye odaklanmalı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Selamlar,
Düşünceler fikirler eksikte olabilir yanlışta olabilir insanız neticede, bunu nasıl ifade ettiğiniz daha önemli bana göre, izah etmek gerekirse aslında tam ortada duruyorum, değişim süreci her zaman odak dışında kalan kesimler için avantajlı olur, buna göre'de ABD'nin bu mücadeleyi kaybetmesi bana göre kesin gibi görünüyor, Çin'in de bu mücadeleden zarar görmeden ve itibar kaybı yaşamadan çıkması mümkün değil, evet mühim olan para dedim çünkü kapitalist olanlar için para herşeyden önemli, gelişmelere yöne veren ve istedikleri şekle gelinebilmesi için gerekli plan projenin/komplo yada ne derseniz hepsinin hayata geçirilmesini tetikleyen meta paranın gücü. Çin elbette ABD'den çalmıştır+esinlenmiştir ama üzerine koyduğu çok şey var, ABD ne yaptıysa kategorik olarak aynı yerdeler, ABD'li üreticilerin Çinli üreticiler karşısında yenilmesi filan hepsi zamana uyum sağlayamama değişimleri görememe sıkıntısı, Çin'li üreticilerin refah durumu yüksek olan şirketlerin kabul etmeyeceği türden düşük kârlılıkla çalışabilme imkanında yatıyor.
Çin'li üreticilerin misal 2008-2015 arası ürünlerine baktığımızda daha basit oldukları aşikardı fakat aşırı ucuzdular, telekom tarafında tutundular, 2015 sonrası aşama aşama huawei'nin telekom ve BT kurum ürünleri alanında ciddi gelişimi nispeten iyi bir fiyatla sunduklarından huawei ürünlerini kullanır olduk, son 5 yıldır rakip ürünleri almanızı sorgulatacak kadar iyi durumdalar. trump'ın ilk döneminde ambargo başlamamış olsa huwaei xiaomi vb şirketler çok daha iyi durumda olabilirlerdi, hepsini örselediler ama hala istedikleri kadar değil. hala üretim ve satış rakamları iyi değil. Trump'ın basit zihninden çıkan sözleri hatırlatmak lazım, amerikan dolarını bırakmak isteyen kendi aralarında dahi basit cümleler dışında bir çözüm bulamamış BRICS üyelerine tehdit vari konuşmasına iyi bakın derim. ABD'nin sıkıntısı büyük :))
Ambargoların daha da artırılması cılkının çıkartılmasını umuyorum, bu gibi saçma şeyler insanların buğulu zihinlerini açacak şimdi devin yıkılmasını daha da hızlandıracağını düşünüyorum.
Son olarak eksiklik ve yanlış dediğiniz kısımları açarsanız belki detay veririm belkide siz gösterirseniz örneklerseniz yanlış olan kısmı düzeltmek isterim.
-
Aman savaş çıkmasın da. İronik bir şekilde Trump bu bağlamda ehven-i şer oldu. Çin, Rustan ziyade, İsrail olayı ters şimdi. Çin bütün dünyayı etkiler, ama hegemonyanın kaşınması da bitmez. Boşuna sıkmadı vatandaş. Temiz iş ama bu sefer. Kennedy sonrası olaylar en sağlam komplo filminde yoktu. Ama hala suikastçiler modayı takip eder. O zaman sosyalizm sempatizanı eski asker, şimdi okul katliamları sonrası sorunlu öğrenci. Yırtınsınlar. Çin hammaddeden biraz daha fazla yaptırım koysa asıl o zor çıkacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justbejust -- 2 Aralık 2024; 19:10:05 >
-
Tekrardan merhaba, öncelikle ben de teşekkür ederim. Eksik olarak düşündüğüm iki nokta mevcut, ilki, Çin'e ambargolar sonuna kadar devam etmeli, bence hayır. ABD'nin elinde Çin'i kontrol edip, buradaki gelişmeleri kendine uyarlayacak gücü vardı, ben ambatgoların bu gücü kırdığını düşünüyorum, elbette, Çin'in her alanda kusursuz ilerleme kaydedeceğini iddia etmiyorum ama şu kesin ki artık ne yapacakları öngörülebilir değil.
