Şimdi Ara

Türkiye'yi Ay'a taşıyacak Milli Hibrit İtki Sistemi'nin ilk testi yapıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
1
Favori
3.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye'yi Ay'a taşıyacak Milli Hibrit İtki Sistemi'nin ilk testi yapıldı

Türkiye Uzay Ajansı'nın (TUA) Milli Uzay Programı kapsamındaki AYAP-1 (Ay Araştırma Programı-1) görevinde Türkiye'nin uzay aracını Ay’a taşıyacak Milli Hibrit İtki Sistemi'nin ilk testi yapıldı. Test görüntüleri yayınlandı.

Ayrıca Bkz.Uzay turizminde büyük adım: SpaceX 3 kişiyi ISS'e gönderdi

DeltaV Uzay Teknolojileri isimli yerli şirket tarafından geliştirilen Hibrit İtki Sistemi’nin, sistem seviyesi ateşleme testi başarıyla gerçekleşti.

AYAP-1'de ne yapılacak?

Ay Araştırma Görevi"nde (AYAP-1) Türkiye'nin uzay aracı yerli roketle uzaya fırlatıldıktan sonra Milli Hibrit İtki sistemi devreye girecek ve uzay aracını Ay'ın yörüngesine taşıyacak. Ay yüzeyine milli teknolojilerle bir gezen araç indirilecek.

Bu görev ile şunlar amaçlanıyor:

• Fırlatma teknolojileri ve derin uzayda çalışan uzay sistemleri konusunda deneyim elde etmek, sistemlerimize uzay tarihçesi kazandırmak,

• Ay’a ulaşan sayılı ülkeler arasına girerek, Türkiye’yi uzay alanında sınıf atlatmak,

• Uzay konusunda ülkemizdeki farkındalığı arttırmak,

• Gezen araç üzerindeki bilimsel deneylerle Dünya bilim ve teknolojisine katkıda bulunmak hedeflenmektedir.

• Eskiden bir gelişim bir buluş olduğunda hacılar hocalar karşı çıkar, günah haram der engel olmaya çalışırdı, artık bunu düşünme yetisi olmayan, oturduğu yerde kendi başarısızlığına yenik düşmüş bir kitle yapıyor, neyi görse saldırıyor. Size kalsa siha, iha, şehir hastaneleri filan ya gereksiz yada mümkün değildi...

Emeği geçen faydası olan herkesten ALLAH razı olsun.

valla bu gereksiz insan görünümlü yığınlara rağmen yine iyi gelişmeler oluyor. Bu ve buna benzer acınası zavallılara kalsa bu ülkede hiç bir şey yapılamazdı. Kendileri bir katkı fayda sağlamadıkları gibi sağlayanları da kötüleyip olmaması için çaba göstermekten başka bir faaliyetleri yok. Zavallılar diyeceğim ama ülkesi milleti için faydalı olanlara olumsuzluk ve nefret ile bakan zihniyete zavallı denmez.

şahlanıp süper güç olduğumuzu sanan,almanya nın bizi kıskandığını söyleyen, dolar 18 den 13 e indiğinde halay

çeken zırcahil zevat piknik tüpüyle uzaya gideceğimizi hayal ediyor,bir de utanmadan bunu eleştirenlere

çemkiriyor!..bu ülkenin "Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu" nun ödül verdiği süper projelere bir göz

atalım sayın feza uzmanları :

siz bu kafayla çok beklersiniz fezaya gitmeyi ...

• Mutfak tüpü mü onlar?

Bak ne buldum :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colda -- 14 Nisan 2022; 22:25:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tmm

• Aynı hindistan. Uydum var ama köpeğe yem oluyorum.

• Venezuela mı daha fakir biz mi daha fakiriz derken bu haberi görünce moralim düzeldi :)) şimdi dünya devi olup uzayı da kolonileştiricez olley bee

• Eskiden bir gelişim bir buluş olduğunda hacılar hocalar karşı çıkar, günah haram der engel olmaya çalışırdı, artık bunu düşünme yetisi olmayan, oturduğu yerde kendi başarısızlığına yenik düşmüş bir kitle yapıyor, neyi görse saldırıyor. Size kalsa siha, iha, şehir hastaneleri filan ya gereksiz yada mümkün değildi...

• Yani ne desem bilemedim. Son gelişmelerden sonra ağzım açık kaldı. Artık uzayında da değilim. Hele bir 120 sene önce keşfedilen 4 tekerlekli araçları bir ara yapıp bıraktığımız gibi, 20 senedir her sene "önümüzdeki sene yollarda" denildiği gibi yollarda görelim. Sonra önümüzdeki 40 sene için her sene "önümüzdeki yıl aydayız" haberine razıyım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güldürmeyin la adamı, uzay kim siz kim?

• Bunlar güzel şeyler ama bu kadar az bütçe ile fazla ileri gitmez ne yazık ki. Daha fazla para lazım.

• addidas_85 kullanıcısına yanıt

iha siha 31 dış dış bum bum

• Roket teknolojisinin gelişimi adına Güzel gelişmeler emeği geçenlerden Allah razı olsun .

• lan rokete mokete gerek yok ki aya gitmek için,bizimkiler uçuyor zaten..kafalar çoktan marsa vardı,jüpiterde halay çekip satürnde piknik yapmaya bile başladılar Türkiye'yi Ay'a taşıyacak Milli Hibrit İtki Sistemi'nin ilk testi yapıldı 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sub182 -- 13 Nisan 2022; 15:46:18 >
  • Forumun hazımsızlarını ve ayçiçek yağı ile bir taraflarını yağlatan kör muhaliflerini gördüm çıkıyorum.

Dh bu trol ordusuna bir çare bulmalıdır. Trafik artsın diye bu paralı trollere müsaade edilmemelidir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Emeği geçen faydası olan herkesten ALLAH razı olsun.

valla bu gereksiz insan görünümlü yığınlara rağmen yine iyi gelişmeler oluyor. Bu ve buna benzer acınası zavallılara kalsa bu ülkede hiç bir şey yapılamazdı. Kendileri bir katkı fayda sağlamadıkları gibi sağlayanları da kötüleyip olmaması için çaba göstermekten başka bir faaliyetleri yok. Zavallılar diyeceğim ama ülkesi milleti için faydalı olanlara olumsuzluk ve nefret ile bakan zihniyete zavallı denmez.

• addidas_85 kullanıcısına yanıt
    Bahsi geçen uzay aracı, İHA, vb diğer şeylere' Hindistan, Çin, Rusya vb ülkelerde sahip. Peki ya bu ülkelerin halkının durumu nasıl ? Buna dikkat ettiniz mi ? Yani herşey bu tip şeylere sahip olmak değil. Halk fakir olduktan sonra bu tip şeyler ikinci planda kalır..

• basartenk kullanıcısına yanıt
    Hiç sorma kral Elon Musk kitabını okudum adam 20 yıl üst düzeyde araştırma yapıyor bizimkiler 2021 de müjde verip 2023 de milli roket diyorlar insanın gülmesi geliyor

• Ayranı yok içmeye, mekikle gider uzaya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 13 Nisan 2022; 17:7:6 >
  • Benjemal kullanıcısına yanıt

Elon musk bizden görüp tüp taktırmış spacex e.

Daha tasarruflu oldu dedi. Baya muhabbet ettik, çok sever beni.

• Ülkemizdeki teknolojinin gelişimi iş gücüne katkı sağlıyor insanlara yeni iş kapıları açılıyor bu bile takdir edilmesi gereken bir durumdur

küçümsemek hafife almak yani biryerden kuyruk acısı gerektirir yada ahmaklık hangisi?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.