Formula 1, 2026 yılı için Türkiye yolunda: Bakanlar, F1 yönetimi ile görüştü
-
-
Pisti duzeltsinler de bi -
Altyapı işleri çok sorun değil. Pandemideki yarış döneminde de pist hazır değildi ancak birkaç ayda yarış için uygun koşullar sağlanmıştı. Hatta o sezonun en güzel yarışlarından birisi yapılmıştı. Takvime girilirse gerisi çorap söküğü. -
Güzel haber , bi dönem yıkılacağı konuşuluyordu , böyle bir pist heba edilmemeli -
umarım takvime girmez
-
Umarım valla ülkede tekrar bı F1 izlemek istiyorum canlı. -
Umarım yağmur zamanına gelmez. 8. virajda giden F1 araçlarını görmek çok ayrı bir şey. -
Umarım F1 yönetimi yağmurda yarış olmaz saçmalığını kaldırır ve yarış Yağmur zamanına denk gelir. En güzel yarışlar her zaman Yağmurlu havalarda olmuştur. Ayton Senna'dan bu yana riskli bir kaza olmamasına rağmen bu kadar yüksek güvenlik önlemi çok sıkıcı yapıyor bu yarışı. -
Yarış yağmurda saçmalığı yazmıyor orada. Okuduğunu işkembeyle mi anlıyorsunuz? Yağmur zamanına denk gelmez umarım diyorum. Takvimin en hızlı pistlerinden birisi yarış izliyoruz bırakalımda hız görelim biraz. Bu kafayla siz f1 değilde kano yarışları falan izleyin bol bol suyun içinde yarış yapılıyor... -
Haydi hayırlısı, ülkemizde böyle organizasyonları görmek güzel olur ancak sürekliliğini sağlamak önemli.
-
Haydi gelsin 2026’da bu sefer grand stand alacağım -
umarım tekrar istanbula f1 gelir, hatta motogp te tekrar gelsin. pistte sorunlar olduğu söyleniyor, eksikler giderilir. f1 ve motogp çok önemli organizasyonlar.
-
F1 zaten eski tadını vermiyor birde TR yarış yağmurda olunca hiç çekilmiyor izlenmiyor. Kaç yıldır F1 Türkiye'ye getirmiyorsunuz zaten yine getirmeyin -
2006 ve 2010daki yarışları istanbulparkta izlemiştim. 2005ten beri düzenli olarak tüm sezonu takip ederim. istanbulpark gerçekten de takvimde kalmayı hak eden bir pist, bunu yabancı forumlarda da yazıyorlar. tarafsız bir gözle bakıldığında istanbulparka ek olarak malezya ve almanya yarışları en özlenen yarışlar.
en büyük şansımız hollanda gp ve imola gp'lerinin 2026'da takvimden çekilecek olması. avrupa yarışlarından hemen sonra azerbaycana gidiliyor zaten eylülde. F1 yönetimi de lojistik maliyetleri açısından takvimi coğrafi konumlara göre belirlediği için sıcak davranabilirler. ağustosta bakü öncesi yarış bağlanırsa yağmur derdi de olmaz. burada mevzu ne kadar para verileceği tabi.
pistin kendisine gelecek olursak, her ne kadar yarış anlamında çok iyi pist olsa da tesisleri oldukça yetersiz. hele yazın hatırlıyorum açık alanda kuru otlar bata bata yeri anca buluyorsun. ulaşım çok sıkıntılıydı. yanına erzak almasan 2010 için bile aşırı pahalıydı yemekler, şimdi düşünemiyorum bile.
-
Her fırsatta hükümeti genellikle haklı şekilde eleştiren, yolsuzluk, hırsızlık vb konulardan bahseden Fatih Altaylı, bu konuda acaba neden "ihale şartı" ve ihalenin iptal edilmesi gereğine hiç girmiyor da, "pisti mahvetmişler, şöyle yapmışlar böyle yapmışlar" diye topu taca atmaya çalışarak başka bir "usulsüzlüğün" üzerini örtmeye çalışıyor, anlamak mümkün değil.
Ha olay haksızlık hukuksuzluk değil de, "onlardan olursa olmaz, bizden olursa olur her şey mübah"a dönüyorsa, iktidar-muhalefet olarak ülkedeki en nefret ettiğim samimiyetsiz siyaset ortamı bir defa daha kendini göstermiş oluyor.