İkincisi ise yerel üretim konusu, bugün ABD veya başka bir ülke, üretimi daha ucuza yapacağı bir toprak parçası bulsa hemen oraya yapışır ve geçmişte yaptıklarını tekrar eder. Apple CEO'sunun bundan 2 sene önce, 'Çin'den çıkmak bizim için kolay değil' tarzı açıklamalarını hatırlıyorum, benzer şekilde pek çok şirket, şu anki koşullarda üretimi ABD'de yapmanın karlarını olumsuz etkileyeceğine inanıyor.
Kimsenin tartışmaya cesaret edemediği bir konu var, Tayvan. Bugün ABD'nin şirketi Intel, çip üreriminde fersah fersah geride ve Tayvanlı TSMC, endüstride rakipsiz. ABD TSMC'ye dedi ki, gel ülkemizde fabrika kur, peki neden? Tabii ki firmanın üretim teknolojilerini takip etmek için. Tabii Tayvan işe uyandı ve 3nm altı üretim alanlarının Tayvan dışına çıkmasını yasakladı.
Silah ambargosuna, savaş ambargosuna karşı değilim. Ama teknoloji ambargosu, her koşulda ambargoyu uygulayan ülkeye daha çok kaybettirir, çünkü vu, ben kendimden başkalarının inovasyon yapmasına izin vermiyorum demek. Bu safadan sonra siz, ambargo uyguladığınız ülkeleri halen yakalayamadıysanız iş bitmiştir.
ABD'nin kibri, ona çok pahalıya mal olacak. Çin olmasa bile bir gün başka bir ülke, kibri yüzünden gözü hiçbir şey görmeyen ABD'yi teknolojide saf dışı bırakacak. Trump'ın, dolardan uzaklaşanları tehdit etmesi de aynen böyle bir şey.
Tabii BRIKS kendi parasını çıkaracak gibi şeyler bana da şu an zırva geliyor, ama bu sertlikle dolar da bir gün kötü bir kader yaşayacak.
Dediğiniz son başlığı ben de takibime alacağım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bugüne kadar uyguladıkları ambargolardan çin daha güçlenerek çıktı, bundan sonra da öyle olacaktır..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Xi Jinping;
Eyy ameriga sen kimsin ya? Biz bu yola kefenimizle çıktık |
Çipçilerin hedef alınması aslında otomotivi vurur.
Sensörler, ekranlar, güvenlik sistemleri, iç ve dış donanımlar derken yeni arabaların her yeri çip dolu. Özellikle 10 bin dolarlık arabayı bize 40 bin dolara satmaya çalışan bazı Çinli (gerçek anlamda şark) kurnazlarının çipliğini unutmamak lazım. |
Otomobil çiplerini kendileri üretebiliyorlar, daha doğrusu şu anki üretim koşulları, güncel teknolojilerini besleyebiliyor. Sorun 7nm ve altı yonga setlerinin üretiminde başlıyor. Çin, bazı öngörülerde bulunup binlerce çip stokladı fakat orta vadede güncel üretim teknolojilerine ulaşamazlarsa işleri zorlaşacak. İşin ABD ve müttefikleri tarafı da parlak değil.
|
Trump başlamış dünyanın jandarmalığını yapmaya. Yerli görünümlü yabancı şirketlerin montajcılığını (pazarlamacılığını) yapan şirketlerimiz okusun bu haberleri. Ambargo koydukları an senin üretimin biter, fabrikan çalışmaz ve Türkiye’ye hiçbir faydan olmaz. Montajcılıkla sadece şirketin sahibinin cebi dolar o kadar. Ne Türkiye’ye ne de geleceğimize hiçbir faydaları olmaz bu pazarlamacıların. Türkiye montajcı cenneti olmaktan kurtulmalıdır.
|
Soran olursa globalijim :)
Olum besleyip besleyip üstümüze saldığınız liboş ekonomistleriniz döne döne fırıldak oldu artık :) Ölçek ekonomişi, global üyetiyim, şiyketleşme ve ucuza üyetiym be yaaa diye havlatıyordunuz 1970'ten beri Hatta gtten sallama kitaplar yazdırtıp nobel mobel hobel ödüller dağıtıyordunuz Nooldu bu işler :) |
Benzer içerikler
- instagram video indir
- 1 telefonda 2 whatsapp
- whatsapp"ta engellendiğimi nasıl anlarım
- resim boyutu küçültme
- whatsapp mesaj sabitleme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X