Şimdi Ara

ABD’den F-35 açıklaması: “Politikamız değişmedi”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ABD’den F-35 açıklaması: “Politikamız değişmedi”
    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, kısa bir süre önce yaptığı açıklamalarda ABD’nin Rusya’dan alınan S-400 hava savunma sistemi ile ilgili herhangi bir itirazı kalmadığını belirtmişti. Güler, ek olarak ABD’nin F-35 savaş uçaklarını da verebileceklerini ifade etmişti. Şimdi ise ABD Dışişleri Bakanlığı, konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

“Şartlar herkesçe biliniyor”

VOA Türkçe’nin talebine yanıt veren ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye F-35 tedariki için gerekli şartlar herkesçe biliniyor ve politikamız değişmedi. Türkiye'nin NATO ile birlikte çalışabilirliğini sürdürmesi ABD'nin kritik bir önceliği olmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

ABD, Türkiye’nin F-35 alımı ya da F-35 programına dönüşü konusunda ise herhangi bir doğrudan açıklama yapmadı.

ABD’den F-35 açıklaması: “Politikamız değişmedi”
    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Salı günü bakanlığın 2025 yılı bütçe görüşmelerinde "F-35’lerle ilgili 6 tane uçağımız var orada. Amerikalılar da bu F-35 konusunda biz Kaan uçağını yapabileceğimizi ve uçtuğunu da görünce biraz düşünceleri de değişti. Onlar kendileri de F-35’i de verebileceklerini ifade ediyorlar. Hem üretim payımızın tekrar bize verilmesinde ısrar ediyoruz, hem de 40 tane F-35 almak isteğimizi bildirdik. Bu konuda da daha henüz öyle bir gelişme olmadı, oldukça bildiririz" demişti.

Ayrıca Bkz.Yaşar Güler açıklamaları: S-400 sorunu kalmadı, F-16 modernizasyonu TUSAŞ’ta

Güler, “Şimdi, bu son Amerikalılar'la görüşmelerimizde S-400'le ilgili de işte ‘Şunu yapacaksınız, bunu yapacaksınız’ dediler hepsini reddettik. Şu anda hâlen, bizim kabul ettiğimiz merkezde olmak kaydıyla Amerikalılar'ın da herhangi bir itirazı kalmadı S-400'lerle ilgili” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye, ana unsurlarından olduğu F-35 programından, Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi satın almasının ardından çıkarılmıştı. ABD, S-400’lerin F-35 için güvenlik riski oluşturacağını ve ayrıca NATO’nun ortak güvenlik mimarisini zafiyete uğratacağın söylüyordu. Türkiye, 2019 yılında Rusya’dan S-400 sistemi satın almasının ardından Rusya ile kapsamlı savunma işbirliği yapan ülkelere yaptırım öngören CAATSA kapsamında yaptırım uygulanan ilk NATO ülkesi olmuştu.

Kaynak:https://www.voaturkce.com/a/abd-turkiye-f35-tedarik-icin-sartlar-konusunda-politikamiz-degismedi/7879377.html

• Yaş ve/veya nesil itibariyle midir nedir, söylenen yalanlar, algılar vb'nin ertesi gün internete düşüp anında şaaaaak diye yalanlanabileceği akıllarına gelmiyor bu insanların yav çok ilginç gerçekten. Yani hükümet, parti falan bağımsız konuşuyorum tamamen.

Ben öyle demedim diyene kamera görüntüsü çaaat diye yayımlanıyor.

Atıyorum bi mağaza bilmemne yok diyor, zart diye ertesi gün kafasına patlatıyorlar.

Başka bi yerde biri bilmemne öyle değil git ne yaparsan yap diyor, çot diye onu patlatıyorlar.

Yani ne yaparsan ortaya çıkıyor, kamera var, görüntü var, adamlar üst düzeyde yalanlıyor yahu, niye kendinizi rezil ediyorsunuz.. Anlamıyorum kesinlikle bu işleri.

Saray’ın askeri işlerden sorumlu sözcüsü Yaşar Güler miydi neydi adı unuttum şimdi dün şey dememiş miydi “ Sorun çözüldü, sıkıntı yok “

Nedense bu habere pek şaşırmadım. O konuya da zaten devlet yöneticisi böyle açıklama mı yapar diye yazmıştık ve bazıları “ VARDIR DEVLETİN BİR BİLDİĞİ YEĞEN “ tarzı şeyler yazmıştı

Neyse😂
    Dün Haber Global'de ABD'nin Kaan'ı gördüğü için bize F-35 vermeye çalıştığı söyleniyordu. Yorumu size bırakıyorum.
    Bu memleket ne zaman adam olur biliyor musunuz? Özeleştiri yapıp kendini dev aynasında görmekten vazgeçtiğinde, konuşmak ve övünmek yerine sessizce çalışarak daha iyisini yapmaya çabaladığında.
  • Saray’ın askeri işlerden sorumlu sözcüsü Yaşar Güler miydi neydi adı unuttum şimdi dün şey dememiş miydi “ Sorun çözüldü, sıkıntı yok “

Nedense bu habere pek şaşırmadım. O konuya da zaten devlet yöneticisi böyle açıklama mı yapar diye yazmıştık ve bazıları “ VARDIR DEVLETİN BİR BİLDİĞİ YEĞEN “ tarzı şeyler yazmıştı

Neyse😂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşar Güler yalan söylemeye be kardesim

• Aa bizim bakanlar yalan mı söylüyor şimdi!!!