Olayı şöyle özetleyebiliriz;
İstanbul Park Sözleşmesi Feshedilecek Mi? – Spor ve Hukuk
Şartnamedeki düzenlemeler aşağıdaki gibi idi (Yazım yanlışları, anlam bozuklukları Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne aittir):
”6) Yüklenici Formula-1 yarışlarının taşınmazda yapılacağını garanti edecek olup, işin sözleşmesi imzalandıktan sonra 1(Bir) ay içerisinde Formula-1 yarışlarının taşınmazımızda yapılmasına ilişkin anlaşma sağlanarak imzalanacak protokolün İdareye bildirilmesi, bunun yapılmaması halinde sözleşmenin fesih edilerek yatırılan teminatların idareye gelir kaydedilmesi,
7) Yüklenici Formula-1 yarışlarının 2026 yılı itibari ile taşınmazda mevcut Formula-1 pistinde başlayacağını taahhüt edecek 2026 yılı dahil bu yıldan sonra yarışların yapılamadığı her yıl için o yıla ait Formula-1 anlaşma bedelinin %25’i kadar bedelin yıllık olarak idareye tazminat ödenmesi”
İhale 2 Nisan’da gerçekleşti ve ihaleyi Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş. kazandı.
Yeni işletmeci, İstanbul Park’ı 29 Mayıs’ta teslim aldı.
Nisan ayından bugüne 7 ay geçti ancak yeni işletmeci, Formula 1 organizasyonu protokolünü sunamadı.
İstanbul Park henüz Formula 1 takvimine eklenmedi.
İstanbul Park’ın 2026 sezon takvimine dahil edilip edilmeyeceği henüz belli değil. Uzun süre boyunca takvim kesinleşmeyecek.
Bu durum, İstanbul Park ihalesi sonucu yapılan sözleşmenin feshini engellemeyecek.
İhale şartnamesinde, açık şekilde, Formula 1 yarışlarının İstanbul’da yapılacağına dair protokolün sunulması öngörülmüştü. Organizasyon protokolü, şartnamede öngörülen süre içinde imzalanmadı ve yetkililere sunulmadı.
İhale şartnamesi gereği, İstanbul Park ihalesiyle imzalanan sözleşmenin feshedilmesi gerekiyor.
Nedense Vakıflar Genel Müdürlüğü sözleşmeyi feshetmiyor. VGM, kaleme aldığı şartnameye uymuyor.
-
Git başka yerde alın. Biz de Yağmur'u söylediğini söylemiyoruz zaten ben de artık yağmurun c harfini duyduklarında bile yarışları durduruyorlar artık bu kuralı kaldırsınlarız hakkında serzenişte bulunuyorum. -
Banane senin serzenişinden. Git bunları f1 patronlarına anlat. Senin ağlama duvarın mıyım ben!? -
Evet -
quote:
Orijinalden alıntı: isakoc
Umarım F1 yönetimi yağmurda yarış olmaz saçmalığını kaldırır ve yarış Yağmur zamanına denk gelir. En güzel yarışlar her zaman Yağmurlu havalarda olmuştur. Ayton Senna'dan bu yana riskli bir kaza olmamasına rağmen bu kadar yüksek güvenlik önlemi çok sıkıcı yapıyor bu yarışı.Son iki ölüm 2015 Jules Bianchi, 2019 Anthoine Hubert(F2). Roman Grosjean'ın 2020 Bahreyn kazası.
F1 ile ölüm yanyana. Yağmurda yarış olsun dediğin şey Jules Bianchi'nin aracının yağmur altında Suzuka'da kayarak iş makinesine girmesiyle ve 1 yıl savaş sonucu ölümüyle sonuçlandı.
Yağmur altında yarış olmamalı. Eskiden hayatlar çok ortadaymış, seyirciler piste dalar, kutlamalarda piste düşenler şu bu. Güvenliğin artması kadar doğal bir şey yok.
Bunların hepsi bir şeyin sonucu olarak karşımıza çıkıyor sonuç olarak.
-
Zeka seviyene göre konuşmak gerekte neyse o kadar aşağıya inemiyorum... max bu kadar iniyor bende...
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Altyapı işleri çok sorun değil. Pandemideki yarış döneminde de pist hazır değildi ancak birkaç ayda yarış için uygun koşullar sağlanmıştı. Hatta o sezonun en güzel yarışlarından birisi yapılmıştı. Takvime girilirse gerisi çorap söküğü.
|
Umarım valla ülkede tekrar bı F1 izlemek istiyorum canlı.
|
Benzer içerikler
- internet tarayıcıları
- telefonu webcam olarak kullanma
- yüksek çözünürlüklü uydu görüntüsü
- en iyi yapay zeka siteleri
- instagram takipçi hilesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X