4 tane hedef başlık var 3'ü isim yapmak üzerine. Son hedef "bilimsel deney" ne gibi bilimsel deney mesela? bu araç ne gibi bilimsel deneyi yapacak bundan söz edilmeli. zaten sen ay'a x görev için veya x araştırma için gittiğinde zaten ilk 3madde otomatik olarak sana yazılacak. Sırf yaptık diye umarım yapılmıyordur. çoğu arkadaş önyargılı davransa da ben bu tarz projeleri herzaman desteklerim eğer gerçekten amaç hedefleniyorsa ! yoksa seçim kampanyası, başkası yapmadı biz yaptık demek için yapılıyorsa harcanan paraya emeğe yazık olur. |
Türkiye'yi Ay'a taşıyacak Milli Hibrit İtki Sistemi'nin ilk testi yapıldı (4. sayfa)
-
-
Valla affedin ben de öyle sandım kapak fotosundan. Töbe töbe
-
Gerçekten çok teknik bir resim olmuş. tebrik ederim. whatsappdaki alkış emojisi buraya gelsin
-
Soru cümlelerinde mi eki ayrı yazılır.
Söylüyorum ki bilesin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ayranı yok içmeye itkiyle gider gezmeye tey tey teeeeyyyy
-
Iyi gelisme diyenleri hiç ama hiç anlamiyorum
Simdi biz bu itki sistemini ne yapacagiz? Aya mi gidecegiz? Neden gidecegiz? Yada neden yorungeye gidecegiz. Hadi turksat falan desek 4-5 yilda bir uydu firlatiyoruz. Ver spacex e firlatsin. Simdi dersiniz ki yerli sermaye adamlara para mi verelim kendimiz yapip firlatalim diye. 4 yılda bir 1 miktar para ile uydu firlatmak mi 4 yilda bir kullanilacak sisteme 1000 miktar belki de daha fazla para harcamak mi? Kendini amorti etmesi bile 4000 yil surecek
Hadi diyelim savunduk yilda 20 uydu firlattik vs. ee madem sesiniz bugdaya da ciksin samana da ciksin. Butun ortam musaitken bugday saman uretme disardan al. Hicbir amaci olmaya itki sistemi diye biseye yatirim yap. Amac yerli teknoloji olacakmis. Itki sistemine kadar ise yarayacak milyon tane teknolojik sisteme yatirim yapilmasini beklerim ben. Aya gidince achievement mi veriyorlar "congratulations you have been promoted to muasir medeniyetler level" falan mi diyorlar para mi veriyorlar. Hani diyorlar ya "ee cebim para mi gördü şimdi benim" diye. Ahan da bu
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
toplumun devletin menfaati için yapılır, siyasi kazanç da tuzu biberi olur
-
o 1. görseldeki yüksek ateşte yanan ocak mı aya taşıcak bizi ?
-
Bu çalışmaları yapmak güzel ancak böyle erken safhaları duyurmak bence gereksiz. Umarız yabancılara ihtiyaç duymadan kendi işimizi görecek bir sistem inşa edebilirler.
-
seçim masallarına inanan kaldı mı?...
-
Amerika gerçekten aya gittimi yoksa stüdyo çekimi mi o görüntüler polemikleri aklıma geldi bi an. Aetık teknolojide gelişti, seneye bi CGI izlersek şaşırmam aydaki araçtan görüntüler
Oturun, hiçbirşey yapmadan oturun. Sonra adamlar uzaya giderken mal mal bakın.
-
Başlamak için büyük tüpün 300 TL ye geldiği bir dönemi seçmeseydik keşke bu projeye bütçe yetmez..
Bir de "itki" den daha itici bir itici ismi bulamadınız mı?
Proje filan denmiş de ben ortada proje göremedim. Bir cisim altından cücük kadar bir ateş püskürtüyor o kadar. Roket yapıp uzaya fırlatıyorsan da göster. İkti sistemi diyorsun yeni bir teknolojiyse yeniliğini göster. Dandikten bir video, "hükümetimiz çalışıyor" soslu ucuz propagandadan başka bir şey göremedim. Hayır bu 20 senedir ülke yöneten zihniyeti bilmesek -uzay, bilim, teknoloji- üçlüsü konusundaki yalanlarınıza inanacağız da yok olmuyor sırıtıyor. Daha kendi vatandaşına ucuz internet vermekten, fiber internet sunmaktan, upload arttırmaktan acizsin. İşiniz gücünüz şov.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 15 Nisan 2022; 20:6:9 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X