• Yaş ve/veya nesil itibariyle midir nedir, söylenen yalanlar, algılar vb'nin ertesi gün internete düşüp anında şaaaaak diye yalanlanabileceği akıllarına gelmiyor bu insanların yav çok ilginç gerçekten. Yani hükümet, parti falan bağımsız konuşuyorum tamamen.

Ben öyle demedim diyene kamera görüntüsü çaaat diye yayımlanıyor.

Atıyorum bi mağaza bilmemne yok diyor, zart diye ertesi gün kafasına patlatıyorlar.

Başka bi yerde biri bilmemne öyle değil git ne yaparsan yap diyor, çot diye onu patlatıyorlar.

Yani ne yaparsan ortaya çıkıyor, kamera var, görüntü var, adamlar üst düzeyde yalanlıyor yahu, niye kendinizi rezil ediyorsunuz.. Anlamıyorum kesinlikle bu işleri.

• Hangi açıklamaya itibar edeceğimizi bir düşünelim...

Kime inanacağınızdan %0,1 bile şüpheniz yok değil mi?

Trajikomik.

• Dün Haber Global'de ABD'nin Kaan'ı gördüğü için bize F-35 vermeye çalıştığı söyleniyordu. Yorumu size bırakıyorum.
    Bu memleket ne zaman adam olur biliyor musunuz? Özeleştiri yapıp kendini dev aynasında görmekten vazgeçtiğinde, konuşmak ve övünmek yerine sessizce çalışarak daha iyisini yapmaya çabaladığında.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt
    asi tegmen bozuntulari derhal kovulmali

• ABD için ülke çıkarları önemlidir. S400 bahane. Örnek olarak Hindistan S400 aldı ama yaptırım uygulanmadı.

ABD her anlaşmayı, gözü kapalı çöpe atmaktan çekinmeyen bir ülkedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 28 Kasım 2024; 13:24:23 >
  • Arka planda farklı konuşuluyordur muhtemelen ama Caatsa halen yürürlükte olduğu için farklı bir açıklama yapamazlar, eğer öyle bir niyetleri varsa Caatsa da değişiklik yapıp bizi onun dışına çıkarabilirler.
    Bence çıkarmasınlar da Kaan uçağımı bitirelim, onlar bizden daha çok f35 uçağını almamızı istiyorlar, çünkü f35 demek bağımlılık demek, Abd asla bizim bağımsızlığımızı istemez, sadece o mu peki? İçeride tonla insan var abd gibi düşünen.

• Ormanci kullanıcısına yanıt
    Caatsa ne olduğunu biliyor musun? Mecburen öyle bir açıklama yapmak zorunda! Arka planda ne konuşulduğunu nereden biliyorsun? Makul düşün biraz.

• Ormanci kullanıcısına yanıt
    Sorun da orda zaten, sen ben olsak utanırız, ülkeye madara olduk deriz, adamların yüzü kösele gibi olmuş, kızarmıyor bile.
    Zaten kitlesi de müsait; bugün ak, tamam ak, yarın kara, peki kara. Sorgulanamaz lider doktrini, dogma, irrasyonalizm...

• khaos kullanıcısına yanıt

bu yüzdenn kaan önemli siz farketmezsenizde fark edenler çok.ABD’den F-35 açıklaması: “Politikamız değişmedi” 

• jiletosman kullanıcısına yanıt
    Kurban ol sen o tegmenlere.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • THEONE kullanıcısına yanıt

birini alip evlenecegim mutfakta bana yemek yapacak

• jiletosman kullanıcısına yanıt
    Senin gibilerin boynuna tasma baglayip dolastirir o tegmenler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • THEONE kullanıcısına yanıt

o sana oyle oyle geliyor . ne kurtlar yasiyor dunyada bir bilsen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiletosman -- 28 Kasım 2024; 14:9:53 >
  • Salih muslimi kirmizi haliyla agirlayip havalimanina giderken hakkinda binbir turlu terorist kara propagandasi yapmak.
    İliski icinde oldugumuz her ulke tarafindan yalanlanmak...

• Geçen gün okuduğumuz manevra haberinden sonra bu haberin de not edilmesi lazım, Teknik olarak o uçakları almamamız gerekiyor, külluhum zarar bir iş, ayrıca savaş halinde/yolunda değiliz, adeta cam fanustaymış gibi satılacak bu maket uçakların işimize yaramayacağı da aşikar.

Bu mevzu üzerine çok haber döner izlemeye devam.

yorumlar şaşırtmadı. :)))

• f35 bizi amerikaya bagli kilacak, kaan cok daha iyi yazan arkadaslar. f35 almaya calisanin (yani bizi bagimli yapacak olanin) hukumet oldugunun farkinda mi

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.